mboost-dp1

Flickr - Emuishere Peliculas

Musikindustrien dræber sig selv

- Via TorrentFreak - , indsendt af Rasmus064

I bandet Radiohead, der tidligere har vist, at internettet kan benyttes til salg og promovering af musik på alternative måder, har guitarist Ed O’Brien for nyligt langet ud efter musikindustrien.

Angrebet skete i forbindelse med et interview, hvor O’Brien kommenterer på, om han mener, piratkopiering ødelægger musikindustrien. Til det svarer guitaristen, at han mener, musikindustrien er ved at grave sin egen grav.

Som flere andre før O’Brien har argumenteret, så mener han, at markedet for musik har ændret sig markant med internettet, men at musikselskaberne stadig har problemer med at indstille sig.

Så længe selskaberne til dels hænger ved de gamle forretningsmodeller, så leverer de ikke, hvad kunderne vil have, og derfor mister de salg.

O’Brien opfordrer derfor til, at musikindustrien får trykket speederen i bund og accelererer overgangen til digital distribution til fornuftige priser.





Gå til bund
Gravatar #1 - qutazs
25. jan. 2010 10:09
Radiohead = WIN!
Gravatar #2 - Chillyskye
25. jan. 2010 10:16
#1
Helt enig!

Det kræver at nogle af de store drenge inden for musikbranchen (og her mener jeg selvfølgelig ikke pladeselskaber og labels) kommer i spil for at presse industrien i den rigtige retning.
Thumbs up!
Gravatar #3 - smiley
25. jan. 2010 10:20
Musik industrien prøver også. Der er en masse aftaler i hus for at sælge det digitalt.

Men der skal helt klart være en bedre indstilling til tingene, end der er nu. Og væsentlig mindre tuderi, fra pladebranchens side.
Gravatar #4 - f-style
25. jan. 2010 10:20
Det ville være fedt hvis der var nogen der turde lave et nyt musik selskab, som virkeligt fokuserede på digital distribution 100%, med gode priser og derved overhalte den nuværende musik industri indenom og udkonkurrede dem.

Der er sket lidt de seneste år, men vi snakker altså om en forsinkelse på ca. 10 år, som de stadigt ikke forstår at udnytte selvom deres regnskaber, indtjening osv. har holdt sig konstant eller stigende selvom der har været pirat kopiering.
Gravatar #5 - Odyssey
25. jan. 2010 10:25
Jeg vil ha' FLAC/lossless til en ordentlig pris!
Gravatar #6 - Adagio
25. jan. 2010 10:27
Jeg læste lige en nyhed et andet sted, hvor dem i musikbranchen selv mener at de har gjort meget for at følge med tiden. Musikbranchen er 10 år bagud og er stadig ikke i nærheden af hvad brugerne ønsker... og hvis det ikke var pga. andre virksomheder, ville der højst sandsynligvis stadig kun være mulighed for at købe musik på plader og musikbranchen ville klage endnu mere


Pladeindustrien har ikke meget fremtid, på et eller andet tidspunkt lukker de helt ned, der er ikke meget at bruge dem til mere. Musikere har ikke brug for disse selskaber i så stor grad mere, som de havde før i tiden
Hvis de ikke snart fatter hvad det er folk de ønsker og giver folk det, så er det forhåbentligt andre der snart overtager for dem
Gravatar #7 - ghostface
25. jan. 2010 10:30
#4 det kan du ikke bare. Hvis du som musiker ikke er medlem af IFPI og Gramex så er der intet organ der håndterer dine rettigheder internationalt eller når du bliver spillet på radioen.

Sanne Salemonsen (mener jeg det var) lavede en sang sammen med et pladeselskab der ikke var medlem af IFPI hvilket betyder den sang kan spilles gratis i radioen.

Du kan reelt ikke lave et pladeselskab idag uden at være medlem af IFPI hvis du ønsker at bibeholde Copyright. Ønsker du ikke at beholde din copyright på værket så er det dog lige meget (men selv en nonprofit creative commons er umulig at håndhæve i udlandet uden en tilstedeværelse i de lande. IFPI kan dette (for copyright) fordi de findes i godt og vel alle vestlige lande).

IFPI vil aldrig give dig som pladeselskab og distributør lov til at lave noget radikalt anderledes end det der findes allerede.
Gravatar #8 - mollerz
25. jan. 2010 10:39
#7
Det kan du da. Copyrighten gælder hvad enten du er med i Koda, Gramex, Ifpi eller hvad fanden de nu alle sammen hedder.

Ogranisationerne håndhæver bare dine rettigheder, men det betyder langt fra at du ikke har nogen rettigheder, hvis ikke du er med i copyright-mafiaen.

Det er lige præcist den holdning til tingene der er med til at bibeholde status quo. - og det er IMO en latterlig holdning med en endnu mere latterlig argumentation!
Gravatar #9 - Trogdor
25. jan. 2010 10:40
#7 Så de er sådan en slags mafia virksomhed.

Minder mig om da jeg var medlem af en fagforening. Spild af penge når man er ansat som funktionær og alligevel selv skal aftale løn.
Gravatar #10 - -N-
25. jan. 2010 10:41
Hvad er fair priser? - Men ja giver ham ret, synes iTunes nye prisstruktur er noget hø, alligevel er vi nået langt ved at langt det meste musik er tilgængelig i iTunes og kopibeskyttelsen er fjernet.

Prisen bliver der nok aldrig enighed om, forbrugerne vil altid have det billigere og folkene i den anden ende vil altid tjene mere.

#8 Og lidt en dårlig undskyldning, gutten fra radiohead har jo penge til at lave et alternativ, hvor musikerene har andre rettighedder, så det er kun tomme ord for at promovere gruppen... Og synes egentligt det er lidt plat af en figur som ham at placere ansvaret forudviklig hos pladeselskaberne. Os på bunden har ikke ressourcerne, kontakterne og indsigten i branchen til at kunne etablere en ny foretningsmodel, men det har en som ham. Så enten skal han knytte sylten eller få fingeren ud
Gravatar #11 - Bettemand
25. jan. 2010 10:58
Så vidt jeg har forstået, er det copyright-junglen der bremser udviklingen, ikke bare på musik, men på flere områder.

Selvfølgelig skal musikerne have betaling for deres arbejde, så copyright er jo ikke til at komme udenom.

Med det sagt er der jo en teknologisk dørtærskel der må overvindes, og indtil den er forceret, har musikindustrien valgt at tjene penge på retsager om piratkopiering i stedet for at investere i et nyt system, der hurtigere kan få aftaler igennem med mere (og flere for at skabe lidt konkurrence) moderne distributører.
Gravatar #12 - ghostface
25. jan. 2010 10:58
Ogranisationerne håndhæver bare dine rettigheder, men det betyder langt fra at du ikke har nogen rettigheder, hvis ikke du er med i copyright-mafiaen.

Det er lige præcist den holdning til tingene der er med til at bibeholde status quo. - og det er IMO en latterlig holdning med en endnu mere latterlig argumentation!

Det er da også lige præcis det jeg siger. Du kan i princippet taget copyright på alt du laver (og ikke laver (altså andres)) men copyright er kun valid såfremt du kan forsvare det. Copyright er ikke som et patent noget du skal have godkendt eller lign.

Så hvis jeg har copyright på A og jeg ser du sælger A i Danmark så kan jeg køre en civil rettsag for at få dig stoppet og få en erstatning. Hvis min copyright er "okay" så giver dommeren mig ret og du skylder mig penge.
Hvis du derimod gør det i Frankrig eller USA så har jeg pludselig ikke de samme muligheder som privat person og det er netop der IFPI som organisation er "smart" idet de varetager mine rettigheder i alle lande de er i så jeg ikke behøver det.

Et licens er kun brugbart såfremt det bliver håndhævet, det er som privat person eller et meget lille indie pladeselskab (uden for IFPI) i bedste fald svært og i værste fald umuligt.

Jeg siger ikke det er den rigtige måde at gøre tingene på men det er nu engang sådan en global verden er. Er du ligeglad med licenser er det jo lige meget men så er konsekvensen også at Kanye bare kan snuppe dit musik og smide hans navn på.
Gravatar #13 - mireigi
25. jan. 2010 11:03
Jeg ville støtte en ordning i stil med denne:

Priser:
5 kr. per nummer.
50 kr for en CD med 12-15 numre
70 kr for en CD med over 15 numre

Mængderabat (køb):
Ét gratis nummer for hver 8'ende nummer
Én gratis CD for hver 8'ende CD

Mænderabat (livstid):
Livslang 10% rabat når man samlet har købt for over 5000 kr.
Livslang 20% rabat når man samlet har købt for over 20000 kr.

Alle rabatter ekskluderer hinanden på formen:
Livslang rabat > købsrabat

Har man købt for over 20000 kr får man 20% rabat og ikke 30%.
Gravatar #14 - Listesen
25. jan. 2010 11:10
Ed O'Brien for president<3
Gravatar #15 - oliwood
25. jan. 2010 11:10
håbede lige at de havde begået kollektivt selvmord
Gravatar #16 - ulrikl
25. jan. 2010 11:37
#10 fordi han har en holdning. kan det da ikke være hans opgave at revolutionere hele pladeindustrien.. Kunne forestille mig at han bare brænder for at lave musik, og har en holdning til noget der rigtig meget vedrører det han brænder for at lave. Så hvis der var nogen der burde knytte sylten var det nok dig!
Gravatar #17 - Krillo
25. jan. 2010 11:38
Ja - status que har hersket på det digitale musikmarkedet - indtil april 2008 - da TDC Play blev lanceret - vel og mærke som den først af sin slags, i verden. Og det begynder langsomt men sikkert at komme alternativ - fx Spotify der har enorm succes i sverige (der var forgangsland med projektet) - hvor de har både freemium og premium modellerne når enormt mange. Og det er ikke ifpi eller pladeselskaberne der stopper det produkt - det er KODA: http://gaffa.dk/nyhed/36732
Gravatar #18 - -N-
25. jan. 2010 12:14
#16 Synes bare det er nogle billige point at score, det kan en hver jo sige få at lidt ekstra goodwill hos fans. Hans vage og meget upræcise formuleringer viser desuden at det ikke er en særlig velovervejet holdning, men bare en mere noget fis for at sælge et par ekstra plader.

Når folk ikke har overvejet deres holdning mere end det han giver udtryk for og samtidig ikke gider handle på trods af at man har muligheden, så er det holdning ikke meget værd. Er man sur over noget og har man muligheden for at ændre det, så er man mildes talt ikke særlig ambitøs om sin holdninger, hvis man lader stå til.

Holdninger folk i hans position er kun interessante, hvis der er handling bag.

Desuden lyder det han siger ikke super revolutionerende.

... Og hvis folk med ressourcerne, indsigten og kontakterne ikke er dem som skal "revolutionere" plade industrien, så er bliver den ikke "revolutioneret". Med andre ord, det er kun folk som ham der gør det. Det er jo lidt som at høre statsministeren brokke sig over situationen i dansk politik og ikke gide gøre noget.
Gravatar #19 - Mikkelpf
25. jan. 2010 13:16
#18

Nu er der jo faktisk handling bag lige præcis Radiohead's holdning, da de var (iblandt) de første til at "sælge" deres album efter "betal-hvad-du-lyster" modellen (og tilsyneladende med succes selvom jeg aldrig har set salgstal).
Gravatar #20 - mathiass
25. jan. 2010 13:59
mireigi (13) skrev:
Jeg ville støtte en ordning i stil med denne:

Priser:
5 kr. per nummer.
50 kr for en CD med 12-15 numre
70 kr for en CD med over 15 numre

Mængderabat (køb):
Ét gratis nummer for hver 8'ende nummer
Én gratis CD for hver 8'ende CD

Mænderabat (livstid):
Livslang 10% rabat når man samlet har købt for over 5000 kr.
Livslang 20% rabat når man samlet har købt for over 20000 kr.

Alle rabatter ekskluderer hinanden på formen:
Livslang rabat > købsrabat

Har man købt for over 20000 kr får man 20% rabat og ikke 30%.
Dit forslag er jo bare en lidt anderledes prissætning af nøjaftig den samme forretningsmodel som har svigtet musikindustrien i de senere år. Hvorfor skulle et firma dog i øvrigt give rabat ud fra den mængde du har købt fra et andet firma? Det giver overhovedet ingen mening.
Gravatar #21 - fidomuh
25. jan. 2010 14:24
#19

De tjente et par millioner paa det.

#Copyright og haandhaevelse:

Ophavsret er, idag, rettet mod virksomheder.
Du kan ikke forsvare din ophavsret overfor en privatperson paa noget plan der giver mening.

Det eneste du reelt faar noget ud af, er at sikre dig at 'de store' selskaber ikke kommer og kopierer din musik.
At du naeppe kan sikre dig mod dette og at de trumler langt henover dig uanset hvad, er saa noget helt andet.

Hvis du saelger din musik i Frankrig, bliver den koebt i Frankrig.
HVis du saelger din musik i Danmark, men ikke i Frankrig, saa risikerer du ( sjovt nok, hoho ) at din musik bliver kopieret i Frankrig.

Det er rimeligt lige til.

Hvis du vil udenom 'de store' idag, saa er man noed til at gaa online og have en betalingsaftale med PBS eller lignende, saa man er sikret adgang fra hele verden.
Evt. er man bedre stillet, hvis man gider at goere sin webshop mere 'egnet' ifht. de forskellige lande.
Fx vil folk i Peru nok naeppe betale 120kr for et album, hvor man snildt kan forestille sig danskere goere det.

Samtidig er det vigtigt at vide, at leje af udstyr og indspillingsrum, ikke koster millioner. ( Som der ellers paastaas )

Det kan sagtens goeres billigt, hvor du faar *KANON* lyd ud af det.
Det kraever dog at man selv kan mixe, etc, eller kender nogen der kan goere det for en.

Saa det er ret nemt at slippe for at betale 80-90% af prisen paa ens musik, til pladeindustrien. Folk skal bare komme igang med at goere det.

Omvendt skal man ogsaa huske at mange bliver tilbudt en slags 'ansaettelse', hvor de faar fx 1 million kr over 1 aar, mod ekslusiv aftale for koncerter, etc. Altsaa, de faar pengene uden at der saelges noget, etc.

Saa det er jo smag og behag, jeg ville nok vaelge at gaa 100% indie. :)
Gravatar #22 - Loke76
25. jan. 2010 15:00
Dette vidste vi allerede for 10 år siden
Gravatar #23 - Trucha
25. jan. 2010 15:26
#22: Meget apropos, så skrev jeg dette indlæg for næsten to år siden:

http://ulrikbaltzer.dk/2009/12/12/vagn-op-til-den-...

Spørgsmålet er så, hvor mange gange vi skal konstatere det, før der sker noget.
Gravatar #24 - erikjust
25. jan. 2010 21:28
#23 det gør der sikkert den dag IFPI og andre anti-pirat organisationer indser at deres kamp er forældet og i sidste ende gør dem temmelig upopulær og dermed beslutter og dreje nøglen om.

Med andre ord det sker højst sandsynligvis ikke lige med det samme.

Tror desvære der skal noget helt ekstremt til før der er sker noget.
Gravatar #25 - owrflow
26. jan. 2010 11:53
Han mangler lige at sige at det skal være DRM fri.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login