Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
Flickr - Mirko Macari

Motherboard modtager 900 GB data fra Cellebrite hack

Via Motherboard -

Hackerne er blevet hacket. Motherboard, en multi-platforms multimedia publikation har fået tildelt informationer vedrørende et hack på det israelske firma Cellebrite.

Cellebrite er et firma der specialiserer sig i kriminalteknisk undersøgelse af telefoner. De har udviklet en enhed, kaldet Universal Forensic Extraction Device (UFED), der kan hente data fra tusindvis af forskellige telefonmodeller, givet at man sidder med telefonen fysisk.

Motherboard har modtaget 900 GB data i relation til Cellebrite. Den modtagede data indeholder påståede usernames og passwords, der benyttes til at logge ind i Cellebrites databaser som er knyttet til firmaets my.cellebrite domæne. Domænet anvendes af brugerne til blandt andet at opdatere deres software.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

ebay

eBay lancerer professionel autentificering ved køb og salg

Via digitaltrends -

Professionel autentificering skal hjælpe eBay og brugerne af servicen til at slippe af med falske varer.

Tidligere gjorde Amazon det og nu følger eBay trop. Processen medfører et såkaldt "authentification program", hvor målet er at booste forbrugernes tillid til købsprocessen på eBay.

I første omgang vil fokus være på produkter i den dyre ende, som eksempelvis computer hardware.

Bag ved systemet befinder der sig et netværk af professionelle kuratorer, hvis rolle det er at finde ud af om produktet er af reel værdi eller bare en billig kopivare.

Sælgere kan skrive sig op til systemet, for et beløb der endnu ikke er blevet bestemt. Når de føjet til systemet får de tilføjet et ikon til deres produkter, der viser køber, at produktet er verficeret af professionelle og derfor er legitimt. Hvis produktet viser sig at være uægte, bliver transaktionen afvist og køber får pengene tilbage.

Hvis en sælger ikke vælger at skrive sig op til programmet, kan køber anmode om at få inspiceret produktet, men der skal selv betales for det.

Hvor effektivt det her system bliver må tiden vise, men det er et skridt i den rigtige retning hvad det angår brugertillid og forsikring om produkters validitet.

Samsung

Samsung-ejere kan snart få glæde af nyt styresystem

Via Firstpost -

Hvis du er med i beta-programmet for Samsungs Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge, kan du være en af de heldige, der har fået adgang til Android 7 Nougat, det nyeste styresystem til Android smartphones.

Samsung er et af de første firmaer der skubber opdateringen til deres enheder, der også kan findes på en håndfuld andre smartphones. Heriblandt Nexus 5X og fremefter, samt LG V20 og Motorolas Moto Z.

Ud over de forventede Android Nougat-opdateringer vil Samsung også tilføje et par af deres egne tilpasninger til styresystemet. Heriblandt kommer "Edge panels" til S7 Edge-modellen, der giver hurtigere adgang til indstillinger og information.

Brugerne, der ikke deltager i beta-programmet, kan forvente at få opdateringen til Android 7 Nougat fra den 17. januar.

Nokia

Nokia leak bliver emne for debat

Via Firstpost -

HMD Global har haft travlt det sidste stykke tid. I forrige uge lancerede de Nokia 6, den første smartphone udviklet af Nokia veteranerne, og nu går rygterne så på deres flagskib for 2017.

En leaked video, optaget på CES tidligere på måneden, der skulle fremvise Snapdragon 835 chipsættets billedstabilisering, har været debatemne for navnet på den nye smartphone.

Navnet Nokia 8 passer godt sammen med hvordan Nokia tidligere har valgt at navngive deres flagskibsmodeller - N8, N82, 808 Pureview med flere.

Smartphonen kommer tilsyneladende i to varianter.

En stor model med en Qualcomm Snapdragon 835 kerne, 6GB RAM, samt et valg i mellem 64GB eller 128GB lagerplads og et MicroSD card slot. Den lidt mindre variant fås med Qualcomm Snapdragon 821 chipsæt og 4GB RAM.

Netgear

Ny router fra Netgear, ny teknologi!

Via Hot Hardware - , indsendt af modgaard

Netgear har tilsyneladende store forventninger til 2017, som de viser med en nyligt lanceret router i deres Nighthawk serie.

Netgear Nighthawk X10 Wireless AD7200 er ikke helt som de andre. Routeren benytter sig af helt ny trådløs 801.11ad teknologi, og den er industriens første af sin type.

Som en standard router kan den nye Netgear Nighthawk X10 levere trådløst bredbånd over 2.4GHz B/G/N og 5GHz AC, men den kan også betjene 60GHz bånd. Det vil i teorien betyde, at den kan levere trådløse hastigheder op til 7Gb/s, når den anvender alle tre bånd. Til sammenligning kan en router med 802.11ac levere en hastighed op til 1.7Gb/s.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Fitbit

Vil Fitbit ind på smartwatch markedet?

Via The Next Web -

Fitness udstyr og smartwatch er let foreneligt, så derfor var der nok ikke mange der tænkte videre over at Fitbit i begyndelsen af december 2016 overtog ejerskabet af smartwatch teamet, Pebble.

Nu er Fitbit ude med riven igen og denne gang har de tilegnet sig det romanske firma, Vector. Vector har tidligere udgivet to smartwatch luksusenheder med eget styresystem, e-ink skærm og en påstået batterilevetid på 30 dage.

Spørgsmålet er vel egentlig hvad Fitbit vil med alt det her talent de går og opkøber. Måske de vil gå ind i kampen mod Apple om at være giganten på smartwatch markedet? Tilsyneladende på et godt tidspunkt, for Apples andel på markedet når det handler om smartwatches, har været faldende siden Q3 i 2015.

Vector bidrager med lidt information i en blog post, hvor de skriver at de fortsat vil udvikle nye og spændende produkter der passer ind i Fitbits vision.

Industrien er ikke just i fremgang og forsendelse og distribution af smartwatches er faldet med omkring 51 procent frem til Q3 2016. Derfor kunne det også tænkes, at Fitbit i stedet vil integrere de to teams fra Pebble og Vector til at udvikle og udvide på Fitbits allerede eksisterende fitness fokus.

Twitter

Twitter lukker og slukker for deres Dashboard app

Via digitaltrends -

Den 3. februar lukker Twitter ned for deres dashboard app.

Appen var ellers beregnet til business users, men lukker nu ned bare 7 måneder efter den blev lanceret.

Dashboard appen, der blev lanceret sent i juni, var ellers beskrevet som et kraftfulgt værktøj der skulle hjælpe i forbindelsen mellem virksomheder og deres kunder.

Det egentlig spørgsmål er hvorvidt der egentlig var behov for Dashboard appen. Funktioner som eksempelvis tweets der er planlagte at blive sendt ud på specifikke tidspunkter, bliver allerede opfyldt af Twitters eget program, TweetDeck. Celebrities anvender Engage analytics til se rækkeviden på deres tweets og har måske derfor heller ikke brug for Dashboard appen.

At Twitter Dashboard var eksklusivt til iOS og dermed afskåret fra Android brugerne, har heller ikke hjulpet på appens succes.

Der er dog et lille håb for Dashboard brugerne. Twitter annoncerede at de bedste features fra Twitter Dashboard vil blive integreret som en del af standard funktionaliteten på Twitter. Hvilke features det drejer sig er dog ikke blevet klarlagt endnu.

HTC

HTC fremviser ny smartphone

Via HTC -

Her til morgen fremviste HTC deres nye flagskibstelefon, HTC U Ultra, via Live stream.

HTC U Ultra kommer med en 5,7" skærm, Quad HD opløsning og styresystemet bliver det nyeste Android 7 software kaldet Nougat. I kernen finder man en Snapdragon 821 processer med tilhørende 4 GB RAM. U Ultra kommer i to udgaver, en model med 64 GB lagerplads og en med 128 GB. HTC tilføjer også, noget der efterhånden er en sjældenhed i smartphones, et MicroSD slot så lagerpladsen kan udvides med op til 2 TB ekstra. Kameraet er opgraderet med phase-detect autofokus, men beholder ellers det samme 12 MP UltraPixel kamera som HTC 10 anvender.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Twitch

To robotter i endeløs samtale

Et alternativ til brugen af Intelligent Personal Assistents.

I de sidste par dage har Vladimir og Estragon taget streaming tjenesten Twitch.tv med storm. Deres meningsløse tom snak har fået tusindvis af nysgerrige mennesker til at tage et kig ind på kanalen, hvor de to har tronet frem på skærmen, helt passive, men så alligevel ikke.

Vladimir og Estragon er i virkeligheden ikke to personer, men to Google Home-enheder. En Google Home-enhed er en Intelligent Personal Assistent der i almindelig brug kan hjælpe med, at holde styr på alt fra kalender til klokkeslet mm. gennem talegenkendelse, på samme måde som med en Amazon Echo. Vladimir og Estragon er blevet modificeret til at benytte chatrobotten Cleverbotsom talerør, så reelt set er det to Cleverbot-instanser der taler sammen.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Kaspersky Lab

Antallet af finansielle malware-angreb stiger igen

Efter en periode med færre finansielle malware-angreb er antallet af angreb designet til at stjæle penge og værdifulde finansielle oplysninger igen stigende. Ifølge Kaspersky Lab er stigningen på 46 procent i 2016 sammenlignet med 2015.

Dette sker på trods af, at virksomheden sidste år kunne rapportere et fald i antallet af finansielle malware-angreb. Her faldt antallet af angreb med 15 procent i fjerde kvartal af 2015 sammenlignet med antallet af angreb i samme periode af 2014.

Årsagen til, at antallet af finansielle malware-angreb tidligere har været på tilbagetog, er blandt andet den voldsomme stigning i ransomware-angreb, som har domineret trusselsbilledet de sidste par år.

Men den aktuelle stigning i finansielle malware-angreb antyder, at it-kriminelle igen er begyndt at investere i udviklingen af malware, som stjæler finansielle oplysninger såsom kreditkortinformationer og loginoplysninger til net- og mobilbank.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.