Newz.dk abonnement

Slip for reklamerne på newz.dk ved at oprette en bruger og tegne et abonnement.




MasterCard

Kreditkort med fingeraftrykslæser på vej

Via dr.dk - , indsendt af PHP-Ekspert Thoroughbreed

MasterCard er på vej med et nyt kreditkort, der har indbygget fingeraftrykslæser. Løsningen testet lige nu i Sydafrika.

Fingeraftrykslæseren skal - ikke overraskende - afgøre, om det nu også er ejermanden, der bruger kortet. Informationer omkring ejerens fingeraftryk ligger på selve kortet, og derfor skulle løsningen ikke have brug for så meget kommunikatione frem og tilbage med terminalen. Dette skulle få systemet til at kunne gennemføre køb meget hurtigt.

I Sydafrika er en bank og en supermarkeds-kæde med i forsøget.

De nye kort kræver ikke nye terminaler i butikkerne.

sxc.hu - simonok

IT-kriminelle franarrer Statens Museum for Kunst 805.000 kroner

Via dr.dk -

Ved hjælp af e-mails, der så ud til at være fra mueseets direktør, er det lykkedes it-kriminelle at få overført 805.000 kroner til udenlandske konti fra Statens Museum for Kunst.

Dette skete i vinterferien, hvor direktøren tilsyneladende bad forskellige medarbejdere om straks at overføre forskellige beløb, der til sammen nåede op på førnævnte tal. I virkeligheden havde direktøren intet med forspørgslerne at gøre.

Ifølge Rigspolitiets 'Nationalt Cyber Crime Center' har denne type 'CEO-fraud' siden 2015 kostet danske virksomheder næsten 200 millioner kroner.

Ford

Danskernes syn på selvkørende biler

Vejdirektoratet har fået gennemført en undersøgelse af danskernes tanker omkring selvkørende biler.

Her svarer hver fjerde ud af de 3000 adspurgte, at de forventer at komme til at køre mere, når selvkørende biler bliver en mulighed. Dette skyldes, at de adspurgte ser frem til at kunne nå udhvilet frem til destinationen og fordi, de slipper for at parkere bilen selv.

34 procent af de adspurgte ser frem til at kunne bruge tiden på andre aktiviteter end at sidde ved rattet. 31 procent ser frem til ikke at skulle forholde sig til andre trafikanter, mens 30 procent forventer, at selvkørende biler vil gøre det muligt at køre, når man har indtaget medicin eller alkohol. 12 procent forventer at trafikken vil være hurtigere.

Kaspersky

Bankernes internationale hovedpulsåre – SWIFT – i fare

Kaspersky Lab har – sammen med en række sikkerhedsvirksomheder – i løbet af det seneste år analyseret et hackerangreb, som sidste år resulterede i, at centralbanken i Bangladesh mistede 81 millioner dollars. Viden fra det arbejde har været med til at forhindre nye angreb, men det er for tidligt for bankerne at ånde lettet op.

Angrebet i Bangladesh bliver set som et af de største, mest succesfulde 'cyber heist' nogensinde. Det var bemærkelsesværdigt, fordi det lykkedes hackere at bryde ind i bankernes internationale hovedpulsåre – SWIFT – som er et system, der internationalt bruges til at identificere banker og sende overførselsinstrukser.

Analyser af angrebet viser, at det formentlig var hackergruppen Lazarus, der stod bag. Gruppen er berygtet for cyber-spionage og -sabotage. De står bag angreb på produktionsvirksomheder, medier og finansielle institutioner i mindst 18 lande siden 2009.


Tryk på 'Læs mere' for at læse hele nyheden.

Nintendo

Rygte: SNES Classic Edition senere i år

Via Eurogamer - , indsendt af _tweak

Mens det er slut med NES Classic-konsollen fra Nintendo, går rygterne nu på, at der er en SNES-udgave på vej parat til julegaveræset.

Eurogamer, der tidligere havde ret omkring produktionen af Nintendo Switch før lanceringen, hævder, at produktionen af en SNES er i gang.

Der er ingen informationer omkring den nye retrokonsols indhold af spil, eller om Nintendo har rettet op på den katastrofalt korte kabellængde til den medfølgende controller.

Nintendo ønsker ikke at udtale sig omkring emnet.

The Olympic Council of Asia

E-sport bliver del af Asian Games

Via dr.dk -

Fra 2022 kan e-sport en del af Asian Games - en pendant til de olympiske lege - det melder The Olympic Council of Asia (OCA). Indførelsen af e-sport på linje med de mere traditionelle sportsgrene sker i samarbejde med Alisports, der er en del af den kinesiske e-sportsgigant Alibaba Group.

Man vil dog allerede kunne følge med i e-sport ved næste års udgave af Asian Games, hvor computerspillene er med som demonstrationssport.

Til september er e-sport også med som demonstrationssport til OCA's Asian Indoor and Martial Arts Games, skriver organisationen. Her vil der konkurreres i FIFA 2017, Multiplayer Online Battle Arena-genren (MOBA) samt Real Time Attack-genren (RTA).

Dermed er der taget et officielt skridt i retning af at se e-sport som en sportsgren på linje med de mere traditionelle sportsgrene.

Her hjemme anerkendte Skat for nyligt e-sport som sportsgren.

Oracle

Oracle udsender 299 sikkerhedsopdateringer

Via The Register -

Oracle har i dag udsendt en samling på 299 opdateringer til flere forskellige produkter - herunder Oracles Solaris-system. Dette inkluderer en lækket sårbarhed fundet af den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA.

Selskabet kalder opdateringerne for kritiske og opfordrer til installation med det samme.

Nogle af sikkerhedshullerne går tilbage til 2012 og inkluderer mulighed for overtagelse af systemer på afstand.

Du kan se Oracles egen gennemgang af opdateringerne her.

AMD

AMD klar med RX 580 og RX 570 grafikkort - flere på vej

Via Hot Hardware -

Der er opdaterede grafikkort klar fra AMD til sidste års Polaris-baserede Radeon-kort. Der er tale om RX 580 og RX 570, som er på gaden nu samt RX 550 med lancering i morgen og RX 560, der kommer til maj.

De fire nye grafikkort bygger på AMD's Polaris 20-arkitektur, der er en opdateret version af sidste års Polaris 10. RX 580 ligner ifølge Hot Hardware forgængeren RX 480 meget men præsterer blandt andet højere clockhastigheder. Det samme gør sig gældende for RX 570, der bygger videre på sidste års RX 470.

Ifølge AMD bygger RX 580 dog på en helt ny GPU, der tillader de højere clock-frekvenser.

I tests viser begge grafikkort desuden forbedringer i forhold til strømforbrug ved 'idle' tilstand.

Går man og overvejer Nvidias GTX 1050 Ti eller GTX 1060 kan det være en god idé at kigge nærmere på de to nye rivaler fra AMD, skriver Hot Hardware.

Pedro Lopes

Elektriske impulser skal give følelse til fysiske objekter i VR

Via Motherboard -

De nyeste virtual reality-headsets giver måske øjnene en følelse af at være et andet sted, men når man skal røre ved ting i den virtuelle verden, er følelsen måske lidt flad.

Det vil en gruppe forskere fra det tyske Hasso-Plattner institut forsøge at ændre på. De bruger elektriske impulser til at stimulere musklerne i brugerens krop, så han eller hun bedre får oplevelsen af eksempel at ramme en mur, trykke eller flytte ting eller blive ramt af et projektil.

I forsøgene bærer brugeren computeren til generering af virtual reality og elektriske impulser i en rygsæk.

Google Inc.

Google indgår forlig og åbner Android mere i Rusland

Via BGR Media -

En langvarig kamp mellem Google og de russiske konkurrencemyndigheder er nu endt med et forlig.

Indholdet i denne er, at Google i Rusland åbner Android-styresystemet op i højere grad, så man kan installere andre søgemaskiner end Googles egen. Derudover skal Google betale 7,85 millioner dollars for diverse overtrædelser i forbindelse med søgsmålet.

Sagen begyndte i 2015, hvor det russiske selskab Yandex, der blandt andet tilbyder søgemaskine-, mail- og kortfunktioner, klagede over Googles lukkethed på Androidplatformen.

Forliget vil fungere i mindst seks år og ni måneder.