mboost-dp1

Microsoft Corporation

Engadget anmelder Windows Phone 7

- Via engadget - , redigeret af Pernicious

Anmeldelser af Windows Phone 7 er så småt begyndt at dukke op rundt omkring. Generelt har modtagelsen været positiv, omend der er visse irritationsmomenter, der går igen hos de fleste anmeldere.

De generelle kritikpunkter går på, at der mangler visse apps, og at en del af dem, der ligger på Marketplace, ikke fungerer særlig godt. Ud over det, så kritiseres den manglende multi-tasking også. Et af de største problemer er en manglende YouTube-app, og med hverken Flash, Silverlight eller HTML5-support i den medfølgende browser, er det p.t. ikke muligt at se videoer på YouTube.

Til gengæld er konsensus også, at Microsoft med Windows Phone 7 igen for alvor er en kandidat til at blive en spiller på smartphonemarkedet. Det er blandt andet UI’et og det generelle “feel”, der er blevet modtaget positivt.

Alt i alt, så er anmelderne enige om, at der er voldsomt meget potentiale i platformen, men at Microsoft er bagud fra start, især når det gælder software, et område hvor både Android og iOS har stor succes. Naturligvis er antallet ikke i nærheden af konkurrenterne, der har et stort forspring, men kvaliteten af de programmer, der findes, halter også.

Tryk på overskriften for at læse den omfattende anmeldelse af WP7. Du kan finde en liste over flere anmeldelser hos I4U News.

Microsoft Corporation

Salget af Windows Phone 7 er startet

- Via Neowin - , redigeret af Emil , indsendt af Windcape

I dag lyder startskuddet til salget af de første telefoner med Windows Phone 7, Microsofts nye satsning på mobiltelefonmarkedet, der skal tilbageerobre tabte markedsandele fra især Android og iOS.

De første, som kunne sikre sig en WP7-telefon, var beboere i New Zealand, der på grund af tidsforskellen kunne købe en telefon i nat dansk tid.

Den første telefon blev udleveret til Jourdan Templeton, som dermed officielt er den første i verden, der har købt en Windows Phone 7-telefon.

Salget fortsætter i dag i Europa, hvor der flere steder, som f.eks. i London, er blevet arrangeret diverse events.

I kølvandet på salget forventes det snart, at de første brugeranmeldelser vil dukke op på nettet, der vil give et førstehåndsindtryk af, hvordan Microsofts nye operativsystem fungerer.

Flickr - bongo vongo

Sårbarhed opdaget i Linux

- Via The H Security - , redigeret af Emil

Anvender man Linux i version 2.6.30 til 2.6.36-rc8, så er det en god idé at få opgraderet med den nyeste sikkerhedsrettelse til RDS (Reliable Datagram Sockets), da der her er fundet en alvorlig fejl.

Fejlen blev opdaget af sikkerhdseksperten Dan Rosenberg, der har udgivet et eksempel på, hvordan den kan udnyttes. Fejlen gør det muligt lokalt at opnå root-adgang til en upatchet maskine, der så kan udnyttes udefra.

Hos hjemmesiden Heise Security har man testet exploitet med Ubuntu 10.04, hvor det lykkedes dem at åbne en root-shell.

Har man ikke umiddelbart adgang til fejlrettelsen, så er det muligt at slå RDS fra, hvilket kan ske med kommandoen echo “alias net-pf-21 off” > /etc/modprobe.d/disable-rds.

Det er ikke oplyst, om fejlen også findes i den nyeste udgave af Linux-kernen, version 2.6.36, der netop er blevet frigivet.

AMD

Ny Radeon GPU har været på slankekur

- Via Fudzilla - , redigeret af Emil , indsendt af Rantanrave

Den officielle lancering af AMD’s nye GPU’er, Barts PRO and XT, der skal anvendes på Radeon HD 6850 og 6870, vil ske i morgen, men hos hjemmesiden Fudzilla har man fået fat i en række specifikationer for dem.

Det mest bemærkelsesværdige ved de nye GPU’er er, hvor lidt de fylder. Hvor en GPU til Radeon HD 5870 og 5850 fyldte 334 mm2, så er den tilsvarende til Radeon HD 6870 og 6850 skrumpet til 255 mm2, eller en reducering på cirka 30 %.

Det skyldes blandt andet, der nu anvendes færre transistorer, nu kun 1,8 milliarder, mod 2,15 milliarder tidligere. Reduceringen skyldes et mindre antal SIMD-motorer og stream-processorer.

Ikke overraskende fører dette til en lavere varmeudvikling, hvor TDP er er oplyst til 151 watt, mod før 188 watt. I stilstand er der også sket en forbedring, idet GPU’en her kun benytter 19 watt, mod før 27 watt.

Hvad dette betyder for ydelsen i forskellige spil, vil blive afsløret i morgen, men AMD har allerede oplyst, at et Radeon HD 6870 scorer 7730 point i 3DMark Vantage Extreme med en god processor.

Linux

Linux 2.6.36 er udgivet

- Via LWN - , redigeret af Emil , indsendt af asfaltgeden

Efter en mindre forsinkelse kan Linus Torvalds nu oplyse, at den endelige udgave af Linux-kerne version 2.6.36 endelig er færdig efter otte rc-udgaver.

Den nye version kommer som altid med en række nyheder og en lang række fejlrettelser og opdateringer. Blandt nyhederne finder man understøttelse af en ny processor-arkitektur. Det drejer sig om Tile processoren fra Tilera Corporation, der kommer med p.t. op til 64 kerner.

Det er også blevet til inkluderingen af AppArmor, der før kun var inkluderet i en række distributioner, ligesom der er kommet understøttelse af Intels IPS-funktion (Intelligent Power Sharing) i deres Core i5 og Core i7 processorer.

En længere oversigt over, hvad der er nyt i Linux 2.6.36, kan findes hos kernelnewbies.com.

SXC - svilen001

Forskere finder “fuldskabs-gen”

- Via Telegraph - , redigeret af Net_Srak

Forskere har fundet frem til et gen, som potentielt kan kontrollere, hvor hurtigt man bliver fuld. Genet hedder CYP2E1 og indeholder “koden” til at producere et enzym, som nedbryder alkohol.

Ifølge forskerne har 10-20 % af befolkningen en særlig version af genet, som gør, at de har nemmere ved at blive fulde end andre. Derfor er det mere sandsynligt, at de stopper med at drikke tidligere på aftenen end andre. Den version af genet, som de besidder, har en mere “aggressiv” udgave af enzymet til at nedbryde alkohol. Enzymet aktiveres hurtigere, og blandt andet derfor kan de 10-20 % hurtigere mærke effekten af alkoholen end andre.

Forskerne håber i fremtiden at kunne producere CYP2E1-lignende piller, som kan administreres til folk, så de også vil stoppe med at drikke tidligere, end de ellers ville have gjort.

ThePMOCanada

Politimand sagsøger YouTube og 24 brugere

- Via Toronto Star - , redigeret af Emil

I Canada blev en politimand tidligere på året foreviget på video, da han ved et G20 møde truede en pige, som stod og blæste sæbebobler, med at anholde hende, hvis en af sæbeboblerne ramte ham. Videoen kom sidenhen på YouTube, hvor den vakte en del opsigt.

På baggrund af den oprindelige video er politimanden, Adam Josephs, der nu kaldes Officer Bubbles, blevet gengivet i en serie af små tegnefilm, hvor der gøres grin med episoden.

Det har Josephs fundet så krænkende, at han nu har sagsøgt YouTube samt 24 YouTube-brugere, der har kommenteret på tegnefilmene, for over en million canadiske dollars hver.

Tegnefilmene er sidenhen blevet fjernet, men med søgsmålet er de nu igen dukket op, denne gang i deres helt egen YouTube-kanal, der allerede har fået mange flere kommentarer end de oprindelige.

Hos avisen Toronto Star har man fået fat i en af de personer, der er blandt de sagsøgte, og han finder sagen helt grotesk og påpeger, at sagen blot vil tiltrække endnu mere opmærksomhed på Josephs.

Todd Mara skrev:
I don’t know why this guy wants to draw more attention to himself. I can’t figure it out. It’s ridiculous.

Se videoen der startede det hele herunder.

Escape Dynamics

Mikrobølge-rumraket måske snart en realitet

- Via CNET News - , redigeret af Emil

Prisen for at sende en last på et kilogram ud i rummet har gennem lang tid været på omkring 10.000 dollars. Den pris håber en 25-årig ph.d-studerende, Dmitriy Tseliakhovich, fra California Institute of Technology (CalTech) at lave om på.

Den primære årsag til, det er så dyrt at sende noget ud i rummet, er at raketten, der skal bringe lasten derud, også skal medbringe sit eget brændstof. Netop dette problem vil Tseliakhovich minimere ved at benytte mikrobølger.

Idéen om en ekstern energikilde er ikke ny og blev første gang foreslået i 1924, men først nu er teknologien nået så langt, at det vil være muligt at lave. Sammen men en række andre forskere har Tseliakhovich dannet virksomheden Escape Dynamics, der vil arbejde på at lave en prototype-raket.

Ved at anvende en række kraftige mikrobølge-generatorer kan man opvarme brint i en raket til en temperatur, der gør det muligt at opnå den ønskede hastighed. Teoretisk er løsningen 2,5 gange mere effektiv end den nuværende løsning pr. kilo brændstof.

Den øgede effektivitet skal blandt andet benyttes til at lave en kraftigere raket, der kan genbruges op til 100 gange uden serviceeftersyn, hvilket vil være med til kraftigt at reducere opsendelsesomkostningerne.

Escape Dynamics søger p.t. investorer til projektet og håber at have den første prototype klar inden for syv år.

Google

Google klar med Chrome 7

- Via CNET - Download - , redigeret af Mathias Friis Hansen

Det er ikke længe siden, Google udgav den færdige udgave af Chrome i version 6, men nu er de allerede klar med den næste, der dermed når op på version 7.

Det er blevet til en mindre række af nye tiltag ved siden af en større mængde fejlrettelser og forbedringer.

Blandt de nye tiltag finder man understøttelse af HTML5 fil-håndtering, der gør det muligt at tilgå lokale filer på ens computer, ligesom der er kommet en nemmere måde at håndtere cookies.

Chrome 7 udgives samtidigt til Windows, Linux og OS X, hvor sidstnævnte nu også kan nyde godt af fuld understøttelse for AppleScript.

Få overblik over de mange hundrede fejlrettelser på Googles Chromium-side.

Som altid kan nuværende Chrome-brugere opdatere via Chrome, eller man kan hente den nye version her.

Den nye udgave af Chrome følger Googles nye, accelererede udgivelsesplan for browseren, hvor man fremover kan forvente at se en ny version hver sjette uge.

Læs også: Chrome fejrer fødselsdag med lancering af Chrome 6

NIST

Ny hukommelsesteknologi ser dagens lys

- Via Technology Review - , redigeret af Emil

I Storbritannien er det lykkedes forskere fra University of Cambridge at fremstille en ny type af hukommelse, der minder om flash-ram, men alligevel ikke har helt de samme egenskaber.

Gennem anvendelsen af transistorer lavet af nanotråde i zinkoxid er det lykkedes forskerne at gemme data elektrisk ved at variere ledeevnen i materialet. I stedet for blot at registrere 0 eller 1, så kan der gemmes fire værdier ved at ændre spændingen hen over transistoren.

Den første prototype, lavet på et grundlag af silicium, er fremstillet, men da processen kan gennemføres ved lave temperaturer, arbejder forskerne nu på at lave det på plastik og således skabe en bøjelig chip.

Endnu er der dog lang vej til kommerciel brug, idet der er en række store problemstillinger. For det første kan en transistor kun holde på oplysningerne i op til 11 timer, ligesom den ikke kan tåle at blive genskrevet mere end omkring 70 gange.

Fordelen er dog, at teknikken lukker op for en større datatæthed, end den nuværende teknologi giver. Hvornår et eventuelt kommercielt produkt vil se dagens lys, er der ingen informationer om.