mboost-dp1

unknown

Nyt på RAM-fronten

- Via SDA-ASIA - , redigeret af amokk

Toshiba kunne for nogle dage siden præsentere deres nyeste teknologi indenfor RAM. Det drejer sig om FeRAM (ferroelektriske RAM) og MRAM (magnetiske RAM), som bliver fremstillet i samarbejde med NEC.

De nyeste FeRAM-chip er fremstillet på 130 nm CMOS-teknologi og har en densitet på 64 Mbit. Skrive- og læsehastigheden når op på 200 MB/s og er derved de hurtigste FeRAM nogensinde produceret.

De nye MRAM fra Toshiba og NEC har en densitet på 16 Mbit, og skrive- og læsehastigheden er også her 200MB/s, der opnås ved bedre kredsløbsdesign. Samtidigt opererer de ved 1.8 V.

Fordelene ved FeRAM og MRAM fremfor konventionelle RAM er, at de holder på data selvom de slukkes.

Texas Instrument (TI) kunne onsdag præsentere nye 256 kbit SRAM (statiske RAM), som kan bruges i mobile produkter, hvor effektforbrug er vigtigt. De nye SRAM er udviklet i samarbejde med forskere fra MIT og opererer ved 0.4 V mod tidligere 0.6 V. Derved nedsættes effektforbruget væsentligt.





Gå til bund
Gravatar #1 - HF1985
10. feb. 2006 01:02
Jeg forstår ikke denne måde at skrive densitet på. I folkeskolen lærte jeg at densitet var masse per rumenhed. At masse er skiftet ud med hukommelse, kan jeg godt acceptere, men at rumenheden er fjernet giver ikke mening for mig. Kilden gør ikke forvirringen mindre, her står at de 64 Mbit fylder 0,7191 kvardratmikrometer og de 16 Mbit fylder 1,872 kvardratmikrometer. Altså bliver tætheden ikke defineret i rummet, men i et plan. Dette kan da umuligt defineres som densitet (hvilket de jo egentlig på sin vis heller ikke har gjort), men må betegnes som overfladetæthed (eller hvad det nu hedder i planet) Det bliver værre!! Da de to arealer er forskellige, giver "densitets"-angivelsen jo absolut ingen mening! angivelsen med 64 Mbit og 16 Mbit, giver jo en ide om at MRAM'ene fylder fire gange så meget som FeRAM'ene. I virkeligheden fylder MRAM'ene godt ti gange så meget som FeRAM'ene!!!!

Er der ikke en eller anden der vil fortælle mig at der er noget jeg har misforstået grumt, for ellers giver det jo abolut ingen mening!
Gravatar #2 - HellGreen
10. feb. 2006 01:36
Hmm - er det ikke nærmere ROM end RAM hvis de kan holde deres data uden strøm...
Gravatar #3 - Lifesux
10. feb. 2006 01:50
#3
Hmm - er det ikke nærmere ROM end RAM hvis de kan holde deres data uden strøm...


ROM = Read-Only Memory

RAM = Random Access Memory

Så det er ikke ROM
Gravatar #4 - desvaerre
10. feb. 2006 02:02
Fordelene ved FeRAM og MRAM frem for konventionelle RAM er, at de holder på data selvom de slukkes.

Jeg "glæder" mig til at se den første virus som udnytter denne herlighed.. Den kan jo gemme sig i rammene nu... Blir sjovt man skal virusscanne sine købte ram inden de puttes i :D
Gravatar #5 - Sikots
10. feb. 2006 07:25
I og for sig en fin opfindelse, men jeg kan ikke forstå at de skal kunne gemme deres instruktioner selv efter power-down.

#4 - jeg tror du fik forklaret den der ;)

#1 - Det er fredag, om 7 timer har du fri og skal ud og have en øl. Glæd dig til den, for det ser ud som om du tænker for meget og alt for dybt over tingene :)
God weekend til allah
Gravatar #6 - goAMinD
10. feb. 2006 07:35
#6 ... men jeg kan ikke forstå at de skal kunne gemme deres instruktioner selv efter power-down...

Jo, hvis RAM-kredsene nu kan rumme 100+ GB, så synes jeg det kunne være spændende med sådanne RAM diske (absolutely no-noise).
Gravatar #7 - Sikots
10. feb. 2006 07:38
#7 Så vi skal til at udskifte vores harddiske til ram?
Syret koncept men egentlig spændende nok...
Lidt mindre støj fra rumlekassen på gulvet ville ej være til det negative.
Gravatar #8 - goAMinD
10. feb. 2006 08:04
#8 Ja, for indtil videre kan man jo ikke sige der er sket meget på Solid State diske, så det kan da være der er udviklingsmuligheder med disse nye FeRAM.
Gravatar #9 - Menkhaf
10. feb. 2006 08:16
#3, #4
Man bruger også normalt udtrykkede "volatile", som i "volatile RAM" eller "ikke-volatile RAM" når man snakker om RAM der kan gemme holde indholdet uden strøm. Normale computer-RAM som vi kender dem er volatile.
Gravatar #10 - odd3r
10. feb. 2006 10:33
Synes godt nok ikke det lyder for fedt at kunne gemme ting i sine RAM, er nu glad nok for at jeg kan tage en genstarter og så virker det som regl igen, men hvis nu computer crash'ne kommer til at ligge i RAM som ikke bliver slettet ved slukning. ...
Gravatar #11 - Thrawn
10. feb. 2006 11:56
#6: I og for sig en fin opfindelse, men jeg kan ikke forstå at de skal kunne gemme deres instruktioner selv efter power-down.

Prøv at tænkte PDA/Mobilos... Hvad tror du ikke det koster af strøm, at D-RAM'en skal opdatere i tide og utide ??
Gravatar #12 - Fafler
10. feb. 2006 13:22
#5: Det tror jeg ikke der er nogen fare for. Styresystemet afvikler jo ikke bare kode fra vilkårlige hukommelsesadresser. Først skal hukommelsen allokeres og så er det vel meget nærliggende at nulstille den for en sikkerheds skyld.
Gravatar #13 - JesperJ
10. feb. 2006 15:54
Appropos at gemme data selvom RAM'ene slukkes, er der så nogen der ved hvor langt man er kommet med nanorørudviklingen - hvis man overhovedet er kommet i gang? Den teoretiske del er vildt spændende - nanorør er både stærke, kan gemme data selvom de slukkes og er vildt små.

Som jeg dog glæder mig til den fremtid. :)
Gravatar #14 - Sattie
11. feb. 2006 02:48
Da intersant til OS brug, ved de øgede overførselshastigheder..
MEN står tilbage med en smag i munden af at det STADIG ikke er hurtigt nok. 200MB/S er ganske vist hurtigere end dagens diske, men 200 er da ikke skide fremtidssikret?
Havde da mindst forventet noget der kunne makse en 10gbit port - 1250MB/s som nutidens ram kan ;(

Ohh well, lad os håbe de forbedre den, eller man kan lave noget raid0 alla dual ram med det.

Hmm nogen der har fået læst hvordan deres strømforbrug er pr GB?
Nutidens ram bruger da en del alligevel :x
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login