mboost-dp1

Datateknikker med speciale i programmering, Hvad kan de?


Gå til bund
Gravatar #1 - bonitzenator
16. jan. 2013 12:40
Hej

jeg sidder i dag i lære i en mellemstor virksomhed som datateknikker med speciale i programmering, da det er en ret ny gren af datateknikker uddannelsen har jeg haft en del besvær med at finde information om hvad disse gutter laver, efter endt uddannelse.

Ved søgning fandt jeg en hel del negative udtalelser om selve det at kunne programmere, det tilsyneladende første hold blev færdig her til sommer, (jeg kan tage fejl, og så er det altså 2. hold)
det undrede mig en del at flertallet mener at disse altså ikke kan programmere.

Så jeg agter at fyre op under debatten igen, med den overbevisning at folk godt ved at datateknikker med prog. speciale er en erhvervs uddannelse på 5 år, hvor man skiftevist er på skole og ude på en virksomhed,

###
Jeg mener netop at en praktisk rettet udvikler har en del flere værktøjer end... (jeg vælger at sammenligne med en datamatiker da de to uddannelser har ca næsten lige langt).

En datateknikker har i næsten 5 år siddet med sikkerhed, drift, deployment, support og sidst men ikke mindst, tæt kontakt til modtageren, og kender ikke bare til best pratice metoder at gøre ting på, men faktisk viden om hvordan virkeligheden ser ud, og har (med sandsynlighed) lavet fejl, og lært af dem

hvorimod en 3 år generelt udannet person toppet af med 2½ år specialisering i programmering eller systemudvikling, måske kan have mere besvær med at se sammenhængen mellem det man udvikler, og brugen af det

Jeg har erfaret at det vigtigste i udvikling, er at forstå behovet!
(mindre detaljer som det offentlige glemmer af og til)

Så hvis der er nogen der har erfaringer med disse, eller faktisk ikke ved noget som helst men bare gerne vil sige deres mening :) feel free
Gravatar #2 - fjols
16. jan. 2013 12:46
Som jeg siger hver gang dette bliver bragt op, så kommer det mest an på lærepladsen samt eleven.
Nogen bliver rigtig gode programmører og andre kan ikke ret meget. Selve uddannelsen er rigtig nem at komme igennem uden at lave noget.

I den virksomhed jeg var hos fik vi nogen rigtig dygtige udviklere ud af det der kendte til en masse forskellige ting.

Jeg sidder nu og skal ansætte en ny programmør hvor jeg er nu og jeg ville ikke tøve med at ansætte en datatekniker (har faktisk 2 der skal til samtale).

Datamatikere vil jeg tro har en anden tilgang til tingene, en mere skole tilgang, hvorimod datateknikerne har erfaring fra den virkelige verden.
Programmørerne i vores danske afdeling er vist hovedsageligt datamatikere og de klarer det rigtig godt.
Gravatar #3 - bonitzenator
16. jan. 2013 13:28
til #2
Jeg er overvejende enig med at skolens målepinde er alt for lave, og at det klart afhænger af læreplads og elevens egne ambitioner,

dog vil jeg pointere at skolerne også kan være et pejlemærke ved vurderingen her, jeg vil af ren principiel årsag ikke nævne navne, men en af de danske skole som jeg kender til har simpelthen en elendig holdning til undervisning, og det spejler sig i elevernes undervisning, dette er ikke en skole jeg selv har været på, men simpelthen fordi alle jeg kender/har kendt som har været der(som DT/IT), har fået elendig undervisning

I min klasse gik 3 elever ud af H1, grundet vores lære ambitioner, jeg kan kun sige at det blev en bedre klasse, og at jeg syntes det var en god ting!
Gravatar #4 - Magten
17. jan. 2013 07:08
Der er desværre nogen der ikke rigtig anerkender erhvervsuddannelserne indenfor IT, netop fordi det kan være meget nemt at komme igennem.
Selv er jeg ikke et sekund i tvivl om at det var den rigtige vej for mig, omend jeg til tider kan fortryde at jeg ikke tog datateknikeren hele vejen istedet for at springe over på IT-supporteren.

Netop det at uddannelsen ikke kun foregik på skolebænken satte jeg stor pris på. Jeg var så også heldig at få en læreplads hvor jeg fik ansvar stort set fra dag 1, havde rimelig frie tøjler og lærte meget mere end krævet.
Gravatar #5 - arne_v
28. jan. 2013 18:56
#erfaring & teori

Følgende er for udvikling. Drift er lidt anderledes.

Udvikling er mange ting:
* videnskab (teori)
* håndværk (erfaring)
* kunst (talent)

Nogle uddannelser fokuserer meget på teori. Den rene form er universitets uddannelser.

Nogle uddannelser fokuserer på praktisk erfaring. Bl.a. den her omtalt uddannelse.

Jeg betragter datamatiker som værende en blanding med overvægt til teori.

Min anbefaling vil altid være at tage den teoretiske uddannelse.

Argument:
- dem med en teoretisk uddannelse får den praktiske erfaring alligevel når de kommer ud og får det første arbejde
- dem med en praktisk uddannelse får næsten aldrig taget sig sammen til at studere teori

Når det er sagt, så er der naturligvis også andre faktorer som spiller ind:

* mulighed for gennemførsel - de teoritunge uddannelser har notorisk høje frafaldsprocenter

* familieære forpligtigelser

Gravatar #6 - Bundy
11. feb. 2013 08:48
Magten (4) skrev:
Selv er jeg ikke et sekund i tvivl om at det var den rigtige vej for mig, omend jeg til tider kan fortryde at jeg ikke tog datateknikeren hele vejen istedet for at springe over på IT-supporteren.


Jeg blev tvunget over i IT-supporter uddannelsen, fra datatennikker fordi jeg fik en læreplads. Det er nu 6-7 år siden jeg blev uddannet, og det har heldigvis ikke været et problem for mig - Men jeg kan godt forstå hvis er ringe tillid til IT/DT fordi folk lollede sig fandme gennem uddannelsen.. Skolen var sgu ligeglad med det faglige niveau, bare folk bestod så de fik penge. Sucks.
Gravatar #7 - XorpiZ
12. feb. 2013 07:40
#6

Ja, det var sgu en lorteuddannelse. Føj hvor lavede jeg absolut intet i mine fem år på skolen :D
Gravatar #8 - IT-ekspert Kejser
12. feb. 2013 09:29
#6+7 Hvilken retning skal man så gå i stedet? :)
Gravatar #9 - fjols
12. feb. 2013 09:36
Det er en fin uddannelse, men forvent ikke at få en masse ud af skoletiden.
Nogen skoler har fin undervisning, mens andre bestemt ikke har.
Har selv gået på Aalborg, Viborg og Århus, hvor jeg kun var tilfreds med Aalborg. Viborg efter de skiftede skole blev også okay, mens Århus mest var spild af tid.
Gravatar #10 - XorpiZ
12. feb. 2013 10:08
Hr. Kejser (8) skrev:
#6+7 Hvilken retning skal man så gå i stedet? :)


Det kommer vel an på dine interesser og hvor moden du er :)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login