Menneskeheden har for første gang sat en satellit i kredsløb omkring solsytemets inderste planet, Merkur. Dette skete, da NASA med succes gav rumsonden Messenger besked om at foretage en 15 minutter lang tænding af hovedmoteren, der bremsede den nok til at gå i kredsløb omkring Merkur og dermed blive en satellit til planeten.
Messenger er en forkortelse for MErcury Surface, Space ENvironment, GEochemistry and Ranging og medfører syv videnskabelige instrumenter, der bl.a. skal undersøge geologien, tyngdekraften og atmosfæren på Merkur.
Messenger har været 6,5 år undervejs for at nå den korrekte bane, der gjorde det muligt at sætte den i kredsløb omkring Merkur. Kredsløbet er meget elliptisk, hvorfor Messenger kun vil være 192 km fra overfladen, når den er tættest på, men 14.912 km væk, når den er længst væk.
I forbindelse med at Messenger gik i kredsløb, blev de videnskabelige instrumenter slukket. Instrumenterne tændes igen den 23. marts, og de første billeder forventes at blive taget den 29. marts. Den 4. april starter den egentlige videnskabelige mission.