Kinesiske forskere, har brugt materialet grafen, til at lave et batteri der nærmer sig de samme egenskaber en kondensator har. En kondensator kan lades og aflades ekstremt hurtigt, men har ikke en ret stor kapacitet til at lagre energi, hvor et normalt batteri har stor kapacitet, men kan tage lang tid om at oplade og aflade.
Forskerne bruger grafenskum, der er lavet ved at inddampe kulstof på en struktur af metalskum, hvorefter metallet fjernes, hvilket efterlader grafenskummet. En Litium-titan legering (Li4Ti5O12) danner sammen med grafenskummet en elektrode, der er i stand til at aflade komplet på 18 sekunder.
Ud fra disse erfaringer byggede forskerne et rigtigt batteri, der dog ikke havde helt de samme imponerende egenskaber, men stadig kunne oplades på 15 minutter og havde samme energitæthed som et konventionellt Litium-batteri.
En anden fordel ved grafenskummet er, at det er fleksibelt og kan bøjes helt ned til en radius på 5 mm, vel at mærke uden at miste sine egenskaber.
Forskerne peger på, at der er tale om meget tidlige forsøg og der er store muligheder for optimeringer. Det største problem for en kommerciel succes, bliver at finde en billig metode til at lave grafenskummet på.