mboost-dp1

sxc - Henkster

It-branchen mangler stadig kvalificerede folk

- Via Computerworld DK - , redigeret af Avenger- , indsendt af arne_v

I går og i dag afvikles it-jobmessen Jobworld Expo, og her har Computerworld været forbi og snakke med flere af udstillerne.

Der er p.t. flere ledige i it-branchen, end der har været et stykke tid, men i branchen står man ikke og har mange jobtilbud. De fleste virksomheder har de ansatte, de skal have. Der er dog enighed blandt de fleste af de virksomheder, der blev spurgt, om at man især er på udkig efter de gode it-medarbejdere.

Jens Jørn Mikkelsen, teamchef i Logica til Computerworld skrev:
Vi vil have de dygtigste medarbejdere, og dem er der altså langt imellem.

Også hos hostingfirmaet One er man på udkig efter, hvad de selv kalder hardcore nørder, gerne folk med en videregående uddannelse i rygsækken.





Gå til bund
Gravatar #1 - fidomuh
11. mar. 2010 11:40
Heh, nu var jeg lige forbi og snakke med et par stykker til det her 'expo'.

Også hos hostingfirmaet One er man på udkig efter, hvad de selv kalder hardcore nørder, gerne folk med en videregående uddannelse i rygsækken.


ROTFL.
De vil have folk med 10+ aars erfaring, 10+ aars uddannelse og saa betale dem 5kr om maaneden i loen.

Men det er da overraskende at de er paa udkig efter gode medarbejdere, naar de ikke vil betale dem noget loen :P :P

( Ellers en meget trist og kedelig messe.. Google havde dog noget spaendende at sige om Cloud Services )
Gravatar #2 - anazonda
11. mar. 2010 11:50
Det værste er sq når man er nyuddannet og skal søge. De giver ikke engang en chancen for at bevise at man kan hvad der står på ens papirer.

Pænt træls.
Gravatar #3 - drenriza
11. mar. 2010 11:58
Jeg søgte selv i 7 måneder som datatekniker-lærling efter mit grundforløb inden jeg fik 1 samtale og 1 job tilbud. Til min afgangs-eksame fik jeg 12 og havde et gennemsnit på over 10.0.

Og man kunne selvfølgelig ikke på det tidspunkt gå vidre med skolen UDEN en læreplads.
Gravatar #4 - Mock
11. mar. 2010 12:02
hvad er så en forventning til man er dømt hardcore nørd. Det er jo et lidt generaliseret ord at bruge. og hvad kendetegner en god medarbejder. Jeg har ihvertfald set eksempler på det ikke kun handler om at junglere med en computer. Men at team work og social kontakt gør en stor del af medarbejderen bliver opfattet som god.
Gravatar #5 - Bundy
11. mar. 2010 12:05
Dygtige medarbejdere, eh? Godt at man allerede har et arbejde ;)
Gravatar #6 - Regus
11. mar. 2010 12:07
#1
Hvor lidt forventede de da at de kunne slippe med?

#2
Problemet er lidt at de af os der har arbejdet længe efter uddannelsen har opdaget at man lærer helt vildt meget de første par år i arbejde - så hvis de leder efter nogen der kan tilføje noget betydeligt indenfor de første par år så kan selv den dygtigste nyuddannede ikke bruges til ret meget.

Gravatar #7 - mireigi
11. mar. 2010 12:10
#0 skrev:
Der er p.t. flere ledige i it-branchen, end der har været et stykke tid, men i branchen står man ikke og har mange jobtilbud. De fleste virksomheder har de ansatte, de skal have. Der er dog enighed blandt de fleste af de virksomheder, der blev spurgt, om at man især er på udkig efter de gode it-medarbejdere.


Ja, for vi får jo helt klart flere dygtige IT-kyndige i Danmark ved at virksomhederne nægter nyuddannede en arbejdsplads.

IT-virksomheds opfattelse af en dygtig IT-medarbejder:
1. Under 25 år gammel
2. Mellem-lang til lang videregående uddannelse (4+ år)
3. Minds 5 års erfaring med mindst 2-3 forskellige programmerings sprog
4. Mindst 3 års erfaring med et bestemt område inden for IT

Pænt svært at overleve de krav.
Gravatar #8 - zin
11. mar. 2010 12:14
#7: For ikke at sige "umulig". :-P
Gravatar #9 - decx
11. mar. 2010 12:15
Heh,

Well jeg har set job opslag tilbage i 2003 der krævede minimum 5 års erfaring med .NET.

Det er bare HR - det er ikke de skarpeste knive i skuffen, hvis lod i livet er at arbejde i HR. Det er nemmere at kende nogen i virksomheden - ikke nødvendigtvis IRL. Så går det lidt lettere hvis man gerne vil have sit CV forbi HR. De gange jeg har været på job hunt har jeg sent CVet til en manager i virksomheden, fået interview og så sent CV til HR "after the fact".
Gravatar #10 - Magten
11. mar. 2010 12:27
mireigi (7) skrev:

IT-virksomheds opfattelse af en dygtig IT-medarbejder:
1. Under 25 år gammel
2. Mellem-lang til lang videregående uddannelse (4+ år)
3. Minds 5 års erfaring med mindst 2-3 forskellige programmerings sprog
4. Mindst 3 års erfaring med et bestemt område inden for IT

Pænt svært at overleve de krav.
Det er nu ikke kun inden for IT virksomheder har de krav..

Men ja, det er til grin.. Blev selv valgt fra et job fordi den anden til stillingen havde 2 års erfaring, hvor jeg kom direkte fra mine læreplads. Og det var selvom jeg klarede deres test bedre end ham >_<
Gravatar #11 - Unbound
11. mar. 2010 12:32
Tror ikke heelt jeg forstår pointen her. De har egentligt de folk de har brug for, men hvis der nu kommer en forbi med godlike evner så vil de gerne have dem.

Hvilken branche er det lige hvor det ikke er sådan? altså at de gerne vil have flere med godlike evner, ikke at de egentligt har dem de har brug for.
Gravatar #12 - Regus
11. mar. 2010 12:33
#10
Det er de færreste (om nogen overhovedet) virksomheder der har tests der reelt kan afsløre om en person er dygtig - de kan typisk afsløre om en person er komplet inkompetent, men det er pænt svært at teste om en person er dygtig på baggrund af en test der kan løses indenfor rimelig tid.

Og så er der jo en lang række andre parametre at tage i betragtning så som om personen passer ind i teamet, hvilke opgaver der skal løses og så videre.

Gravatar #13 - Genzo
11. mar. 2010 12:39
firmaer kan også bare blive bedre til at lave opslag og ikke være så kritiske, sgu svært at finde arbejde når 90% kræver 5 års erfaring på højt plan
Gravatar #14 - Regus
11. mar. 2010 12:42
#de arbejdsløse

Skid da hul i hvad der står i jobopslaget - hvis jobbet lyder som noget man kan finde ud af og synes er spændende så søger man sgu da bare med alle midler - altså det er vel ikke fordi man har noget bedre at give sig til...
Gravatar #15 - mstify
11. mar. 2010 12:45
#13: Nu har jeg selv siddet på den anden side af bordet og været med til at ansætte folk.

De der krav er i bedste fald "ønsker" fra virksomheden. Det er sjældent at få kandidater der lever op til alle ens krav - det er altså ikke ultimative krav.

Hvis du er bedste ansøger til jobbet, er der ganske stor sandsynlighed for at virksomheden vil ansætte dig, selvom du ikke helt kan leve op til deres billede af "drømmekandidaten".

Så lad være med at gøre de her krav til en undskyldning for ikke at søge jobbet, det er bare op på hesten.
Gravatar #16 - Genzo
11. mar. 2010 12:50
#15

gør jeg heller ikke, nogle krav kan man dog ikke overse, som hvis de søger en med kørekort f.eks

Fik engang et afslag hvor de skrev tilbage at de kunne vildt godt lide mit cv og ansøgning, men de søgte alligevel videre.

Eller fået svar om at de forlænger ansøgnings fristen lidt længere, og gerne vil beholde ansøgningen, for derefter at få afslag.

Sådan noget lugter langt væk af, vi ser lige om der findes noget bedere, ellers må vi nøjes med dig
Gravatar #17 - Genzo
11. mar. 2010 12:52
OT: er der ikke snart 3-4 gange på et års tid at denne slags "nyhed" er oppe og vende?
Gravatar #18 - Webmonkey
11. mar. 2010 12:53
Firmaer der kun tager elite hvad angår karaktersnit m.m, får højest sandsynligt også nogle folk som ikke kan begår sig med andre mennesker...

folk bliver ansat på kvalifikationer, men fyret pga. sammenarbejds vanskeligheder....
Gravatar #19 - Regus
11. mar. 2010 12:53
Genzo (16) skrev:
Sådan noget lugter langt væk af, vi ser lige om der findes noget bedere, ellers må vi nøjes med dig


Det lugter ikke... der _er_ det der er sket...

Men der kan være mange faktorer der gør at man vælger en frem for en anden.
Gravatar #20 - Regus
11. mar. 2010 12:54
#18
Jeg har ikke mødt ret mange dygtige udviklere med topkarakterer...
Gravatar #21 - eliasr
11. mar. 2010 12:55
Jeg vil tage en kandidati datalog (spil programør) men med mindre jeg kommer ind på IO enteractive, så regner jeg ikke med at blive sidende i DK. Det betyder ikke at jeg lige snupper uddandelsen og smutter, men i det lange løb er Danmark for små på mange projekter.

Og er der endelig nogen med nogle gode projekter, så er deres PR så lavt at man næppe opdager dem. Selv for at finde eventuelle danske spil firmaer, må jeg søge længe.

Dertil stiller mange nogle krav der ikke giver mening for en udvikler og os nye har sjældent en chance for at ind nogle gode steder.

Hvis de mener de mangler "kyndie" it medarbejdere, så må de jo genoverveje deres forretningsplan.
Gravatar #22 - Regus
11. mar. 2010 13:02
#21 hvis du vil være spiludvikler skal du med stor sandsynlighed til udlandet sådan er det... hvis du vil være bildesigner, eller arbejde med jordskælvssikring så er danmark nok heller ikke lige stedet sådan er det jo at have meget specifikke krav til sit kommende arbejde.

Og altså man kan jo ikke løse alting med en forretningsplan - der er en grænse for hvor mange nyuddannede man kan have per kyndige medarbejder, hvis man skal have noget fornuftigt ud af det
Gravatar #23 - mstify
11. mar. 2010 13:09
#16: Det er klart at der kan være ufravigelige krav, men indenfor IT-branchen snakker vi ofte om "erfaring", som ikke er nær så håndgribeligt som f.eks. krav om et kørekort.

Erfaring kan opnåes på mange måder og det er ikke givet at en med 5 års erfaring er dygtigere end en med 1 års erfaring. Men det er umuligt at få bevis for i den korte tid en jobsamtale tager og de typisk ret begrænsede tests man kan nå at udføre, derfor vil ham med 5 år have en fordel.

Men man kigger altså også på mange andre egenskaber, herunder hvor godt man mener vedkommende vil gå i spænd med de andre typer af folk man har i virksomheden.

Det kan også afhænge meget af hvilken type det er man søger.

hvis man opdeler dem i Mort, Elvis og Einstein ( http://www.codinghorror.com/blog/2007/11/mort-elvi... ) og man søger en Mort-type - så kan det godt være at Einstein bliver afvist, fordi han passer dårligt ind til den type arbejde der skal udføres.
Gravatar #24 - fidomuh
11. mar. 2010 13:10
#6

Altsaa, vi snakkede bare lidt loest frem og tilbage, men eh, da jeg spurgte om de betalte over eller under 30k for en sysadmin, saa han lidt underlig ud og sagde 'selvfoelgelig langt under'.

Det passer ikke specielt godt ind i hvad 'normen' er, imo :P
Slet ikke naar de stiller krav til unix-kendskab :P

At stille krav om erhvervserfaring er lidt tve-aegget..
Du faar en adminstrator som har meget erfaring med specifikke problemstillinger, muligvis en der har arbejdet i mange aar med samme 'ting'.
De kaldes typisk ogsaa Microsoft Zealots, eller for at vaere lidt mere objektiv 'folk der kun kender 1 maade at goere tingene paa'.

Dertil kommer saa en masse erfaringer med hvordan tingene goeres utroligt godt indenfor 'x', etc..

En nyuddannet kan formes efter behovet, fremfor produktet. Det er sjaeldent du kan det med folk der har 10+ erfaring med Exchange, fx..
Eller Lotus Notes.

Folk herude kigger paa mig som om jeg er rablende sindssyg, naar jeg naevner Google Apps som en holdbar Cloud-baseret platform for vores mail og dokument-deling.. Et alternativ der koster langt, *LANGT* mindre ( ~1/10. del ud fra mine beregninger ) samt tilbyder langt mere - *og* fjerner arbejdsbyrde fra IT afdelingen.

Saa kigger man paa MS' tilbud og siger 'MS! Det ved vi hvad er !' og de anbefaler nu at vi betaler 3-4x saa meget, for et 'mindre' produkt, fordi der staar MS paa pakken. Det eneste reelle argument er, at der staar MS paa.
De har ingen erfaring med hverken eller :)
Gravatar #25 - GurliGebis
11. mar. 2010 13:19
#24> Har du tænkt over, om der er ønske om at Google skal have adgang til at læse al ens intern post, samt alle ens dokumenter?

Husk på, at Google lever af at have så mange informationer omkring folk som muligt, så deres forretningsmodel med disse løsninger er helt klart de oplysninger de kan få ud af det.
Gravatar #26 - x3me-brain
11. mar. 2010 13:20
Se det fra firmaernes side. Som sagt tidligere, så skal der investeres ret lang tid i en nyuddannet før vedkommende kan begynde at bidrage til firmaet. Så hvis det kan lade sig gøre, så vælger man selvfølgelig folk som andre (måske endda konkurrenten) har betalt for at uddanne. Først derefter vil man tage af dyngen med nyuddannede.

På den anden side har de faktisk lige søgt specifikt efter nyuddannede på mit arbejde. Men det har mest at gøre med at der er en del rejseaktivitet i jobbet, og så hjælper det at man ikke har slået rødder endnu.
Gravatar #27 - Scapegoat
11. mar. 2010 14:36
Jeg sidder også lidt i det problem at jeg ikke føler at der er brug for "IT kyndige" eller "IT Nørder" i erhvervet. Jeg har nu siddet i lidt over 2½ år i et firma og fungeret som teknisk tegner fordi jeg seriøst ikke har kunnet finde andet. Jeg søger lidt en gang imellem, men får altid afslag, primært fordi jeg ikke har erfaring nok. Jeg er uddannet Datatekniker, og syntes også selv jeg har viden udover det, men jeg mangler noget erfaring. Kan da godt følge dem i at det er smartere at ansætte en som har et par års erfaring med den service som de tilbyder. Men prøv da at tage et par nyuddannede ind til samtale og se hvordan personerne er. Hvis du får fat i en udadvendt person som har SÅ mange egenskaber så du tror det er løgn, som er den helt rigtige til jobbet, er det så ikke fjollet hvis vedkommende bliver overset fordi "han er først lige uddannet".
Jeg føler mig bare heldig at jeg har fået et arbejde et godt sted og at jeg ikke får den værste hyre man kunne forestille sig. Men man sidder da et par gange i ugen og tænker... "Det var ikke lige DET her jeg havde forestillet mig da jeg startede uddannelsen."
Gravatar #28 - Bornaparte
11. mar. 2010 14:47
Sådan er det desværre i de fleste brancher: Skynd dig at få en uddannelse, så kan du blive røvrendt når du kommer ud på den anden ende. Især i disse krisetider er der ikke mange der tør satse på nyuddannet. Man bliver kaldt til jobsamtale, men får afslag pga. manglende erfaring….!!!



Det er næsten umuligt at bryde denne cirkel:

--> For at få et job skal du have erfaring --> For at få erfaring skal du have et job -->
Gravatar #29 - fidomuh
11. mar. 2010 14:51
#25

Har du tænkt over, om der er ønske om at Google skal have adgang til at læse al ens intern post, samt alle ens dokumenter?


Udover at det er strengt ulovligt for Google at goere dette, saa er det ikke deres forretningsmodel her.
Google Apps er en del af Google Enterprise, naar det udbydes til erhvervsfolket.

Det koster altsaa penge ( 300kr/aar/bruger ) og er ikke reklamefyldt overhovedet.

Husk på, at Google lever af at have så mange informationer omkring folk som muligt, så deres forretningsmodel med disse løsninger er helt klart de oplysninger de kan få ud af det.


Nej, det er det ikke.
De har faktisk praecis samme tilgang til dette, som Microsoft.

Derudover er jeg nok den foerste til at vaere skeptisk omkring Google, specielt naar man taenker paa deres foerste EULA til Chrome .. Specielt naar man saa taenker paa at brugerne herude *vildt gerne* ville bruge Chrome .. Avis + Web-baseret produktionssystem? Utroligt skidt at bruge Chrome til :P

Saa det er der taenkt paa og det har ingen relevans, medmindre man skal tage hoejde for at Google bryder kontrakt og lov.
Gravatar #30 - decx
11. mar. 2010 14:51
Jeg anbefaler man lærer rigtig C kodning og Python. Derefter Linux/BSD/OSX og sætter sig ind i diverse libs.

Der er uendeligt mange mennesker certificerede i MS tech, men der er langt færre *NIX folk. Selv som *nix mand har jeg da MCITP og MCSE/MCSA oveni siden arbejde betaler for alle certificeringer, men der er langt mindre konkurrence for jobs på den måde. En person med en bred tech vifte og erfaring vil altid være bedre end en "Microsoft mand", uanset hvad.

De fleste server rum jeg har vadet rundt i har altid været et kæmpe mix af diverse ting, vi bruger stadigt Solaris på arbejde, selv på et par workstations, ja den sidste Solaris maskine vi købte var i 2008 faktisk.

Men vi savner altid folk der kan C og Python - desværre får vi kun C# og Java ansøgninger, da vi primært beskæftiger os med low level ting er det ikke så interessant, vi har ikke tid til at lære folk GDB / WinDBG. Vi beskæftiger os med IT sikkerhed, så det er måske lidt specielt, men lønnen er også bedre end sysadmin. Tror ikke jeg har set en rigtig sysadmin længe, normalt er det en sidebeskæftigelse til noget andet, maskinerne er jo virtualiserede og passer sig selv med mindre der er ild i hardwaren...
Gravatar #31 - Odyssey
11. mar. 2010 15:10
Jeg ville have skrevet en kommentar, men ja de fleste har allerede nævnt det :)

Det er dårlig journalistisk det der. Man skulle istedet give IT-cheferne prygl for ikke at kigge på de dygtige studerende der findes derude istedet for at tude over at der ikke er nogle "dygtige IT-folk" - BULLSHIT!!!!!!!!
Gravatar #32 - mstify
11. mar. 2010 15:18
#30: Jeg vil snarere anbefale at man ser på hvad det er man gerne vil arbejde med og så på hvad det er erhvervslivet efterspørger.

Kigger man på sidstnævnte så er C# og Java-folk i høj kurs - rigtig meget udvikling foretages på disse platforme. Specielt fordi at den type udvikling der foregår i de fleste virksomheder handler om forretnings-systemer der typisk er enten web- eller applikationsbaserede. Det giver bare mest mening at udføre den slags i et high-level sprog.

En seriøs udvikler bør iøvrigt også kende til debugging-værktøjer såsom WinDbg - det behov forsvinder ikke fordi man anvender et high-level sprog. Det er efterhånden en sjældenhed blandt udviklere, men uagtet hvor high-level det sprog man anvender er, så bør man have en overordnet forståelse for hvad ens kode resulterer i helt ned på hardware-niveau og hvis man ikke har det, bør man stræbe efter at opnå det. De udviklere jeg typisk ser at det går galt for er dem der betragter deres computer som en boks der på nærmest "magisk" vis behandler det kode de skriver og som ikke har den fjerneste forståelse for hvad en stack eller heap er eller hvordan det kode de skriver bliver omdannet til CPU-instruktioner og generelt også er flintrende ligeglade.

Der er selvfølgelig også brug for specialister indenfor low-level sprog og mange andre IT områder, men det kan også indskrænke ens job-udvalg for meget udelukkende at fokusere på disse.
Gravatar #33 - arne_v
11. mar. 2010 15:27
#nyuddannede

Det er jo et kendt problem. Den danske IT branche er rigtig slem til ikke at ville investere i nyuddannede.

Og jeg tror, at de tit snyder sig selv. I stedet for at hyre nogle dygtige nuuddannede dataloger/ingeniører, investere X måneder i deres uddannelse og så have nytte af dem i 5-10-20 år, så får de nogle job-shoppere i 1-2-3 år, som typisk er meget gode til at snakke, men aldrig når at fordybe sig i noget førend de er igang med at læse job annoncer til næste job.


Gravatar #34 - decx
11. mar. 2010 15:30
#32
Det er korrekt, desværre er der bare rigtigt mange "Web/Application" udviklere og meget få der ved noget om assembler/stack/heap debug logs, run traces, osv.

Jeg interviewer selv ansøgere her og det er næsten skræmmende hvor få der kan forklare hvad en pointer er. Sådan rigtigt. Det er forklaret i .. kapitel 3 ? af The C Programming Language og tidligt i mange andre sprog as well. Det er fint nok man kan reagere på syntax og logik fejl der bliver spyttet ud af compileren, men jeg vil meget gerne se at de kan debugge i assembler output end "grafisk" stepping på source level, der er mange bugs der kun kan ses ved at følge registrene og assembler koden. Specielt hvis alt man har er et dump fra kunden.

Det hænger måske sammen med at fokus er flyttet i programmering. Klistre knapper sammen på en WinForm og lave hjemmesider, det er det de unge vil. Det er så bare ikke det vi leder efter, vi laver også applikationssoftware, men vi har et par drivere og kernel extensions vi også vedligeholder og fra mit synspunkt er der meget lidt universitets undervisning i det, dem vi har nu er autodidakte eller har en universitetsgrad i electrical engineering (ikke danmark) nok fordi de der arbejder mere med hw fra første år af.
Gravatar #35 - arne_v
11. mar. 2010 15:35
#niche versus mainstream

Skal man satse på noget mainstream (f.eks. web apps i Java eller .NET) eller noget niche (f.eks. realtime embedded C)?

Job markedet afhænger jo af udbud og efterspørgsel. Det siger reelt ikke noget at der er stor efterspørgsel efter Java/C# og lille udbud af embedded C folk. Man skal nemlig også kigge på hvordan udbuddet af Java/C# og efterspørgslen efter embedded C folk er.

Men jeg vil tillade mig at postulere at ingen kan forudsige udviklingen af efterspørgsel og udbud efter folk med kompetancer indenfor specifikke teknologier 10-20-40 år frem i tiden.

Hvilket må lede til en konklusion om at studerende bør:
- fokusere på teori som modsat konkrete teknologier er langtidsholdbar
- oparbejde en rimelæig bred erfaring med konkrete teknologier, så de lærer at lære
Gravatar #36 - Norrah
11. mar. 2010 15:56
Giv mig en ordentlig hyrer, så tager jeg da gerne en ekstra stilling.

Hvis jeg kan holde til en 88timers arbejds uge, så må 2x 37 da være en smal sag.
Gravatar #37 - arne_v
11. mar. 2010 17:39
#low level versus high level

Et meget stor antal udviklings opgaver kan løses så de performer godt med:
- fornuftig arkitektur
- fornuftige algoritmer (læs: fornuftige big O egenskaber)

Det er ikke så mange opgaver der kræver forstand på instruktionssættet og andet der er tættere på hardware.

Men det hænder. Og hvis man vil have en fuld IT uddannelse (ikke sådan en - jeg kan løse 75% eller 90% af opgaverne uddannelse), så skal man man have noget maskin arkitektur, OS design og assembler programmering som et led i uddannelsen.
Gravatar #38 - Sikots
11. mar. 2010 21:59
Har man overvejet om man kunne tage unge ind og så udvikle dem til det man vil have dem til at kunne?

Så har man en fyr som ikke koster alverden om måneden og SNILDT kan tjene sin egen løn og firmaets forbrug hjem, måske uden at han giver overskud, men han har så til gengæld efter et par år, udviklet sig til præcis det som firmaet vil have...

Firmaerne opfører sig simpelthen så horribelt, der er MASSER af dygtig IT-arbejdskraft derude!

... nu med job, iøvrigt!
Gravatar #39 - neess
12. mar. 2010 07:11
#29
Der kan jo også være interne sikkerheds krav til virksomheder, som gør de ikke bare kan vælge en cloud hosted løsning.
Det kan ske deres leverandører skal have en revisor erklæring på deres procedure.

Så selv om en billig løsning nogen gange vil kunne dække behovet, er det ikke altid den dækker de formelle krav.
Gravatar #40 - zin
12. mar. 2010 07:19
#39: F.eks. kunne de have personfølsomdata, som i følge dansk lovgivning ikke må gives til nogen under nogen omstændigheder (mindes jeg).
Det er i hvert fald en af grundene til at Universiteter i DK ikke benytter eksterne data-tjenester.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login