mboost-dp1

Flickr - saschaaa

Folketinget debaterer, om internetudbyderne skal være internetpoliti

- Via Version2 - , redigeret af kasperfmn , indsendt af Hubert

Et lovforslag, som blandt andet gik ud på, at de danske internetudbydere skulle blokere for adgangen til hjemmesider, som sælger ulovlig medicin, har startet en debat i Folketinget om udbydernes rolle, når det kommer til censur på det danske internet.

Den første behandling af lovforslaget torsdag i sidste uge viste dog stor skepsis mod anvendelsen af DNS-blokeringer uden dommerkendelse. I forvejen kender man sådanne blokeringer blandt andet fra sager om børneporno, men ved sådanne sager kræves der dog en dommerkendelse først.

I torsdags blev det også vedtaget, at der skal afholdes en høring, som skal bestemme, om de danske internetudbydere skal pålægges myndighedsudøvelse i sager om blokering af hjemmesider.

Både SF, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti udtrykker over for Version2 skepsis over ideen om at blokere for hjemmesiderne. Blandt andet peges der på Kina som skrækeksemplet, hvor regeringen bestemmer over, hvilke hjemmesider der kan tilgås på internettet.

Sophie Hæstorp Andersen, Socialdemokratiet skrev:
Der mangler en principiel diskussion af den metode, som flere og flere ønsker at tage i brug. Vi så det senest med spillovgivningen på Skatteministeriets område. Socialdemokratiet ønsker ikke en kinesisk firewall, hvor myndighederne i stigende grad styrer, hvad der skal ligge på nettet eller ej.





Gå til bund
Gravatar #51 - gnаrfsan
11. feb. 2011 16:36
fidomuh (49) skrev:
Saa ytringsfriheden er altsaa tidsbegraenset? Hvordan giver det mening og hvor staar det i loven?

Nej, det er lige præcis det, du ikke forstår. En yttring er en yttring, og du har ingen rettigheder der siger at den skal være offentligt tilgængeligt i al evighed. Du har lov til at bringe den ud til offentligheden i det øjeblik, du foretager yttringen, og derefter må politiet konfiskere den, hvis den har fysisk form og er ulovlig, fordi den overføres til ejendomsretten. Er det på anden måde ulovligt, f.eks. en injurie, så må den person, det går ud over sagsøge dig for den.
fidomuh (49) skrev:
... Saa dit argument er, at saalaenge man kan omgaa forhindringerne, saa er det OK?

Der er da ingen der forhindrer dig i at oprette en hjemmeside med ulovligt indhold. Du må bare tage konsekvenserne bagefter.
fidomuh (49) skrev:
Men det er ogsaa danske borgere der forhindres i at tilgaa informationen?

Der er intet i grundloven, der sikrer dig rettigheder til information. Jeg gider ikke tælle hvor mange gange, jeg allerede har skrevet det.
fidomuh (49) skrev:
Er det du siger, at Danmark bare kan indfoere et filter som i Kina og sige GFY til resten af verden?

Ja. Hvis siderne er udenlandske. Men har blokkeringen ingen begrundelse, f.eks. i straffeloven, er den næppe holdbar. Alle de blokkerede sider er blokkeret i henhold til straffeloven.

Der er ingen der siger at grundloven skal være perfekt i din verden.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login