mboost-dp1

Shutterstock

FN kårer Danmark som verdensmester i digital infrastruktur

- Via Berlingske -

FN har i en nylig rapport kåret Danmark til at have verdens bedste digitale infrastruktur, skriver Berlingske og Ritzau.

Rapporten er udarbejdet af FN’s afdeling for offentlige institutioner og digital regering, DPIDG, og ser på en række digitale ydelser, som lande tilbyder borgere.

Det gælder blandt andet onlineundervisning, muligheder for at ordne sine skatteforhold på nettet og muligheder for at søge om økonomisk understøttelse digitalt.

Der er dog tæt løb i toppen af tabellen, og også Finland og Sydkorea rangerer pænt med henholdsvis en anden- og en tredjeplads.

Selvom flere lande måske sender lange blikke mod den danske onlineinfrastruktur, er det dog ikke en udvikling, som har været helt kærkommen i alle dele af samfundet. Udskiftningen af NemID med MitID mødte blandt andet kritik fra Ældre Sagen, som mente, at man lod ældre i stikken, fordi man skal have en mobiltelefon for at godkende log-in med MitID.

Læs også: Danmark er europamestre i cybersikkerhed.

Rapporten fra FN udkom onsdag. Bag Danmark, Finland og Sydkorea kom blandt andet vores skandinaviske naboer Sverige på en femteplads og Norge på en 17. plads.

Gå til bund
Gravatar #1 - arne_v
30. sep. 2022 15:43
Gravatar #2 - Claus Jørgensen
30. sep. 2022 15:51
Interasant. Jeg havde troet Sverige ville være nr. 1
Gravatar #3 - arne_v
30. sep. 2022 16:37
#2

De er kun nummer 5.

Men de er højere end Danmark i HCI (IT kundskaber) men lavere i OSI (offentlig self service portaler) og TII (internet rådighed og hastighed).
Gravatar #4 - SpegepølseBøvs
30. sep. 2022 18:04
De jeg var rejsemontør i Finland, og så deres system, virkede det til at deres system virkede bedre og mere fornuftigt end vores. Men måske er det fordi jeg læser mere om vores eget digitale infrastukturs formåen end deres.
Gravatar #5 - Claus Jørgensen
30. sep. 2022 22:18
arne_v (3) skrev:
men lavere i OSI (offentlig self service portaler)
Det giver ikke mening, ALT er online :D

Jeg har boet her i 10 år, og den eneste gang jeg var på et fysisk kontor var da jeg skulle udfylde immigrationspapirene (hvilket kan gøres online nu)
Gravatar #6 - p1x3l
1. okt. 2022 09:37
så står det fandme slemmere til rundt omkring end havde forstillet mig xD

https://www.version2.dk/artikel/uhyre-simpelt-hack...
Gravatar #7 - arne_v
1. okt. 2022 14:46
#5

Jeg er ikke overbevist om at de data der ligger til brug for sådan en rapport nødvendigvis er specielt gode.

Den trods alt lille forskel kan sagtens ligge indenfor usikkerheden i data.
Gravatar #8 - arne_v
1. okt. 2022 14:53
#6

Der er lidt en EB sag.

Brugernavne er ikke tiltænkt at være hemmelige. Sikkerheden ligger i password og den anden faktor. Der er formentligt en meget stor del der har brugernavn som er uhyre nemme at gætte fordi det er en kombination af deres navn evt. med lidt trailing digits.

At login forsøg låser konto enten over en tid eller indtil en form for oplåsning er også helt almindeligt for at beskytte mod brute force attack.
Gravatar #9 - graynote
2. okt. 2022 21:52
arne_v (8) skrev:
#6


At login forsøg låser konto enten over en tid eller indtil en form for oplåsning er også helt almindeligt for at beskytte mod brute force attack.


Det har jeg altid set som en enorm svaghed, for et så centralt system som MitID, for hvis formålet med angrebet ikke er at kompromittere data, men at forkrøble et system, der bliver mere og mere vitalt for et lands digitale hverdag, så, ja...værsgo'.

Jeg fik en idé (der nok allerede er derude) om at benytte et "for-login", som første del af et dobbelt-login. Dette for-login skulle ikke lukkes ved for mange loginforsøg. Anden del af af processen skulle fungere som normalt og altså fortsat lukke for loginforsøg efter et givent antal forsøg.


Det vil i praksis gøre det umuligt ressourcekrævende at på nogen meningsfuld måde at forkrøble systemet ved at låse folk ude, da hver enkel brugers for-login skulle succesfuldt brute forces, for at brugerne kunne lukkes ude fra deres hoved-login.

Gravatar #10 - arne_v
2. okt. 2022 22:49
#9

Faktisk en interessant ide. Omend UX folket sikkert ikke vil være glade for den.

Men bemærk at den låste tid ikke behøver at være så lang. Få sekunder er nok til gøre brute force ineffektiv. [A-Z0-9]{8} password og 1 sekunds låsning giver en forvente crack tid på ca. 44500 år.
Gravatar #11 - dugfrisk
12. okt. 2022 13:10
Biden smiler i baggrunden.
JAAAAA JAAAAAA JJAAAA . MERE CLOUD!!! JAAAAA JAAAA. WTC7 JAAAAA JAAAAA
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login