mboost-dp1

SXC - hisks

Ny eletricitetskilde: Drager

- Via Guardian - , redigeret af Pernicious

Drager er gerne noget, man forbinder med børn, der render på stranden og morer sig, men i al seriøsitet kan drager anvendes til at danne elektricitet.

Det har videnskabsmænd fra universitetet Delft i Holland allerede bevist – og med metoden genereret 10 kW med en 10 m² stor drage. Man antager, at man kan lave en drage, der kan generere 100 MW.

Dragerne vil ligefrem kunne konkurrere med vindmøllerne, da vindmøller normalt når 80 meter op i luften, hvor vindhastigheden er omkring 5 meter/sekund, som er udmærket, men hvis de kunne nå 800 meter op i luften, kunne de mærke en betydelig forskel – nemlig 7 meter/sekund. En 800 meter høj vindmølle ville dog være upraktisk, men en drage ville nemt kunne nå derop med en tilstrækkelig stærk line.

Måden at udnytte vinden er dog ikke at påmontere vindmøllevinger på dragerne, men at lade dem trække en generator på jorden. Dragens egenskab til at søge op, når det blæser, udnyttes i en yo-yo-bevægelse, hvor man ved at ændre vinklen på dragen kan få den til at dale af sig selv.

Med en stor nok overflade på dragen, og nok drager, vil man kunne generere så meget strøm, at de kan konkurrere med selv kulkraftværker, der i dag er de mest anvendte i både ydelse og pris pr. kilowatt. Forskerne mener, at lande som England, Holland, Irland og Danmark vil egne sig specielt godt til drage-baserede kraftværker pga. jetstrømmene i Nordeuropa.





Gå til bund
Gravatar #51 - rmariboe
16. aug. 2008 17:11
#0 << Lyder sødt - men ikke videre implementerbart :)

#43, 46, 48 << Tjah, hvordan tror du, at atomdrevne skibe transporterer energien mellen reaktor og skruer/turbiner? Elektrisk måske..? :)

#49 << Idet kølevandet i moderne anlæg accelererer - frem for at bremse - processen, er nedsmeltning ikke længere en risiko, hvilket du lidt er inde på. I Tjernobyl skete ikke en nedsmeltning (som er betegnelsen for, at de radioaktive legemer bliver så varme, at de smelter sig gennem anlæggets gulv og videre ned gennem jorden til grundvandet, hvor den ekstreme opvarmning skaber en eksplosionslignende stødkogning [prøvet at smide vand i varm friture?:], der skyder det radioaktive materiale langt op i atmosfæren) - det var blot et katastrofalt udslip som følge af mangelfuld vedligeholdelse og overordnet grisk og inkompetent ledelse.
Gravatar #52 - bnm
16. aug. 2008 20:11
#51: Vil du trække elkabler fra skibe der skal kunne placeres vilkårlige steder til havs ind til land?
Gravatar #53 - vandfarve
16. aug. 2008 22:20
#52 Opfattes dit indlæg som et spørgsmål til mit bidrag, så burde det ikke lyde så usandsynligt, at man ville montere et spil med et kabel til overførsel af strøm direkte fra turbinerne til nettet.

Forestil dig, at der registreres en hurtig jetstrøm ud for Avedøre syd for København, hvor Avedøreværket ligger (eller Nordhavn eller Dybbølsbro/Sydhavn, hvor der også ligger nogle kraft/varmeværker). Der vil der være transformatoranlæg af en passende størrelse til, at man vil kunne forbinde skibet med turbinerne direkte til det danske net. Kablet skal selvfølgelig ikke være en permanent løsning, men en mulighed for at give noget ekstra juice til den givne befolkning, når alle begynder at anskaffe sig 51 GPU'er til at folde proteiner. Det er nok omkring 5-10 kW, som den kære nørd forbruger, når systemet kører på presses i load. :)
Gravatar #54 - cazotaro
18. aug. 2008 14:51
49 skrev:

Det største problem ved akraft er at nye anlæg er utroligt dyre at bygge og der går mange år før de har tjent sig hjem, de har dog meget lang levetid sammenlignet med stort set alle andre teknologier, primært fordi når vi snakker akraft så bliver de idag designet meget robuste så de faktisk ville kunne indkabsle en evt nedsmelting uden fare for radioaktivt udslip, som vi så det i tjernobyl.


Der kommer den sædvanlige blokade igen, økonomi. Ja, det skal naturligvis medregnes og det gør måske ondt, men vil vi overleve eller hvad?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login