Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.
AMD

AMD giver detaljer om deres nye Ryzen-processorer på AMD Ryzen Tech Day

Via Hot Hardware - , indsendt af modgaard

Færdig med rygter og klar med konkrete tal. Dr. Lisa Su indtog scenen ved AMD Ryzen Tech Day, hvor hun åbnede eventet med at specificere officielle hastigheder, feeds, pris og benchmark-tal for AMDs nye Ryzen-serie af processorer.

Ryzen er et komplet nyt design, der har været under udvikling de sidste fire år. Alt fra kerner, til cache, processorteknologi og det fysiske layout er blevet optimeret i designet, hvor fokus har været på både ydeevne og styrke.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Toshiba

Toshiba er klar med 64-layer 512 gigabit 3D Flash hukommelse

Via Toshiba -

Japanske Toshiba fremviser nu en nyhed til selskabets serie af BICS FLASH hukommelse. Der er tale om en enhed, der med 64 lag opnår 512 gigabit kapacitet (64-gigabytes) ved hjælp af en '3-bit-pr.-celle' teknologi (triple-level cell, TLC).

Den nye enhed vil blandt andet blive brugt til enterprise- og forbruger-SDD'er.

De første prøver på teknologien er produceret, mens masseproduktionen begynder i andet halvår af 2017.

512 gigabit-enheden giver ifølge Toshiba selv en øget kapacitet på 65 procent i forhold til 48-lags enheden med 256 gigabit (32 gigabytes). Samtidigt er hukommelseskapaciteten pr. silicium-wafer øget, så prisen pr. bit reduceres.

Casascius

Dansk politi sporer kriminelles brug af Bitcoin

Via b.dk - , indsendt af Gambolputty

Det er lykkedes dansk politi som nogle af de første at spore kriminelles brug af bitcoins som valuta og bruge dette som bevis i retten.

I januar faldt der for anden gang dom i en dansk straffesag, hvor politiets sporing af bitcoins spillede en afgørende rolle som bevismateriale.

Der var tale om køb af amfetamin, kokain og ketamin på digitale markedspladser gennem krypterede websites på 'The dark web'.

Den dømte narkohandler fra Herning blev fældet af et dansk-udviklet IT-system, som er taget i brug af Rigspolitiet, FBI og Europol, skriver berlingske.

Fra politiets synsvinkel er der tale om lidt af en milepæl indenfor politiefterforskning.

Ericsson

Intel og Ericsson indgår 5G-alliance

Ericsson og Intel Corporation lancerer 5G Innovators Initiative (5GI2) - et åbent industrisamarbejde, der skal undersøge, teste og skabe innovation i forhold til 5G-netværk og edge-teknologier.

Det sker for at accelerere indførelsen af trådløse 5G-netværk og -infrastruktur i USA. Honeywell, GE og University of California, Berkeley er de første til at tilslutte sig initiativet.

5GI2 fokuserer til en start på 'Industrial Internet of Things' (IIOT) og udvikling af pilotprojekter inden for brug af teknologier som f.eks. augmented og virtual reality i forbindelse med drone overvågning af usikre områder. Pilotprojekterne vil omfatte planer over netværket, clouden samt krav til 5G-forbindelsen - fra hastighed og modtagelighed, til sikkerhed og analyser.

I takt med at flere parter tilslutter sig, forventes disse pilotprojekter at udvides og omfatte andre industrier, hvor 5G vil muliggøre samfundsmæssige forbedringer som selvkørende biler, smart cities, sundhedssektoren og medier. Målet er bl.a. at pilotprojekterne vil gøre fremtidige resultater mere tilgængelige og bidrage til udviklingen af 5G-branchestandarder og validere nye forretningsmodeller.

IBM

Forskere afholder første konkurrence for kvantecomputere

For første gang er to kvantecomputere af rimelig sammenlignelig størrelse blevet testet op mod hinanden. Det er sket med IMB og University of Marylands kvantecomputere, der har gennemgået en række tests for at afgøre, hvilken computer, der er bedst.

Computerne har arbejdet med en række algoritmer, og i sidste ende viste IBM's chip sig at være hurtigst. Men den var også den mindst pålidelige.

IBM har åbnet op for, at forskere kan programmere deres chip, og derfor var det muligt at gennemføre testen på University of Maryland.

UPS

UPS tester lastbiler med droner på taget

Via Bloomberg -

United Parcel Service Inc. (UPS) forbereder sig på en fremtid, hvor pakker kan blive leveret af droner i stedet for en brunklædt UPS-medarbejder.

Selskabet tester i disse dage levering af pakker via en drone, der letter fra en traditionel UPS-lastbil og leverer pakken på modtagers adresse.

I praksis sker det i landlige omgivelser i Californien, hvor lastbilen efter dronens afrejse kører videre på den opdigtede rute.

UPS ser droner som en måde at spare både timeløn og brændstof i områder, hvor der er langt mellem hver leveringsadresse. Selskabet har ifølge Bloomberg ikke regnet på, hvor meget en sådan brug af droner kan give af besparelse - men en beregning af, hvad det vil betyde, hvis hver UPS-lastbil kører én mil (1,6 km.) mindre pr. dag, viser en besparelse på 50 millioner dollars om året.

Microsoft Corporation

Dataindsamling i Windows 10 er stadig for uigennemskueligt

Via Reuters -

De europæiske datavagthunde snerrer af Microsoft, fordi der er manglende gennemskuelighed for, hvor meget data der bliver hentet, når man anvender Windows 10. Det kommer efter, at software-giganten har annonceret nye ændringer til styresystemets installationsproces. Når den nye proces ruller ud, vil brugerne, under installationen, blive mødt med fem valgmuligheder til enten at begrænse eller lukke helt af for Microsofts bearbejdning af deres persondata.

Den samme problem gjorde sig gældende sidste år, hvor vagthundene skrev til Microsoft, og udtalte sig om deres bekymring vedrørende standardindstillingerne i Windows 10 og brugernes manglende kontrol over, hvordan Microsoft kunne anvende den data de modtog.

Bekymringen, selv efter Microsofts udtalte ændringer i installationsprocessen, for hvor godt brugernes data er beskyttet er stadig gældende, udtaler gruppen, men de anerkender også, at Microsoft er villige til at samarbejde.

whatsapp

WhatsApp forsøger sig som direkte konkurrent til Snapchat

Via Version2 -

For Facebook er Snapchat “the one that got away”, hvilket ikke er noget social media-giganten finder sig i. De lancerer nu en ny funktion gennem besked-applikationen WhatsApp, hvor brugerne kan sende og modtage krypterede billeder. Ved at udnytte WhatsApps end-to-end kryptering, der gør, at kun de involverede parter i kommunikationen kan modtage og se tekst og filer, kommer funktionen til at konkurrere direkte med Snapchats billeddeling.

Snapchat har flere gange været udskældt for at der fandtes bagdøre i deres system, hvor man kunne hive de omdelte billeder ud. Dette ikke skulle være tilfældet med WhatsApps kryptering.

Der er månedligt 1.2 milliarder personer, der anvender WhatsApp, så der er en pæn chance for den nye funktionalitet kan vinde indpas hos de mange brugere.

Microsoft Corporation

Microsoft er vurderet som verdens mest beundringsværdige softwarevirksomhed

Via Softpedia -

I en undersøgelse, som Fortune har foretaget, bliver Microsoft vurderet til at være den mest beundringsværdige softwarevirksomhed i verden. Til undersøgelsen stemte 3.800 direktører, analytikere og eksperter på, hvilke virksomheder der har de mest beundringsværdige værdier på tværs af en række af forskellige industrier.

Overordnet set sidder Apple på tronen med Amazon og Starbucks tæt bagefter. På en niendeplads, lige efter Facebook, finder man Microsoft, men de er den første softwarevirksomhed man finder på listen, og dermed topper de inden for denne kategori.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Telenor ASA

Telenor indgår samarbejde med Google om nyt SMS-system til Android

Via Computerworld DK -

Norske Telenor har indgået et partnerskab med Google om at udrulle Rich Communications Services (RCS) til nye Android-telefoner i Europa og Asien. RSC er en ny og forbedret beskedservice til SMS, der tilføjer iMessage-funktioner som for eksempel gruppechat, feedback om beskeden er læst, indikationer for gruppechatmedlemmer er ved at skrive tilbage og foto-deling med høj opløsning.

Amerikanske Spring og canadiske Rogers er også samarbejdspartnere i SMS-projektet, og Google håber at kunne tage kampen op med blandt andet Facebooks messenger-app ved at integrere animerede GIF’er og andre multimediefiler direkte i SMS-beskeder.

Vi skal ikke forvente os, at RCS-teknologien bliver et alment eje i den nærmeste fremtid, da kun 50 teleoperatører globalt tilbyder RCS i deres netværk. Hvornår vi ser de første Android-telefoner med RCS indbygget, kan derfor være svært at gisne om.