mboost-dp1

Flickr - orangejack

60 franskmænd bliver de første ofre for Hadopi

- Via TorrentFreak - , redigeret af Avenger-

Den franske Hadopi-lov, som fjerner folks internetforbindelse efter tre gange at være blevet beskyldt for piratkopiering, har nu fundet sine første ofre. 60 franskmænd venter i øjeblikket på en dom, som bestemmer, om de skal have en bøde på €1.500, samtidig med at internetforbindelsen fjernes i op til en måned.

Andre tal om den kontroversielle lov, som blev indført i januar sidste år, viser at hele 650.000 franskmænd indtil videre har modtaget deres første advarsel, mens 44.000 yderligere har modtaget advarsel nummer to.

Frankrigs befolkningstal ligger på omkring 62,5 millioner mennesker, så i løbet af Hadopis første 18 måneder er det altså omkring 1 % af landets befolkning, som er blevet anklaget for at have piratkopieret.

Google Inc.

Google Earth er blevet downloadet 1 milliard gange

- Via Google Blog - , redigeret af Pernicious

Google Earth er nu blevet downloadet hele 1 milliard gange siden programmet blev lanceret tilbage i 2005. Den ene milliard dækker både Google Earth til computeren, mobilen og som plug-in. Samtidig har man lanceret den nye hjemmeside OneWorldManyStories.com.

Google bruger jubilæet til at gøre opmærksom på de mange brugsmuligheder, som de mener Google Earth har. Blandt andet fortælles det hvordan Google Earth er blevet brugt til at opdage grave og geoglyffer i Jordan og Saudiarabien, som er mindst 2.000 år gamle.

Ifølge Peter Birch fra Google, vil man gerne vise brugerne, at programmet kan bruges til meget mere end blot at vise dem deres hus.

Peter Birch, Google skrev:
They don’t have much of a sense what Earth can be used for. Really, it’s a very powerful platform for sharing information.

U.S. Air Force

Eksperter: Nyt dansk cyberforsvar skal håndteres rigtigt

- Via Computerworld DK - , redigeret af Pernicious

Med nedlæggelsen af IT- og Telestyrelsen er landets cyberforsvar blevet lagt over til Forsvarsministeriet, som samtidig skal opruste forsvaret.

Flere it-eksperter påpeger dog overfor Computerworld, at selvom ideen med at give opgaven til Forsvarsministeriet er god, så skal man være påpasselig med at udføre den rigtigt.

Blandt andet advarer Direktør Ulf Munkedal fra FortConsult mod, at “det almindelige samfund” kan blive forbigået, hvis militæret får alle ressourcerne.

Ulf Munkedal til Computerworld skrev:
Udfordringerne for offentlige og private virksomheder – det almindelige samfund i modsætning til militæret – i forhold til at modstå cyberangreb er store, så jeg håber, at man giver disse ikke-militære områder rigtig meget fokus, og ikke lader militæret få alle ressourcerne. For så efterlader vi det “almindelige samfund” med et problem.

Han frygter også, at cyberforsvaret kan drukne i bureaukrati, hvis ikke man lader civile ildsjæle med indsigt i it-sikkerhed komme til.

Hans kollegaer Peter Kruse fra CSIS og Ingrid Colding-Jørgensen fra CN Netcom og GN Resound er dog enige om, at der også er klare fordele ved at lægge cyberforsvaret ind under Forsvarsministeriet.

Peter Kruse til Computerworld skrev:
Jeg deler også den opfattelse, at et cyberforsvar er en nødvendig brik, der skal sikre vores høje ambitioner inden for digitalisering.

Facebook

Sociale netværk tjener 31 milliarder kroner på reklamer

- Via eMarketer - , redigeret af Pernicious

Hvis man skulle være i tvivl, så slår analysefirmaet eMarketer det nu fast med syvtommersøm: Det er en særdeles god forretning at sælge reklamer på sociale netværk.

Ifølge eMarketers nyeste opgørelse kommer den samlede indtægt på reklamer på de sociale netværk til at runde 31,28 milliarder kroner i 2011. Hvilket er mere end mange afrikanske landes bruttonationalprodukt.

Over halvdelen af den indtjening kommer fra USA, og ikke overraskende går størstedelen af pengene til Facebook, som tjener hele 21 milliarder kroner på deres reklamer. Mens sider som Twitter og LinkedIn må “nøjes” med lige under 800 millioner kroner hver.

eMarketers forventer dog, at tallene bliver meget højere i løbet af de næste to år frem mod 2013, hvor de regner med, at den samlede indtægt kommer op på 56 milliarder kroner.

Samsung

Samsung udsender en appetitvækker forud for “Google-event”

- Via engadget - , redigeret af Pernicious

Teknologigiganten Samsung har netop udgivet en teaser op mod firmaets kommende “Google-event” den 11. oktober. Teaseren slår fast, “at der er noget stort på vej”, mens den ikke afslører præcist, hvad der er tale om.

Det mest iøjnefaldende ved den offentliggjordte video er billedet der ses til højre. Billedet ligner en smartphone med en let kurvet skærm, en smartphone, mange mener er Samsungs Nexus Prime, der er udset til at blive flagskib for det nyeste Android-operativsystem Ice Cream Sandwich.

Endvidere mener nogle kilder, at billedet ligeledes rummer en tablet, hvilket bedst ses ved manipulation med billedet. Dette mener i hvert fald flere ivrige bloggere på blandt andet Google+, der ligeledes viser hvad de mener, med optegnelser på det oprindelige billede.

Den fulde teaser-video er vist herunder.

European Space Agency

Danskere med i to nye satellitprojekter

- Via Ingeniøren - , redigeret af Pernicious

Danske forskere fra Københavns Universitet og DTU skal være med til at lave to nye satellitter, der skal sendes op af den europæiske rumfartsorganisation ESA.

Ifølge Ingeniøren skal DTU Space være med til at designe og bygge et magnetometer til satellitten Solar Orbiter, som skal opsendes i 2017 og bruges til at studere solvinde og soludbrud, der kan påvirke kommunikation på jorden.

Sammen med Space Science Center ved Københavns Universitet skal DTU Space også være med til at designe instrumenter til satellitten Euclid, der efter planen skal sendes op i 2018, hvor den skal hjælpe forskerne med at studere, hvordan mørkt stof og mørk energi påvirker galakser.

Nyheden om de to nye satellitter glæder lektor Kristian Pedersen fra Dark Cosmology Center på Niels Bohr Instituttet. Han fortæller, at der allerede er 20 danskere forskere og fem ingeniører og teknikere involveret i projektet, som kommer til at nyde godt af det danske islæt.

Kristian Pedersen til Ingeniøren skrev:
Danske forskere får derved uhindret adgang til Euclid-missionens guldgrube af data.

Kickstarter

Kickstarter.com sagsøgt i patentsag

- Via BBC News - , redigeret af Pernicious

Hjemmesiden Kickstarter.com, som er blevet en populær måde for idéhavere at få realiseret sine projekter på, er nu blevet sagsøgt af Brian Camello, manden bag ArtistShare, for at bryde et patent han blev tildelt tilbage i februar måned.

Patentet beskriver under titlen ”metoder og apparater til at finansere og markedsføre kreativt arbejde” crowd funding-modeller, hvor flere mennesker går sammen om finansielt at støtte et projekt, for til gengæld at modtage en form for frynsegode fra projektets skaber.

Camellos ArtistShare, som startede tilbage i 2000, er en crowd funding-hjemmeside for musikere, som bryster sig af at være den første hjemmeside til at benytte finansieringsmodellen. Kickstarter benytter også crowd funding til at finansiere brugernes ideer, men åbnede først i 2009.

Efter Camello blev tildelt patentet, har han flere gange kontaktet Kickstarter for at diskutere en licensudstedelse til hjemmesiden, men Kickstarter vil have patentet ugyldiggjort.

Blandt succesfulde projekter på Kickstarter finder man blandt andet Facebook-konkurrenten Diaspora, der samlede $200.000 sammen til det sociale netværks udvikling.

Flickr - babá

Indien klar med billig tablet-computer til studerende

- Via BBC News - , redigeret af Pernicious , indsendt af BlackFalcon

Indien har lanceret tablet-computeren Aakash, som de kalder for den billigste tablet i verden. Studerende kan få tablet-computeren for en pris på knap 200 kroner, mens en anden version senere vil blive sat til salg i landets butikker for godt 335 kroner.

Tablet-computeren er målrettet studerende, hvorfor de også kan få tablet-computeren til en billigere statsstøttet pris. Den indiske regering håber, at Aakash vil gøre det nemmere for studerende i mindre byer at få digital adgang, så landet kan følge med konkurrenterne inden for adgangen til internettet.

Suneet Singh Tuli, DataWind skrev:
Our goal was to break the price barrier for computing and internet access. We’ve created a product that will finally bring affordable computing and internet access to the masses.

Tablet-computeren, som byder på to USB-porte og tre timers batterilevetid, er udviklet af Indian Institute of Technology sammen med det britiske firma DataWind. Indtil videre uddeles 100.000 enheder til studerende som en del af et forsøgsprogram.

Flickr - Andrew Mason

Forskere vil forny medicinindustrien med nano-raketter

- Via NewScientist - , redigeret af Pernicious

Læger og andre forskere har gennem de seneste par år forsøgt at udvikle nye metoder til at aflevere medicin til specifikke steder i kroppen. En sådan metode ville være et effektivt middel til at sænke bivirkninger ved eksempelvis cancerbehandling, men selvom forskerene har oplevet fremgang siden begyndelsen, har de kliniske resultater været sparsomme.

Denne kedelige statistik mener et tysk forskerhold imidlertid, at de kan rette op på, og de vil gøre det ved hjælp fra såkaldte nano-raketter.

Nano-raketterne er lavet af nanorør, der igen består af platinplader, som er rullet op, så de danner et rør med platin på indersiden. Disse rør placeres i en svag brintoverilteopløsning, der ved kontakt med platinen langsomt nedbrydes til vand og ilt i form af bobler. Disse bobler skaber således fremdriften for nano-raketterne.

Denne fremdrift er overraskende nok ret kraftig, og nano-raketterne kan bevæge sig med op mod 200 gange sin egen længde pr. sekund, hvilket er hurtigere end den hurtigste bakterie. Raketten styres derefter ved hjælp fra et magnetfelt, mens hastigheden kan reguleres gennem temperaturen i raketten.

Desværre er den svage brintoverilteopløsning ikke uskadelig for kroppen, så forskningen fortsætter med det mål, at kunne anvende glukose som brændstof for raketterne.

Microsoft

Microsoft: Zune er ikke død alligevel

- Via PC World - , redigeret af Pernicious

Det er ikke mere end en dag siden, Microsoft annoncerede de var færdige med at producere deres Zune-medieafspiller, for i stedet at fokusere på Zune-softwaren i Windows Phone 7, men nu har Redmond-firmaet skiftet mening, i hvert fald indtil videre.

Læs også: Microsoft dropper Zune-afspiller

Hjemmesiden, der tidligere fortalte at produktserien af hardware-afspillere var blevet stoppet, er nu helt forsvundet, og Microsofts Zune-hold har på Twitter forklaret, at man aldrig har udsendt nogen officiel udmelding om produktseriens død.

Rygterne om Zune-afspillerens død startede helt tilbage i marts måned, og er altså nu blusset op igen, efter man mandag i denne uge opdagede, at alle henvisninger til Zune HD var forsvundet fra Microsofts Zune Music Pass-hjemmeside. Henvisningerne kom hurtigt tilbage, men allerede dagen efter fandt man altså den, nu slettede, annoncering fra Microsoft.