TrygTvunget til at aflevere domæner til Tryg

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Forsikringsselskabet Tryg har fået medhold i en klage over to domæner – tryg-business.dk og trygbusiness.dk – der i 2011 blev registreret af en enkeltmandsvirksomhed.

Klagenævnet for domænenavne har vurderet, at man kan forveksle forsikringsselskabet med enkeltmandsvirksomheden eller tro, der er en kommerciel forbindelse imellem parterne.

Derfor vil enhver fremtidig brug af domænerne fra enkeltmandsvirksomhedens side være i strid med forsikringsselskabets varemærkeret.

De to domæner skal derfor også overføres til forsikringsselskabet.

FacebookSociale medier truer viden

Via Wired - , indsendt af arne_v

Wikipedia er i en eksistentiel krise – hvis man skal tro artiklen af Hossein Derakhshan fra Wired. Og den krise hænger sammen med resten af internettet, lyder det fra medie-analytikeren.

Wikipedias krise handler ikke om penge, for efter Donald Trumps indtog i Det hvide hus, har donationerne strømmet ind til Wikipedia. Måske af frygt for udbredelsen af ‘fake news’ eller lidt for alternative udlægninger af virkeligheden.

Problemet ligger i stedet i antallet af bidragsydere til Wikipedia. Kurven over folk, der ønsker at tilføje informationer flader ud.

Dette hægtes i artiklen sammen med et skift fra bøger til fjernsyn og senere internet, hvor man som bruger er gået fra et fokus på rationale til følelser og underholdning gennem billeder frem for ord.

I stedet for at dele idéer og viden, deler man nu underholdning, lyder kritikken. Noget der i særdeleshed er tilfældet på sociale medier.

Vi får serveret mere af det, vi gerne vil se og reagere på, mens vi ikke bliver konfronteret eller delagtiggjort i rationel viden.

Har Hossein Derakhshan en pointe med sin kritik?

Flickr - stefano girardiFlere it-folk springer ud som konsulenter

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

It-folk vælger i stigende grad livet som konsulenter frem for fastansættelse i et selskab. Det viser en ny undersøgelse fra konsulenthuset Right People Group.

Ifølge selskabet får de nu henvendelser fra kandidater, som de ikke tidligere fik.

Samme tendens ser de hos konsulentvirksomheden ChangeGroup.

Bag springet over i konsulentbranchen ligger lysten til forskelligartede opgaver hos flere selskaber – lyder det fra ChangeGroup.

Samtidigt viser den generelle mangel på it-folk sig også her – folk er kræsne, når de søger over i konsulentbranchen, fordi der er nok af opgaver at vælge imellem.

Ifølge Right People Group er for eksempel folk med erfaring inden for Microsoft Dynamics AX eller SAP samt frontend-udviklere i høj kurs.

FacebookFacebook-chef: Vi burde have samme sikkerhed som en militærleverandør

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Den amerikanske sikkerhedschef hos Facebook, Alex Stamos, mener ikke, selskabet passer godt nok på dataen fra de 2 milliarder brugere.

Det fremgår af en lydoptagelse, som en anonym kilde hos Facebook har lækket. På optagelsen udtrykker Alex Stamos sin bekymring i forhold til Facebooks struktur, der ganske enkelt ikke er gearet til cybertruslerne i dag.

Ifølge sikkerhedschefen har Facebook en trusselsprofil, der kan sammenlignes med leverandører til forsvaret, mens man driver virksomhedsnetværk, som om det var et ‘college campus’.

Stamos har senere modereret sit standpunkt overfor ZDNet.

UndervisningsministerietUndervisningsminister vil give gymnasier adgang til elevers computere og Facebookprofiler

Via Information - , indsendt af arne_v

I kampen mod eksamenssnyd til undervisningsminister Merete Riisager (LA) give gymnasierne lov til at gennemsøge elevers computere og konti på sociale medier.

Det viser et udkast til en bekendtgørelse, som ministeren har sendt i høring.

Det vil ifølge udkastet være en betingelse for deltagelse i eksamen, at man accepterer dette:

Det er en forudsætning for, at eksaminanden kan anvende digitale hjælpemidler, herunder computere, ved prøven, at eksaminanden giver institutionen adgang til at undersøge de anvendte hjælpemidlers indhold, søgehistorik, logfiler mv. samt eksaminandens anvendelse af materialer, konti på sociale medier mv. på internettet med henblik på udredning af formodning om snyd eller andre brud på eksamensreglerne.

Eksperter peger på, at dette kan være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Apple Inc.Apple Pay nu i Danmark

Via dr.dk -

Hvis man er kunde hos Jyske Bank eller Nordea, kan man nu tilføje Apple Pay til rækken af betalingsmuligheder. Man skal desuden have en iPhone 6 eller nyere.

Apple Pay fungerer som udgangspunkt i de butikker, som allerede har mulighed for betaling med kontaktløse kort – Apple har nemlig gjort brug af samme NFC-teknologi som bruges til kortene.

Det bliver også muligt at bruge Apple Pay til betaling i udvalgte webshops.

Sammen med Danmark er Norge, Sverige, Finland og De forenede Arabiske Emirater også tilføjet listen over lande, hvor Apple Pay fungerer. Den liste er nu på 23 lande.

Det forventes at iOS 11.1 vil give mulighed for betalinger fra person til person på samme måde som MobilePay.

GoogleMicrosoft får belønning fra Google for at finde sårbarhed i Chrome

Via Version2 - , indsendt af arne_v

Sikkerhedsfolk hos Microsoft har via en Microsoft-udviklet ‘fuzzer’ identificeret en sårbarhed i Chromes V8-javascript motor.

Fuzzing dækker over en automatiseret test, hvor software udsættes for diverse input-data.

Derfor har Google som led i selskabets bug bounty-program betalt Microsoft-folkene en ‘findeløn’ på 15.837 dollars for sårbarheden samt andre sårbarheder. Pengene skal efter planen doneres til velgørenhed.

SamsungSamsung åbner op for ‘fuld Linux’ på telefoner

Via Version2 - , indsendt af arne_v

Det skal være muligt at udvikle Linux-apps til Samsungs falgskibs-telefoner Note8, Galaxy S8 og Galaxy S8+.

Samsung har annonceret, at man arbejder på en Linux-app ved navn ‘Linux on Galaxy’. Denne skal give brugere mulighed for at køre Linux-distribution på førnævnte smartphones.

Dermed vil der blive åbnet op for at køre flere operativsystemer på samme smartphone.

unknownNy version af Ubuntu tager opgør med udskældt brugerflade

Via Computerworld DK - , indsendt af arne_v

Med udgivelsen af version 17.10 af Linux-systemet Ubuntu dropper Canonical Unity frem for Gnome-brugerfladen.

Canonicals egen Unity-brugerflade har været udskældt for underlige designvalg og fejl. Desuden – eller måske blandt andet derfor – er Unity heller ikke lige så udbredt som Gnome.

17.10-udgaven bygger på Linux-kernel 4.13 og er ikke en Long Term Support-version. Det bliver version 18.04 til gengæld, når den efter planen kommer til foråret.

MicrosoftMicrosoft tav om størrelse på hackeres adgang

Via Computerworld - , indsendt af arne_v

I 2013 fik ukendte hackere adgang til informationer fra Microsofts database med kritiske sårbarheder. Selskabet valgte at holde hacket hemmeligt for sine kunder.

Hacket berørte kritiske sårbarheder, der endnu ikke var lukkede, i Windows og andre af Microsoft softwareprodukter.

Informationerne blev efter hacket brugt til angreb.

Adgangen skete gennem et sikkerhedshul i Java, og målet var i første omgang at få inficeret et populært website brugt af softwareudviklere. Her fra fik hackerne adgang til en række maskiner hos en række store tech-selskaber inklusiv Microsoft.

Hacket blev dengang omtalt af Microsoft som en mindre hændelse – noget der nu modsiges af en tidligere Microsoftmedarbejder.