mboost-dp1

Ditte Vinterberg Weng

Danmark er europamestre i cybersikkerhed

- Via Computerworld - , indsendt af arne_v

Det danske cyberlandshold vinder guld i EM i cybersikkerhed 2022 (ECSC) og skriver dermed historie, lyder det fra Computerworld.

Det er den hidtil bedste placering Danmark har opnået til EM i cybersikkerhed.

“Danmark skriver jo cyberhistorie med det her,” lyder det fra landstræner og professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen. “Jeg tror, det viser, at det arbejde vi laver med at opbygge cyberfællesskaber for unge talenter virker. Det er en virkelig flot præstation af et virkeligt stærkt hold.”

Fordelt over i alt 19 timers intense kampe på digital grund har landene udfordret hinanden og sig selv i cyber-dicipliner som web, reverse engineering, kryptografi, hardware hacking, forensics, binary exploitation og OSINT.

I alt dystede 27 EU-lande og seks gæstelande i en to dages duel i cybersikkerhed. Gennem hele konkurrencen har Danmark været med i den absolutte top. I både “Jeopardy” og “Attack/Defence”, som var de overordnede cyber-temaer, placerede Danmark sig på en klar førsteplads.

Gå til bund
Gravatar #1 - FeedMe
23. sep. 2022 09:36
Gad godt vide hvor mange kvinder der deltog. Sådan noget med IT er jo et fysisk krævende arbejde hvor kønnene ikke har de samme forudsætninger.
Gravatar #3 - kriss3d
27. sep. 2022 08:43
#1 Meget meget få kan jeg fortælle dig.

#2 Ja. Men det er vel også ret svært hvis kvinder bare ganske enkelt ikke gider arbejde med den slags ting. Så hjælper det ikke uanset hvad man gør hvis man ikke ligefrem tvinger folk til det.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login