Nvidia

Nvidia: Prioritér gamere frem for miners

Via TechSpot - , indsendt af modgaard

Både efterspørgslen og priserne er høje på AMD og Nvidias kraftige grafikkort, fordi de ikke kun er velegnet til spil, men også at ‘mine’ efter kryptovaluta som bitcoins.

Derfor anbefaler Nvidia deres samarbejdspartnere, som videresælger til forbrugerne, at de gør, hvad der er nødvendigt for at prioritere Nvidias kerne-publikum, altså gamerne.

I den sammenhæng anbefaler Nvidia, at butikkerne kun sælger to grafikkort pr. kunde, så bitcoin-minere ikke køber en bunke grafikkort med det samme, de kommer på lager.

Nvidia kan dog ikke tvinge deres samarbejdspartnere til noget og kan således kun komme med anbefalinger.

Nvidia forsøger selv at prioritere gamere ved at sælge deres GPU’er direkte på deres hjemmeside.

Hverken AMD eller Nvidia ejer fabrikkerne, der producerer deres grafikkort, så de kan ikke øge produktionen yderligere for at møde den høje efterspørgsel.

Et GeForce GTX 1080 Ti-grafikkort blev i april 2017 solgt for 755 dollars i USA. Den pris er siden steget til 1200 dollars.

Gå til bund
Gravatar

#1 ToFFo 24. jan. 2018 07:42

Tror forhandlerne er pænt ligeglade. Fortjenesten på grafikkort er så forsvindende lille at de ikke tjener meget på at sælge produkterne til at starte med.
Men hvis der pludselig lander en ordre på 1.000+ grafikkort, så er der en god chance for at tjene noget på dem, da man så kan købe dem direkte fra fabrikken, eller få en bedre pris fra en distributør.

Dog synes jeg det er godt Nvidia gør noget for at forhindre minere i at støvsuge markedet. Selvom de måske bare er marketingsgas for at vinde gamernes hjerter :D
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#2 Skak2000 24. jan. 2018 09:14

#1 Butikkerne har faktisk en interesse i, at kunne lever grafikkort til deres kerne kunder. Da de kan blive fravalgt som butik hvis de ikke har alle delene til et setup en givende kunde ønsker.

Derudover er der nogle andre problemer ved, at bestille grafikkort i store mængder. Da nogle leverandør til butikkerne har en grænse for hvor mange grafikkort en given butik kan få. Der har tidligere været artikler om problematikken på ComOn.
Gravatar

#3 tsuroerusu 24. jan. 2018 10:26

Proshop i et stykke haft denne politik, om kun at sælge et mindre antal grafikkort til hver kunde. Jeg tænker at særligt de større butikker har mulighed for at følge NVIDIAs vejledning, hvorimod mindre forhandlere er sikkert mere interesseret i bare at få omsætning.
Gravatar

#4 ToFFo 24. jan. 2018 10:40

Jeg tror faktisk Proshops kerneforretning er erhvervskunder. De er i hvert fald ikke blevet så store ved udelukkende at handle med privatkunder :D
Der findes ikke pingviner på nordpolen. Who gives a shit??
Gravatar

#5 SAN 26. jan. 2018 11:37

"kryptovaluta og bitcoins" - lidt som at skrive penge og kroner.

I øvrigt mines der ikke bitcoins på grafikkort mere, i hvert fald er der ikke nogen der gør det for at tjene penge, da det ikke kan give overskud, efter folk er skiftet til at mine på FPGAer og andre special designede chips.
Gravatar

#6 Andreas Ellemann 26. jan. 2018 12:23

#5 Tak, fejlen er rettet.
Gravatar

#7 demolition 26. jan. 2018 13:07

SAN (5) skrev:
I øvrigt mines der ikke bitcoins på grafikkort mere, i hvert fald er der ikke nogen der gør det for at tjene penge, da det ikke kan give overskud, efter folk er skiftet til at mine på FPGAer og andre special designede chips.

Det er korrekt at det er en kæmpe underskudsforretning at mine bitcoins på grafikkort, men det samme gør sig også gældende for FPGA-løsninger. Der kom hurtigt ASICs på markedet, og så blev FPGAer skubbet ud.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login