mboost-dp1

Meta

Meta taber 331 milliarder kroner på metaverse-satsning

- Via Mobilsiden -

Meta, tidligere kendt som Facebook, har tabt hele 331 milliarder kroner på deres satsning på metaverset inden for en periode på under fem år.

Selvom dette tab er betydeligt, hævder selskabet, at det er en del af deres plan.

En analyse af selskabet viser, at deres Reality Labs-afdeling, som er ansvarlig for metaverset, har haft store driftstab gennem årene.

Mark Zuckerberg og hans team forventer, at denne trend vil fortsætte ind i 2024.

Selskabet har tidligere fået kritik for deres store satsning på metaverset og flere investorer har advaret mod denne strategi.

Det er stadig uklart, om Meta vil kunne vende tabene på metaverset til en succes, men for nu ser det ud til, at tabene vil fortsætte med at vokse i de kommende år.

Det er dog vigtigt at bemærke, at metaverse-forretningen stadig udgør en lille del af Meta som helhed.

Gå til bund
Gravatar #1 - FeedMe
1. nov. 2023 02:49
Sikke et uhyggeligt spild af ressourcer.

Uanset om det lykkes eller ej.

Mark er kun ude på at tage røven på os allesammen.

Så der er ingen måde at det her kan ende godt.
Gravatar #2 - nwinther
1. nov. 2023 08:12
Det lyder som hvidvask eller noget.
Hvordan i alverden kan man bruge så mange penge, på så lidt?
Gravatar #3 - Stallemanden
1. nov. 2023 10:56
Ikke om jeg begriber, hvad det er der kan brugt så mange penge på.
Har man lavet et datacenter eller 100 som reelt bruges til alt muligt andet?
Gravatar #4 - larsp
1. nov. 2023 11:05
Ikke så overraskende. Facebook-koncernen har "penge tilovers" og forsøger sig med et super ambitiøst og højrisikabelt projekt, fordi det kan betyde at de bliver markedsleder for en helt ny teknologi. Men det koster at prøve sådan noget og der er en risiko for at der bliver brændt Onkel Joakimske pengetanke af, uden at det rigtigt fører til noget.

Men, prøv at se et par minutter af Lex Friedsmans seneste interview med Zuck. Det foregår i metaverset, og man ser live-animerede udgaver af Lex og Zuck tale og interagere helt naturligt, mens de i virkeligheden sidder langt fra hinanden med headset på. Headsættet opsamler ansigtsudtryk og armbevægelser med kameraer og sensorer, som styrer en super detaljeret 3D model man skal lave før mødet. Resultatet er forbavsende virkelighedstro.

Det er en ekstrem svær og dyr teknologi, fordi der er så meget nyudvikling der skal laves før det dur til noget. Så der koster knaster, men der er også en ret utrolig upside, hvis det lykkes. Jeg har ændret min holdning til projektet, jeg synes ikke længere at det er hovedløs afbrænding af penge.
Gravatar #5 - arne_v
1. nov. 2023 14:51
#2 og #3

De taber 3-4 B$ per kvartal.

https://www.cnbc.com/2023/10/25/metas-reality-labs... har flere detaljer end mobilssiden.

+++

Hvis vi antager at FB har 20000 engineers som arbejder på metaverse + andet VR og at omkostningen (> lønnen) per engineer er 300 K$ per år, så er det 6 B$ i personale omkostninger om året.

Så skal der bygges en fabrik til produktion af VR headset og bygges nogle data centre til at køre server side. Sådan nogle koster mange hundrede M$ at anlægge.

Så sælger de formentligt VR headset med tab altså at prisen er mindre end de variable produktions-omkostninger.

25 millioner headset med et tab per styk på. 200 dollar er et tab på 5 B$ over alle årene.

Alle tal nedenfor +++ er mine gæt og de er næppe specielt korrekte, men de burde være gode nok til at illustrere at de underskud lyder meget realistiske.

Gravatar #6 - nwinther
2. nov. 2023 14:00
#5, mjoh, men fabrikker og datacentre bliver dels ikke betalt "up front". De vil blive afskrevet over årene - dels vil man ikke bygge et datacenter, og så bare forlade det, og afskrive det 100%, medmindre man forsøger at svindle eller lave noget skattehalløj.

Og så skal de have kørt på fuld kraft fra dag 1, og til nu, og de 20.000 ingeniører skal have tjent firmaet tæt på 0 kroner.

Det virker urealistisk.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login