mboost-dp1

LG Electronics

LG deler detaljer om 55″ OLED-tv inden CES

- Via LG Newsroom - , redigeret af DuraMater

Forud for CES 2012, der løber af stablen i næste uge, har LG afsløret en række detaljer om det OLED-tv på 55″, som de vil præsentere på messen i Las Vegas.

Tv’et vil benytte LG’s 4-color Pixels-teknologi, som ud over de normale farver på rød, grøn og blå også byder på en fjerde hvid farve ved hver pixel. Dette betyder mere præcise farver. Tv’et bruger også en anden LG-teknologi kaldet Color Refiner, der “via en LG-algoritme” byder på forbedrede farvenuancer samt en større blikvinkel.

Sammen med OLED-teknologien betyder disse fordele, at tv’et kan præstere en uendeligt konstrast. Samtidigt er tv’et 1.000 gange hurtigere end LED og LCD, og alt sammen betyder ifølge LG, at tv’et kan vise billeder som simpelthen er umulige at lave med LCD- og LED-paneler.

Det 55″ store tv vil være blot 4 mm tykt og have en vægt på 7,5 kg. Prisen og lanceringsdatoen er endnu ukendt, men dette kan vi nok forvente at få oplyst ved CES.





Gå til bund
Gravatar #1 - chewie
2. jan. 2012 11:34
Imponerende specs må man sige. Fedt at OLED-skærmene endelig er kommet op i en ordentlig TV-størrelse. Da kilden er en pressemeddelelse fra LG nævner de dog ikke noget om de knapt så gode sider af OLED-teknologien såsom forholdsvist begrænset holdbarhed, burn-ins, mm. Kan være de har fundet på nye tiltag til at overkomme problemerne?
Gravatar #2 - Slettet Bruger [1156536000]
2. jan. 2012 11:39
Gravatar #3 - Legin
2. jan. 2012 11:40
#1 Hvis de havde fundet løsningen - og dermed havde et overlegnet produkt - så vil de nok skrive om det for at kunne sælge flere.
Gravatar #4 - Montago.NET
2. jan. 2012 11:41
Sammen med OLED-teknologien betyder disse fordele, at tv'et kan præstere en uendeligt konstrast.


NEJ.... kun fucking marketings folk som burde skydes, tror på 'uendelig' kontrast.

Jeg vil dog gætte på 1 : 1.000.000 ligesom de fleste andre OLED

..........

Tror jeg skal til at spare op... endelig et TV / skærm som kan afløse mit nuværende :)

savle savle !!!
Gravatar #5 - BeLLe
2. jan. 2012 11:46
hvad betyder de her kontrast tal? 1:1.000.000 hvad?
Gravatar #6 - Slettet Bruger [1156536000]
2. jan. 2012 11:51
BeLLe (5) skrev:
hvad betyder de her kontrast tal? 1:1.000.000 hvad?


Intet
Gravatar #7 - ragemar
2. jan. 2012 11:55
@5
1:100000 er forholdet mellem den sorteste sort og den lyseste hvide farve skærmen kan vise.
Gravatar #8 - ragemar
2. jan. 2012 12:14
SlettetBruger (6) skrev:
Intet


Ja, det har du på sin vis ret i da menneskets øje kun kan opfatte en kontrast på omkring 1:1000 af gangen. Hvor det teoretiske max. er på de 1:1000000 kræver det at øjet derifinere sort/hvid niveauet.
link wiki enu: eye

Men mange "mænd" vil jo altid købe varen hvis dets spec har højre tal en et ældre produkt host host 600hertz tv's :)
Gravatar #9 - Slettet Bruger [1156536000]
2. jan. 2012 12:16
Vel, de slynger om sig med tal, og har alle deres egen måde at måle på.
Gravatar #10 - Montago.NET
2. jan. 2012 12:24
ragemar (8) skrev:
Ja, det har du på sin vis ret i da menneskets øje kun kan opfatte en kontrast på omkring 1:1000 af gangen. Hvor det teoretiske max. er på de 1:1000000 kræver det at øjet derifinere sort/hvid niveauet.
link wiki enu: eye

Men mange "mænd" vil jo altid købe varen hvis dets spec har højre tal en et ældre produkt host host 600hertz tv's :)


600 hz betyder mere end bare opdaterings hastighed - med 600hz er du også fri for ghosting, selv med flicker 3D (blinke briller)

vi er nok enige om at 100hz og måske 200hz burde være nok...

SlettetBruger (9) skrev:
Vel, de slynger om sig med tal, og har alle deres egen måde at måle på.


Jep, men OLED har en Statisk kontrast på op til 1 mio - mens LCD ret tit snyder med dynamisk kontrast.

dynamisk kontrast er som sådan helt fin, hvis bare det foregår usynligt for brugeren...

de bedste OLED lyser pr pixel, mens andre har backlight :(


En høj kontrast gør at Sort == Sort, i stedet for en fesen grå/grøn eller endnu værre, backlight bleeding sort, eller som set i gamle IPS/TN paneler regnbue farvet 'sort' på tværs af skærmen :-/
Gravatar #11 - Juiceren
2. jan. 2012 12:51
"Samtidigt er tv'et 1.000 gange hurtigere end LED og LCD"

Så vidt jeg ved snakker man her om panelets responstid, hvilket jo ikke er den responstid brugeren oplever da signalet også skal igennem en masse chips etc. der næppe er blevet opgraderet i samme målestok.

Men glæder mig til at se tests af LG og Samsung skærmene, og ikke mindst pris og release date. 2012 kunne meget vel være året hvor mit gamle Samsung A generation tv skal smides ud af vinduet.

Gravatar #12 - el_barto
2. jan. 2012 13:02
Jeg vil til enhver tid foretrække at slukke for al deres Hz-fup og holde mig til materialets oprindelige format.

Den høje kontrast er derimod meget vigtig. Det gør det muligt at bibeholde både det lyse og det mørke i billedet, samtidig med at detaljerne i skygger og mellemtoner ikke forsvinder.

Her er OLED super. Jeg håber bare at de har bedre styr på farverne end Sony havde med deres neon-fjernsyn ;)
Gravatar #13 - Remmerboy
2. jan. 2012 13:06
Montago (4) skrev:
NEJ.... kun fucking marketings folk som burde skydes, tror på 'uendelig' kontrast.

Jeg vil dog gætte på 1 : 1.000.000 ligesom de fleste andre OLED

jeg tror ikke at du ved hvordan man beregner kontrastforholdet ud.
man bruger candela til beregningen.
man tager lystyrken for hvid og deviderer med lystyrken for sort. det giver kontrastforholdet. siden sort er kulsort i oled (fordi pixelen er slukket), så vil det give x / 0. det er uendeligt når man divederer med nul.
Gravatar #14 - bjoeg
2. jan. 2012 13:26
Hmmmmm uendelig kontrast, hvordan skruer man op og ned for det med fjernbetjeningen?
Gravatar #15 - jakobdam
2. jan. 2012 13:34
Om kontrast

Det er forholdet mellem det kraftigste og svageste lys et panel kan præstere. Eks. hvis vandringen går fra 2 til 4000 cd/m2, så er kontrastforholdet 4000/2 = 2000 => dvs. 1:2000.

Traditionelle paneler har separat baggrundsbelysning fra panelet. Denne er typisk enten CCFL eller det nyere LED.

OLED er dog et panel hvor hver pixel er sin egen lyskilde (forkert frasering, men gør det nok lidt nemmere at forstå hvis man tænker det sådan). Dvs. i slukket tilstand frigiver den lige så meget lys som en flintesten om natten; altså ingen.

Som beskendt forbyder matematikken os at dividere med 0, hvorfor vi godt kan argumentere for at kontrastforholdet på OLED er uendeligt højt. Det gælder ALLE OLED-paneler, og ikke bare LGs her.

Producenter vælger så at skrive 1.000.000:1 i kontrast, så folk kan se at det er MEGET bedre end de eksisterende - fordi det ville "marketingsmæssigt åndssvagt" ud, at skrive et 8-tal der ligger ned. :)


Respons

OLEDs naturlige respons uden brug af overdrive-teknologi, matcher eller overgår, de hurtige TN-paneler MED overdrive. Igen skyld det at pixels ikke blænder op og ned som for traditionelle TFT-skærme.

Responsen (grey-2-grey og den mere ægte full black -> white) er derfor voldsomt meget hurtigere hos OLED.

Derudover kommer et langt lavere input-lag end vi er vant til (teoretisk set - man kan godt sætte chipsets ind der vil øge input lag voldsomt, men OLED burde være simplere at have med at gøre).


LCD vs. LED

Jeg HADER når folk roder rundt i termerne. LCD er panelteknologien (overordnet udtryk for alle underteknologier; TN, VA, IPS osv.), mens LED er bagbelysningen (alternativ til eks. CCFL).

Der findes ingen LCD vs. LED.

Der findes til gengæld LCD/LED combo vs. LCD/CCFL combo. Marketingsfolkene vælger igen at forvirre ved at bøje de teknologiske termer.

Det ville svare til at man først havde 2-hjuls trukne biler. Nu kommer 4WD - så man i analogien vælger at kalde det "bil vs. 4WD". Det giver jo heller ingen mening.


Farver

Sonys første XEL-1 viste problemer med farveforløb/gradienter, men Samsungs 25" og 17" bud skulle mig bekendt være fri for disse problemer.


Design

Fordi OLED-paneler ikke har separat bagbelysning, kan skærmen som helhed gøres ultra tynd. De tyndeste koncepter kan rulles sammen i et rør, og er en brøkdel af en milimeter tynd.


Holdbarhed

Da O'et står for "Organic" har vi at gøre med en teknologi, der har en biologisk nedbrydningsfaktor - ligesom hår, hud og hundelorte.

Vi startede i OLED'ens tidlige dage ud med ca. 2-3 års halveringstid for grønne pixels, men de har vi fået stabiliseret det til omkring 5 års halveringstid.

Problemet er at dette er henfaldstid, så det gælder fra panelets produktion, og ikke aktivering.

Dvs. køber du en OLED der har stået på lager i 2 år, så er de 2 år brugt. Et traditionelt TFT-panel har sin levetidsbegrænsning på antal tændte timer (indtil bagbelysningen dør eller bliver så dårlig at man ikke gider glo på det)... eller at strømforsyningen eller andet står af. For OLED er det altså andre spilleregler der gælder. Lidt ligesom mælk med sidste udløbsdato uanset hvornår du åbner den.
Gravatar #16 - jakobdam
2. jan. 2012 13:38
bjoerg >

Det gør du ikke. Kontrasten for OLED er en ikke-målbar enhed, lidt ligesom at sige: "hvor mange gange højere kan du råbe, end total stilhed ude i rummet?". Uendeligt.

Du kan derfor kun skrue på lysstyrke - men så alligevel.

Det du kan gøre er at lægge et kontrastkurve-forløb; og der vil sikkert være nogle presets at vælge imellem.

Dvs. en 10% grå kan du godt manipulere til at vises som enten 5% (mørkere, dvs. højere opfattet kontrast i forhold til en 20% grå) eller 15% (lavere opfattet kontrast ift. en 20% grå).

Denne kurve kan i teorien manipuleres indtil du brænder ud i begge ender (sort og hvid), hvor ved highlight details og shadow details forringes.

Det fede ved OLED er så at du har VALGET - hvor traditionelle LCD-paneler giver dig mudret sort og dårlige shadow details, uanset hvad du gør.
Gravatar #17 - jakobdam
2. jan. 2012 13:41
Personligt ser jeg frem til at denne 55" kommer på markedet - jeg ser det som det sande startskud på OLEDs indtræden på TV-markedet.

Ja, Sony var først med XEL-1, og nej, den var ikke i en brugbar størrelse.

Ja, Samsung kom næst med større skærme - men nej, 25" er stadigvæk ikke helt brugbart. Det er mere konceptuelt end praktisk anvendeligt.

Så ja - LG bliver nok de første med en ægte OLED TV-skærm.

Prisen bliver nok temmeligt pebret i starten, men det er som bekendt kun et spørgsmål om tid, før det går fra ultra highend til prosumer til consumer.

Derfor bliver 2013 nok et stort år for OLED, hvilket er et par år tidligere end jeg tidligere havde turde håbet på. Givet at LG overholdet tidshorisonten for denne 55" lancering. :)
Gravatar #18 - cordion
2. jan. 2012 14:00
jeg vil gerne forudbestille 60kvadratmeter...

min stue trænger til nyt tapet
Gravatar #19 - KickAssFairy
2. jan. 2012 14:16
og prisen er sammenlignelig med nasa's apolloprojekt eller kina's militær udgift....
Gravatar #20 - Montago.NET
2. jan. 2012 14:18
fin artikel om skærmen !!!

http://flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&...

#15

de benytter WOLED - så holdbarheden er nok helt i top !
Gravatar #21 - Slettet Bruger [1156536000]
2. jan. 2012 14:26
Så tv'et er et lcd tv med én hvid OLED bag hver pixel til baggrundsbelysning?
Gravatar #22 - Montago.NET
2. jan. 2012 14:31
#21

både og... der sidder et farvefilter foran WOLED pixelen i RGB og een uden = W => RGBW

WOLED pixlen kan variere lysstyrken trinløst, hvilket så i sidste ende giver millioner (milliarder?) af farver.

LCD virker ved at lukke for lyset...

Gravatar #23 - cryo
2. jan. 2012 17:04
jakobdam (15) skrev:
Om kontrast [...]


Ja, og det samme gælder plasmadisplays, af samme grund. Derfor behøver skærmen dog ikke være sort når den er slukket, da den kan reflektere lys fra omgivelserne. Dette påvirker dog ikke målingen af kontrast (som foretages i mørke).

Dermed også sagt at høj kontrast er totalt ligemeget hvis ikke lokalet er helt mørkt, og selv reflekteret lys fra billedet (på væggene etc.) er nok til at "ødelægge" det.
Gravatar #24 - MarsontheRocks
2. jan. 2012 19:13
Montago (10) skrev:
...

de bedste OLED lyser pr pixel, mens andre har backlight :( ...


OLED står for Organic Light Emitting Diode. OLED paneler har den fordel at hvert enkelt pixel lyser og at det ikke har baggrundsbelysning. Det er dét der er forskellen på LCD-MED-KOLD-KATODE-BELYSNING/LCD-TV-MED-LED-BAGGRUNDSBELYSNING paneler. De fjernsyn der i dag bliver solgt under LED betegnelsen har ikke noget som helst med OLED at gøre, som det lader til at du tror det gør ved at sige de bedste har ingen mens de mindre gode har baggrundsbelysning.
Undskyld hvis jeg har misforstået sætningen eller helt og holdent tager fejl...

For at komme med mit input, så oplyser LG samtidig at de med dette TV har introduceret en ny process som gør det betydeligt billigere at producere end tidligere metoder og sammenlignet med konkurrenterne. Det betyder så at vi forhåbenligt går en lysere (no pun intended) fremtid i møde hvad angår billigere OLED TV :)
Gravatar #25 - MarsontheRocks
2. jan. 2012 19:20
Remmerboy (13) skrev:
...
man tager lystyrken for hvid og deviderer med lystyrken for sort. det giver kontrastforholdet. siden sort er kulsort i oled (fordi pixelen er slukket), så vil det give x / 0. det er uendeligt når man divederer med nul.


Kul sort oplever du kun når der er et materiale der kan opsuge alt lys der falder på det. F.eks. nano belægninger osv. kan opnå 99.9% eller noget i den retning lys optagelse.

Ergo betyder et slukket pixel ikke absolut mørke, men kun så sort som den pixel nu er i slukket tilstand, hvilket ofte er mindre sort end man skulle tro. Dermed siger jeg ikke at OLED ikke byder på suveræne kontrastforhold, også hvad angår Plasma paneler, men kulsort er det så heller ikke, ligesom Plasma heller ikke byder på dette. ;)
Gravatar #26 - MarsontheRocks
2. jan. 2012 19:36
Montago (10) skrev:
...
de bedste OLED lyser pr pixel, mens andre har backlight :(

En høj kontrast gør at Sort == Sort, i stedet for en fesen grå/grøn eller endnu værre, backlight bleeding sort, eller som set i gamle IPS/TN paneler regnbue farvet 'sort' på tværs af skærmen :-/
...


RETTELSE TIL MIG SELV

Jeg er blevet klogere på LG's løsning med deres 55" "OLED" fjernsyn. Det er nemlig sådan, som andre har påpeget, at det anvender WOLED hvor de putter farvefiltre foran OLED lyset. Dette synes jeg så heller ikke er et rigtigt OLED TV, ligesom LED TV'erne heller ikke er andet end LCD tv'er med LED baggrundsbelysning. Men ja, hvis billedkvaliteten og oplevelsen er bedre end nuværende produkter, ja så kan jeg ikke se hvorfor jeg ikke vil købe sådan et fjernsyn...bortset fra at prisen selvfølgelig skal være i orden (under Kr. 10.000,- for mit vedkommende.

Tager jeg fejl hvis jeg ser bort fra dette som værende ægte OLED? Ville nemlig mene at dette ville være det samme som hvis man satte farvefiltre foran LED lyspaneler i stedet for LCD...?! Og ville man så kunne kalde det for LED rigtigt? :P
Gravatar #27 - mbw2001
2. jan. 2012 20:27
MarsAttack (25) skrev:
Kul sort oplever du kun når der er et materiale der kan opsuge alt lys der falder på det. F.eks. nano belægninger osv. kan opnå 99.9% eller noget i den retning lys optagelse.


Så du mener altså at kul har en nanobelægning? Eller mener du bare ikke at kul er kul sort?
Gravatar #28 - Slettet Bruger [1156536000]
2. jan. 2012 20:40
Sharp Elite X5 :-) Kommer snart til EU, den kan nok holde indtil OLED bliver brugbart...
Gravatar #29 - MarsontheRocks
3. jan. 2012 00:25
mbw2001 (27) skrev:
Så du mener altså at kul har en nanobelægning? Eller mener du bare ikke at kul er kul sort?


"Kulsort" er en talemåde ligesom @Remmerboy tog til "siden sort er kulsort i oled (fordi pixelen er slukket), så vil det give x / 0. det er uendeligt når man divederer med nul.". Jeg mener bare ikke at betegnelsen kul sort (som det ydre rum f.eks.) kan opnås i en pixel i dagens fjernsyn... Måske flueknepperi, men ja ja ;)
F.eks. er noget ikke helt sort så længe du kan se noget lys blive kastet ud igen. Da der ofte lækkes lys ud mellem pixlene og lyset fra stuen også har en påvirkning vil dette altså ikke kunne opnåes og man kan derfor ikke få "uendelig" kontrast.
Der er 1:100000 fin for mit vedkommende, selv om den ikke rigtig siger en skid mere end at fjernsynet har en stor kontrast :P
Gravatar #30 - Montago.NET
3. jan. 2012 07:56
#24, #25, #26

de bedste OLED lyser pr pixel, mens andre har backlight :( ...


dét jeg mente, var at der findes OLED skærme, hvor det kun er baggrundsbelysningen som er OLED - mens resten af skærmen er LCD

LG skærmen i artiklen er en ægte OLED, dvs. WOLED, hvor hver enkelt pixel lyser og kan slukkes helt. Foran pixlen sidder der så et af 3 farvefiltre som gør at man får de 4 RGBW farver.

Hvilket er en langt bedre løsning, end at forsøge at få hver pixel til at lyse i RGB farver... dvs de OLED skærme hvor selve materialet lyser i RGB farver, i stedet for bare Hvid. Disse OLED skærme lider af at Blå og Grøn brænder ud før tid :(
Gravatar #31 - el_barto
3. jan. 2012 08:54
Iøvrigt meget sjov men den her fokusering på at lave TV'et ultratyndt, når det nu alligevel skal stå på en fod (det kan ikke væghænges) :(
Gravatar #32 - Slettet Bruger [1156536000]
3. jan. 2012 09:11
el_barto (31) skrev:
Iøvrigt meget sjov men den her fokusering på at lave TV'et ultratyndt, når det nu alligevel skal stå på en fod (det kan ikke væghænges) :(


Hvem siger de fokusere på det? Der er bare ingen grund til at lave det større.
Gravatar #33 - jakobdam
3. jan. 2012 09:58
Levetid - fortsat:

White OLED er i sig selv ikke "garanti" for længere levetid; det kommer helt an på produktionsprocessen.

Eks. har firmaet NovaLED opfundet en speciel hvid PIN OLED-struktur, der giver ca. 100.000 timers levetid, ved konstant 1.000 cd/m2 lysstyrke.

Det er muligvis denne struktur som LG har valgt.


Pris

LG har baseret bagpanelet på en speciel oxid TFT-struktur, og her er substratet åndssvagt meget billigere end konventionelle OLED- og LCD-strukturer - typisk ser vi LTPS (low-temperature poly silicon), som er en hel del dyrere løsning.

LG's 55" OLED-skærm kan derfor meget vel godt gå hen og blive et prismæssigt alternativ til nutidens topserier i 55", hvilket betyder en forventet pris omkring de 20.000-25.000 - hvilket bestemt ikke er galt for en pioner-teknologi hvis nutidige højest 31"-modsvar koster det samme eller mere.


WOLED

White Organic Light Emitting Diodes er en ret smart løsning fra LG, som overkommer et par af de vigtigste årsager til at vi endnu ikke har set OLED i masseproduktion, for større skærme end mobiltelefoner og få enkeltstående koncept-fjernsyn.

Ren hvid vil normalt tage en satans masse strøm, og også blive vist lidt uldent på et OLED. Men fordi WOLED har den ekstra hvide diode, bliver billeder der er domineret af lyse nuancer (eks. websites) langt "billigere" at vise (strømregningen), og også flottere.

Problemet med farvefiltersystemet er dog i teorien at det kan resultere i en dårligere farvegengivelse - men husk på at det faktisk er sådan nuværende tft-teknologier også viser farver, og at det er sådan næsten alle digitalkameraer virker (bayer-filter typisk). Eneste undtagelse for kameraer er faktisk de få videokameraer med triple-CCD og prisme design, samt Sigmas dSLR (igen med 3 stk. sensorer).


En ting jeg iøvrigt har bemærket, er at LG ikke har opgivet et eneste pip om pixel-densiteten. Der står ikke nævnt "full HD" nogen steder, og da slet ikke noget om opløsninger i hverken pixels eller PPI.

Lad os håbe der ikke er en fordækt årsag herfor (eller at jeg bare er blind). :)
Gravatar #34 - Montago.NET
3. jan. 2012 10:12
jakobdam (33) skrev:
En ting jeg iøvrigt har bemærket, er at LG ikke har opgivet et eneste pip om pixel-densiteten. Der står ikke nævnt "full HD" nogen steder, og da slet ikke noget om opløsninger i hverken pixels eller PPI.


Man kunne håbe på 3840x1080p dvs. 2x FullHD som benytter LG's passive 3D teknologi vha. polarisering :)

I så fald, ville man have det absolut bedste TV til både 3D og 2D man kan få fingrene i...

alternativt kunne de også benytte Pentile opløsning, men ved ikke om det fungere med så store skærme... med RGBW er det ikke umuligt... og ved slet ikke om det giver mening til 3D ???

puha... må hellere spare op :)
Gravatar #35 - jakobdam
3. jan. 2012 13:01
Nu hvor Pentile er et Samsung-patent, så tvivler jeg lidt på at ærkerivalen LG bruger det... :)

Men ja, pentile RGBW er skam muligt - og eksisterer allerede:
http://www.nouvoyance.com/technology.html

- En anden ting er at LG ser ud til at tromme stort op om hvor skarpe deres nye 55" er. Pentile er kendt for at levere det modsatte... (grainy/blurry).
Gravatar #36 - el_barto
4. jan. 2012 07:50
SlettetBruger (32) skrev:
Hvem siger de fokusere på det? Der er bare ingen grund til at lave det større.

Det siger jeg.

Jeg ville til enhver tid foretrække et TV der var et par centimeter tykkere, men så til gengæld ikke havde sådan en klumpfod OG som kunne væghænges.
Gravatar #37 - Slettet Bruger [1156536000]
4. jan. 2012 08:01
Åh på den måde, ja det kan der være noget om. Men tv'et er jo et proof of koncept, et eller andet sted
Gravatar #38 - el_barto
4. jan. 2012 08:40
Mjoe, både og. Det kommer da til salg til efteråret, hvis ellers det holder vand:
http://www.recordere.dk/indhold/templates/design.a...

Ingen tvivl om at jeg vil have et OLED og at LG har fat i noget af det rigtige her. Mit nuværende og forrige TV er/var LG. Det er bare pisseærgeligt at det ikke kan hænge på væggen.
Gravatar #39 - tentakkelmonster
4. jan. 2012 11:33
Det med kontrastforholdet har vanvittigt meget at sige, hvis man ser film i et mørkt lokale (f.eks. stuen om aftenen.)

Forskellen på 1:1000 kontra 1:1000000 er om nattehimlen i en rumfilm er dyb sort eller fesen og diset. OLED er et meget større fremskridt i forhold til TFT og Plasma, end de var fra CRT-skærme.
Gravatar #40 - Brugernavn
4. jan. 2012 22:57
bjoeg (14) skrev:
Hmmmmm uendelig kontrast, hvordan skruer man op og ned for det med fjernbetjeningen?

Målgruppen for OLED fjernsyn er ominpotente væsner, som f.eks. gud. Det vil også kunne ses på prisen, når den offentliggøres.
Gravatar #41 - AHeilemann
5. jan. 2012 22:21
el_barto (36) skrev:
Det siger jeg.

Jeg ville til enhver tid foretrække et TV der var et par centimeter tykkere, men så til gengæld ikke havde sådan en klumpfod OG som kunne væghænges.


Med en vægt på kun 7.5kg kan du da bare lime det fast på væggen ;-)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login