mboost-dp1

Google

Frynsegoder hos Google

- Via Wharton - , redigeret af Pernicious , indsendt af arne_v

Frynsegoder er i dag en meget vigtig ting, for at sikre sig de bedste medarbejdere, specielt inden for it-branchen. Et af de firmaer der gør specielt meget ud af dette er Google, hvilket bl.a. var medvirkende til, at de blev kåret som den bedste arbejdsplads i USA.

Blandt de frynsegoder Google tilbyder, finder man gourmetmad morgen, middag og aften, ernæringseksperter, læger, børnepasning, vasketøjsordning, gratis bustransport med wifi, døgnåben fitnesscenter, yogaklasser, massage service, spa og andet.

Ud over at tiltrække medarbejdere, er hensigten med de mange frynsegoder at skabe tilfredse medarbejdere, der yder mere for firmaet, f.eks. ved at bruge mere tid på arbejdet. Det er dog ikke alle der ønsker at arbejde på denne måde, da nogle ønsker at holde arbejde og privatliv adskilt. Disse personer finder det ubehageligt, at arbejdspladsen tilbyder så personlige services som eksempelvis lægebesøg.





Gå til bund
Gravatar #1 - wazari
31. mar. 2007 08:11
Min kæreste lignede rent faktisk :O da jeg fortalte hende nyheden.

Lige nu ligner hun :| og vil meget gerne arbejde for Google.
Gravatar #2 - TwoZero
31. mar. 2007 08:30
Det er mere sandsynligt bestikkelse, betalt af Majestic 12, for at holde kæft, end det er frynsegoder... Hvorfor spørg du? Google har indekseret flere sider en nogen anden søgemaskine (Påstår de i hvert fald selv). I det arbejde er der sandsynligvis sket det (u)heldige at Google har fået indekseret sider der burde være holdt uden for offentlighedens rækkevidde. Sider der beviser at UFO'er eksisterer, at styret i Roswell VAR en vejrballon, at Bush er en Alien, at mikrobølgeoven er teknologi stjålet fra en nedstyret UFO, Velcro stammer fra Mars og ikke mindst at Marianne Jelved er spion for de fremmende - Tasken er hendes avancerede, og alligevel primitive, kortbølgesender.

Det giver altsammen meget bedre mening..
Gravatar #3 - Borg[One]
31. mar. 2007 08:36
Vi har skam også frynsegoder på mit arbejde.

- Vi kan tage al det arbejde med hjem vi vil - helt gratis.
- Der er døgnåbent, så kan vi ikke sover, kan vi bare tage på arbejde.
- Overarbejde er der ikke noget af - interessetimer derimod, dem er der ligeså mange som vi har lyst til...
- Mad i kantinen, alle de æggemader du kan kværne, for snølle 800,- kr om måneden. At være med i kantineordningen er iøvrigt en del af kontrakten.
- Vand ad libitum (dog må vi ikke tage med hjem).
- Har du slidt dit keyboard op, kan du vupti få dig et nyt.

Alt i alt ved jeg da godt hvor jeg vil foretrække at arbejde...pfff Google go home.
Gravatar #4 - Mort
31. mar. 2007 08:36
Det lyder da som et fedt sted at arbejde, med alle de tilbud google stiller til rådighed for dets medarbejdere.

Jeg forstår ikke hvorfor der er nogen som synes det er en dårlig ting at google tilbyder ting som de ellers kun ville gøre brug af i privaten. Hvis de ikke bryder sig om dem kan de jo blot lade være med at bruge dem og så selv finde steder at få samme services.
Gravatar #5 - TuxDK
31. mar. 2007 08:49
Nu er der lige en ting der er glemt her.
Det er jo ikke ALLE der arbejder hos Google der får disse frynsegoder.

I følge den artikel der var med, da de blev kåret som årets virksomhed, drejer det sig om ledere, højere medarbejdere, højt stående engineers, osv.

Det gælder f.eks ikke ham der render og vasker gulvet i kantinen, eller ham der tager telefonen.

Bare lige en observering jeg syntes passer ind, siden folk fokusere (og åbenbart tror) at det gælder alle medarbejdere.
Gravatar #6 - Diskill
31. mar. 2007 08:51
#4
Hvis de ikke bryder sig om dem kan de jo blot lade være med at bruge dem

Det gør de nok også.

Personligt ville jeg gerne tage imod alle de der frynsegoder, men der skal nok være nogen der ikke har lyst til at Google inc. ved alt for meget om sit helbred. Eller måske vil de hellere spise hjemmelavet mad med konen. Måske har de ikke lyst til at sidde i spa med resten af firmaets sved. Find selv på flere.
Gravatar #7 - vevil
31. mar. 2007 09:35
Minder faktisk lidt om Jubii i sin tid.
Personligt finder jeg en chef der vil forkæle sine ansatte, for en god chef.
Jubii havde også kokke til at lave mad, de havde massage pauser i løbet af dagen osv. osv.

Men det er vejen frem. Tænk på at hvis i får 2000kr mere om måneden før skat, så hiver skattefar 60% af dem.
Gravatar #8 - Borg[One]
31. mar. 2007 09:51
#4 jeg tror heller ikke der er nogen der mener det er en dårlig ting.
Dog er der den lille finesse ved fryns, at i Danmark bliver du beskattet af nogen af tingene. Ting som eks. firmabil, er ikke småting du får lov til at betale for...

#5 Sådan er det jo alel steder. Hvorfor bruge en masse ressourcer på at fastholde en ufaglært mand, når du kan bytte ham til enhver tid.
Det der er vigtigt for dig, som firma, er at fastholde nøgleressourcer der er svære at erstatte.
Man er jo ikke ansat fordi man er en en fin fyr, man er ansat fordi virksomheden mener du på en-eller-anden måde kan tilføre mere værdi til firmaet, end det koster at have dig gående. Hvis du tilføre 20 gange dit eget værd, er du mere interessant at beholde, end hvis du blot tilføre 2 gange.
Det er jo også derfor der er forskel på lønningerne.

#7 du slipper som sagt ikke for skattevæsenet.
Nogle ting er dog stadig skattefri.
Gravatar #9 - Amunium
31. mar. 2007 09:53
Er det kun mig der tror, det der med gourmetmad morgen, middag og aften godt kunne ødelægge nogle familier?
Gravatar #10 - utdiscant
31. mar. 2007 10:04
#9 Jeg tror de familier var dødsdømte i forvejen.

Jeg bliver mere og mere tændt på at få et job hos Google.
Gravatar #11 - RMJdk
31. mar. 2007 10:36
#8 Fordi at vil du nedværdige dig selv med et job som skraldemand, slagter, eller gulvvasker?. Kan samfundet undvære disse folk, svaret er nej, og med det holdning som er ved den nye generation af folk, at alle kan da få og har et job de elsker, så går vi en hård fremtid i møde. Derfor som du er røvslikker eller alm, lønslave, burde der være frynse for alle folk. Men sådan er det jo altid, dem der har nok skal have mere, den som ingenting har skal have mindre.
Gravatar #12 - byteeater
31. mar. 2007 11:26
#4 Det kan jo godt være dårligt hvis det ligesom ligger i luften "Nu da vi har en ordning med aftensmad så forventes det også at der arbejdes mere..".

#8 I sidste ende kan det næppe betale sig for et firma at gøre sådan en forskel på medarbejderne. Ja de får forskelligt løn - men forestil dig lige "luksus salaten" og bustransporten er forbeholdt udviklingsafdelingen. Jeg tror nok at andre kommer til at føle sig udenfor og derved performer mindre.

#7 Ja det kan godt være Jubiie tilbød Cola, Massage, og senge. Men hvad hjælper det når man fik dårlig løn og ingen betalte overbejdstimer.
Gravatar #13 - -N-
31. mar. 2007 11:30
Nu er det jo vigtigt at lægge vægt på, at det er en udvalgt del af medarbejderne der sikkert får denne salgs frynsegoder, det ligner ikke den amerikanske kultur at gøre andet. Hvis du ikke er chef eller udsøgt guru, så er jeg ret overbevist om at man selv skal betale for måltidet, yogaklassen osv.
Gravatar #14 - thure
31. mar. 2007 11:42
#5 Også de menige programmører, dataloger og ingeniører får bonusser. Selvfølgelig får medarbejdere i det hyrede rengøringsfirma ikke bonus.

Desuden er det ikke kun ét bestemt gourmetmåltid man kan vælge at spise. De har forskellige afdelinger (ja, faktisk små restaurenter) med forskelligt mad, afhængig af om du er til mexikansk mad den dag eller noget af det andet.

Hvis du er tilflytter, hjælper de dig med at finde bolig. Hvis du ikke lige har fået vasket tøj, kan de klare det for dig. Hvis der er noget andet i dagligdagen du ikke lige har fået klaret, så sender de en stik-i-rend-dreng af sted i byen.

Det hele handler selvfølgelig om - ud over at tiltrække og holde fast på folk - at du som medarbejder ikke har for meget andet at tænke på, når du skal på/er på arbejde, samt at medarbejderne har det godt og generelt er tilfredse.

Jeg snakkede i øvrigt med en af danskerne hos Google, da jeg var derovre, som fortalte, at 20% af tiden må folk sidde og programmere deres egne projekter (hvilket svarer til f.eks. hele fredagen). Man kan så enten lave sit eget eller koble sig på et af de andres projekter. Det er sådan at eksempelvis Google Earth er blevet til.
Gravatar #15 - squad2nd
31. mar. 2007 11:44
#11 Samfundet kan ikke undvære de folk, men de kan erstattes nemt. Der kræves ikke de store hjerneceller for at kunne blive skraldemand, slagter og gulvvasker. Når de har fri, har de fri. De kan lægge arbejdet fra sig.
Ikke noget med at læse manualer, bøger eller holde sig up-to-date med noget svært materiale. De kan fise ud og more sig.

Tænk mere på den stakkels ingeniør der skal sidde og lave beregninger og være innovativ konstant så han bliver udbrændt. Der skal sgu mere til end en fagforening for at rette ham op igen hvis han bliver kørt ned psykisk.

Med Googles initiativ, er der i det mindste _nogen_ byrder man som højtuddannet ikke skal bekymre sig om. Respekt til Google!
Gravatar #16 - Modvig
31. mar. 2007 11:51
#2 TwoZero - Ligenu mangler jeg raten "underlig" til din kommentar istedet sjov ;)

Men det er fedt at se at medarbejderne i stor stil vinder større respekt på markedet, det manglede da bare at de også får lidt de goder, det er trods alt ikke kun chefen der driver et firma mod succes, det har google bla. set, godt spottet, ser frem til at komme ud på arbejdsmarkedet når jeg engang er færdig med min uddannelse.
Gravatar #17 - Disky
31. mar. 2007 12:14
#14
Det lyder meget rosenrødt.

Men hvad er deres almindelige arbejdsdag så i timer ?
Hvordan er deres løn ?

De firmaer i danmark der har forsøgt sig med mange frynsegoder, f.eks. Jubii, havde jo nogle helt horrible arbejdsvilkår, og elendig løn. Kan huske en jobannonce fra Jubii på eksperten.dk skrevet af Dontron kaldte han sig vist. Det de søgte var en ung udvikler der var dum nok til at knokle røven ud af bukserne, for en elendig løn + fri softice.
Gravatar #18 - ncgrr
31. mar. 2007 12:20
#3 ... LOL, det lyder som om vi arbejder det samme sted.
Gravatar #19 - Borg[One]
31. mar. 2007 12:23
#11 prøv lige at skru lidt ned for charmen, tak.

For det første...
Mit indlæg skal læses som nogle betragtninger et firma gør sig, når de kigger på deres medarbejderstab, ikke som nogle personlige holdninger jeg har.

For det andet...
Det har ikke noget at gøre med at se ned på folk - det er et simpelt udbud og efterspørgsel.

For det tredje...
Folk vælger det liv de vil leve, men ethvert valg har nogle omkostninger.
Vil du gå ud af 9. klasse, have en hyre med det samme, ikke spekulere på arbejde, efter din arbejdsdag er endt, så er ufaglært helt fint - på et tidspunkt bliver du overhalet rent lønningsmæssigt, men der har du jo også haft en reel løn i flere år. Du har iøvrigt en meget bred vifte af forskellige typer jobs du kan vælge imellem.
Vælger du istedet at læse, så står den på mange år uden penge, med lektier om aftenen og i ferier, og din sommerferie, kan du passende bruge på at arbejde, så du kan finansere dit næste semester. På et tidspunkt kommer du ud, og selvom startlønnen er relativ lav, så vil du over tid få en bedre indkomst. Du har en meget snæver type jobs du kan vælge imellem.

Så er der mellemvejen, hvor du får løn under uddannelsen, altså elev-uddannelser - lønmæssigt ender de vel også imellem de to andre.

Hvad du vil vælge er op til dig selv, men uanset valget, skal du ikke pive, når du enten går med din sure SU, og ser dine kammerater hæve 15k om måneden, eller når du som 35 årig ser dine kammerater få en bedre månedsløn.

Og som jeg forsøgte skrive i forrige indlæg, så er det jo klart det er sådan.
Hvis folk står i kø for den ene type job, indlæringstiden er relativ kort og du kan vælge og vrage - hvorfor så betale en millard for sådan en person?
Kontra - en stilling der er svær at besætte, indlæringstiden er meget lang og du ved den type medarbejdere jævnligt får andre jobtilbud.

#13 ofte er det sådan, så du har f.eks. den gode mearbejderkantine, hvor alle, høj som lav spiser, du har sodavand og frugt til alle - det er til gengæld kun nogle bestemte faggrupper der får tilbudt eks. fri avis.
Gravatar #20 - Borg[One]
31. mar. 2007 12:35
#17 Mmmm fri softice - hvor skal jeg søge?
Gravatar #21 - roennow
31. mar. 2007 13:53
NBC har besøgt New York kontoret pga. den kåring.
Gravatar #22 - Windcape
31. mar. 2007 13:54
Man skulle måske pointere at USA ikke har en public-healtcare-system endnu, så derfor er firma-betalt lægebesøg en meget positiv ting for ret mange.

Og derudover ved vi jo alle at IT-folk har en rigtig høj stressfaktor, så det er vel fornuftigt nok at blive checket engang imellem :p

Af frynsegoder i Danmark er disse nok de mest kendte:

- Fitnesscenter (entet eget, eller frikort til et)
- Gratis mad i kantinen , eller bestilt mad ved længere overarbejde (betalt via. lønnen i sidste ende :p)

Derudover er ting som privat hospital abbonoment også ved at være en kendt ting, da firmaerne gerne vil have at deres medarbejdere er raske, og ikke skal vente på hospitalernes ventelister.

Hvis i sammenligner er Danmark stadig et paradis sammenlignet med 90% af virksomhederne i USA. Google og Yahoo, samt en del andre virksomheder i Silicon Valley / California, arbejder dog på at gøre det bedre.

Ligesom at Arnold arbejder på at fixe public-healtcare i California :p
Gravatar #23 - lomas
31. mar. 2007 14:16
Google er sucks, IMO.
Gravatar #24 - RMJdk
31. mar. 2007 15:08
Der er ikke nogen charme her, jeg fortæller blot hvordan det er. Og hvor skidt det står til med at fattige er folk ligeglad med, tror i da selv at alle kan hvad de vil i den her verden, er i virkelig så dumme?. mange er født med diverse problemer som gør det ikke er muligt at tage en lang uddannelse, også er det da sørgeligt at i en land som Danmark, er man nød til at tage en hårdt job hvor du dør tidligt. og ja lad os lige kommer næmere ind på det. Fordi det er da synd for den stakkelse ingeniør der er stresset. Jeg kan fortælle dig at vi sku også er stresset da vi er på akkort, der er dårligt tid til pauser. og vi løfter op imod 20tons hverdag. Ikke for sjovt vi sender folk på pension hveruge pga de er ødelagt. Kan vi gå ud og more os. I er hermed velkommen til at tage med mig en uge på Danish Crown, For det første så står i op kl 5 lige som mig hverdag, for det andet så vil jeg godt se hvor meget energi i har når i kommer hjem.. Igen viser det at unge idag med højere uddannelse slet ikke ved hvordan det hænger sammen. Så vi kan gå ud af more os efter arbejde, damn det bliver dagens joke på mandag, når jeg fortæller den til mine lønslave venner.
Gravatar #25 - drbravo
31. mar. 2007 15:32
#24
Sådan er livet vel! Jeg har ikke "normalt" syn. Derfor kan jeg ikke blive politibetjent, pilot og en del andre ting.

Du skal op kl. 5. Jeg skal op kl 6 for at komme i skole. 2 dage om ugen har jeg fri kl 11, hvorefter jeg skal på job - hvilket ofte trækker ud til sent på aftenen.. De andre tre dage har jeg fri kl 16, hvorefter der skal laves lektier. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst havde tid til selv at lave mad til mig selv om aftenen, men sådan er livet. Jeg har truffet nogle valg og derfor ser min hverdag ud som den nu engang gør.
Når jeg engang er helt færdiguddannet (når jeg er nær de 40) kan jeg gå ud og få en god løn fordi jeg kan noget specielt. Noget firmaerne vil betale meget for fordi jeg er det værd.
Gravatar #26 - blomma
31. mar. 2007 15:49
Herude i Hyderabad i Indien er den slags "fedteri" standard, både her hos Sun og hos Google som ligger næsten lige ved siden af.

Først er der stor forskel på hvem som benytter den slags, <30 år (for mændene, og <24-25 for kvinderne) så benytter alle tilbuddene, >=30 så er der så godt som ingen der benytter det. De vil hellere hjem til familien.

Sidst, efter de har fundet ud af at arbejde for et US firma ikke betyder at de automatisk bliver sendt til USA, så vil folk helst arbejde for europæiske firmaer, da de typisk betaler mere i løn udover frynsen.
Gravatar #27 - Drakhan
31. mar. 2007 17:24
#24 Du lyder ikke specielt glad for dit job. Hvad er din begrundelse for at du ikke kan skifte?
Gravatar #28 - Bundy
31. mar. 2007 18:41
#27: Han er gammel og bitter.

Igen viser det at unge idag..


Nuff said.
Gravatar #29 - Borg[One]
31. mar. 2007 18:45
#24 Du fortalte mig ikke hvordan tingene hang sammen, du flamede mig, fordi jeg skrev at det er mere lukrativt at holde på visse faggrupper end andre. Der er fandens til forskel.

Og ja - negerne dør af sult i Afrika, hvilket er meget skidt, men det ændrer ikke rigtig på de forhold vi eksistere under.

Istedet for at bruge en masse energi, på at skælde mig ud over forholdene på din arbejdsplads, bør du måske overveje fremtiden i det erhverv du har valgt.
Jeg er ingen spåmand, men jeg kan godt forudse lidt af fremtiden for de danske slagterier.
Flere af slagterierne vil flytte udenlands, fordi de kan få billigere arbejdskraft. Det forøger konkurrencen, og tvinger de tilbageblivne til at presse mere ud af hver enkelt medarbejder, end de gør nu.
Jeg kan huske en anden tråd, hvor du snakkede om at i fik flere timer, istedet for færre - sit tight, for i kommer også til at få en lavere akkord, og kan man effektivisere med endnu mere rutinearbejde, så er det man gør. Personligt er jeg overrasket over i ikke arbejder i døgndrift (3-holds skift), men det skal nok komme.
Du bør måske overvejer om det er en branche du har lyst til at forblive i. Hvis du allerede er så sur på branchen som du lyder nu, kan det være du enten skal forsøge at få job i en lille lokal slagter/delikatesse, eller skifte til et helt andet erhverv. Uanset hvad bør du nok gøre op med dig selv hvad du vil med dit liv, istedet for at overfalde en fremmed på nettet...

Da jeg startede med at læse, foregik det i Ballerup - hvilket betød jeg skulle op kl 05 hver morgen. Til gengæld fik jeg ingen løn for det. Da jeg arbejdede med IT-drift, havde jeg vagter, der startede kl 2200 og sluttede kl 0700 - til gengæld havde jeg arbejde i en weekend, der startede Fredag kl 2200, og sluttede Søndag kl 2200. Jeg har de sidste 5-6 år arbejder fuldtid, og haft et studie ved siden af, hvilket naturligvis betyder lektier i ferier og weekender. Jeg piver ikke, da det har givet nogle andre fordele, og måden jeg gør tingene på, er i bund og grund er mit eget valg.
Hvis du tror du er i den eneste branche, hvor man arbejde på dårlige tidspunkter, eller er skeløjet når man tager derfra, kan jeg hilse og sige det er du ikke. IT-branchen kan skam også følge med, sammen med sygehusene, skraldemændene, politiet, rengøringsfolkene eller vagt-firmaerne.
Gravatar #30 - brislingf
31. mar. 2007 21:19
#29

Tror idag er spørgsmålet mere om man ønsker at udleve sig selv i det arbejde man har, eller om man bare tager et job der kan, dække det behov der bliver skabt ved at man skal udleve sig selv i fritiden.

I dag har jeg sjældent en arbejds uge under 80 timer, ja i læste rigtigt og jeg tjener ej nær så meget som jeg har gjort i tidligere stillinger. Til gengæld er jeg glad hver dag jeg tager på arbejde og kommer træt men glad hjem, jeg har ikke det store behov mere for at udleve mit liv igennem en masse forskellige aktiviteter, til gengæld dem jeg så vælger at dyrke går jeg mere i dybden med og får langt mere ud af det..
Gravatar #31 - kasperd
1. apr. 2007 01:36
Udfra hvad jeg kan læse af kommentarerne er der indtil flere, som gerne vil arbejde hos Google. Hvis I har de evner, som Google efterspørger, så prøv da at sende en ansøgning. Google er stadigvæk interesseret i at ansætte dygtige folk.
Gravatar #32 - Disky
1. apr. 2007 07:59
#30
Godt det ikke er mig.

Jeg har et arbejde på 37 timer om ugen, årsagen til arbejdet er for at få råd til fritiden.

80 timer om ugen ville jeg aldrig nogensinde finde mig i, hverken som selvstændig (derfor er jeg ikke selvstændig) eller som lønslave for et firma.
Men hvis du er glad og tilfreds er det jo helt fint for dig :)
Gravatar #33 - Borg[One]
1. apr. 2007 19:59
#30 tror i høj grad du har ret, når vi snakker visse erhvervsgrupper.

Og jeg synes det er fint at nogen, vælger at bruger al deres tid på deres profession, mens andre bruger tiden på fritid - du hører ikke et ondt om dit valg, fra imn side.
Det er vigtigere at den tilværelse man står op til om morgenen, gør en glad, end at man tilfredsstiller andres ideer om den ideelle tilværelse.

Det der bare pissede mig af, var at RMJdk har valgt et erhverv der ikke huer ham, af grunde som jeg faktisk godt kan forstå, og derfor flamer han mig - istedet for at tage ansvar for sit eget liv.

#31 jeg tror mange er mere interesseret i at drømme om jobbet, i udlandet - mere end at tage skridtet.
Selv har jeg i flere år drømt om at prøve noget udenbyes - men den endelige beslutning om at gøre det, er ikke helt nem, når man nu også har valgt at stifte familie, og de også skal fungere under de nye forhold. Og erkendt, jeg tror også en hvis frygt for det ukendte, ubevidst spiller en rolle i mit manglende tilvalg.

#32 Disky, jeg tror egentlig heller ikke der er nogen arbejdsgivere, der ville kunne holde ud, at skulle glo på dig 80 timer om ugen! ;)
Gravatar #34 - kasperd
1. apr. 2007 22:20
[url=#33]#33[/url] Borg[One]
jeg tror mange er mere interesseret i at drømme om jobbet, i udlandet - mere end at tage skridtet.
Måske var det også et lidt mindre skridt for mig end det ville have været for så mange andre. Som en del af min uddannelse skulle jeg til udlandet i en periode, det endte med at blive fem måneder i 2004. Imens jeg boede i Zürich kom det frem, at Google ville åbne et kontor her. På daværende tidspunkt havde jeg stadig et år tilbage af mit studie, men en af de personer jeg arbejdede sammen med dengang startede faktisk ved Google få dage efter jeg var rejst hjem.

Fast forward 19 måneder. Jeg har gået et stykke tid og ledt efter jobs. I løbet af de seneste måneder havde jeg lært noget om hvor lang en process nogle arbejdspladser kan have før de vælger at afvise en.

Så en dag beslutter jeg mig for at nu er der gået lang tid nok, og jeg vil skrive adskillige ansøgninger hver dag indtil jeg får et job. Den aften tror jeg jeg skrev fem ansøgninger og oprettede to profiler på et par relevante jobsites (et af dem havde jeg fundet via en reklame på newz.dk). Næsten morgen lå der en email fra Google, der fortalte om en åben stilling i Zürich. Det var ikke første gang jeg havde fået en email fra Google om en åben stilling i Zürich, så jeg vidste at sådan en email er langt fra en garanti for, at man ender med at få jobbet. Nu kunne det jo godt lyde som om Google fandt mig pga. af de jobsiteprofiler jeg havde oprettet, men det var ikke tilfældet. De havde blot tilfældigvis fundet mit CV på min hjemmeside.

Jeg var på ingen måde overbevist om, at jeg ville ende med at få et job hos Google, så jeg blev ved med at gå til jobsamtaler i Danmark. Faktisk så mange, at jeg ikke havde tid til at skrive flere ansøgninger. Præcis en uge efter jeg var gået amok med at skrive ansøgninger fik jeg det første tilbud om en stilling i København. Jeg nåede at komme til et par samtaler mere, hvor jeg så kunne fortælle, at jeg havde et tilbud på hånden. To uger efter jeg havde fået det første tilbud havde jeg den første samtale med en SRE fra Google, og dagen efter startede jeg på førnævnte stilling i København.

Der gik nogle måneder før jeg endeligt fik et tilbud fra Google. At der gik så lang tid skyldes tildels at det er ikke helt nemt at planlægge en jobsamtale i udlandet, når man faktisk har et job at passe. Men nu har Danmark jo nogle heligdage, som man ikke har i Irland, hvor jeg var til jobsamtale.

Det var et tilbud der var svært at sige nej til. Højere løn, spændende udfordringer, og for mig føltes Zürich mere hjemme end København. På det tidspunkt havde jeg prøvet at bo i begge byer, og syntes bedre om Zürich. Og begge er for langt fra Århus til at man kan pendle hver dag, så selvom København ligger i Danmark føltes det som langt væk hjemmefra.

Jeg forestiller mig, at jeg en dag vil rejse tilbage til Århus. Men hvornår er ikke til at vide, og hvem ved, hvad fremtiden bringer?
Gravatar #35 - arne_v
2. apr. 2007 00:50
#34

Er der ikke noget med at Google er ved at etablere sig i Danmark
og endda i Århus ?
Gravatar #36 - arne_v
2. apr. 2007 00:54
#33

Med familie og specielt med børn skal det selvfølgelig overvejes
en ekstra gang.

Men medmindre den bedre halvdel siger konsekvent nej, så er det
vel mere et spørgsmål om at vilkårene skal være attraktive, for
at det praktisk kan lade sig gøre.
Gravatar #37 - arne_v
2. apr. 2007 01:00
#32

37 timer om ugen (eller 40 eller hvad nu de lokale forhold
foreskriver) er rimelig accepteret i dansk virksomheds kultur -
formentligt i skandinavisk virksomhedskultur.

Men andre steder vil det absolut ikke være karriere fremmende.
Gravatar #38 - arne_v
2. apr. 2007 01:04
#30

Nu ved jeg ikke hvad du laver.

Men hvis vi snakker software udvikling, så resulterer 80 timer/ugen
ofte i store kvalitets problemer. Folk laver simpelthen
langt flere fejl når de stadig sidder og arbejder hen på
aftenen.

Man klarer måske nok deadline, men det kan koste en formue at få
ryddet op efter alle de mærkelige workarounds der er
produceret i sådan et projekt.
Gravatar #39 - Borg[One]
2. apr. 2007 08:16
#34 Hvad har du af uddannelse?
Er Google et godt sted at være, eller er det bare den store fokus på deres fryns der får folk til at gå amok?

#36 Det er i høj grad et spørgsmål om vilkårene, specielt for resten af familien.
Desuden skal enten lønnen være så høj, at den kan bære det samlede familiebudget, eller også skal der være mulighed for at hustruen også kan få sit et job.
Men som jeg skrev, så tror jeg først og fremmest det er det, at tage skridtet, der er den store hurdle. Børn har en fantastisk evne til at tilpasse sig, og hustruen vil elske enten at få tid til et interesse-studie.
Gravatar #40 - kurtadam
2. apr. 2007 10:31
#38 Jeg er enig i at 80 timer er i overkanten, men (moderat) overarbejde i perioder, kan ofte øge kvaliteten, da man så tit fokuserer mere på arbejdet. Problemet er bare at overarbejde tit er relateret til stramme deadlines, hvor man, på trods af ekstra arbejdsindsats, er nødt til at foretage workarounds og shortcuts, for at løse opgaven i tide.

#39 Hvornår kommer eller-delen (sidste sætning)? ;-)
Gravatar #41 - Borg[One]
2. apr. 2007 15:19
#40 havde faktisk noget på tegnebrædtet, men da jeg ikke kunne formulere det ordentligt, valgte jeg det fra - men fik altså ikke rettet til.

Tricket er, at hustruen er uddannet jurist.
Det er en uddannelse, der knytter sig rimelig heftigt til det enkelte land, og det lovprincipper, så det er ikke den mest åbenlyse uddannelse at få job på i andre lande. Omvendt må man gå ud fra, det giver nogle ideer om de generelle principper bag lovgivning, og det kan måske bruges andre steder.
Men det kommer i sidste ende ret meget an på, hvilket land man snakker om, og hvor henne i landet min arbejdsplads villle være.
Anyway - før man har noget der er temmelig konkret, vil det være helt umuligt at forholde sig til det - jeg tror i virkeligheden, det er det der er humlen...
Gravatar #42 - RMJdk
2. apr. 2007 19:25
Begrundelsen ligger og bunder i at jeg som sagt har problemer med min hukommelse (tourette) kan ikke huske complex ting, derfor er uddannelse for mig desværre udlukket. lad os bare sige det sådan her, når ens lærer i folkeskolen siger at du lige så godt kan lade være med at gå op til eksamen. Så siger det jo nok det hele..

Problemet er at vi herhjemme kun kan have det godt. pga andre skal lide. er det fair at folk i udlandet skal arbejde og dø tidligt for lavere løn end vi for i slagteri branchen. jeg kan fortælle en hver her, at i holder ikke 10år i slagteri faget. Som sagt har vi sendt mange på førstidpension som er omkring min alder på 23år. Er det ikke også lidt dumt for samfundet at os der ikke er gode i skolen skal udnyttes sådan.

Jeg er ikke sur. Synes bare det er et latterligt samfund, hvor at du skal have en viden som einstein bare for at blive skraldemand næsten. Der er ikke mange job muligheder for mindre kloge folk. Noget helt andet er at Danmark vil aldrig kunne konkurrer med udlandet lige meget hvad vi gør. Det ender da med at Danmark bliver øde. vil ihvertfald gerne vide hvordan nogle herhjemme kan konkurrer med østarbejder til 5kr om dagen i løn nogen steder.

Da 80 timer om ugen i mit fag og du falder død om. Havde et gut der arbejder over hele tiden, en dag fald ham om med en blodprop. heldigvis overlevede han. Men igen han var 24år.

Vi kan ikke alle gøre hvad vi vil. Selvom i er mange herinde som tror det. Det er også en uheldig udvikling at folk idag er så fokusere på et arbejde, istedet for at priotere deres børn, fritid noget højere.

Kunne aldrig drømme om at arbejde over, eller slikke chefen i røven for noget som helst. Men det er så også mig. Siger tingene som de er. Pakker ikke noget ind, om folk kan lide det / mig eller ej, er lige meget.
Gravatar #43 - kasperd
2. apr. 2007 20:20
[url=#39]#39[/url] Borg[One]
Hvad har du af uddannelse?
Jeg har en ph.d.-grad i kryptologi. Derudover er jeg ret godt inde i, hvordan computere fungerer. Jeg kender en hel del netværksprotokoller. Jeg har kendskab til mange aspekter af Linux. Der er ingen tvivl om, at mit kendskab til de områder har været en kraftigt medvirkende årsag til, at jeg fik jobbet. Måske kunne jeg have fået jobbet blot på min kandidatgrad og den viden jeg har om computere, men det finder jeg aldrig ud af. Jeg er ikke den eneste i afdelingen med en ph.d.-grad, men der er også personer, som ikke har en.

Er Google et godt sted at være, eller er det bare den store fokus på deres fryns der får folk til at gå amok?
Jeg synes det er en glimrende arbejdsplads. Mine kolegaer er nogle behagelige typer. Vores chef er flink og bekymrer sig om medarbejdernes velbefindende. Og samtidigt har han et soldit kendskab til teknikken, som man ikke altid finder hos chefer i andre virksomheder.

Jeg har oplevet, at Google generelt vil have at medarbejderne skal have det så godt som muligt. Det med frynsegoderne er bare en del af det.
Gravatar #44 - Borg[One]
2. apr. 2007 22:09
#42 Jeg er skam helt enig med dig i, at der til tider stilles nogle mystiske krav til de forskellige uddannelser.
Såvidt jeg erindrer skal man have både engelsk og tysk, for at blive uddannet lastbils-chauffør, og en murer, uden en amsse matematik er jo helt utænkelig - og uanset hvordan man vender og drejer det, så efterlader det nogle mennesker på jorden.

Og nej, der findes mange skæbner, der understreger at vi ikke bare kan gøre hvad vi vil, men det er i og for sig ligegyldig hvad du har af uddannelse og evner. Mr Einstein drømmer måske om at blive elitesoldat, men har problemer med ryggen - og som du siger, det er ikke alle der kan tage en teoretisk uddannelse.
Min pointe var såmænd også bare, at hvis du er utilfreds med dit liv, er du den eneste der kan ændre det - man har nu engang kun de ressourcer man har, så er det op til den enkelte at finde en måde at udnytte sine ressourcer på den mest optimale måde.
Uanset hvordan man vender og drejer tingene på, så får vi aldrig et lige samfund, meget enkelt fordi vi er født ulige. Det kan man så bitche over, eller forholde sig til og handler derefter.

Desuden er jeg uenig i, vi kun kan have det godt, ved at andre lider. Hvis du finder lykken i et andet job - så berør det jo i bund og grund ikke mig, måske på anden måde, end at der komer gladere indlæg fra dig herinde. :)
Og omvendt, at der er fri frugt, og cola-automater på mit arbejde, hverken tilførere eller fjerner noget som helst fra dig og dit liv.

Og du har skam også ret i, at vi ikke kan konkurrere med andre lande, når det kommer til ren produktion. Man forsøgrr på forskellige måder at hamle op - bl.a. ved at presse citronen hos de medarbejdere der er involveret i produktionsarbejde.
Det er alene et overlevelses-trick, og er egnetlig ikke af ond vilje, desværre efterlader det nogle ret skidte arbejdsforhold.
Så jeg gentager mit råd, uden iøvrigt at være ekspert på dit arbejdsområde, eller at vide noget som helst om branchen og ledigheds-forhold.
Hvis det er muligt, er der måske mere fremtid i et job ved en detail-slagter eller en delikatesse, end der er i industri-slagteri.

#43 Nice one - du er en af dem, der ikke har været til at vippe ud af skolen... :-P
Tænkte nok det var noget i den stil, det er en rigtig god investering, med både kandidat, og ph.d.
Jeg er selv uddannet datamatiker, og igang med noget supplerende diplom-uddannelse. Den manglende kandidat-baggrund, gør så også at jeg ikke er vildt eftertragtet, hverken herhjemme, eller på det store marked.
Jeg håber dog, at ved at supplere op, med en masse efteruddannelse, og den erfaring mit arbejde kan give mig, at blive til en mere interessant profil, over tid.
Skoler som IT-U, åbner op for gode studier, ved siden af arbejdet.
Gravatar #45 - Disky
3. apr. 2007 05:37
#44
Jeg er selv uddannet datamatiker, og igang med noget supplerende diplom-uddannelse. Den manglende kandidat-baggrund, gør så også at jeg ikke er vildt eftertragtet, hverken herhjemme, eller på det store marked.

Jeg tror du lægger for meget i vigtigheden af en kandidat grad.

Rigtigt mange firmaer er langt mere interesseret i hvilken erfaring du har både direkte fagligt, men også indenfor andre områder, og ikke kun hvad der står på dit uddannelses diplom.

Men selvfølgelig er der firmaer der specifikt kun vil havde ph.d'ere eller cand.'er.
Gravatar #46 - hgul
3. apr. 2007 09:41
#45 Man ser så desværre også firmaer der er meget fokuseret på folk der kan kalde sig cand. også i situationer hvor det slet ikke er nødvendigt.

Så hvis firmaerne nu ville overveje hvad det er de egentlig har brug for, så er der nok et par ting der ville se bare en smule anderledes ud.
Gravatar #47 - arne_v
3. apr. 2007 13:54
#46

Der er ofte 2 hurdles i at få et job:
1) blive udvalgt af personale afdelingen til at komme til samtale
2) overbevise ens kommende chef ved samtalen om at man kan noget

Hvis man kommer til #2, så er der muligheder uanset uddannelse.

Men #1 kan være et problem - der er mange steder, hvor bunkerne
af ansøgninger bliver sorteret efter uddannelse.
Gravatar #48 - Disky
3. apr. 2007 14:40
#47
Men der findes mange gode tricks.

Sæt dig ind i hvad firmaet laver.
Ring så til firmaet tal med relevante personer i personale afdelingen, og spørg ind til relevante ting, sørg for de har fået med hvad du hedder (så de giver dig 10 sek mere når de læser din ansøgning)

Hvis man har et ikke helt normalt navn er det også et plus i sammenhæng med det ovenstående.

Sørg for man i sin ansøgning også giver udtryk for ting der ikke direkte er relateret til stillingen, f.eks. at man arbejder som instruktør i en sportsklub, man er elite svømmer osv.

Firmaer der går meget op i hvad der står på ens papir er i mine øjne ikke et spændende sted at være, eftersom de går for meget op i ting der ikke nødvendigvis er vigtige. Hvorimod steder der kigger mere på personen, kemi, baggrund osv tit er mere spændende steder at være.
Gravatar #49 - Borg[One]
3. apr. 2007 22:33
I mit firma, skal man i disse tider, nærmest være kandidat for at få lov til at feje gulvet.

Jeg har set flere opslag fra vores HR-afdelingen, hvor det eneste de fokusere på, det er at der står Cand.* på ens bevis.
Det er tilsyneladene fuldstændig ligegyldigt hvad kandidat-grad er taget i - og hvad jobbet går ud på.
Det interessante er, at flere af de stillinger, man forsøger at besætte med kandidater, var før i tiden besat af elev-uddannede folk. Det er ren snobberi.

Men uanset hvordan man vender og drejer tingene, så åbner en Cand.scient eller Cand.IT altså nogen døre, som hverken min famøse datamatiker, eller et tilhørende diplom kan og er selve ens grunduddannelse indiskutabelt på plads, så er der en hel del bekymringer, som forsvinder fra arbejdsgiveren...
Gravatar #50 - kurtadam
5. apr. 2007 11:10
#49, Jeg tror ikke dit firma ligner det "normale", så måske skulle du kigge på andre muligheder. Det er midt generelle indtryk at det mest er det offentlige, der kigger eksamensbeviser, mens private firmaer først og fremmest ser efter erhvervserfaring.

Det er rigtigt at datamatikerne har haft det svært (og måske stadig har det), men kun indtil det er lykkedes dem at få noget erfaring på CV'et.

Hvis du kan skrive en jobansøgning, som du skriver indlæg på newz, så skal du nok klare at få ønskejobbet.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login