mboost-dp1

Google

Google vil sikres båndbredde på nettet

- Via Wall Street Journal - , redigeret af Pernicious

En af de største debatter vedrørende nettet i disse år er problematikken omkring netneutralitet, hvorvidt en internetudbyder (ISP) eksempelvis vil kunne tvinge kunderne til at betale ekstra for at blive sat forrest i køen til båndbredde i forbindelse med forskellige hjemmesider eller programmer. Her kunne man forestille sig, at BitTorrent-programmer kunne blive pålagt en ekstraafgift af ISP’en, eller at man skulle betale ekstra for at bruge Facebook.

Google, der selv er imod princippet, har dog nu erklæret sig interesseret i at betale internetudbydere for at putte Google i overhalingsbanen, hvis det skulle komme så langt.

En af de store internetudbydere, som Google har været i forhandlinger med, har dog været tilbageholden med at indgå en aftale. De er bange for, at myndighederne vil komme efter dem, idet det netop strider imod retningslinjerne for netneutralitet.





Gå til bund
Gravatar #1 - carbonic
16. dec. 2008 06:56
Så moral er godt, og dobbeltmoral er dobbelt så godt?
Noget skidt og komme ud i!
Gravatar #2 - Bllets
16. dec. 2008 07:09
Hvis man er imod et princip, skal man ikke gå ud og betale sig ud af det, fuldstændigt hjernedød.

Jeg ser MEGET frem til Obama og det han har sagt angående netneutralitet. Forhåbentlig har han bare lidt mere forstand på det end den nuværende... Forhåbentligt er måske ikke det bedste ord, i det at min dør måtte har, men i forstår min pointe..
Gravatar #3 - bnm
16. dec. 2008 07:11
(...) problematikken omkring netneutralitet, hvorvidt en internetudbyder (ISP) eksempelvis vil kunne tvinge kunderne til at betale ekstra for at blive sat forrest i køen til båndbredde
Tvinge? Prøv med "tilbyde". Er så herligt med farvede nyheder.
Gravatar #4 - dsckeld
16. dec. 2008 07:12
Jeg tror det mest interessante i #topic er at der ikke, som sådan, er tale om en afgift for brug af specielle ydelser, men en betaling for at have en fortrinsstilling på nettet.

Det kunne være interessant - men farligt - at se hvad der skete hvis udbyderne af hjemmesider betalte for at få netop deres data hurtigere ud til forbrugeren.
(Og nej, jeg går ud fra at Google blandt andet vil betale for at få googlebot hurtigere gennem data, og ikke for at du kan se dit søgeresultat endnu hurtigere)
Gravatar #5 - atrox
16. dec. 2008 07:30
Er det ikke bedre at forbrugerne vælger hvad der er vigtigt for dem end at firmaerne vælger hvad der er vigtigt for forbrugerne?
Gravatar #6 - Bean
16. dec. 2008 07:43
"... at BitTorrent programmer kunne blive pålagt en ekstraafgift af ISP'en, eller at man skulle betale ekstra for at bruge Facebook."

丹麦发生什么?

Nå nej... VI ER IKKE I KINA !

Hvad sker der Danmark??? Hvorfor pålægge afgifter på mode BARE FORDI man kan?
Jeg bruger f.eks. ikke facebook, jeg gider ikke betale for a bruge faacebook, samtidigt synes jeg ikke det raver ISP'erne en SKID om jeg bruger BitTorrent programmer eller ej !

Jeg klager fandeme til Mao hvis det ... jeg mener FOG... hvis det fortsætter ! :<
Gravatar #7 - -N-
16. dec. 2008 07:52
Det er noget af det mest konkurrenceforvridende man kan forstille sig.

#6 Fordi danskere ikke gider brokke sig, angagere sig eller på nogen anden måde gøre noget som helst. Du kan jo bare se at når regeringen virkelig rammer folk, så kan det en enkelt dag få folk op at stolene. Mangen til manglende vilje til at ændre tingene skal man lede længe efter.

Hvorfor tror du f.eks. at vi har verdens dyreste koncertbillet? - Fordi vi finder os i at blive skidt på. Sådan er den gennemsnitlige dansker efterhånden.

Gravatar #8 - Bean
16. dec. 2008 07:59
#7 Så er vi to dog forskellige - forskellen er nok bare at du er ældre en 18, og kan derfor ikke stille ret meget op.
Men lige så snart de begynder at indføre det der, skal jeg nok skrive et klagebrev for dig! :o

Btw. koncertbilleterne... like... so what? :P Jeg finder mig ikke i at blive skidt på som du siger. Se det dog som noget specielt at du skal ind og se ham/hinde/dem LIVE, eksklusivt fordi du har 700-900 kroner du kan betale for en billet. Hvis det var "gratis" ville der ikke være noget at komme efter, og glæden ved at skulle se en person live ryger.
Gravatar #9 - Axl
16. dec. 2008 08:08
#8 > Det er da noget vrøvl.

Om en koncert er gratis eller ej, betyder da absolut INTET for kvaliteten af den musik man hører. Er det ikke spændene at tage til en koncert før man skal betale halvdelen af sin SU, så er det jo bare forid man gerne vil udstille sig selv som en der har overskud og råd til det hele - og det er bare lame.
Gravatar #10 - Bean
16. dec. 2008 08:13
#9 Du glemmer selve glæden ved at komme til noget man har sparet op til i lang tid; det som at få en julegave. I modsætning til at man går ned i føtex og høster en gratis smagsprøve, så KØBER man posen med slikket i !

Det er det jeg mener. Der er mere glæde i at spare op, betale, nyde, end at komme nyde og gå :p
Gravatar #11 - Bean
16. dec. 2008 08:21
Men det er jo ikke det, det hele skal handle om. Kan vi ikke få nogle synspunkter på internattaksering i stedet for koncertbilleter? :p
Gravatar #12 - Axl
16. dec. 2008 08:22
#10 > Jeg synes ikke der er særlig meget nydelse i at slide mig selv op på skodjob for at få råd til kæmpe kommercielle koncerter.

Jeg kommer for at høre et fedt band ikke for at bruge hele min opsparing, men vi må jo nok bare være enige om at være uenige.

Men vil du påstå at det ville øge glæden ved at bruge nettet, at for at få lov at bruge de sider du gerne vil besøge, at du så skal lægge, lad os sige, 50 kroner hver gang?
Gravatar #13 - Bean
16. dec. 2008 08:27
#12 det er lige præcis det, jeg siger, jeg er imod, hvis du læser min første besked.
Jeg skrev det endda på kinesisk... ;p

#7 sagde: "Hvorfor tror du f.eks. at vi har verdens dyreste koncertbillet? - Fordi vi finder os i at blive skidt på. Sådan er den gennemsnitlige dansker efterhånden."

jeg svarede derpå, og du kom ind i samtalen. ;P
Gravatar #14 - Lares
16. dec. 2008 08:32
Fungerer internettet ikke fint, som det er nu?
Gravatar #15 - Bllets
16. dec. 2008 09:05
#14
Jo, men folk tjener jo åbenbart ikke penge nok.
Gravatar #16 - Axl
16. dec. 2008 09:31
#15 > Så er det da heldigt vi har økonomisk nedtur ;)
Gravatar #17 - kr00z0r
16. dec. 2008 10:07
Lad os håbe, netneutraliteten bliver bevaret, selvom det peger den modsatte vej for tiden. Skrækscenariet med al den prioritering, filtrering og censur er, at det bliver ligesom med de gamle medier, hvor de store spillere dominerer, mens nye har svært ved at komme frem. Det har jo netop været internettets styrke, at alle har haft lige adgang. Ytringsfriheden har aldrig haft bedre kår. Men det er måske ved at blive for meget for eliten med al den ytringsfrihed?
Gravatar #18 - Magten
16. dec. 2008 10:34
Og vupti kom der et nyt marked for fup virksomheder og godtroende danskere..
Gravatar #19 - el_barto
16. dec. 2008 11:19
"Do no evil"...eller noget. Google er sgu efterhånden ligeså rene i kanten som en beskidt negleklipper.
Gravatar #20 - mbudde
16. dec. 2008 12:53
Googles svar til Wall Street artiklen: googleblog.blogspot.com

Så vidt jeg kan forstå, uden at have sat mig alt for meget ind i det, påstår Google og andre at artiklen bygger på en misforståelse. Fra blogindlægget:
As I said last summer, this myth -- which unfortunately underlies a confused story in Monday's Wall Street Journal -- is based on a misunderstanding of the way in which the open Internet works.
Gravatar #21 - knasknaz
16. dec. 2008 13:35
Lidt off-topic - apropos net-neutralitet, så synes jeg det er bekymrende at se de her beskeder med "This content is not available in your country." - Jeg har jo netop fået internet, fordi jeg ikke er i det rigtige land!

Er jeg den eneste, der mener at GeoIP er en skadelig ting i forkerte hænder?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login