Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
PBS A/S

NemID-papkort får app-alternativ

Via dr.dk -

Finans Danmark, der er bankernes brancheorganisation, arbejder på en app, som skal gøre det lettere at bruge NemID i netbanken.

'Vi fornemmer, at der er en meget stor efterspørgsel efter at få en nem, digital løsning... Selv om danskerne har taget det lille papkort til sig, så må vi også erkende, at med den rivende udvikling, der er på det digitale område, så er tiden nok kommet til også at have en digital løsning på NemID, siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finansdanmark, til Ritzau.

Den nye app skal være klar om et år, mens både NemID-nøglekortet og -nøgleviseren lever videre.

Nets leverer infrastrukturen, og bankernes digitaliseringsvirksomhed e-nettet står for udviklingen.

Det offentlige er ikke en del af appens udvikling, og derfor skal man fortsat bruge nøglekortet til for eksempel at logge ind hos Skat eller Borgerservice.

engadget.com

Tidligere Android-chef lancerer smartphone

Via engadget -

I morgen vil selskabet Essential Products Inc. lancere en ny telefon. bag selskabet står den tidligere chef for Googles Android-afdeling, Andy Rubin.

Essential ønsker at fokusere på udvikling af tablets, smartphones og mobilsoftware, men derudover er der ikke mange detaljer omkring de kommende produkter.

Eneste egentlige billede af den kommende telefon er en silhuet, hvor det lader til, at der er tilføjet et 360-graders kamera på toppen.

U. S. Department of Homeland Security

Dusør for at hacke Department of Homeland Security

Via CNN -

To amerikanske senatorer ønsker at introducere dusører til de, der lykkes med at hacke Department of Homeland Security (DHS).

Løsningen skal udformes på samme måde som hos Department of Defense, der for eksempel afholder 'Hack the Pentagon'-konkurrencer - første gang var sidste år.

DHS har ansvar for sikkerheden på blandt andet offentlige websites og USAs digitale infrastruktur.

Microsoft Corporation

Sikkerhedsopdatering udsendt til Windows XP

Via Softpedia -

Microsoft stoppede supporten til Windows XP i april 2014, men nu kommer der alligevel endnu en sikkerhedsopdatering til styresystemet.

I sidste uge kom en opdatering relateret til WannaCry-angrebet, og nu er 'KB982316' så klar til download.

Der er ingen specifikke forklaringer til sikkerhedsopdateringen, men det formodes, at den lukker sikkerhedshuller, som den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA er blevet kendt for at udnytte. Microsoft skriver selv, at opdateringen 'ordner sikkerhedsproblemer (som) er blevet identificeret og som kunne give uautoriserede hackere mulighed for at kompromittere systemet og overtage det'.

Otsaw Digital

Singapore-selskab udvikler robotbil med indbygget drone

Via engadget -

Det nystartede selskab Otsaw Digital er i gang med at udvikle en robotbil, der skal bruges til sikkerhedsopgaver. Den selvkørende bil er på størrelse med en af de eldrevne 'golfbiler', man kan se brugt på golfbaner.

O-R3, som den hedder, har indbyggede 3D LIDAR-sensorer og GPS sammen med andre sensorer, som skal bruges til for eksempel at genkende efterladte tasker og se forskel på ansatte og uønskede personer på adressen.

Hvis en person markedes som uønsket, kan O-R3 sende en drone afsted efter denne i op til godt 100 meters afstand. Dette er specielt brugbart, hvis der er forhindringer på jorden, som gør det svært for bilen at følge efter personen.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Honor

Honor 6A - ny smartphone med Snapdragon 435

Via Softpedia -

Kinesiske Honor har annonceret en ny telefon i '6'-serien - 6A. Der er tale om en smartphone, som bygger på Qualcomms Snapdragon 435, der har en Adreno 505 GPU indbygget.

Telefonen kommer i to udgaver - 2 GB RAM og 16 GB intern lagerplads eller 3 GB RAM og 32 GB intern lagerplads. Der er lige meget hvad mulighed for at få mere plads med et microSD-kort (op til 128 GB).

Der er dual-simkort-understøttelse, og telefonen kører Android 7.0 Nougat med EMUI 5.1.

Bagsidekameraet er på 13 MP og forsidens kamera på 5 MP. På bagsiden findes en fingeraftryksscanner.

Batteriet er på 3.340 mAh, mens 5,5 tommer skærmen har en opløsning på 1080 x 1920 pixel.

Microsoft Surface

Ny Surface Pro

Microsoft har annonceret en ny Surface pro-computer, der lover op til 13,5 timers batteritid og ikke overraskende er den letteste og mest støjsvage Surface-PC nogensinde.

Computeren har en 7. generations Intel processor - enten Core m3 7Y30, Core i5-7300U eller Core i7-7660U - op til 16 GB RAM og en Pixel Sense-skærm på 12,3 tommer i opløsningen 2736 x 1824 (267 PPI).

Lagerpladsen er på enten 128, 256 eller 512 GB SSD, og RAM findes i 4, 8 eller 16 GB 1866 Mhz LPDDR3.

Grafikkortet er ved de to mindste modeller Intel HD graphics 620, mens den kraftigste i7-model kommer med Intel Iris Plus Graphics 640.

Dem medfølgende Surface Pen er også blevet opgraderet, så den nu har 4.096 grader af trykfølsomhed samt understøttelse af pennens vinkel i forhold til skærmen - dette kan bruges til blandt andet tegning af skyggeeffekter.

Nokia

Apple og Nokia indgår forlig og vil i stedet udvikle sammen

Via engadget -

I en sag om patentbrud har Apple nu indgået forlig med Nokia. Det handler om Apples helbreds- eller sundhedsprodukter Withings, som blev fjernet fra markedet december sidste år på grund af sagen.

Slutresultatet er, at Nokia kommer til at levere netværksinfrastruktur til løsningerne, mens Apple fortsætter salget af Withings-produkter.

Nokia kommer også til at modtage et hemmeligt beløb fra Apple samt gebyrer for den fremtidige brug.

Med det på plads vil de to selskaber nu se fremad og i stedet arbejde sammen om at udvikle fremtidige 'digital health initiatives'.

PAL Robotics

Dubai sigter efter robotpoliti i 2030

Via Newsweek -

De første robot-betjente bliver i denne uge en del af styrken i Dubai. Robotterne, der er designet af spanske PAL Robotics, er første skridt på vej mod at have politistationer, der helt og holdent består af robotter - ikke at hele politistyrken i den arabiske emirat skal bestå af robotter.

I 2030 håber Dubai på, at 25 procent af politistyrken er robotter, og samme år skal den robotdrevne politistation også være en realitet.

Robotterne er indtil nu udstyret med trykfølsomme skærme på brystet, hvor man som borger kan klikke sig gennem at indberette en forbrydelse eller ordne andet 'papirarbejde'.

PAL Robotics arbejder sammen med IBM's kunstige intelligens Watson om stemmestyring af betjentene.

Samsung

Samsung fremviser ny bøjelig skærm

Via TechSpot -

Sydkoreanske Samsung arbejder blandt andet på bøjelige skærme til for eksempel wearables.

Nu fremviser selskabet en 9,1 tommer stor OLED-skærm, der kan bøjes i alle retninger for derefter at vende tilbage til den oprindelige form. Skærmen kan også tåle at blive 'bulet' eller presset på af en spids genstand - op til en halv tomme i 'højden'.

Derudover arbejder Samsung også på 4K-skærme specielt til virtual reality headsets og har fremvist et eksemplar på 1,96 tommer, som har en pixeltæthed på 2.250 PPI.