mboost-dp1

Microsoft

Microsoft fremlægger, hvor meget brugerdata Windows 10 indsamler

- Via The Verge -

Windows 10 har fået kritik for at indsamle for meget information omkring brugernes aktivitet og for at komme kritikken til livs – eller i det mindste møde kritikken med åbenhed – fremlægger Microsoft nu, hvilke typer af information, styresystemet indsamler.

Med den seneste Creators Update, der kommer bredere ud i næste uge, er privatlivs-indstillingen ‘Diagnostics’ i Windows 10 sat til ‘Full’ – med argumentation om, at dette hjælper Microsoft med at forbedre styresystemet. Ved denne indstilling indsamles blandt andet, hvor lang tid man læser bøger købt via Windows Store, hvad man indtaster i browserens søgefelt og adressefelt samt informationer omkring søgning lokalt på maskinen.

En forkortet liste over Full-indstillingens indsamling kan ses her.

Det er også muligt at sætte Diagnostics til ‘Basic’, og her er der ifølge Microsoft skåret kraftigt ned på, hvad der indsamles i forhold til tidligere – cirka 50 procent færre events noteres. Den fulde liste over Basic-indstillingens indsamling kan ses her.

Microsoft ønsker også fremover at kunne vise, hvordan Windows 10 lever op til europæisk lovgivning for datasikkerhed.





Gå til bund
Gravatar #1 - LupusGrey
6. apr. 2017 12:29
Forhåbentlig kan det få nogle folk til at slappe lidt mere af når det handler om tracking istedet for altid at gå ud fra det værste.
På den anden side vil det nok alligevel være for tørt til at de gider at sætte sig ind i det.
Gravatar #2 - CBM
6. apr. 2017 13:10
#1: Hvis man går udfra det værste og forventer worst case scenariet, så er risikoen for at blive taget med bukserne nede mindre....

Det er lige som i det vilde vesten i gamle dage... Hvis du altid havde dine revolvere med dig og altid var indstillet på at du kunne møde en desperado hvor end du kom frem, så var du bedre forberedt når du så mødte en desperado.
Gravatar #3 - LupusGrey
6. apr. 2017 13:38
#2
Lyder mere som beskrivelsen af paranoia og er ikke særlig produktivt. Det er fair nok altid at være skeptisk, men det er folk langt udover. Jeg taler om at anklage folk for ting de teoretisk kunne gøre, men hvor der ikke er tegn på at det faktisk er sket.

Baserer du ofte din virkelighed ud fra western film?
Gravatar #4 - CBM
6. apr. 2017 13:49
#3:

Næh, men der er ikke noget at sige til at folk bliver en smule paranoid med den verden vi lever i.

Sammenligningen med det vilde vesten kommer ud fra den betragtning at
firmaer og enkelt personer reelt set kan gøre hvad der passer dem overfor andre på nettet uden konsekvenser, fordi der knap nok er sheriffer på internettet.
Se bare crap som ransomware as a service og andet råddenskab som får lov at flyde frit på nettet.

Jo vi skal passe på med censur, men det ville være rigtig rigtig sundt hvis man gik ind på verdens plan og sætte nogle GRÆNSER for firmaernes og agenturernes hærgen på nettet... NSA, Facebook, Google, Apple, Microsoft etc etc

Det er så småt på vej enkelte steder rundt om i verden, men det er langt fra tilstrækkeligt.


Dog glæder det mig at mange er holdt op med deres "jeg har ikke noget at skjule" bavl!

Vi er LANGT fra nået til et punkt hvor paranoiaen kan afblæses!
Gravatar #5 - LupusGrey
6. apr. 2017 14:04
#4
Det tror den eneste grund til at folk er blevet så paranoide er fordi det giver flere kliks på avissider og andre kilder til "information".

Og nu sammenligner du selskaber med cyberkriminelle. Hvornår har Google eller Microsoft lavet ransomware? Aldrig siger du? Then what was the damn point!?
I det mindste brugte du ikke en lige så irrelevant sammenligning med en efterretningstjeneste.

Og taget i betragtning at disse virksomheder ofte tager skade af ikke at gøre noget forkert viser netop at de aldrig ville slippe afsted med reelt at gøre... hvad end det er folk forestiller sig de kunne gøre med deres data.

Ja, jeg synes også det ville være godt med nogle grænser for hvad selskaber kan gøre på nettet. Så er det jo godt at de findes. Måske skal de rettes til og måske er de lidt ekstra bagefter i USA, men ikke ligefrem anarki.
Gravatar #6 - CBM
6. apr. 2017 14:13
#5:

Verden ER i gang med at forsøge at tøjre firmaer og efterretningstjenester, men... vi er stadig ret tæt på anarki i min optik.

Og der er mange eksempler på at Microsoft, Google, Apple, Facebook osv osv gladeligt giver informationer til NSA og andre... de teater forestillinger som Apple og andre kom med, tror jeg ikke ET SEKUND på... de er underlagt sindsyg amerikansk lovgivning ligesom alle de andre amerikanske dataminers.
Gravatar #7 - CBM
6. apr. 2017 14:24
#5:

Det havde ikke været et problem for NSA og Apple at aftale skuespillet og telefonen blev jo sørme også åbnet alligevel.. hovsa

---

udover det har der været mange data læk som har bekræftet folks værste mareridt på det her område...
Gravatar #8 - LupusGrey
6. apr. 2017 14:29
#6

Har nu ikke rigtig hørt noget om store fremskridt i at stoppe efterretningstjenester og med Trump tvivler jeg på at der sker noget.
Og var din optik ikke westerns?
Men det er jo hvad der sker når man ser ondskab overalt, det gør det kun nemmere for reel ondskab at undslippe fordi energi nemt spildes på problemer der ikke er der.

Så du påstår at det er godt for virksomheders brand at de giver oplysninger til NSA? Hvis ikke, så er de ikke glade for det.
Eller kan du give mig en plausibel årsag til at de ville gøre.

Jeg siger ikke at alt er rosenrødt og problemfrit, men vi kan ikke fixe problemer når folk kun taler om konspirationer og nægter at erkende sandheder når de bliver givet den. Hvordan kan vi rette lovgivningen hvis du ikke engang vil erkende dens eksistens. Kort sagt, hvad får vi ud af at lytte til folk der vil se problemer selv når de bliver fixet.

Og der er problemer derude som vi bør presse på for at få fixet. Men nej, her sider vi og bruger krudt på fuldstændig hypotetiske problemer. De eneste der har gavn af det er dem der foretrækker at intet bliver fixet.
Gravatar #9 - CBM
6. apr. 2017 14:44
#8:

jeg er enig med dig i at man ER i gang med lovgivning på dette område og i at der er problemer som der skal presses på for at få løst...

Men derfor kan jeg ikke se skaden i at undlade at stole på NSA, Google, Apple, mv...

Det jeg vil sige med det er at der fx. ikke er nogen grund til at vælge produkt A fremfor produkt B pga. privacy fordi de alle pt er underlagt de samme regler, fordi de alle er amerikanske selskaber (i hvert fald de selskaber jeg tænker på)

min optik er at vi ikke kan gå ud fra at agenturer og firmaer vil forsøge at gøre almindelige mennesker nogle tjenester hvad angår privacy

sammenligningen med det vilde vesten var den nærmeste metafor jeg kunne komme i tanke om..

Og ja Trump er et problem ift amerikansk lovgivning både ift amerikanske firmaer og amerikanske agenturer

Du siger jeg ser ondskab overalt, mener du helt reelt at man ukritisk bør dele sine data med førnævnte amerikanske selskaber?

Jeg bruger Googles, BlackBerrys og Microsofts tjenester, men jeg slår alt det data mining fra jeg kan. Dog er jeg stadig skeptisk, fordi jeg mener det er vigtigt at være på vagt på dette område.

Jeg vil gerne stoppe "den reelle ondskab", men for at gøre det så skal der også en vis portion skepsis til...

Du har ret i at jeg har negligeret de tiltag der indtil nu er taget ifm privacy issues. Jeg er glad for der er sket noget på det område, men der skal ske mere endnu i min verden.

Jeg mener netop ikke det er godt for virksomhedernes brand at de giver oplysninger til NSA m.fl. ...Det er også derfor man må gå ud fra de opstiller et skuespil i medierne, fordi de har reelt ingen muligheder for at undgå at dele med fx. NSA pga amerikansk lovgivning.

Nu er det fx. blevet lovligt for teleselskaber i USA at sælge brugerdata uden kontrol.

Men vil gerne diskutere problemer der skal fixes!

Jeg mener et af dem er amerikansk lovgivning

Hvilke sandheder tænker du på, at Apple nægtede at udlevere oplysninger?

Eller at telefonen alligevel blev åbnet?

Apples forsvar var de ikke kunne åbne den, men det holder så ikke når den alligevel blev åbnet.

Hvis det var fordi krypteringen blev brudt, så har de ikke brugt en stærk nok kryptering.

Hvis det var pga et hul i en algoritme eller hardware injection, så er vi tilbage ved problemer med amerikansk lovgivning

Jeg vil måske gerne se problemer, men det er fordi der stadig er problemer.
Gravatar #10 - LupusGrey
6. apr. 2017 14:44
#7

Et skuespil? Really? Har overvejet hvor besværligt og risikofyldt det ville være kontra hvor lidt de ville få ud af det?

Selv når virksomhederne gør præcis hvad de bliver bedt om så er det stadig ondt åbenbart. Hvis de imorgen kom med kuren til kræft ville folk kræve forskningen brændt og alt forskning i kræft gjort ulovligt.

Vi har rigeligt med materiale om at efterretningstjenester gør grimme ting. Vi har intet på firmaerne. Men åbenbart så er Google, Facebook og Apple bedre til at holde hemmeligheder end selve CIA og NSA. Tro på det.
Er det så forfærdelig at tro at de faktisk opfører sig pænt?
Gravatar #11 - CBM
6. apr. 2017 14:56
#11:

Når de gør hvad de bliver bedt om, af hvem? forbrugerne? NSA?

Jeg ser det som positivt at både bl.a. Google og Microsoft er blevet meget åbne omkring dette og har givet brugerne megen kontrol over de data der hentes fra dem... Det er også grunden til jeg endnu ikke har droppet Android og Windows 10 fuldstændigt endnu.

Nu tager jeg lige sælvpapirshatten på og siger flg. : Mon ikke man allerede har fundet en kur mod kræft for længe siden, men holder den hemmelig for at tjene penge på symptom behandling?

Dog hvis der blev offentliggjort en kur mod kræft så ville jeg tage imod den med åbne arme.

Jeg vil mene der også er rigelig med materiale der dokumenterer at mange firmaer HAR udleveret information til bl.a. NSA, måske frivilligt, måske er de tvunget til det pga lovgivning.

Firmaer som Google m.fl. kan SAGTENS være blevet "good guys", men det hjælper ikke hvis de ikke kan undslippe amerikansk lovgivning.

I sidste ende skal man heller ikke glemme at firmaer eksisterer for at tjene penge... og det er svært at tjene penge hvis man skal leve op til "dont be evil"


Men for ikke at spilde evt krudt på problemer der evt ikke eksisterer, hvilke problemer mener du så vi burde snakke om, udover at folk i din optik er FOR paranoide?
Gravatar #12 - LupusGrey
6. apr. 2017 14:56
#9
Det her er ikke sort og hvidt. Sagde jeg ikke at det galdt om at være skeptisk? Forskellen er at jeg holder øje med at de ikke gør noget grimt hvor en paranoid allerede har besluttet at alt er galt. Når paranoide har ret er det rent gætværk og de har dømt adskillige uskyldige inden de ramte en skyldig.

Så det handler simpelthen om at være retfærdig og skeptisk. Personligt kan jeg heller ikke lide Apple, men jeg vil ikke anklage dem for ting de ikke gør bare fordi jeg ikke kan lide dem. Jeg vil gerne være sandfærdig i mine anklager så jeg nøjes med at anklage dem for hvad de reelt gør, ikke hvad jeg kunne forestille mig de gjorde.

Så nej, ikke stol på Google, Apple og da slet ikke NSA. Bare heller ikke døm dem uden grund ellers mister du alt troværdighed og så hvis de faktisk gør noget galt vil ingen lytte.

Så indtil videre deler jeg mine data med disse firmaer. Men jeg gør det kritisk og skeptisk.
Gravatar #13 - LupusGrey
6. apr. 2017 15:01
#11

Firmaerne har selv indrømmet at de har givet data til NSA. Det er ikke hemmeligt. Og ja, de bliver tvunget til det. Men din påstand var at de gjorde det med glæde, hvilket der ingen dokumentation er for. Så min kritik står ved magt.
Gravatar #14 - CBM
6. apr. 2017 15:03
#12:

Okay, det giver god mening.
Jeg har det på samme måde.

Min skepsis overfor Apple m.fl. handler mest om at jeg ikke stoler på amerikanske firmaer, men jeg kan godt se hvad du mener.

Jeg tror faktisk vi er blevet enige.
Gravatar #15 - Manofsciencemanoffaith
6. apr. 2017 16:06
Problemet med anonyme data er, at de forholdsvis hurtigt kan af-anonymiseres.

Og hvorfor er der ikke en "None" mulighed?

Gravatar #16 - CBM
6. apr. 2017 16:35
#15: der måtte gerne være en mulighed for 100% opt out ja
Gravatar #17 - kblood
6. apr. 2017 18:37
Seriøst nogen som prøver at sige at man er paranoid hvis man tror man bliver overvåget af sit styresystem og så videre?

Det kan da godt være at Microsoft i sig selv ikke lige misbruger det, men som der skrives, så deler de det med andre. Skal man så frygte at man har NSA efter sig? Nok heller ikke, men det giver da helt klart mening at tage sig nogle forbehold. Bliver Windows 10 hacked slemt, så vil denne data jo sådan set godt kunne blive sent til en anden server i stedet, og Microsoft har det med at gemme ALLE de passwords man har brugt hos Microsoft. Hvorfor? Man burde da kunne kræve at de stopper med at gemme alle passwords man har brugt til Microsoft, for pt bliver de gemt for evigt. Passwords jeg brugte for 10 og 15 år siden kan jeg ikke genbruge, fordi de husker på dem og tillader ikke at jeg genbruger passwords.

Jeg er så for doven til at tage seriøste forbehold. Man burde nok have et offline system til at huske på ens kodeord, men vil nu mene det bedste ville være at finde på et kodesystem så man kan huske koderne til alle sine konti og samtidigt gøre dem unikke til alt man bruger, eller i hvert fald gøre det så der er en kode til streaming services, en til mails, en til bank... osv. Måske med mails de helst alle skal være unikke, eller i hvert fald at man har nogle forskellige konti som bare forwarder sine mails, og de så kan have samme kode, men de mail konto der bruges til at samle alle disse mails skal så have unikke koder.

Og ja, så burde man sikre sig at mails man sender og modtager krypteres, men det kræver vidst også at modtagerne er med på det. Man burde også sikre sig at have en sikker VPN... en som ikke sælger dataen videre om hvad man bruger sin VPN til. Man kan også sende SMSer over et krypteret system, og meget mere.
Gravatar #18 - CBM
6. apr. 2017 18:45
@kblood: du har ret men sålænge man ikke bruger qwerty, 12345, Osv. Så går det nok. Der er rigeligt i forvejen der bruger nemme password, så de vil nok stå først for hvad angår problemer
Gravatar #19 - udenrigsministeren
7. apr. 2017 12:49
Mit problem med Windows 10 er at deres overvågning listes ind ad bagdøren hos personer, der ikke ved bedre.
Under installationen er al indhentning af oplysninger fra brugerens computer slået til som standard - og det er ikke alle, der ved, man skal foretage en custom installation for at slå det fra eller sørge for at gøre det efterfølgende.
Gravatar #20 - kblood
7. apr. 2017 13:39
#18 En af de spionprogrammer Windows 10 har, er jo så netop en key logger. De siger godt nok at det er skrive mønstre den husker og sådan, men jeg tror først på at den ikke opsnapper passwords når jeg ser dens log, og oven i det, så understøtter Windows 10 også at kunne huske ens passwords på tværs af computere man logger ind på og med WiFi passwords kan de deles med venner. I de tilfælde er man så helt klart selv ude om det dog.

#19 Ja, nemlig. En stor del af overvågningen kan man slå fra, men det kræver at man ved at de er der og forstår hvad det betyder at slå dem fra og hvordan man gør det. Der er jo endda malware programmer som siger de kan slå de ting fra for en... men så har man den malware i stedet.
Gravatar #21 - CBM
7. apr. 2017 18:25
@kblood:

Der er meget spyware men det er det samme med android, ios, osx, ubuntu og måske andre

Ved ikke helt om man kan være 100 på at alt spyware er væk i custom roms, tænker at så snart man bruger google apks så er der malware / spyware på telefonen

På pc kan man være lidt mere sikker med en ikke ubuntu linux installation

Https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2141952


Kan også være det er harmløst mht ubuntu
Gravatar #22 - kblood
7. apr. 2017 20:10
#21 Jeg sætter nu alligevel grænsen ved indbygget key-logger, og på Android kan man fjerne det meste med Cyanogen roms. Det vil sige jeg har vel egentlig ikke sat grænsen ved indbygget key-logger, jeg håber bare at når jeg siger til Windows 10 at den funktion skal være slået fra, at den så rent faktisk også er slået fra.

I custom roms er jeg ret sikker på at spywaren er væk, men så installere man jo nok Google Play og sådan igen, hvilket man ikke helt kan komme omkring at se på som spyware, men at føre statistik på salg, apps der bliver brugt og sådan, virker ikke helt så slemt. At den gemmer søgninger og sådan er så lidt værre. Jeg tror at det også kan slås fra dog.
Gravatar #23 - brostenen
7. apr. 2017 22:14
Hvor er jeg glad for at køre xubuntu. Der er overvågningen i det mindste på et minimum i forhold til Win10.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login