mboost-dp1

Flickr - Uwe Hermann

Gyldendal på vej med streaming-tjeneste til lydbøger

- Via Jyllands-Posten - , redigeret af Pernicious , indsendt af thimon

Gyldendal vil sammen med sit datterselskab Rosinante&Co til maj lancere en dansk streaming-tjeneste til lydbøger under navnet Storytel, for så til gengæld at lukke sin online-boghandel. Det skriver Jyllands-Posten

Storytel findes allerede i Sverige, og tjenestens lancering i Danmark betyder derfor, at der i samarbejde med Gyldendal bliver oprettet et dansk datterselskab under den svenske virksomhed.

Tine Smedegaard Andersen, Gyldendal skrev:
Vi ser streamingtjenester for bøger som en vigtig del af fremtidens læsemarked, og medejerskabet i det danske Storytel er første skridt mod at etablere os stærkt på markedet for online-streaming af litteratur.

Tjenesten giver mod en månedlig abonnementsbetaling sine brugere mulighed for at lytte til så mange lydbøger, som de lyster. Titlerne vil være både nye og gamle, og kommer også til at dække bøger fra andre forlag end Gyldendal og Rosinante&Co.

Gyldendal vælger samtidig at lukke sine online-boghandler g.dk og eLounge. Forlaget fortæller, at det ikke er strategisk afgørende for dem, at eje detailhandel online, og at konkurrencen på markedet er blevet så hård, at der er dårlige muligheder for at køre en fornuftig forretning.





Gå til bund
Gravatar #1 - -N-
22. mar. 2013 07:53
Genialt... Ganske simpelt... Nøj jeg glæder mig... Med den model vil vi i fremtiden også kun betale for biblioteker, hvis vi bruger dem.
Gravatar #2 - binderup
22. mar. 2013 09:33
-N- (1) skrev:
Med den model vil vi i fremtiden også kun betale for biblioteker, hvis vi bruger dem.


Det håber jeg da godt nok ikke.

Muligheden for gratis lån er stadig nødvendig da ikke alle vil have mulighed for at betale de 100-200 kr som streaming tjenesten vil koste pr md. Bibliotekerne udfører i dag også en lang række andre opgaver end blot bogudlån, og de opgaver skal stadig varetages.
Gravatar #3 - Nåkja
22. mar. 2013 09:50
binderup (2) skrev:
Muligheden for gratis lån er stadig nødvendig da ikke alle vil have mulighed for at betale de 100-200 kr som streaming tjenesten vil koste pr md.


Men glem at aflevere. Så kommer du alligevel hurtigt af med 300 kr.
Gravatar #4 - -N-
22. mar. 2013 10:31
#2 Det er primært gifte eller skilte kvinder over 40 år med en høj eller meget høj husstandsindkomst, der anvender bogudlån. De HAR råd til streaming tjenester.

Der er selvfølgelig også andre, men det er nogle helt specifikke typer der bruger bibliotekets udlånsfaciliteter, og de som IKKE har råd til streaming tjenester bruger ikke biblioteket. Derfor er Pia K også så vild efter at spare der, hvor VK holdte hånden over bibliotekerne.

... Og nu kommer der sikkert en masse herinde, som mener, at fordi de kender nogle, som ikke passer ind i den stereotyp, så gælder statistikken ikke på aggregeret niveau, men det går den altså :-D

De øvrige ting biblioteket udføre, mener jeg, er desperation, fordi de i bund og grund har fået så lidt at lave på udlånsfronten, at de forsøger at stedfæste deres værdi i samfundet på en anden måde, for at undgå alt for mange nedskæringer.

Dermed ikke sagt, at "ikke udlånstjenester" ikke kan eller bør eksistere udafhængigt af udlånsdelen, men min klare holdning er, at jeg er træt af at betale for udlån til folk som selv har råd :-D
Gravatar #5 - sg17a
22. mar. 2013 10:35
Det er godt at se at forlagene indser at de skal omlægge deres markedsform, ligesom fotoindustrien var tvunget til at gøre. hvis bare musik og filmindustrien havde indset det samme i stedet for at kæmpe imod udviklingen i så lang tid.

Spørgsmålet er jo også om biblioteket i den form vi kender den har en fremtid? Det tror jeg ikke, men jeg er stadig tilhænger af en form for statsstøttet public service organ til formidling af diverse medier uafhængigt af kommercielle interesser.

lidt OT:
I Aarhus er man ved at bygge et nyt bibliotek. Fremtidens bibliotek (http://www.urbanmediaspace.dk). I dette byggeri får man nogle af de mest avancerede bog-sorteringsmaskiner. Det skal jo være nyt og smart. Man man kunne også havde været mere innovativ og måske lave verdens første bogløse bibliotek?

Jo, Streaming er vejen frem og jeg synes at det er positivt at forlagene indser at de vil blive teknologisk overhalet, hvis de ikke omlægger til digitale medier
Gravatar #6 - binderup
22. mar. 2013 10:54
-N- (4) skrev:
De øvrige ting biblioteket udføre, mener jeg, er desperation, fordi de i bund og grund har fået så lidt at lave på udlånsfronten, at de forsøger at stedfæste deres værdi i samfundet på en anden måde, for at undgå alt for mange nedskæringer.


Bibliotekerne varetager også en lang række borgerservice funktioner da de er blandt de enheder i kommunerne der har længst åbningstider - flere af de funktioner kan ikke erstattes af en streamingtjeneste.

Når jeg bevæger mig rundt blandt de biblioteker der er i min arbejdskommune (jeg arbejder ikke med eller på biblioteker, men de er blandt min "kundekreds"), så er der konstant liv så jeg tror at de personer der spår bibliotekernes død er blandt dem der ikke har sat sine fødder i et i lang tid.

Selvfølge vil streaming stige, men jeg ser det absolut ikke som en enten eller situation, og jeg tvivler på at der er ret stor politisk opbakning om at privatisere biblioteker (med mindre man er LA tilhænger)
Gravatar #7 - binderup
22. mar. 2013 11:00
-N- (4) skrev:
Dermed ikke sagt, at "ikke udlånstjenester" ikke kan eller bør eksistere udafhængigt af udlånsdelen, men min klare holdning er, at jeg er træt af at betale for udlån til folk som selv har råd :-D


man kunne også være fræk og omskrive: "Jeg er også træt af at betale for en Metro jeg aldrig kører i, jeg er træt af at betale for kloakering i København, Ålborg, Odense eller alle andre steder end lige der hvor jeg bor.

Jeg er også træt af at betale for at andre folk kan blive behandlet for livstruende sygdomme - de kunne jo bare lade være med at bliv syge."

Osv.

Selv som borgerlig, så er det bestemt ikke et sådant samfund jeg ønsker at leve i.
Gravatar #8 - AmbY
22. mar. 2013 11:12
Wuhuuuu...

Glæder mig allerede til at få oplæst Engelsk-Dansk ordbogen :)
Gravatar #9 - HansGruber
22. mar. 2013 11:27
I forhold til Audible.com synes Storytels priser absolut at være i orden - særligt hvis man hører mange audiobøger.
Hvis den danske version af Storytel kommer til at køre lignende priser som i Sverige (se her: http://www.storytel.se/abonnemang) - ja så kan jeg ikke se andet end at Storytel bliver en succes.
Det helt geniale er jo netop at man for 169 SEK pr. måned eller 890 SEK per halvår kan få ægte ubegrænset adgang til så mange audiobøger man lyster.
Den ubegrænsede model er imo meget bedre end Audibles model hvor man har en prismodel hvor man max kan komme til at høre 24 bøger om året (se her http://www.audible.com/pap)
Hos audible koster en måned med 1 bog omregnet 98 SEK, en måned med 2 bøger omregnet 148 kroner, 1 år med 12 bøger 970 SEK og 1 år med 24 bøger 1487 SEK.
Gravatar #10 - TKB
22. mar. 2013 11:29
#4 dokumentation for den påstand om brugere af biblioteker tak ellers vil jeg ikke sigea andet end det er en direkte løgn og du aner intet om hvad du snakker om.

Desuden, hvad skal jeg bruges streaming til? Der er for mange stedder hvor jeg ikke vil have forbindelse til servicen
I flæng, i udlandet på feriere, fly, enheder der ikke har data abo. ( børn f.eks) For ikke at nævne alle de steder i DK hvor mobil nettet ikke er kraftigt/stabilt nok til at trække noget der er tungere end SMS

Lydbøger som streaming er sikkert ganske fint men for mange begrænsninger i hvor de kan bruges til jeg kunne overveje at spilde tid på dem.
Gravatar #11 - HansGruber
22. mar. 2013 11:40
Hvad angår bibliotekernes skattefinansierede udlån af lydbøger håber jeg så sandelig at tingene har ændret sig siden det i 2007 kom frem at Bibliotekerne lod sig plyndre af forlagene med tårnhøje priser http://www.b.dk/kultur/biblioteker-koeber-lydboege...

Hvis bibliotekerne betaler helt vilde overpriser for materialet er det efterhånden værd at spørge om denne typisk offentlige smiden om sig med penge ikke samlet set er en ret så skidt forretning for gennemsnits-danskeren i forhold til hvis han selv kunne få lov til at beholde det han ellers betaler til bibliotekerne igennem skatten og så selv vælge hvor han vil købe sig adgang til bøger, lydbøger, film etc.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login