mboost-dp1

Microsoft Corporation

Microsoft eksperimenterer med online operativsystem

- Via SDTimes - , redigeret af Emil

Den næste udgave af Windows går p.t. under navnet Windows 7, men det er ikke det eneste operativsystem, som Microsoft arbejder på. En mindre gruppe af udviklere er i gang med at udvikle et system, der ikke minder meget om Windows, som vi kender det i dag.

Baseret på Microsofts eksperimentelle Singularity operativsystem, der har været under udvikling siden 2005, så er udviklerne gået i gang med at lave en helt nyt form for distribueret operativsystem. Målet er at løse opgaver, som ikke vil kunne løses ved blot at forbedre Windows.

Det nye operativsystem har fået kodenavnet Midori og er centreret omkring at fungere via internettet og netværk. Det vil kunne afvikles på en computer med en x86, x64 eller ARM CPU, men også via Hyper-V Hypervisor-virtulisering eller sågar som en proces under Windows.

En af de store forskelle i forhold til Windows er, at med Midori vil programmer typisk ikke afvikles, som man er vant til, men via forskellige noder på nettet, eller i et netværk, hvorved man vil kunne udnytte flere ressourcer parallelt.

Selvom Midori på nuværende tidspunkt kun er et eksperiment, så vurderer hjemmesiden SDTimes, at der er stor sandsynlighed for, at teknologien engang bliver gjort kommercielt.

Følg linket til kilden for at læse mere om Midori.





Gå til bund
Gravatar #1 - mireigi
1. aug. 2008 07:09
Hehe, lyder som om nogen hos Microsoft har spillet lidt for meget Uplink :)
Gravatar #2 - ghostface
1. aug. 2008 07:29
Er princippet ikke lidt det samme som de gamle terminaler hvor man selv sider på en meget tynd klient men arbejder på en langt stærkere. Princippet er ganske smart men spm. er om ikke computerer idag er så billige at det ikke kan betale sig længere at bruge tynde klienter.

Virksomheden som har "Midori" som operativ system må man forvente skal bruge en del penge på en backend "mainframe" (eller hvad sådan en nu kommer til at hedde) og stadigvæk investere i de tydne klienter inklusiv skærme. Virksomheden vil helt klart skulle være ret stor før det fungerer.

Skoler kunne evt. være en god aftager. Brugen af computere på skoler grænser sig til browsing, dokumenter, spreadsheets og evt publikationer af diverse ting. Med en samlet mainframe kunne vi måske endda spare nogle penge.

Det er ikke helt uden muligheder.
Gravatar #3 - Hologram
1. aug. 2008 07:47
Det lyder som et interessant alternativ til f.eks. citrix-miljøer.

#2 Man skal tænke på at det ikke kun drejer sig om rå computerkraft. Man kan spare masser af tid ved kun at skulle administrere en applikation centralt, så man slipper for f.eks. at skulle rulle en patch ud til samtlige brugeres maskiner.
Gravatar #4 - Staeren
1. aug. 2008 07:50
#2 Sådan som jeg læser det er det lige netop ikke tilfældet, at man har brug for en kraftig backend. Hvis den kan udnytte flere noder på netværket parallelt, så må hver workstation vel kunne inkorporeres i den samlede "computer".

Sådan som jeg læser det, så samler den alle computere på netværket i en stor, samlet computer.
Gravatar #5 - sguft
1. aug. 2008 07:52
#2: Som jeg forstår det er det mere p2p distribuering ala SETI@Home og den slags end klient / mainframe scenariet.

Derudover lyder det til at det de egentlig forsøger at opnå er en meget høj grad af parallellitet, som skal gøre det muligt at udnytte de her mange kerner vi får i fremtiden (og tildels allerede har) - at den løsning så også åbner op for distribueret processering er mere en spændende sidegevinst.
Gravatar #6 - Chillyskye
1. aug. 2008 08:00
Det er da godt at MS har indset at det er denne vej de bliver nød til at få, for ikke at blive overhalet inden om, når andre selskaber får skrabet penge nok sammen til at få lavet noget i denne stil.

Der er så mange problemer der kan afhjælpes på denne måde, skaber sikkert også en masse nye, men sådan er det jo altid med revolutionerende idéer.

Jeg glæder mig til det bliver et reelt produkt og får at se hvad MS' forestilling af dette client/mainframe begreb er.
Back to basics :D
Gravatar #7 - gnаrfsan
1. aug. 2008 08:06
#1 er det det, de unge kalder det nu om dage?
Gravatar #8 - Izaaq
1. aug. 2008 08:17
Spændende, spændende!

Det er da noget NYT, som jeg gerne vil bruge penge på. Jeg gider pt ikke bruge penge på at skifte til Vista, når jeg ikke kan se noget nyt i det... :-)

Det kunne være skønt, hvis man kunne købe en onlinelicens til det der online-Windows, så man kunne logge ind fra overalt, i stedet for at skulle have adgang til en Citrix / unix-server et sted, og så sidde og bøvle med Citrix/VNC. !
Gravatar #9 - madsl
1. aug. 2008 08:19
Man kan da sige en ting.
Online OS vil helt sikker hjælpe mod pirateri.
Gravatar #10 - MathiasLM
1. aug. 2008 08:42
Lyder som en hver hackers drøm...
Gravatar #11 - sguft
1. aug. 2008 08:57
#8,9: Jeg tror I misforstår det lidt, der er ikke tale om et online OS - men derimod et OS der er baseret på konceptet Cloud Computing og en høj grad af parallelisering af opgaver (for bedrer at udnytte fremtidens mange CPU kerner)

Det er en problemstilling Microsoft har fokuseret meget på de seneste år og det var blandt andet en af hoved-problemstillingerne der blev fremhævet til Microsoft TechEd sidste år i forbindelse med branchens kommende udfordringer de næste 5-10 år.

Men der er altså stadig tale om et OS i sådan lidt mere traditionel forstand, omend det er baseret på nogle meget interessante koncepter :)
Gravatar #12 - Kian
2. aug. 2008 13:21
Har det ikke vaeret Microsoft vision i efterhaanden mange aar? Jeg mener da at jeg engang laste de indledende ord til en bog af Michael Strunge Jensen (ikke digteren!) om Microsoft hvor Microsoft tilbage i 2002 havde dette projekt estimeret til at vaere den endelige store udfoldelse af .NET og at dette ville ske omkring 2009. Visionen lyder ihvertfald ret ens - og ligesaa problemerne med baandbredte. Det er nu egentlig ret sjovt at taenke tilbage - dengang var baandbredden ikke voldsomt meget bedre end den er i dag hvorimod softwaren har rykket en del
Gravatar #13 - andes
3. aug. 2008 11:17
#12
Tror muligvis du tænker på HailStorm der blev en fiasko fordi der ikke rigtig var nogen der havde lyst til at have deres data liggende hos Microsoft.

Det her ser mere velfunderet ud. Så vidt jeg umiddelbart har forstået er omdrejningspunktet noget de kalder Software-Isolated Procesesses (SIP) som er programprocesser der er skrevet så de ikke har nogle direkte bånd til den hardware de kører på - alt er abstraheret.

Al kommunikation med hardware og andre processer formidles af operativsystemet som så kan dirigere beskederne til den lokale hardware eller til andre computere, enten på lokalnetværket eller Internettet, alt efter hvad der er mest hensigtsmæssigt.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login