mboost-dp1

Google

Google gør deres fortrolighedspolitik enklere

- Via Google Blog - , redigeret af Emil

De fleste vil nok være enige i et af de seneste indlæg på den officielle Google Blog. Indlægget kalder nemlig politikken for beskyttelse af personlige oplysninger for “lang, kompliceret og advokatagtig”. Derfor har Google besluttet sig for at gøre oversigten over deres politik enklere, så den er nemmere at forstå for offentligheden. Der ændres dog ikke noget i selve politikken.

Ændringerne består af to skridt, hvoraf det første blandt andet er at slette 12 separate politikker for produkter, som gentager, hvad der står i Googles primære politik, der i fremtiden vil dække alle produkter uden egen politik. Andre politikker slås sammen, hvoraf et eksempel er Gmail, Talk, Calendar og Docs, som deler kontakter med hinanden og derfor i fremtiden også vil dele fortrolighedspolitik.
Det andet skridt er at trimme den primære politik og omskrive de dele af den, som er svære at forstå for almindelige mennesker.

Derudover tilføjes mere indhold til Googles hjælpecenter, så folk nemmere kan finde informationer om, hvordan de kan beskytte deres privatliv. Der tilføjes også en side til Googles websted med information om beskyttelse af personlige oplysninger. Siden kaldes på engelsk Privacy Tools og giver brugeren et nemt overblik over, hvor og hvordan brugeren kan kontrollere sine private oplysninger.

De nye ændringer vil træde i kræft d. 3. oktober.





Gå til bund
Gravatar #1 - fidomuh
6. sep. 2010 13:45
Simple?
"We sell all your info."

Bliver sgu ikke mere simpelt :D
Gravatar #2 - HappyJaZZ
6. sep. 2010 14:01
Det er faktisk rigtig simpelt at læse og forstå nu, se evt. på http://www.google.com/intl/en/privacypolicy.html

Især spændende er deres "Privacy Tools", hvor der bl.a. er mulighed for at bruge deres Dashboard:

Find the answer to the question, “What does Google know about me?” by visiting the Google Dashboard, which shows you information stored in your Google Account. From one central location, you can easily change your privacy settings for services such as Blogger, Calendar, Docs, Gmail, Picasa, and Profiles.

Gravatar #3 - DiZaster
6. sep. 2010 16:49
Jeg kan se webhistorik tilbage fra 2006 for den gmail konto jeg er logget ind på nu.

Det er interessant at se hvordan de frasorterer data, og f.eks. kun beholder det der omhandler købsmønstre, produkt, teknologi & uddannelses relaterede søgninger og andet der kunne anvendes til at målrette reklamer mod mig.

Men hvad det er jo hvad de lever af. Det er vel de færreste der anvender gmail til super seriøse formål?

De fleste har vel firma mails til intern og projekt orienteret kommunikation eller?
Gravatar #4 - Chrismo
7. sep. 2010 05:37
DiZaster (3) skrev:

Det er vel de færreste der anvender gmail til super seriøse formål?


Nu ved jeg ikke hvor seriøst det skal være for at høre i kategorien super seriøst, men mange jeg kender bruger gmail eller hotmail til ALT. Jeg er klar over, nyheden omhandler google, men om man bruger gmail eller hotmail kommer nok mest an på hvad man fik anbefalet af sin lokale it-ekspert da man skulle bruge den...
Det er ikke længe siden jeg så reklamer for en frisør der brugte en hotmail-adresse til at booke tider, og der kunne sikkert findes andre eksempler.
Er der iøvrigt noget der hedder "brevhemmelighed" når vi snakker mails? Jeg ved, det gælder for sms, så det kunne jo være der var noget der?
Gravatar #5 - fidomuh
7. sep. 2010 06:56
#4

Er der iøvrigt noget der hedder "brevhemmelighed" når vi snakker mails? Jeg ved, det gælder for sms, så det kunne jo være der var noget der?


Ja, det gaelder ogsaa emails. :)
Gravatar #6 - Wassini
7. sep. 2010 07:11
Chrismo (4) skrev:
Er der iøvrigt noget der hedder "brevhemmelighed" når vi snakker mails? Jeg ved, det gælder for sms, så det kunne jo være der var noget der?


Mail omfattes af straffelovens § 263, stk 2
Gravatar #7 - DiZaster
7. sep. 2010 07:36
Chrismo (4) skrev:
Det er ikke længe siden jeg så reklamer for en frisør der brugte en hotmail-adresse til at booke tider, og der kunne sikkert findes andre eksempler.


Jeg har selv set alt fra frisører til advokater der anvender yahoo mail, eller den standard mail der følger med fra deres ISP. Dette på trods af at de rent faktisk har en web adresse.

Personligt mister jeg lidt af respekten for professionelle der anvender emails som gmail, hotmail, yahoo ol.. som deres erhvervskontakt.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login