mboost-dp1

Google

Google køber videokomprimerings-specialister

- Via TechCrunch -

For den nette sum af 106 millioner dollars, eller ca. 550 millioner kroner, har Google været ude og opkøbe fimaet On2, der er specialister i videokomprimering.

On2 står bag en række forskellige codecs, blandt andet VP3, VP4, VP5, TrueMotion VP6, TrueMotion VP7 og VP8, hvor især den førstnævnte vakte en del opmærksomhed for 8 år siden.

VP3 blev i 2001 udgivet som open source, inklusiv alle patenter, hvilket open source-miljøet var hurtige til at udnytte, og det kendes i dag som (ogg) Theora.

Hos On2 har man en lang række kendte virksomheder på kundelisten, heriblandt, Nokia, Skype, Sony, Infineon og Adobe.

Efter bestyrelsen i både Google og On2 begge har godkendt handlen, ventes der nu på accept fra aktionærer og myndigheder. Aktionærerne er blevet tilbudt en konvertering til Google-aktier for en bonus på ca. 60 % over den nuværende aktieværdi for On2-aktier.





Gå til bund
Gravatar #1 - Slettet Bruger [3369457677]
5. aug. 2009 18:15
Er det så nu man skal købe aktier i On2, eller er det for sent :D?
Gravatar #2 - lotlR
5. aug. 2009 18:33
Hehe, ja det er nok lidt for sent :)
Gravatar #3 - krainert
5. aug. 2009 18:47
Videokomprimering... Så kan vi vel ingen længe forvente at se filmklip i højere opløsning på YouTube?
Gravatar #4 - webwarp
5. aug. 2009 19:05
#3 hvad får dig til at tro det..?
Gravatar #5 - Sikots
5. aug. 2009 19:09
OVRKLL (3) skrev:
Videokomprimering... Så kan vi vel ingen længe forvente at se filmklip i højere opløsning på YouTube?

Joda - det handler om bedre komprimering, ikke forringelse af nuværende :)

Det er der flere fordele i, samme opløsning vil fylde mindre, det bevirker at brugerne ikke skal hente så meget data for at se et videoklip, det bevirker også (og naturligvis) at Youtube (blandt andre) ikke behøver opgradere deres linier i samme grad som nu.
Gravatar #6 - webwarp
5. aug. 2009 19:17
#5 tror jeg også du har mere ret i, omend jeg nu mistænker at youtube kun er en sideting, så længe de ikke rigtig tjener penge på youtube tror jeg altså ikke de vil ofte så mange penge på siden (så skulle der virkelig ske kraftige forbedringer som jeg dog ikke lige tror vi kommer til at se) .. Nææ jeg tror de har et eller andet skjult kort i ærmet indenfor et nyt felt :)
Gravatar #7 - fitfot
5. aug. 2009 20:11
En egnen lille teori:
De arbejder jo på at få Google Wave færdig.
I betragtning af hvor "real time" wave er, og at de allerede har udviklet Google Talk, er det vel oplagt at tilføje video-konference mulighedder.

Tror også de vil kunne tjene en del på at drive Waves for virksomhedder - hvis det kommer til at presse email i bare nogenlunde den grad som der lægges op til, og det er dem som har udviklet det (skønt det er OpenSource) vil google nok være det oplagte valg for mange firmaer til at hoste deres Wave.
Hvis de tilføjer en video-konference-funktion er Wave vel noget nær en komplet erstatning for andre digitale kommunikationsformer (specielt hvis de integrerer Wave med Gmail).
Gravatar #8 - DanceCommander
5. aug. 2009 20:34
Google skal have monopol på alt.
Gravatar #9 - Wetfox
5. aug. 2009 20:40
#8

Og det får de!
Gravatar #10 - Slettet Bruger [4242510019]
5. aug. 2009 20:52
OVRKLL (3) skrev:
Videokomprimering... Så kan vi vel ingen længe forvente at se filmklip i højere opløsning på YouTube?


Kan nu fint nøjes med HD opløsningen de så fint tilbyder :=)
Gravatar #11 - mojo
5. aug. 2009 20:56
#7 Meget plausibel teori synes jeg.

#8,9 Tjae, men så længe at Google velvilligt stiller tingene gratis til rådighed og giver så meget til OpenSource-miljøet, er det vel ikke noget problem? Jeg er i hvert fald ganske tilfreds med deres services - og vil endog gå så langt at sige at de har gjort mit liv nemmere :)

#10 Omend der ikke er meget HD over den ;)
Gravatar #12 - nielsbuus
5. aug. 2009 21:01
Eftersom YouTube er baseret på Flash-platformen, så vil det kræve at Adobe køber licens til On2's codecs og implementerer dem i Flash.

Det er meget usandsynligt, da Flash siden version 9 har haft indbygget H.264 dekoder der anses for noget af det bedste inden for videokomprimering - og som er en af grundstenene i Blu-Ray.
Med mindre Google kan udvikle On2's teknologi i et omfang hvor det kan tilbyde nogle væsentlige forbedringer over H.264, så tror jeg ikke vi skal forvente at se H.264 på YouTube, så længe den er baseret på Adobe Flash.

... Det kan selvfølgelig tænkes at Google vil indarbejde VP8-support i Chrome vha. HTML5's video-tag, og så tilbyde YouTube i særlig høj kvalitet til Chrome-brugere.... Who knows....
Gravatar #13 - MaxPower
5. aug. 2009 21:39
#12

http://www.zdnetasia.com/news/software/0,39044164,62055739,00.htm?scid=rss_z_nw skrev:
HTML 5 will no longer specify Ogg Theora as its video codec, the Google employee who maintains the burgeoning Web-coding standard has announced.

Ian Hickson wrote last week that he was reluctantly dropping the open standard due to opposition from Apple and said the rival H.264 codec could also not be specified due to opposition from other browser vendors. This means HTML 5 will not specify a single codec for Web development.


Google er formentlig interesseret i at lægge sin vægt bag åbne standarder i HTML5. Det vil i så fald være som modvægt til Adobes Flash og Microsofts Silverlight. Jeg har læst andetsteds at de på længere sigt er interesseret i at indeksere indholdet af videoer (via talegenkendelse) og dermed gøre det søgbart udfra indhold og ikke udfra beskrivelse af indhold.
Gravatar #14 - zymes
5. aug. 2009 23:06
MadiZone (12) skrev:
Eftersom YouTube er baseret på Flash-platformen, så vil det kræve at Adobe køber licens til On2's codecs og implementerer dem i Flash.


Og hvis de ikk gør det, så køber Google også "bare" Adobe og får dem til det, hvis det er det de vil :D
Gravatar #15 - nielsbuus
5. aug. 2009 23:56
En meget forsinket rettelse til indlæg nummer 12:
så tror jeg ikke vi skal forvente at se H.264 på YouTube, så længe den er baseret på Adobe Flash.

Jeg mener selvfølgelig ikke H.264, men derimod VP8. YouTube kører jo netop allerede på H.264.
Gravatar #16 - Taxwars
6. aug. 2009 02:31
#11
"Eftersom YouTube er baseret på Flash-platformen, så vil det kræve at Adobe køber licens til On2's codecs og implementerer dem i Flash."

Eller at de dropper flash, det er jo lidt åndsvagt at bruge flash til noget som reelt bare er at embedded et codec - de klarer man sig sagtens uden (divx har jo et webplugin, men så var det ikke lige divx de købte)


Gravatar #17 - jonasbh
6. aug. 2009 03:51
# 12, 13 & 16

Prøv at læs kilden (det mest interessante er nemlig ikke med i Newz artiklen):

"Hvis Google beslutter at give On2's VP7 og VP8 video codecs til open source-miljøet, og gøre dem frie som en verdensomspændende video-codec standarder, som dermed bliver alternativer til proprietære og licens H264 codecs. On2 har altid hævdet VP7 er bedre kvalitet end H264 på samme bitrate.

Også bemærkelsesværdigt: Google kan bruge VP8 codec for YouTube i HTML5 mode, og dermed dybest set tvinger sine mange brugere til at opgradere til HTML5-kompatible browsere i stedet for at bruge Flash formater."

Løst oversat fra "If would be great if Google decides to open-source On2’s VP7 and VP8 video codecs and free them up as the worldwide video codec standards, thus becoming alternatives to the proprietary and licenced H264 codecs. On2 has always claimed VP7 is better quality than H264 at the same bitrate.

Also noteworthy: Google could use the VP8 codec for YouTube in HTML5 mode, basically forcing its many users to upgrade to HTML5-compliant browsers instead of using Flash formats."

Det ville være en KÆMPE udfordring til f.eks. Microsoft og Apple. Frit videoformat i super høj kvalitet til HTML5-browsers (Opera, Chrome & Firefox) i modsætning til Microsofts IE og Apples Safari, som kræver Flash eller Silverlight. On2's teknologi kører endda på mobile platformer, netbooks og PC. Det ville blive den ultimative kamp. Enten vinder Flash og Silverlight, og dermed kravet om lukkede koder eller også vinder open source med fri og nem adgang (uden download af flash eller silverlight). WOW Spændende udvikling må man sige
Gravatar #18 - Hald
6. aug. 2009 04:39
En dag køber de vel Microsoft bare for at få den til at holde op med at lave slamkode der når slutbrugeren :-P
Gravatar #19 - cryo
6. aug. 2009 06:24
jonasbh (17) skrev:
Det ville være en KÆMPE udfordring til f.eks. Microsoft og Apple. Frit videoformat i super høj kvalitet til HTML5-browsers (Opera, Chrome & Firefox) i modsætning til Microsofts IE og Apples Safari, som kræver Flash eller Silverlight. [...]


Ehm... Safari er rimelig meget en HTML 5 browser (men er Opera?), og i hvert fald lige så meget som Chrome, da de jo begge kører på WebKit, så problemet er vel snarere hvilke codecs de enkelte browsers tilbyder til deres video-tags. Her ser der indtil videre ikke ud til at være et enkelt som alle vil tilbyde, så hvis man skal ramme alle må man nok serve sin video i flere codecs samtidig (noget som video-tagget har indbygget understøttelse for).
Gravatar #20 - webwarp
6. aug. 2009 06:47
#19 tja jeg tror godt at MS, Mozilla, Google og Opera kan blive enige, håber at Chrome vil arbejde for det, og så bare lade Apple drukne i deres egen sø..
Gravatar #21 - Kris
6. aug. 2009 07:35
Nvm. Havde da ikke lige set datoen på de rygter -.-
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login