mboost-dp1

Creative Commons

IBM med Microsoft-fri virtuelle desktops

- Via InformationWeek - , redigeret af Pernicious

IBM introducerer nu en serie computere, der undgår Microsofts software og i stedet satser på open source.

Systemet, der kaldes Open Collaboration Client, kombinerer et Linux-operativsystem med IBM’s open source Lotus Symphony. Symphony indeholder tekstbehandling samt præsentations- og regnearksprogrammer.
Det hele er designet til at køre som et virtuelt system, både med lokal og serveropbevaret software.

Ifølge IBM koster deres nye system, på grund af licensbesparelser, mellem 500 og 800 USD mindre per bruger end et system baseret på Microsofts’ software. Yderligere kan man også spare mellem 60 og 80 USD på strøm- og airconditionudgifter.





Gå til bund
Gravatar #1 - Floop
8. dec. 2008 12:25
Temmelig heftig besparelse, hvis den altså tager højde for support omkostninger, og tabt arbejdsfortjeneste ved at vende brugerne til linux-systemet.
( og nu er det ikke fordi jeg er anti linux, bruger det til dagligt, men man har det med at overdrive i markedsføring af nye produkter.)

Men lad os se... kan gå hen at skubbe lidt til firmaerne i retningen af OS :)
Gravatar #2 - Axl
8. dec. 2008 12:27
#1 > IBM slår netop også på, at man kan/vil spare på support, netop på grund af det der er serveropbevaret (der er baseret på standard images).
Gravatar #3 - JensOle
8. dec. 2008 12:32
Meget interessant drejning det ser ud til at det er ved at tage.
Hvad er skyld i dette ?
Jeg tror ikke på at der er finanskrisen.
Er det Linux/GNU der er blevet godt(nok) ?
Er der Vista der er dårligt/tungt ?
Er det inførelsen af mere åbne standarder ?
Gravatar #4 - Floop
8. dec. 2008 12:36
#2 hvad ved jeg, er bare en comon linux peon :P

Men sikkert, man har meget mere frie hænder med linux ift. windows, og kan tilføje, fjerne og ændre elementer efter behov, hvilket gør det mere flexibelt, og kan forbedre ydelse - såvel som udnyttelse af de forskellige maskiner (cluster med ubrugte tynd-klienter? decentralicering af datalagre eller backup? intelligent cache/proxy) mulighederne er der, og kan implementeres direkte i systemet istedet for at lave en 3.parts aplikation til at håntere det.

#3 GNU/linux er godt nok, spørgsmålet er bare godt nok til hvad?
- du kan jo ikke umidbart bruge linux til en spillemaskine, men som server har den jo i mange år udemærket sig, det samme med tyndclienter.
Hvis du tænker på desktop, så tror jeg sagtens det kan bruges til firmabrug, hvor du har supportere til at løbe rundt og hjælpe folk med deres problemer.

Men skal folk selv vedligeholde det, kræver det at brugeren ikek bare skal sætte sig ind i et nyt GUI, men også lære at vedligeholde et radikalt anderledes system.
Gravatar #5 - Bllets
8. dec. 2008 12:38
500-800$ mindre pr. bruger?

Hvordan er de helt præcis kommet frem til disse tal?

Desuden tvivler jeg på at folk direkte bare går fra Windows->Linux sådan uden videre. Selv efter en uge med Ubuntu var jeg stadig lost til tider.
Gravatar #6 - Axl
8. dec. 2008 12:39
#3 >
Jeg tror vi skal lede efter en combo af Windows hurtige cyklus sammen med deres ekstreme priser (i stedet for at tilbyde en gratis opdatering efter 2 års ejerskab af et system), den finansielle krise, GNU/Linux fremskridt, at Vista har været lidt for dyrt at købe (set i forhold til at man også skal have opgraderet sin hardware) og så gennemsigtigheden.
Derudover kan man måske tillægge at det er "nemt" at modificere et program til netop ens eget firmas behov.

#4 >
Linux kan godt bruges som spillemaskine - hvis spilproducenterne begynder at udgive flere spil til Linux. Det at flere mennesker bruger Linux og flere mennesker derfor kræver ordentlige drivere til Linux vil i længden betyde at nVidia og AMD, blandt andre, vil udgive ordentlige drivere - eller tabe markedsandele. (Det samme gælder på sin vis spilproducenter).

Desuden er et system der hovedsageligt bygger på at man har hentet pakker fra pakkesystemet, ikke svært at lære at holde Up2Date.

#5 > Det her er vist også rettet mod bussinesfolk
Gravatar #7 - Floop
8. dec. 2008 12:42
#5 nu skal du jo ikke selv vedligeholde systemet, sætte det op eller andet, det hyre du jo folk til (feks IBM supportere). derudover kan mange medarbejderes opgaver nemt laves på LOTUS mm.

#4 helt enig i det;
men; folk er flasket op med windows, og det er derfor den "logiske" måde at gøre tingene på - af ren vane.
skulle jeg give et eksempel kan jeg da sige at min aldrende motter har kørt ubuntu den tid jeg stadig boede hjemme, da jeg kunne vedligeholde det for hende. men en uge efter jeg var flyttet, havde mine brødre flyttet windows tilbage, af den simple grund at de ikke kunne vedligeholde linux!

det er i en sådan grad et spørgsmål om tildvending, og mht drivere, er de blevet enormt meget bedre på bare de 5 år jeg har brugt linux nu - det er gået fra at være aldrende hardware der fik reversed enginered drivere til at være næsten på linie med windows (når man snakker større HW producenter...)
Gravatar #8 - cordion
8. dec. 2008 13:20
Bllets (5) skrev:
500-800$ mindre pr. bruger?

Hvordan er de helt præcis kommet frem til disse tal?

Desuden tvivler jeg på at folk direkte bare går fra Windows->Linux sådan uden videre. Selv efter en uge med Ubuntu var jeg stadig lost til tider.


selv efter 2-3 år og 5-6 distroer er jeg stadig lidt lost i linux... men jeg kræver også lidt mere af min linux end frøken jensen
Gravatar #9 - thethufir
8. dec. 2008 17:47
Hvis man på forhånd tænker: "Linux er noget lort" så er det klart at man er lost på forhånd :) Dermed ikke sagt det er tilfældet i ovenstående indlæg.
Gravatar #10 - Borg[One]
8. dec. 2008 18:14
#5 De har muligvis kigget på den regning MS sender dem en gang om året, og trukket det fra, hvad det vil koste dem at bruge deres eget software...

Bruger-wise er skiftet ikke så slemt.
Windows: Dobbeltklik på ikon, og program starter.
Linux: Dobbeltklik på ikon, og program starter.
Windows: Klik på flag i venstre hjørne og du får en menu frem.
Linux: Klik på en dimmer i venstre hjørne og du får en menu frem.
Gravatar #11 - Borg[One]
8. dec. 2008 18:16
#6 Jeg tror der er 2 ting i skiftet.
1. Økonomien -der er mange penge at sparer.
2. Tage sit egen medicin. IBM har deres egen Linux-distro, og levere det meste software til en business-desktop. Hvor fed signal værdi er der overfor dine kunder, hvis du ikke selv bruger det?
Gravatar #12 - Borg[One]
8. dec. 2008 18:18
#8 Dit problem er, at du forsøger administrere og styre din installation.
Hvis du får udleveret en asmkine fra din arbejdsgiver, så bruger du de applikationer der ligger på maskinen, til at udfylde dit arbejde - du bruger ikke tid på at skifte drivere, sætte smarte apps til mærkelige ting eller spille fede spil på maskinen.
Og som jeg skriver i #10 er måden man bruge de to systemer på, ikke så forfærdelig forskellig, som mange gerne vil gøre dem.
Gravatar #13 - nerdgirl.dk
8. dec. 2008 22:55
Floop (4) skrev:
Men skal folk selv vedligeholde det, kræver det at brugeren ikek bare skal sætte sig ind i et nyt GUI, men også lære at vedligeholde et radikalt anderledes system.


Jeg trykker 'OK' når min Linux spørger om jeg vil opdatere... Det kan de fleste vist finde ud af. Og faktisk er det meget nemmere at finde det software man skal bruge på Linux, for man skal slet ikke ud på nettet og søge efter det.... og når man ikke selv render rundt på nettet og finder software, men istedet får det fra et godkendt sted, får man heller ikke ondsindede programmer på sin computer.

... og til alle dem der komme med det evindelige argument om at der vil være store udgifter til uddannelse. Det passer ikke... Linux er jo ikke svært, og især ikke for den alm. bruger. Og tænk bare hvad man sparer i licenser og sikkerhed.

Spørger man mig, er det IT-afdelingerne der ryster i bukserne når Linux nævnes. Hvorfor, ved jeg ikke.
Gravatar #14 - flywheel
8. dec. 2008 23:45
@11
Nej, IBM har ikke deres egen Linux distribution - OCC konceptet er drevet af Novell SUSE Enterprise produkterne (SLES/SLED). IBM nøjes bare med at plante de funktionaliteter de mener Linux mangler i kodetræet.

@13 Man er altid bange for det ukendte - især hvis det kræver nyuddannelse af driftsfolk.
Derudover er der en vis risiko for at man ville begynde at skære i driftspersonalet når det hele kører af sig selv - det er aldrig klogt at gøre sig selv arbejdsløs på den måde :)
Gravatar #15 - myplacedk
9. dec. 2008 09:02
cordion (8) skrev:
selv efter 2-3 år og 5-6 distroer er jeg stadig lidt lost i linux...

Efter 10-15 år og 5-6 udgaver er jeg mere og mere lost i Windows.

Men det fungerer nu glimrende på min arbejdsplads alligevel, jeg bruger den jo bare til at starte programmer med, og og jonglere lidt med nogle vinduer. Jeg har nemmere ved at finde rundt i samme store antal vinduer hjemme, men det går da.
Gravatar #16 - thj01
9. dec. 2008 13:20
Bllets (5) skrev:
500-800$ mindre pr. bruger?

Hvordan er de helt præcis kommet frem til disse tal?


På samme måde som windows laver deres TCO.

Man finder en masse udgifter. Tager de laveste udgifter man kan regne sig frem til for ens eget system - gør det modsatte for modstanderen og laver en dressing af FUD.

Mixer det hele sammen og håber at ingen er interesseret i opskriften, men bare æder det råt!

***

Bllets (5) skrev:

Desuden tvivler jeg på at folk direkte bare går fra Windows->Linux sådan uden videre. Selv efter en uge med Ubuntu var jeg stadig lost til tider.


Det er præcist sådan jeg har det når jeg bliver tvunget til at bruge windows. Så gad vide om det ikke er brugeren der er mest interessant i denne sammenhæng eller om det er styresystemet!



Spøg til side.

manual til hvilket som helst systen

find knappen der står start eller programmer på
klik på den
find den kategori du mener det program du gerne vil starte befinder sig i
klik på ikonet
lav det du skal lave

***

afslut programmet
find "sluk" ikonet
klik på det
vælg sluk
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login