SpaceXFørste billede af SpaceX-rumdragt

Via TechCrunch -

Elon Musk har delt det første billede af den rumdragt, SpaceX regner med at bruge på bemandede missioner i rummet.

Ifølge Musk har det været svært at finde balancen mellem æstetik og funktionalitet.

First picture of SpaceX spacesuit. More in days to follow. Worth noting that this actually works (not a mockup). Already tested to double vacuum pressure. Was incredibly hard to balance esthetics and function. Easy to do either separately.

Dragten er ifølge Elon Musk testet til at kunne klare dobbelt så kraftigt et tryk som det, astronauterne vil blive udsat for i praksis.

SXC - daniel447Antallet af identitetstyverier online stiger

I årets første seks måneder er der registreret 89.201 sager omkring online-identitetstyveri i Storbritannien. De stjålne identiteter bruges til for eksempel at optage lån eller købe varer online.

Antallet af registrerede tilfælde er steget med 5 procent i forhold til samme periode året før.

I samme periode er der sket et fald i registrerede tilfælde af bedrageri med kreditkort og bankkonti.

Tallene stammer fra Cifas, der er en non-profit organisation, som arbejder på at forhindre cyberkriminalitet.

IBMBlockchain-teknologi bruges til at holde maden frisk

Via TechCrunch -

IBM’s blockchain-teknologi bliver nu brugt af blandt andet Walmart til hurtigt at kunne finde frem til, hvor forgiftet eller dårlig mad stammer fra.

Indtil nu har denne proces med at finde tilbage til leverandøren kunnet tage op til to uger. Med brug af IBM’s teknologi er ‘vejen tilbage’ til leverandøren til at finde med det samme.

Ud over Walmart er også Dole, Driscoll’s, Golden State Food, Kroger, McCormick and Company, McLane Company, Nestlé, Tyson Foods og Unilever med i projektet.

Blockchain-teknologien samler alle led, madvarerne kommer igennem på vej til butikken uden at de enkelte led kan ændre på den data.

Google Inc.Android 8 – Oreo – navngivet og på vej

Den næste udgave af Googles mobil-styresystem kommer til at hedde Oreo opkaldt efter chokoladekiksen af samme navn.

Oreo skulle ifølge Google selv starte op dobbelt så hurtigt som Nougat-udgaven (i en Google Pixel test). Hastigheden skulle også hjælpes af, at apps, der ligger i baggrunden drosles yderliger ned. Noget som batteriet også skulle få gavn af.

Android 8.0 er nu sendt ud til Android Open Source Project, så mobilproducenter kan komme i gang med versioneringerne og tests. Ældre Nexus og Pixel-telefoner skulle snart på opdateringen.

NintendoSNES til forudbestilling udsolgt på en halv time

Sidste år blev Nintendos NES Classic udsolgt på kort tid – og det lader til, turen nu er kommet til Super NES Classic.

På sitet Best Buy blev den nye retro-konsol udsolgt på en halv time.

Før dette har meldingen fra Nintendo kun været, at konsollen ville komme på markedet i løbet af denne måned.

Selskabet har tidligere lovet at holde produktionen af SNES Classic i gang resten af året.

Nintendo har sendt to ‘trailere’ på YouTube for at promovere retro-konsollen.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

NokiaTelia og Telenor vælger Nokia som partner til TT-netværket

Telenor og Telia har netop valgt Nokia som ny partner på de to selskabers fælles danske mobilnetværk – TT-netværket.

Telenor og Telia har valgt Nokia som ny partner på det, der i fagsprog kaldes RAN området (Radio Access Network) i deres fælles netværk TT-Netværket, som selskaberne har delt siden 2014. Partnerskabet betyder, at Nokia til oktober 2017 overtager alle drifts – og udviklingsopgaver inden for RAN, som tidligere har været varetaget af henholdsvis Telia og Telenor på vegne af TT-Netværket.

Første fase i TT-samarbejdet var sammenlægningen af Telias og Telenors to mobilnetværk til TT-netværket. I juni i år kom en ny ledelse af TT-Netværket på plads til at stå i spidsen for den fortsatte udvikling i næste fase i Danmarks største netværk. Den nye ledelse skal fokusere på udbygning af netværkets kapacitet, sikre et kvalitetsløft af den individuelle kundeoplevelse og introducere nye teknologier til kunderne.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

EuropolDanmark får ikke webservice-adgang til Europols databaser

Via Version2 -

I 2015 takkede Danmark nej til en ophævelse af retsforbeholdet, og derfor måtte landet forlade Europol-samarbejdet.

Den beslutning får nu konsekvenser, når Europol udvikler en ny webservice med navnet Querying Europol System (QUEST), som giver medlemslandene mulighed for at udvikle apps, til at søge i Europols Informationssystem (EIS).

I praksis giver det for eksempel gadebetjente mulighed for at søge i EIS fra mobiltelefoner.

Danske betjente får ikke adgang til QUEST.

Flickr - stefano girardiWebsites stiller for få krav til kodeord

Via CERT -

Password-managerfirmaet Dashlane har analyseret password-politikkerne hos 37 forbruger-rettede og 11 virksomhedsorienterede websteder. Dashlane har undersøgt, om webstederne overholder fem krav:

– Et password skal være på mindst otte tegn.

– Et password skal bestå af en kombination af bogstaver, tal og specialtegn.

– Webstedet skal vise brugeren en vurdering af, hvor stærkt brugerens password er.

– Webstedet må højst tillade ni mislykkede forsøg på login. Derefter skal det gennemtvinge en sikkerhedskontrol, fx ved at spærre for flere forsøg, kræve en CAPTCHA-kode (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) eller kræve to-faktor-autentifikation.

– Webstedet skal understøtte to-faktor-autentifikation.

Kun et forbrugerrettet websted, GoDaddy, overholdt alle kravene. Fire overholdt ingen af dem: Netflix, Pandora, Spotify og Uber, skriver DK Cert i en pressemeddelelse.

Hvis et password er på under otte tegn, kan angribere let knække det i et brute force-angreb. For at øge sikkerheden anbefaler Dashlane passwords på 12-15 tegn.

HTCHTC sænker prisen på Vive-headset med 200 dollars

Via TechCrunch -

Prisen på et HTC Vive VR-headset er lige blevet sænket med godt en fjerdedel – fra 799 dollars til 599 dollars.

Ved årets begyndelse kostede konkurrenten fra Oculus også cirka 800 dollars, mens et sommerudsalg lige nu har sænket prisen til 399 dollars i USA. Når det udsalg stopper, vil prisen blive hævet til 499 dollars – altså 100 dollars lavere end den nye pris på HTC Vive.

Spørgsmålet skulle i følge Techcrunch ikke så meget være, at selskaberne kæmper om, hvem der er det nye VHS og Betamax (sidstnævnte tabte i sin tid til VHS som udbredt format). Spørgsmålet er mere, om VR-headsets ender som den nye Laserdisc (der aldrig vandt stort indpas i markedet).

IntelIntel lancerer 8. generation CPU’er

Via Anandtech -

Den ottende generation af Core-processorer fra Intel er lanceret – til en start med fire udgaver af i5/i7 – 15 watt mobil-CPU’er.

I forhold til den seneste generation af processorer, vil 8. generation give en 100 procent forøgelse i antal kerner og tråde til samme pris, skriver anandtech.

DDR4 og LPDDR3 RAM understøttes, mens der ikke er understøttelse for LPDDR4.

Det integrerede grafikkort UHD 620 er en opgradering i forhold til 7. generations HD 620. Som navnet antyder, er der taget højde for håndtering af 4K-indhold, og der er understøttelse for HDMI 2.0/HDCP 2.2 som standard. Derudover lader det til, at GPU’erne bygger på samme arkitektur som 7. generation.