mboost-dp1

unknown

Laserdisken taber sag om region 1-dvd’er

- Via BT - , redigeret af Net_Srak

Den danske forretning Laserdisken, der sælger dvd-film mener, at det burde være i orden at importere dvd’er fra andre regioner til videresalg – specielt (særligt er bedre) region 1, der er USA. Laserdisken har derfor kørt en sag ved EU-domstolen i Luxembourg for at få ændret lovgivningen, der forbyder dette.

Laserdisken har nu tabt sagen, da EU-domstolen mener, at det er berettiget at indskrænke ytringsfriheden for at beskytte ophavsretten.





Gå til bund
Gravatar #1 - ZorK
13. sep. 2006 06:56
Synes det er åndssvagt, hvis det er lovligt at importere varer fra kina, burde det også være lovligt at importere DVD film fra USA.
Gravatar #2 - BurningShadow
13. sep. 2006 06:59
Er hele regions systemet WTO aftalerne?
Gravatar #3 - Azo
13. sep. 2006 07:01
Er der nogen der ved om dette også får konsekvenser for f.eks. Axelmusic.dk ?
Gravatar #4 - johan
13. sep. 2006 07:07
#3
selvfølgelig... Det får konsekvenser for alle
Gravatar #5 - Onde Pik
13. sep. 2006 07:11
Ophavsretten vil nødvendigvis kolidere med ytringsfriheden. Hvilket efter min mening er helt fint.


Når det skrives sådan som det gør i BT's artikel kommer det til at lyde virkelig slemt. Der er i hvertfald ikke tvivl om hvad BT's "jounalist" synes.

Ophavsretten er nødvendig for at kunstnere skal kunne tjene penge på deres værker.

Lige hvad angår DVD-Regioner kender jeg faktisk ikke filmindustriens argument for at fastholde reginerne. Jeg reagerede bare på formuleringen i artiklen.
Gravatar #6 - hvad!
13. sep. 2006 07:17
Er det iorden at exportere "arbejdskraft" til lande hvor børn samler vores børns legetøj så vi kan købe det billigt og øge vores fortjeneste?

Ja

Er det iorden at fremstille varer udenfor danmark til det danske markede under forhold som slår arbejderen ihjel?

Ja

Er det iorden for f.eks. Bilka/Coop/Pladebranchen/ToysRUs/ at importere billigt lort fra kina/taiwan osv og sælge det i danmark?

Ja

Er det iorden for den enkelte privat person at købe billige cdér dvdér kvinder, hunde og andet godt i udlandet via nettet?

haaaaaaaaaaaaahahahahaha
Gravatar #7 - lorric
13. sep. 2006 07:19
#5 Det eneste argument jeg kender for DVD regionerne er at priserne på DVD'er er væsentligt forskellige på de forskellige markeder, og derfor er det nødvendigt at skille markederne ad. Eller "ikke have det samme produkt globalt".
En kunstig region på hver DVD besværliggør idéen med at importere billige DVD'er og sælge dem.

Eller på godt dansk: flere penge i kassen.
Gravatar #8 - el_barto
13. sep. 2006 07:24
#5 Sæt dig ind i sagen inden du kommenterer.

EU-direktivet kommer til at omfatte alle DVD'er, bøger osv. Også dem der i slet ikke sælges i Danmark!

Smalle film fra f.eks. USA bliver derfor spærret (i praksis) selvom den danske distributør slet ikke har filmen på markedet. Taberne bliver befolkningen der må spises af med det sædvanlige lorte-skod-hollywood-mainstream-pis.

Så lige at BT skriver om ytringsfriheden ifm. denne sag. What? Hvad har det nu med sagen at gøre?
Gravatar #9 - BurningShadow
13. sep. 2006 07:29
#8

Ja, taberne bliver forbrugerne, og specielt når vi har APG.
Hvis en film/whatever ikke kan købes i danmark, så burde de ikke jage folk der downloader det. Det er jo den eneste mulighed vi har for at se andet end lige Terminator 9 og X-Men 15.

Og så tror jeg han han blander yttringsfriheden ind i det, fordi den er nævnt i nyheden. Hvad yttringsfriheden har med noget som helst at gøre, i denne sag, undre dog også mig.


-----
Btw, det jeg forsøgte at sige i #2 var:
"Er hele regions systemet ikke i strid med WTO aftalerne?"
Gravatar #10 - fjols
13. sep. 2006 07:30
#6: Jeg tror godt du kan regne med at DVD'erne bliver trykt i udlandet.
Gravatar #11 - fennec
13. sep. 2006 07:31
#7
Nej.

Regionerne er lavet fordi filme kommer i biograferne/DVD'er på forskellige tidspunkter. Nogle gange kan man få film på DVD i USA, inden de overhoved er kommet i biograferne herhjemme. Ved at lave regionerne, sikre de at man ikke kan få filmen på DVD i EU, inden den har været i biograferne.
Gravatar #12 - fidomuh
13. sep. 2006 07:35
Soergeligt soergeligt.. :/

Lige lidt info omkring Info-Soc ( Anti-import direktivet .. )

Det er udelukkende firmaer som ikke maa importere DVD-film fra fx USA.

Det kommer ikke til at have nogen som helst betydning for fx CD-Wow.
Det eneste denne lov goer, er at forhindre at den "almene" befolkning har mulighed for at gaa i Fona og koebe DVD film i region 1 ( Dvs ofte film som er i biografen naar de kan faas paa DVD i USA .. :( ).

I praksis betyder dette udelukkende at man har sat en aktiv stopper for det frie marked paa film markedet.

Det er ikke ulovligt for private at importere film, heller ikke i store maengder .. Derfor vil det kune ramme folk som ikke endnu har opdaget CD-Wow eller lignende hjemmesider..

En helt anden ting er at DVD'er er billigere i england og USA.. Derfor vil de have adskilt markederne.. Dette kombineret med forskudte DVD og biograf udgivelser = flere indtaegter paa hver enkelt film .. Hvilket igen bare er soergeligt :/
Gravatar #13 - Oculus
13. sep. 2006 07:43
Det er simpelthen for latterligt at man ikke kan importere en DVD som ingen sælger på det danske markedet alligevel... sørgeligt, men så må vi jo bare ty til eBay og privatpersoner og dermed ikke kunne støtte danske butikker der gerne vil yde deres kunder den service at importere en DVD der ikke føres herhjemme.

At det så også omfatter bøger er grotesk, og spil så man ikke kan få fat i Special Editions eller spille med sinne venner fra USA i spil som kræver en lokal version, som f.eks. WoW, er helt til grin.
Gravatar #14 - Thig
13. sep. 2006 07:53
#3 det er en gammel sag. Så det har ikke nogen effekt for axelmusic eller andre der sælger R1 dvd'er. De har nemlig tilpasset sig ved enten at oprette en forretning i USA eller lave en samarbejdsaftale med en forretning i USA.
Det laserdisken førte sag for var at få lov til at sælge R1 dvd'er i butikken igen som det var muligt før EU lavede det her forbus nogen år tilbage.
Gravatar #15 - Net_Srak
13. sep. 2006 07:56
#13

At man ikke kan spille WoW på tværs af regioner, skyldes ikke nogen for for lovgivning, men Blizzards interne politik. Hvorfor de har valgt at gøre dette må du spørg dem om.
Gravatar #16 - astrogirl
13. sep. 2006 08:09
Det betyder jo bare at dem der har dårlig samvittighed over at downloade via p2p kan få det lidt bedre med det, da de jo ikke har mulighed for at købe de film de vil have nede i den lokale biks.

Men altså, dem der vil købe film i region 1 format kan da bare gøre det på Amazon eller en million andre steder der sælger dvd'er på nettet, så er det ikke en ret ligegyldig lov?
#17 - 13. sep. 2006 08:09
Til de der har ondt af 'kunstnerne', og dermed selve industrien, der jo som bekendt scorer de 80% af fortjenesten, så tænk over at de selvsamme folk har været med til at lave denne skønne lov.

EU-embedsmændene har, som ved ethvert lovarbejde, lyttet til forskellige organisationer, og nok især pengemændene.

Så tænk over hvad det er I støtter hvis I skulle komme for skade at købe musik eller film en anden gang.
Gravatar #18 - Kadann
13. sep. 2006 08:29
#2 -

Det gør det ikke, fordi den del af Axel Music, kaldet Club Raccoon, som står for film udenfor EU, ligger i USA og er derfor ikke underlagt danske regler.

Laserdisken kører et lignende koncept med deres Movie World.
Gravatar #19 - La_Zebra
13. sep. 2006 08:29
Det der irriterer mig grænseløst ved dette, er at der ovehovedet ikke er tænkt på forbrugerne. Jeg elsker de gode serier, og køber mange af dem på DvD når det er muligt. Desværre kommer mange af de serier jeg er interesseret i, aldrig i DK og med denne kendelse bliver de nu endnu svære at få fat i.
Gravatar #20 - Oculus
13. sep. 2006 08:36
#15

Det har at gøre med oversættelse af klienten. Det er Blizzards afgørelse at have lokale klienter, ja, men de har ingen politik om at du ikke må købe en US version, de blokerer jo ikke adresser uden for US.

Nu må butikker så bare ikke importere US versionen, det kan man jo ikke give Blizzard skylden for ;)
Gravatar #21 - Webmonkey
13. sep. 2006 08:36
#11

Det er deres officielle historie. Men hvorfor er der så regions koder på serier, musik titler og f.eks. Casablanca fra 1942????


Når sandheder kommer frem, så handler det om, at dele market op og tilpasse prisen til købekraften, så man kan flå kunderne så meget som muligt...

I begyndelsen ville man også dele Europa op i 3 regioner, Film/pladebranchen kan jo ikke have, at f.eks. tyskerne smutter over grændsen til Polen og køber filmen til halv pris af hvad den koster i tyskland... :-)
Men det ville EU heldigvis ikke accepterer.

Afgørelsen har kun betydning for de, som kunne tænke sig, at sælge andet end region 2 i danske butikker - det er stadig ok at privat importere fra axelmusic.com, cdwow.com og laserdiskens USA butik...

CDer,bøger, tegneserier m.m er faktisk også omfattet af direktivet... dog må man godt sælge brugt i sin danske butik....
Gravatar #22 - iluka
13. sep. 2006 08:57
#8 Sæt dig selv ind i sagen inden du sviner andre for ikke at være inde i sagen!!!

Sagen ved ef-domstolen handlede om at Laserdisken mente at det var en begrænsning i ytringsfriheden at de ikke måtte importere de dvd'er. Det er det også, men som bekendt så findes der ikke ubegrænset ytringsfrihed, hverken i Danmark, EU eller nogen som helst andet sted i verden.
#23 - 13. sep. 2006 08:58
ifpi: bulgarsk forkortelse for 'griskhed uden grænser'
Gravatar #24 - el_barto
13. sep. 2006 09:56
#22

Ytringsfrihed har ikke noget at gøre med om man må importere det ene eller det andet.

Eneste indlæg i sagen der har med ytringsfrihed er Laserdiskens påstand 6.3:

6.3 Ytringsfriheden
Der er enighed om, at importforbuddet griber ind i borgernes ret til at modtage informationer,
og at det som udgangspunkt er i strid med Menneskeretskonventionens artikel 10. Briller og
cowboybukser er ikke informationsbærende på samme måde som bøger og film, og alene af
den grund er der en klar forskel på ophavsret og varemærkeret.
Der er enighed om, at ytringsfriheden ikke er absolut, men der er uenighed om, hvor grænsen
for hensynet til ytringsfriheden går. Et flertal mener, at det er mere vigtigt, at de amerikanske
producenter kan tage overpriser i EU, men et stort mindretal er enig med mig i, at der skal mere
tvingende hensyn af større almen interesse til, før EU kan afskære EU-borgerne fra retten til
at købe film, musik, bøger og andre kunstværker, blot fordi de er udgivet udenfor EU.

EDIT:
Det jeg prøver at sige er at sagen ikke grundlæggende handler om ytringsfrihed, men om at lægge handelsforhindringer i vejen :)
Gravatar #25 - fennec
13. sep. 2006 09:57
#21
Jeg vil tillade mig at være lidt uenig med dig.

Selvfølgelig handler det om penge. Og i min tidligere forklaring, er det mistet salg af biografbilletter, der er drivkraften, og det har de aldrig lagt skjul på.

Angående TV serier, er det præsis samme problematik som biograffilm. Serierne vises først i USA, og kommer så til EU efter et årstid. Hvis de ikke kan begrænse salget af DVD'er, kan de ikke sælge serierne til tv-stationerne.

Der er ingen regionskoder indbygget i CD'er så ved ikke helt hvad du mener her?? Men du henviser måske til koncertoptagelser?? (Hint: amerikanske kunstner turnere først i USA, og kommer til EU efter nogle måneder, altså samme problematik igen)

Casablanca vil jeg giv dig, da den lige så godt kunne have været region 0.
Gravatar #26 - Zombie Steve Jobs
13. sep. 2006 10:11
Argh. Det er jo tosset!
Regionskoder, importforbud, mein gott! Ja, det skulle være ærgeligt hvis de ikke kunne tjene lidt ekstra.
Nu er biografturen i DK den dyreste i verden, så må de vel gøre op med sig selv om det er prisen eller uhhhh, "ulovlige" dvder fra usa, der er skyld i, at ingen gider sidde i en vammel biogfra med klistret gulv.
Det holder jo ikke en meter, at det er for at beskytte ophavsretten. IMO gør det lige nøjagtig det modsatte, når man er tvungt til at blive spist af med det lort, der normalt vises i biografen og sælges.
Gravatar #27 - flywheel
13. sep. 2006 10:15
Endnu engang slår EU til - når der er penge i lortet må alt andet vige. Ovenikøbet de højt skattede ideer om handelshindringer (Den jo også er rent mammon-styret), der ellers har majet hensynet til alt andet (Især folkesundheden) ned de sidste par år.
Gravatar #28 - DUdsen
13. sep. 2006 11:08
#5 Det er netop problemet, det at ophavsretten kolidere med ytringsfriheden på en måde der direkte går hen og ligner censur, det er ikke et spørgsmål om at undrage sig at betale for DVD'erne vi her taler om, men om at filmselvskaberne ønsker at censurere hvilken udgaver af de udgivne værker folk må se på sag til sag basis.

Det her handler ikke om kunstnernes ret til betaling det gør DRM sager stort set aldrig, det handler om kunstnernes ret til at bestemme precis hvem de ikke vil lade se/bruge deres værker uden at skulle forsvare det over for nogen.

Et andet eksempel er at Paul Carthy ikke må geninspille sange han selv har skrevet fordi yoko ono mener det vil skade John Lennon's minde, det handler igen ikke om penge men om Privat udøvelse af censur!

Hvis det handler om at adskille markederne falder vi i fælden at det så er tekniske handelshindringer men da aktøren ikke er en stat går de igen fri.

#22 Det er et lidt sjovt problem nemligt at aktioner der ville værre dybt forbudt hvis staterne foretog det, nu pludseligt er lovlige for private virksomheder pga ophavsretsloven

#22 du finder ikke støtte for denne her ide om "corporate censorship" direkte i undtagelserne til ytringsfriheden i EMRK, havde den danske stat initialiseret denne her restriktion selv, havde det været langt over grænserne, det vi ser er et clash mellem egendomsret(+ophavsret) og ytringsfrihed, og begge de to koncepter er 100% ligestillet i meneskerettighedserklæringen og grundloven.
Gravatar #29 - astrodude
13. sep. 2006 12:58
Hvad bliver det næste? Skal vi til at have vores egen segment af internettet i EU, som bliver spærret for forbindelser ud af EU, f.eks. til USA eller Asien? Det er jeg ret sikker på, at musik- og filmselskaberne ville elske. De behøver blot at råbe OPHAVSRET, og så står EU's politkere og dommere klar med regler og forbud, der er en polistat værdig. Vi nærmer os efterhånden kinesiske tilstande i vores del af verden.
Gravatar #30 - blid
13. sep. 2006 13:26
Nu er Hans Henrik det danske svar på Don Q og hans kamp mod vindmøllerne. Han har sloges med den danske video distributør forening siden starten af 1990 eller tidligere og han har både vundet og tabt slag, så jeg tror ikke hans chance for at få lov til at importer title, der ikke er i dansk distribution er særlig stor.
Gravatar #31 - fidomuh
13. sep. 2006 13:42
#30

så jeg tror ikke hans chance for at få lov til at importer title, der ikke er i dansk distribution er særlig stor.


Problemet er jo saa bare at det burde vaere ganske lovligt at importere og saelge alt ligefra oel til oppustelige sex dukker.. Det eneste krav der kan saettes for evt. import er jo at det overholder gaeldende lovgivning. Miljoe etc..

Udgiverne af de amerikanske titler har derefter effektivt faaet sat et lovmaessigt importembargo som goer det ulovligt at importere og videresaelge udlandske titler..

Dette kan umuligt vaere velset af WTO ( princip maessigt ihvertfald .... ). Derudover betyder det ogsaa at udgiverne af de respektive vaerker ( de danske udgivere .. ) bestemmer hvilken information der skal vises i danmark. Det vaere sig alt lige fra dokumentarer om 9/11 til tisse-bae-porno ..
Pointen er ikke _OM_ de saetter restriktioner, men at de _KAN_ bestemme..

Derved gaar princippet i loven imod ytringsfriheden ogsaa selvom et givent privat selskab ikke aktivt kan gaa imod ytringsfriheden med loven i haanden :)

Det er aabenbart alt sammen meget teoretisk, og det eneste det reelt betyder er at udgiverne faar mulighed for at tjene paa biograferne laengere og at udgiverne har mulighed for at regulere de respektive markeder til hvad de nu har lyst til .. :)
Gravatar #32 - blid
13. sep. 2006 14:05
#31 Hvis du slår op i ordbogen under principfast og stædig, så vil du se et billedet af Hans Kristian. Han er ikke en person, der giver op og det var blandt andet Laserdiskens kamp, der fik fjernet kopiafgiften fra Musik CD er og Laserdisks efter at der pludselig var blevet pålagt kopiafgift på Laserdisks. Nej jeg taler ikke om blanke cd er med dem du køber hos din plade pusher til 150-200 kroner.
Gravatar #33 - sKIDROw
13. sep. 2006 17:55
Det er skandaløst, men ros til Laserdisken for at forsøge.
Indtil vi får nedlagt WIPO og WTO, så er den slags tåbeligheder åbenbart noget vi må finde os i.....
Gravatar #34 - z33k
13. sep. 2006 17:56
*at importere_ DVD'er
Gravatar #35 - themuss
13. sep. 2006 18:51
Så må man jo bare hente sine region1-film via p2p. P2P er såvidt jeg ved stadig ikke låst fast af vanvittige "grænser".... MUwahaahahahahahaha!!!111ONEOENEONE

Death to zog

"All I did was move some plants across a fictional border"
Gravatar #36 - fidomuh
13. sep. 2006 20:37
#32

I know :)

Og haaber da ogsaa inderligt at de faar kastet en del mere lys paa denne aabenlyse uretfaerdighed.. Evt kunne det vaere rart at faa WTO med i samtalen.. Selvom man godt ved hvilket side de staar paa rent oekonomisk, saa burde de have et moralsk standpunkt paa side med Hans Kristian i dette..

Det oedelaegger da klart fri handel paa tvaers af graenser, men det er maaske ikke noget WTO beskaeftiger sig med .. :D
Gravatar #37 - Webmonkey
13. sep. 2006 21:53
#25

Ordlyden i InfoSoc er noget i retningen af "kulturprodukter der er bragt på markedet i et andet land..."

Der gælder også bøger, CDer, spil, bøger og tegneserier m.m...

Inden for de sidste 2 år har jeg både hørt, at der er kommet færre og flere biografgængere - især danske film hitter.
Den økonomiske nedtur og popularitetn af spil og internet som alternativ underholding blev anklaget for faldende billetsalg.


De som importerer film er os der er entusiaster - ikke den typiske dansker, ligesom de vil købe TV serier også er en minioritet.

Hvorfor skal producenter have lov til, at sætte de fri markedskræfter ud af spil???
Gravatar #38 - luuuuu
14. sep. 2006 04:09
#37

Men med billetpriser på snart 100kr stykket tjener biograferne alligevel statistisk set mere end for 5 år siden, så de kan stikke deres antipirat propaganda langt op i røven for mit vedkommende. :)
Gravatar #39 - bnm
14. sep. 2006 04:27
Ja, det er helt grotesk at man skal betale 2/3 dvd'ens pris for en enkelt forestilling.

Hvor går forresten grænsen mellem nyt og "brugt" mht. videresalg? Skal de lige have åbnet kassetten og givet den en tur på slæden i dvd-afspilleren og så må de godt sælge den videre?
Gravatar #40 - fidomuh
14. sep. 2006 06:28
#39

Som firma tror jeg faktisk slet ikek at man maa videresaelge importerede varer som er omfattet af InfoSoc, uanset om det er brugt eller nyt :)

#37

De som importerer film er os der er entusiaster - ikke den typiske dansker, ligesom de vil købe TV serier også er en minioritet.


Men hvis nu at man reelt kunne gaa forbi Fona og samle Superman returns op i Region 1 DVD 2 maaneder foer den danske udgivelse, hvor mange "typiske danskere" ville saa gerne undvaere danske undertekster samt betale op mod 70 kroner mindre ? :)

Den typiske dansker importerer ikke fordi det er mere besvaerligt end lige at samle den op i foetex naar man alligevel shopper. Eller fordi folk stadig syntes at internettet er "besvaerligt" eller ikke stoler paa "online shops" eller reelt ikke kender til disse online shops ;)

Hvorfor skal producenter have lov til, at sætte de fri markedskræfter ud af spil???


Lige praecis. Hvordan kan en flok producenter af et givent produkt diktere lovgivning i fx danmark?

Import har altid vaeret lovligt. Af alt lige fra grise til t-shirts.
Hvordan kan det vaere at vi nu ikke maa importere DVD'er til videresalg?
- For at de fede kan blive federe og for at de kan regulere hvad der kommer til landet .. :)
Gravatar #41 - DUdsen
14. sep. 2006 06:49
#37
Der er nogle analytikere der er ude og mælde blockbusteren død, eller sagt på en anden måde du kan ikke trække de samme køer til den nye storfilm idag som for 2-3år siden mens små niche-produktioner(både bøger film og musik) er mere profitabelt nu end nogensinde før, og bagkatalogerne sælger, idag nærmest bedre end hovedkatalogerne af nye produktionne, den slags tilskrives især internettet hvor man ligepludseligt har butikker, med nærmest uendeligt produktsortiment, og hvor indformationer/PR er mindre gearet imod nye blockbusters, fordi teknologien gør at der ikke er nogle besparelse i masse produktion af medie-produkter mere.

Jeg ved ikke om antallet af biletter er faldene det er det nok fordi biograferne ikke længere er der man ser film og når bagkataloget(dvs gamle film) efterhånden kan erstatte nye, så handler biografturen om andet end bare filmen hvilket betyder de kan sælge biletter dyrere.

Jeg kender ikke alle talne men der kan sagtens værre sådan noget der er på spil.
Gravatar #42 - astrodude
14. sep. 2006 14:01
Da Anders Fogh var ovre at besøge G.W. Bush i sommers, lød der ellers nogle pæne ord om at fremme fri handel mellem Danmark (EU) og U.S.A. Det lød jo fantastisk, hvis det blev sådan, at man åbner for fjernkøb i U.S.A. efter EU regler, dvs. ingen told eller punktafgift, og lav eller slet ingen moms. Men der er nok ingen grund til at glæde sig for tidligt. Vi har flyttet toldmuren ud til EU's grænser, men der tror jeg så også, at den bliver stående. Danmark er et lille lukket planøkonomisk land, der nægter borgerne adgang til det internationale marked. Jeg undersøgte for nylig, hvad det ville koste at købe en T-shirt i USA og få den sendt til DK. T-shirten koster 17$ (100kr) + 10$ i fragt. Dertil kommer moms (som også beregnes af fragtprisen), told, afgift og gebyr for toldbehandling. Prisen kommer op på 280 kr for en T-shirt. Det er ikke ligefrem fremmende for min lyst til at købe hverken T-shirts, dvd'er eller elektronik i U.S.A. (det ville jeg ellers gerne) - med mindre jeg altså er derovre, for så skal man ikke betale told og moms.
Gravatar #43 - wAsabi
14. sep. 2006 15:49
42# som privat person kan man da sagtens få en dvd til sendt
en i usa sender den til dig som alm. post el. en mindre pakke! længere forklaring behøves ikke.

Anders Fogh, er ikke efterhånden så presset, at han ryger ved næste valg. Ok fortsat god torsdag aften
Gravatar #44 - DUdsen
15. sep. 2006 06:12
#42 for det første er det ikke på DK nivou men på internationalt nivou(EU) den er afgjort, for det andet er det ikke danmark det gør det det havde hverken EU domstolen eller WTO accepteret men IFPI er ikke en stat, og ifpi egendomsret går forud for laserdiskens ytringsfrihed og hensynet til frihandel.

Det er interesant som systemerne bare ikke kan håndtere det når ikke statslige organisationer, når en styrke så de faktisk kan udøve press på markedet som selv ikke staterne kan.
Gravatar #45 - fidomuh
15. sep. 2006 09:46
#44

Det er interesant som systemerne bare ikke kan håndtere det når ikke statslige organisationer, når en styrke så de faktisk kan udøve press på markedet som selv ikke staterne kan.


Lige praecis.. Og med Info-Soc har de jo aktivt dikteret en forhindring for fri handel :/

Sad, sad, sad :(
Gravatar #46 - blid
15. sep. 2006 10:12
43# du har vist et ikke for meget med i "Anders Fogh, er ikke efterhånden så presset, at han ryger ved næste valg" skulle der ikke have stået

Anders Fogh, er efterhånden så presset, at han ryger ved næste valg. Ok fortsat god torsdag aften.;-)

Om det sker ved vi altså først efter et valg og der er omkring 2 år til
Gravatar #47 - PG
15. sep. 2006 13:06
#5: Rettighedshaverne burde da tjene præcis lige meget på en given film uanset hvilket marked den er udsendt på. Derfor burde det være ligegyldigt om man som dansker køber den danske, engelske eller amerikanske udgave - bare det naturligvis er de officielle udgivelser og altså ikke en piratudgave.
Gravatar #48 - fidomuh
15. sep. 2006 13:44
#47

Men der er forskel paa priserne i de respektive lande.. Og dette reguleres netop af regionerne ;)

Derfor kan de skabe flere markeder og kontrollere maettelsen af markederne nemmere .. :)
Gravatar #49 - BurningShadow
15. sep. 2006 16:12
#48

Det er røv og neger-bjælder.
Mon ikke det de ville "tabe" på det, så rigeligt kunne spares på det det koster at forhindre folk i at købe deres produkter.
Husk også på at langt de fleste gerne vil have undertekster, og hvor mange film tror du der bliver udgivet i f.eks. USA, med Danske, Norske, osv. undertekster...
Gravatar #50 - ztyle
15. sep. 2006 22:58
#48
Generelt så hvis den type produkter er for dyre, så begynder folk at hente det ulovligt(gratis), selvom de oprindeligt gerne ville betale for det, og jeg tror at det er det Sony og de andre Blu-ray selskaber har opdaget, da der ikke er regionskoder på BD'er ifølge dem selv(Sony selv (har jeg læst fra NYtimes) har enda sagt at de ikke ville bruge DMR på Blu-Ray, hviket jag vil se før jeg tror det)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login