Pxhere

Facebook bekæmper fake news ved at krympe falske artikler

Facebook seneste tiltag i kampen mod fake news er at skrumpe de falske artikler.

Deres forrige tiltag gik ud på direkte at markere de falske historier som usande.

Dette tiltag gav dog bagslag, fordi det førte til flere delinger af de falske artikler fra brugere, der nægtede at tro på, at de var falske.

Facebooks nye løsning forsøger i stedet mere diskret at gøre de falske historier mindre synlige i håb om, at færre mennesker vil lægge mærke til dem.

En faktuel historie vil således have en større thumbnail og tydeligere tekst på opslaget.

Samtidig har Facebook forbedret deres evne til at opdage fake news med maskinlæring, der kan scanne efter falske nyheder og sende mistænkelige nyheder videre til ansatte.

Facebook mener, disse nye tiltag kan reducere spredningen af fake news med 80 procent.

Gå til bund
Gravatar

#1 MOA 1. maj 2018 08:15

Så får vi præcis de nyheder vi skal have fortalt.

Fake news er ikke OK men hvem dobbelttjekker om det er fake news eller bare news der ikke falder i “admins” smag?

Hvis man kunne lave en form for note eller på anden vis synliggøre at brugere kunne komme med opdaterede fakta uden de kunne slettes ville det give mere mening. Så er intet skjult men alle kan byde ind med beviser.
Gravatar

#2 Nightmare 1. maj 2018 11:10

Jeg synes det er utroligt vi skal have så mange andre mennesker og maskiner til at os, hvad jeg mener burde være sund fornuft, om ting er fake eller ej. Gør jeres egen research før man uhæmmet tror og deler alt man læser på nettet.

Jeg mener sgu nettet har gjort os dummere nogle gange (og klogere også)
Never argue with a fool - They will drag you down to their level then beat you with experience
Gravatar

#3 CBM 1. maj 2018 11:25

I gamle dage kunne folk godt fortælle røverhistorier uden det var et problem
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#4 Ufomekaniker 1. maj 2018 17:41

CBM (3) skrev:
I gamle dage kunne folk godt fortælle røverhistorier uden det var et problem


Korrekt. Men nu kommer de røverhistorier osse kun ud til milliard mennesker i stedet for.
Gravatar

#5 Vanvittig 1. maj 2018 23:02

Fake news findes ikke. Det er ganske enkelt et falsk begreb.
Der findes en kamp om bevidsthed, og den deltager amerikanske Facebook, der samarbejder med CIA, naturligvis aktivt i. Det samme sker sikkert på russiske VK. Og det samme sker hjemme i alle stuerne, når man kun lige tager "en lille drink". Er glasset halv tomt eller halv fyldt?

Hvis du på en random side læser at Pia K. er kørt galt, så er det ikke noget vi skal ønske censureret væk. Enten må man som læser forsøge at undersøge det fra andre steder, eller også må vi erkende, at mindre intelligente mennesker kan blive indbildt ting - og acceptere det.
Foreningen for Analog TV, FM radio og PSTN
Gravatar

#6 CBM 2. maj 2018 03:08

#4: true
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! Stop using Google search.. use https://justsearchportal.com/ instead (includes DuckDuckGo)
Gravatar

#7 casper_r 10. jul. 2018 13:47

#5 Som udgangspunkt enig, men udfordringen er, at det er en ikke uvæsentlig del, som åbenbart ikke har udviklet redskaberne til at gennemskue disse historier. Evnen til kritisk at forhold sig til den information, man præsenteres for, er ofte ikke tilstede. Så jeg er også tilhænger af, at øge niveauet hos den del kontra blot at skjule det.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login