mboost-dp1

Pixabay

Facebook lader brugere søge på ens telefonnummer uden tilladelse

- Via TechSpot -

Facebook bruger tofaktorgodkendelse til at få fat i ens telefonnummer og bruger det til reklamer og til at hjælpe andre med at finde dig.

Selv hvis du aldrig har tilføjet dit telefonnummer til Facebook, så er der en chance for, at de har det alligevel.

Når man indtaster sit telefonnummer i løbet af tofaktorgodkendelses-processen, så får de nemlig nummeret og kan bruge det med forskellige formål. 

Selskabet har nemlig tidligere indrømmet, at når man indtaster ens nummer for at bruge deres tofaktorgodkendelse, så bruger de det nummer til at målrette reklamer.

Nu er det kommet frem, at Facebook også bruger telefonnummeret til en funktion, der lader andre brugere finde dig på Facebook via dit telefonnummer.

Det gør Facebook altså også, hvis man ikke selv har indtastet ens telefonnummer, men de i stedet har det fra tofaktorgodkendelsen.

Samtidig er det ikke muligt at slå muligheden fra, hvis Facebook først har fået fat i ens telefonnummer.

Det er dog muligt at ændre ens indstillinger, så det kun er ens Facebook-venner, der kan finde en via telefonnummeret. Det gør man under “Beskyttelse af personlige oplysninger” under indstillinger.





Gå til bund
Gravatar #1 - Qw_freak
6. mar. 2019 07:35
FFS!
Gravatar #2 - Ni
6. mar. 2019 08:21
Kritikken er way behind... Data brokers opkøber data fra webbutikker og apps som de kæder sammen med socialmedia og søgedata.

Kort sagt, hvis man har indtastet dit nummer til en webshop eller en app, så bliver din email brugt til at kæde alle data sammen om en :-/

There is no escape
Gravatar #3 - CBM
6. mar. 2019 10:11
ak ja... sikke "smart" internettet er blevet efterhånden
Gravatar #4 - Ufomekaniker
6. mar. 2019 10:44
Hvad gør man egentlig som en forbruger uden tekninsk viden, hvis man gerne vil have et nogen lunde privatliv selvom man bruge online services?
Gravatar #5 - Ib Rehné
6. mar. 2019 10:48
Ufomekaniker (4) skrev:
Hvad gør man egentlig som en forbruger uden tekninsk viden, hvis man gerne vil have et nogen lunde privatliv selvom man bruge online services?


Giver op eller bliver en forbruger med teknisk viden.
Gravatar #6 - ShamblerDK
6. mar. 2019 10:55
Jeg går ikke ud fra nogen er overrasket over dette?
Gravatar #7 - CBM
6. mar. 2019 11:11
Ib Rehné (5) skrev:
Ufomekaniker (4) skrev:
Hvad gør man egentlig som en forbruger uden tekninsk viden, hvis man gerne vil have et nogen lunde privatliv selvom man bruge online services?


Giver op eller bliver en forbruger med teknisk viden.

selv med teknisk viden kan du ikke blive 100% fri medmindre du bliver eneboer i en jordhule uden tekniske hjælpemidler ... konklusion? at man ikke kan slippe og at slaget blev tabt for mange herrens år siden

du ved heller ikke 100% hvilke bagdøre der kan lure i software, firmware og hardware...
selv en amiga vampire er bygget på en intel produceret FPGA som sagtens kunne gemme på en variant af Intel Management Engine

selv om du kørte på ren open source hardware og software, så skulle du verificere alt hardware, alt software, alt firmware, alt mikrokode, alt OS kode... alt...

alle enheder med en CPU skal som udgangspunkt altid anses som værende kompromitterede, uanset hvad...
Gravatar #8 - Ib Rehné
6. mar. 2019 12:25
#7

Nu anser jeg ikke #4s spørgsmål som rettet mod privatliv fra NSA, CIA, FE osv., men mere mod gængse online tjenester.

jf.
Ufomekaniker (4) skrev:
nogen lunde privatliv selvom man bruge online services?


Jeg tvivler på at du skal være bange for at Google har betalt Intel for at smide en ukendt bagdør i din Amigas FPGA.

Jeg vil dog erklære mig enig med #7 at selv med teknisk viden kan det være så godt som umuligt at se sig helt fri fra overvågning Google, Facebook, data brokers og diverse andre.

Hvis vi ser bort fra efterretningstjenester som har meget brede beføjelser til at omgå alm. menneskers retsikkerhed, så kan vi vel koge det ned til:

Online services, data brokers, marketing, nødvendige tjenester (som banker, telefoni) og det offentlige.

Nødvendige tjenester og det offentlige kan være svær at opnå privatliv fra, mest fordi du ikke rigtigt kan fungere i samfundet uden dem.

Online services, data brokers og marketing kan du til dels modstå med teknisk viden. Det er dog svært at gøre uden det anfægter brugeroplevelsen af nettet.

De mest gængse teknologier brugt til tracking af online adfærd er så vidt jeg forstår tracking cookies og browser fingerprinting.

Tracking cookies er der en del hjælp til at modstå i dag. Browsere som Firefox har indbyggede indstillinger til det.

Browser fingerprinting er tilgengæld betydeligt mere problematisk. Det kræver intet lagret på din computer, men blot mulighed for at indsamle parametre fra din browser.

Hvilke fonts er tilgængelig? Hvilke enheder har du koblet til (webcam, mikrofon)? Hvilken browser bruger du? Hvad er din interne IP (tak, WebRTC)? Hvad er din offentlige IP? Hvad er din skærmopløsning? Hvad er din browser opløsning? Hvad er dit WebRTC fingerprint? Hvad er dit canvas fingerprint? Hvad er dit WebGL fingerprint? Hvilken tidszone kører du? Hvilke plugins er tilgængelige? osv.

Den store udfordring ved browser fingerprinting er at mange af de elementer som bruges er nødvendige i dagens web og at tage aktive valg mod fingerprinting kan gøre dig mere unik. Brug en browser med få brugere? Mere unik. Randomize din user-agent? Mere unik. Blokér canvas, WebRTC og WebGL? Mere unik.

Nogle ting som jeg anser for at være mere effektiv mod fingerprinting er: 1. Aggressiv content blocking. Undgå at scriptet hentes til din browser. 2. Disable JavaScript. Undgå at scriptet køres.

Specielt 2. er ikke hensigtsmæssig for normal tilgang til nettet.

Det gode ved Google og Facebook som trackers af vores adfærd er dog at Facebook og Google begge er synlige for os. Det er ikke en hemlighed eller noget som sker skjult. Ofte prøver de at gemme den faktiske hensigt bag eufemismer som personalisering og sikkerhed (som her i artiklen).

Ofte sælger VPN-services sig på privatliv, men de hjælper meget lidt mod online tracking og browser fingerprinting.

Hvad er langt mere creepy er data brokers som de fleste aldrig har hørt om. De køber og samler vores information, samler profiler af os og sælger dem videre. De er besværlige at finde. De er besværlige at få slettet oplysninger fra. Ofte er de en ukendt-ukendt.

Og al denne tracking fordi det er rentabelt fordi du bliver påvirket af virksomheders målrettede manipulering af din adfærd for at få dig til at købe deres produkt. I nogle tilfælde er det også rentabelt at vurdere om du er en kunde der er værd at have (låntagning, forsikringer).
Gravatar #9 - CBM
6. mar. 2019 12:31
#8:

dog kan man med mange script blockers, gå ind og vælge scripts til og fra (fx vælge visse scripts til tidsbegrænset) og man kan derved ofte tilgå sider alligevel ved at tillade nogle scripts og ikke andre og samtidig undgå den værste tracking
Gravatar #10 - Ib Rehné
6. mar. 2019 12:51
#9
Selv med f.eks. NoScript og selektiv tilladelse af scripts kan det være svært at undgå fingerprinting hvis siden ikke er funktionel uden scripts. Specielt med bundling af scripts kan det være tæt på umulig at blokere enkelte potioner af det bundled script som også kan indeholde fingerprinting plugins.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login