twitter fake news / Newz.dk

Twitter

Krig imod fake news: Twitter sletter 1 mio. brugere om dagen

Twitter har over de seneste to måneder slettet over 70 millioner brugere.

Det sker som et led i Twitters kamp imod ‘fake news’.

Twitter er begyndt aktivt at overvåge og slette tjenestens brugere, hvis der er mistanke om fake news.

Antallet af slettede konti er overraskende stort – Twitter har 336 millioner aktive brugere om måneden.

Også Facebook er gået ind i kampen imod fake newslæs mere om det her.

Gå til bund
Gravatar

#1 brostenen 10. jul. 2018 11:09

Skulle de ikke også slette Donald Trumps? Han laver jo ikke andet end at lyve. Sådan en 6/7 gange om dagen.
Min blog: http://to9xct.blogspot.com

001100 010010 011110 100001 101101 110011

Glad og tilfreds Linux desktop bruger.
Gravatar

#2 arne_v 10. jul. 2018 17:25

#0

med hensyn til at slette, så har jeg givert udtryk for min holdning her:

https://newz.dk/youtube-stopper-hoejreorienterede-...
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#3 arne_v 10. jul. 2018 17:29

#0

Men nærlæser man original kilden så ser det ud som om at det ikke er fake news man sletter men derimod spam som man sletter.


“Due to technology and process improvements during the past year, we are now removing 214 percent more accounts for violating our spam policies on a year-on-year basis,” the company said in a blog post last month.

In May, it identified and challenged more than 9.9 million “potentially spammy” or automated accounts per week, compared with 6.4 million in December 2017.


Og selvom store dele af det spam godt kan have været fake news, så synes jeg at det gør en forskel.

Der er stor forskel på at slette masse posts fra programmer og så slette unikke indlæg fra personer som en eller anden har vurderet er fake news.

The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#4 arne_v 10. jul. 2018 17:33

Man så et godt eksempel på hvor galt det kan gå for nogle dage side.

Facebook fjernede et indlæg fra en mindre avis fordi den "indeholdt hadefuld tale".

Avisen protesterede. Og fik medhold.

Avisen have postet artikel 27-31 af den amerikanske uafhængighedserklæring op til den amerikanske uafhængighedsdag 4. juli.

https://www.cnn.com/2018/07/05/politics/facebook-p...
The greater danger for most of us lies not in setting our aim too high and falling short; but in setting our aim too low, and achieving our mark.
Gravatar

#5 kblood 10. jul. 2018 17:56

Altså hvis en bruger konsekvent poster fake news, så bare slet dem.

Problemet er jo ikke at Hr og Fru Jensen kommer til at dele et par artikler fra Prison Planet eller andet dumt, problemet der bekæmpes her er primært at der er oprettet adskillige bots på Twitter, Facebook og andre steder som ikke gør andet end at være shills som poster links til de same sites igen og igen som ikke har andet end "pants on fire" nyheder.

Så vil mene at man sagtens kan slette brugere som en konsekvens af Fake News uden at det egentlig burde være et problem i 99.99% af tilfældende med en ret simple algoritme. En eller anden form for strike system, hvor at brugeren bliver skannet for hvor mange posts den bruger laver og hvor mange af dem så linker til bestemte sider igen og igen hvor at den side det meste af tiden har artikler med en stabilt lav news rating.

Ja, så er der nogle reele brugere som linker deres egen blog osv... men jeg tvivler på at de vil komme i søgelyset for disse.

Selvfølgelig kan det da gøres forkert, men jeg tvivler ikke på at de millioner af brugere nemt kan være 99.9% bot konti lavet til det formål at sprede falske nyheder. Jeg har en Facebook gruppe med omkring 40.000 medlemmer og der har været perioder hvor der kommer nye bots ind i gruppen dagligt som igen og igen linker disse falske nyheder.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login