mboost-dp1

Flickr - o2ma

Fængsel tager indsat i at hacke it-system

- Via Bleeping Computer - , indsendt af modgaard

Tidligere i år hackede fem indsatte et fængsel med en computer bygget af stjålne reserve-dele. For nylig kom det så frem, at en mand i Michigan forsøgte det samme med det formål at skaffe sin ven tidligere løsladelse.

Konrad Voits forsøgte først at phishe efter retsregistre fra fængslets ansatte ved at udgive sig for at være en Daniel Greene og oprette et falsk domæne, der skulle efterligne Wasthenaw Countys hjemmeside.

Dette lykkedes ikke, og han skiftede derfor plan og begyndte at ringe til fængslets it-ansatte under pseudonym og bad dem om at besøge bestemte hjemmesider og køre bestemte exe.-filer, der efter sigende kunne opgradere fængslets systemer.

Således fik Voits adgang til passwords, brugernavn, e-mails på 1600 ansatte i Wasthenaw County og forsøgte desuden i XJail-systemet at ændre en indsats data, så han kunne blive løsladt før tid.

Ændringen i systemet blev dog opdaget med det samme, og FBI blev kaldt på sagen. Voits kan nu risikere op til 10 års fængsel og en bøde på op til 250.000 dollars, hvilket ca. er det samme som det kostede at estimere omfanget af Voits hacking.





Gå til bund
Gravatar #1 - CBM
6. dec. 2017 08:14
men bør indsatte have adgang til telefoner og computere i det hele taget og så uden opsyn?

jeg ved godt vi sikkert har et hyggeonkel fængsels system her i Danmark, men USA har da ry for at have mere barske fængsler så vidt jeg ved?
Gravatar #2 - SwineDK
6. dec. 2017 09:22
#1 Det var en computer, som han havde samlet af stjålne dele..

Det er normalt at indsatte i USA arbejder med et eller andet.. Nogle fængsler reparerer indsatte hardware og skiller det ad til genbrug og i denne proces kan der jo godt komme til at mangle nogle komponenter..
Gravatar #3 - brostenen
6. dec. 2017 09:48
#1
Jeg mener ikke man må have mobiler, og internet samt fastnet telefoner skal vist være under opsyn.

Det sagt, så fejler det amerikanske system mere end det danske. Det er jo mennesker og mennesker skal rehabiliteres og ikke behandles som dyr. I nogen amerikanske stater benytter man straffearbejde, men det er så integreret i statens økonomi, at de frygter samme konsekvenser som før den amerikanske borgerkrig. Med andre ord, så er straffearbejde i de stater, det samme som slaveri. F.eks. så er der en politistyrke i en amerikansk sydstat, hvor politiet offentligt har sagt at de frygter det bliver afskaffet, da de så ikke ved hvordan de får råd til t få vasket deres politibiler.

Anyway... Straffearbejde i usa er en mild straf. Forestil jer de fængsler, hvor man er isoleret fra alle andre mennesker, i omkring 23 ud af 24 timer. Man ser ikke andet end de rå beton vægge hver dag, fordi man ikke må eje ting at sætte på væggen.

Nej. Så hellere give et menneske noget at give sig til. Ellers udvikler de indsatte mentale problemer i den slemme kaliber. Det er nok billigst for samfundet i længden.
Gravatar #4 - kblood
6. dec. 2017 17:23
#3 Desværre er Danmark vidst en del værre en USA når det gælder isolations fængsling. Okay, hvis det er hele deres fængsels straf der er sådan, så er det værre i USA, men i Danmark har der været en del sager om at man havde fanger i isolation for lang tid af gangen og for lang tid samlet i løbet af deres tid i fængsel.

https://www.information.dk/indland/2009/09/danske-...

https://www.bt.dk/politik/amnesty-man-kan-godt-bek...
Gravatar #5 - dub
6. dec. 2017 17:53
Konrad Voits var ikke indsat da han da han lavede disse angreb imod fængslet. Hvis han havde været indsat havde han nok også sat hans egen straf ned.
Gravatar #6 - arne_v
7. dec. 2017 00:11
brostenen (3) skrev:

I nogen amerikanske stater benytter man straffearbejde,


Det gør man i de fleste stater og i de fleste lande.

Inklusive Danmark.

brostenen (3) skrev:

men det er så integreret i statens økonomi, at de frygter samme konsekvenser som før den amerikanske borgerkrig. Med andre ord, så er straffearbejde i de stater, det samme som slaveri. F.eks. så er der en politistyrke i en amerikansk sydstat, hvor politiet offentligt har sagt at de frygter det bliver afskaffet, da de så ikke ved hvordan de får råd til t få vasket deres politibiler.


Så de kunne risikere at skulle køre i beskidte politibiler. Monstro ikke staten ville kunne overleve det.

Gravatar #7 - arne_v
7. dec. 2017 03:05
CBM (1) skrev:

men USA har da ry for at have mere barske fængsler så vidt jeg ved?


Ja.

Men der er forskellige typer fængsler.

Ofte opdelt i low/medium/high security fængsler.

High security fængsler er rædseslfulde.

Men der er altså også andre fængsler.

Imidlertid er high security fængsler jo en bedre historie i medierne, så det er næsten altid dem der bliver vist.

https://www.bop.gov/about/facilities/federal_priso...

https://soapboxie.com/government/US-Prison-Securit...

https://people.howstuffworks.com/prison.htm


Gravatar #8 - brostenen
8. dec. 2017 22:37
arne_v (6) skrev:

Så de kunne risikere at skulle køre i beskidte politibiler. Monstro ikke staten ville kunne overleve det.


Ikke i Arizona, Luisiana og andre sydstater. Der er straffearbejde noget som udnyttes, specifikt til at høste afgrøder, vaske politivogne/brandbiler og langt mere. Check lige den her...


Gravatar #9 - arne_v
9. dec. 2017 01:15
#8

Klart når der er nogen som i en Youtube video som siger at det er slavearbejde, så er det slave arbejde.

Arbejde i fængsel er en helt normal ting. Også i Danmark.

http://www.kriminalforsorgen.dk/Arbejde--uddannels...


Man har pligt til at være beskæftiget, mens man afsoner en fængselsstraf. Det betyder, at man enten skal passe et arbejde, en uddannelse, være i behandling eller på anden vis være beskæftiget med en godkendt aktivitet i dagtimerne svarende til en 37 timers arbejdsuge.


I Danmark vasker de ikke politibiler men laver nummerplader. Men forskellen er vel ikke stor.




Gravatar #10 - arne_v
9. dec. 2017 01:19
#8

Og Arizona er iøvrigt ikke en sydstat.
Gravatar #11 - brostenen
9. dec. 2017 21:48
#10
Jeg mener klart at det er slavearbejde. Vi snakker jo om folk der har lavet ikke voldelig kriminalitet. Mordere og bankrøvere samt folk som har lavet kriminalitet af seksuel karakter, ville aldrig blive sat til sådan noget i usa.

Som der pointers i op til flere reportager, så er lønnen enten 1/3 af den pågældende stats mindsteløn, eller også er der ingen betaling. Jeg ved ikke om det at blive tvunget ud i at lave mad til politiskolen, bygge møbler for wallmart eller andet i den størrelse, til 3 dollars i timen og uden mulighed for pause eller fagforening er slavearbejde i dine øjne. Men det er det altså i mine øjne, når ens fængselsdom bliver forlænget, hvis man siger fængselsbetjenten det mindste imod.

Vidste så ikke at Arizona er en nordstat, da den ligger i sydvestlige del af usa, i nærheden af californien og utah.
Gravatar #12 - kblood
11. dec. 2017 06:35
Slavearbejde er ret veldefineret... bliver de tvunget til at arbejde og det arbejde er uden løn, så er det slave arbejde. Jeg mener nu at de i fængslerne gerne får løn for det. Den er vidst ret lav, men der skulle være en løn.
Gravatar #13 - brostenen
11. dec. 2017 21:23
#12
Nemmerlig. Det er fordi at tvangsarbejde er en del af afsoningen og ikke et tilbud man f.eks. får her i danmark, om at have noget og rive i for at få dagene til at gå. I det mindste har danske fanger stadig mulighed for at tilvælge arbejde, for at tjene en klink til de cigaretter og shampoo de har brug for.

Så du kan godt se at jeg er harm, når en politichef i usa står og siger at de ikke har råd til at løslade fanger før tid, på grund af god opførsel.
Gravatar #14 - arne_v
12. dec. 2017 01:24
#11 & #12

Fængsel er helt klart en fratagelse af folks frihed. Det er nærmest en definition på fængsel. Fængselsstraf er også kendt som frihedsstraf.

Lidt afhængig af fængslet overtager fængslet kontrollen med personens liv: bestemmer hvor han skal opholde sig hvornår, bestemmer hvornår han skal stå op og gå i seng, bestemmer hvornår han skal spise, bestemmer hvornår han skal i bad. Og hvornår han skal arbejde.

Det betragter jeg ikke som slaveri.

Tradition. Stort set alle lande bruger fængselsstraf og i mange af dem skal fangerne arbejde. Det er ikke gængs at kalde USA, Storbrittanien, Polen og Danmark for lande med slaveri p.g.a. dette.

Faktisk forskel. Slaver betrages som ejendom og er enten gjordt til slaver med magt eller født ind i det. Fængselsindsatte er født frie og kunne have valgt at forblive frie, men valgte at begå en forbrydelse som de viste kunne give fængselsstraf, og de blev fanget og dømt til en midlertidig indsættelse i fængsel (USA har "life without possibility of parole" som ikke er midlertidig). Ret forskelligt.

Med hensyn til at de skal arbejde, så er det også almindeligt og jeg kan heller ikke se et poroblem i det.

For det første er der en god opdragende effekt i at de indsatte vænner sig til at man arbejder 8 timer om dagen. Det kan måske resultere i at nogen af dem begynder at arbejde, når de løsledes i.s.f. at fortsætte en kriminel løbebane.

For det andet vil mange fanger nok foretrække at arbejde fremfor ikke at lave noget. Det må være sjovere at vaske politibiler end at glo ind i en betonvæg.


Gravatar #15 - arne_v
12. dec. 2017 01:27
brostenen (11) skrev:

så er lønnen enten 1/3 af den pågældende stats mindsteløn, eller også er der ingen betaling.
...
til 3 dollars i timen


Normalt tjener fangerne i USA fængsler betydeligt mindre end 3 dollars i timen. 0.50-1.00 dollars i timen er mere typisk.

Men det er ikke specielt for USA.

I Danmark tjener fanger ca. 100 kroner om dagen.

I Storbritannien tjener de 9 pund om ugen ifølge BBC:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/727502...

I Polen får fanger dog mindsteløn.

Gravatar #16 - arne_v
12. dec. 2017 01:30
brostenen (13) skrev:

... et tilbud man f.eks. får her i danmark, om at have noget og rive i for at få dagene til at gå. I det mindste har danske fanger stadig mulighed for at tilvælge arbejde ...


Ikke korrekt.

Som dokumenteret i #9 s har fanger i danske fængsler pligt til beskæftigelse 37 timer om ugen.

Så medmindre de vælger at sidde på skolebænken, så er det arbejde.


Gravatar #17 - arne_v
12. dec. 2017 02:07
brostenen (11) skrev:

Vidste så ikke at Arizona er en nordstat, da den ligger i sydvestlige del af usa, i nærheden af californien og utah.


Sydstat er mere kultur og historie end geografi.

Grundliggende er det de stater som var en del af CSA under borgerkrigen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Southern_United_Stat...

Det inkluderer ikke Arizon selvom den stat ligger helt sydpå.

Den er dog heller ikke en nordstat.

Den er en del af vest USA (i nogle sammenhænge sydvest USA).

Gravatar #18 - brostenen
12. dec. 2017 10:26
Oki doki... Kan se at jeg ikke havde min baggrund om nord/sydstat på plads. Oh well... Nu ved jeg hvad jeg skal læse op på.

#16
Jamen så er der jo et valg. Arbejde eller uddannelse. Det er også lige kommet frem at californien, benytter folk som sidder inde for en forse'else, til at bekæmpe de brande som raser p.t. Cirka 1/3 af sluknings personalet er indsatte og de skal være ikke-voldelige. Igen. De tvinges. Deres løn ligger et sted mellem 8 og en små 40 cent i timen, de skal arbejde i mindst 48 timers skift og hvis de er rigtig uheldige, får de 1 dollar om dagen. Forklaringen fra myndighederne er at det ellers ville koste skatteborgerne 100 millioner dollars ekstra, hvis der skulle ansættes uddannede brandmænd. Tænk... Bygge brandbælte, få meter fra flammerne. Gør det i 48 timer og de får 2 dollars for at sætte dit liv på spil. Igen. Under tvang.
Gravatar #19 - Athinira
12. dec. 2017 11:27
arne_v (9) skrev:
Arbejde i fængsel er en helt normal ting. Også i Danmark.

Forskellen er så at i Danmark har vi derimod ikke tosser som argumenterer for at man skal forblive indspærret fordi arbejdskraften er 'belejlig' ;-)
Gravatar #20 - CBM
12. dec. 2017 12:11
#19: giv det tid :-)
Gravatar #21 - arne_v
12. dec. 2017 13:28
brostenen (18) skrev:

Jamen så er der jo et valg. Arbejde eller uddannelse.


2 muligheder ja. Men ikke frihed.




Gravatar #22 - arne_v
12. dec. 2017 13:34
brostenen (18) skrev:

Det er også lige kommet frem at californien, benytter folk som sidder inde for en forse'else, til at bekæmpe de brande som raser p.t. Cirka 1/3 af sluknings personalet er indsatte og de skal være ikke-voldelige. Igen. De tvinges. Deres løn ligger et sted mellem 8 og en små 40 cent i timen, de skal arbejde i mindst 48 timers skift og hvis de er rigtig uheldige, får de 1 dollar om dagen. Forklaringen fra myndighederne er at det ellers ville koste skatteborgerne 100 millioner dollars ekstra, hvis der skulle ansættes uddannede brandmænd. Tænk... Bygge brandbælte, få meter fra flammerne. Gør det i 48 timer og de får 2 dollars for at sætte dit liv på spil. Igen. Under tvang.


Jeg forstår ikke hvor den slags historier kommer fra.

Hvis man kan stole på CNN:

http://www.cnn.com/2017/10/13/us/california-fires-...

så:

1) Er det ikke tvang men frivilligt.

2) Er det ikke 8-40 cent i timen men 2 dollar om dagen for at stå til rådighed og 1 dollar i timen når de faktisk bekæmper brand.

3) Der er en god grund til at de kan få folk til at melde sig frivilligt. For hver dag de arbejder der med god opførsel får de to dage kortet af deres straf.

Man kan sagtens argumnetere for at de bør have en højere løn.

Men din beskrivelse af sagen er under al kritik.



Gravatar #23 - kblood
12. dec. 2017 17:12
Altså som jeg forstår det er de ikke slaver fordi de får løn, selv hvis de var tvunget til det. Det ved jeg så ikke om de er, jeg mener at de bare får nok fordele ved at arbejde til at de næsten er nødt til det.

Men hvis først at de bliver sat i tvunget arbejde uden løn imod deres vilje, så er det slaveri uanset om det er fordi denne frihedsberøvelse er "lovligt". Det mener jeg nu bare ikke er tilfældet i USA, men kan ikke sige med sikkerhed om det kan være at det er tilfældet i nogle fængsler.
Gravatar #24 - arne_v
13. dec. 2017 00:08
kblood (23) skrev:

Men hvis først at de bliver sat i tvunget arbejde uden løn imod deres vilje, så er det slaveri uanset om det er fordi denne frihedsberøvelse er "lovligt". Det mener jeg nu bare ikke er tilfældet i USA, men kan ikke sige med sikkerhed om det kan være at det er tilfældet i nogle fængsler.


Det er ihvertfald ikke det almindelige i USA.

Det er ikke tilfældet for føderale fængsler.

Og det er ikke tilfældet for statsfængsler i de fleste stater.

Hvis man kan tro på:

https://www.prisonpolicy.org/blog/2017/04/10/wages...

så er det kun Alabama, Arkansas, Georgia, Mississippi, South Carolina og Texas der ikke betaler.

Og Alabama, Mississippi og South Carolina betaler i de tilfælde hvor arbejdet er til ekstern brug altså ikke internt til fængslet selv.

Gravatar #25 - kblood
13. dec. 2017 18:43
#24 Okay, så mener jeg at det går ind under definitionen slave arbejde. Så længe at de så ikke bliver tvunget til at arbejde indtil de ødelægger deres krop og sådan, så ved jeg nu ikke om jeg syntes det er forkert at gøre.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login