mboost-dp1

European Commission

Morten Løkkegaard er chefforhandler for EU’s nye it-sikkerhedsprojekt: Behov for tættere samarbejde

- Via Computerworld -

Et nyt initiativ skal skabe mere strømlining mellem EU-landenes forsvar mod cyberangreb: Morten Lykkegaard udpeget til at føre an.

EU har sat sig for at opdatere NIS-direktivet for at gøre det nemmere for medlemslandene at bekæmpe cybersikkerhedstrusler.

Til at lede forhandlinger omkring det opdaterede NIS-direktiv er gruppeformand for Venstre i Europa Parlamentet blevet udpeget.

NIS-direktivet er det direktiv, der ligger til grund for et højt sikkerhedsniveau på tværs af EU’s netværk- og informationssystemer.

De firmaer der vurderes til at være omfattet af direktivet, og dermed identificeres som kritisk infrastruktur, skal tage passende sikkerhedsforanstaltninger og give besked til nationale myndigheder, hvis en seriøst trussel er opstået.

Men ifølge Morten Løkkegaard skal et opdateret NIS-direktiv udvide mængden af firmaer, der er omfattet af direktivet. Det vil højne sikkerhedsniveauet i EU.

Udvidelsens skal ske ved at udarbejde en fælles europæisk definition for, hvad kritisk infrastruktur er. Desuden skal der også strammes på, hvor hurtigt databrud eller angreb skal indrapporteres.

Læs også: Vestager klar til at sigte Apple for brud på EU-lov.

Der ligger dog et stort arbejde foran Lykkegaard og EU. Løkkegaard kalder selv processen som “at lægge skinner mens man kører – det udvikler sig. Den teknologiske udvikling og udviklingen i it-kriminalitet er jo så hurtig”.

Dog siger Løkkegaard også at han “fornemmer, der er ret stor konsensus i Parlamentet …  at det her skal adresseres, og at det er nødvendigt med en større harmoniseret tilgang.”

Forhandlinger i Europa Parlamentet omkring det opdaterede NIS-direktiv vil fortsætte indtil juli.

Herefter skal lovforslaget diskuteres i plenarmøde og i trilogforhandlinger. Først der står et nyt lovforslag klar.





Gå til bund
Gravatar #1 - AppleSheep
30. maj 2021 23:34
Jeg syntes at Danmark lige skal feje for ejen dør, inden de går ind i den slags aftaler. Danmark spionere vores nabolandene for USA ved at de lader dem bruge vores kabler til det.

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/norge-og-sverige...
Gravatar #2 - arne_v
30. maj 2021 23:57
#1

Har efterretningstjenesters indsamling af data og eventuel indsamlig af data om allierede noget at gøre med beskyttelse mod cyber angreb på kritisk infrastruktur??
Gravatar #3 - arne_v
31. maj 2021 00:01
#2

Eller lidt mere konkret: skal Danmark modarbejde EU tiltag som skal beskytte olieledninger mod at blive stoppet via hacking fordi NSA har aflyttet nogle venligtsindede politikere og embedsmænd?

Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login