PAL-V

Hollændere fremviser “første kommercielle flyvende bil”

Den hollandske virksomhed Pal-V har fremvist Liberty, som de selv siger, vil være den første kommercielt tilgængelige flyvende bil.

Pal-V har testet flyvende biler med samme gyrokopterhybrid-design siden 2012, hvor de håbede på en kommerciel version i 2014.

Der er altså her ikke tale om selvstyrende passagerdroner, men en bil, der kan transformeres til en gyroplan, populært kaldet en gyrocopter, hvor chaufføren beholder styringen – den kræver også pilot-certifikat af samme grund.

Hybrid-fartøjet har to separate motorer til luften og på jorden, og dens 99 hestekræfter giver den en topfart på jorden på 160 km/t.

Pal-V Liberty har både flyvetilladelse fra det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur og USA’s Federal Aviation Administration.

De mangler dog enkelte tilladelser for, at de efter planen udleverer de første flyvende biler i 2019. Den vil komme i en sports-udgave til 399.000 dollars og i en ‘Pioneer’-udgave til 599.000 dollars.

Hvis Pal-V skal være de første med en kommercielt tilgængelige flyvende bil, skal de dog lancere Liberty, før virksomheder som Terrafugia og Aeromobil udgiver deres flyvende biler, der begge bruger vinger som et fly i stedet for at emulere en gyrocopter.

 

Gå til bund
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login