mboost-dp1

Pxhere

EU-lande godkender omstridt copyright-lov: Skal indføres inden for 2 år

- Via Reuters -

Den kontroversielle copyright-reform har nu passeret sin sidste forhindring. EU-medlemslandende har stemt for at indføre loven.

I slutningen af marts stemte EU-parlamentet for den copyright-reform, som kritikere mener kan skade friheden på internettet – læs mere her.

Loven manglede én forhindring for at blive til virkelighed, men det er ikke tilfældet længere. Et flertal af medlemslandende i EU har nu stemt for EU-reformen. 

19 lande stemte for – inklusiv Frankrig og Tyskland.

Italien, Luxembourg, Holland, Polen, Finland og Sverige stemte imod.

Det betyder, at EU’s medlemslande nu har 24 måneder til at indføre copyright-reformen i deres nationale lovgivning.

Ifølge EU, vil den nye lov beskytte forfattere, kunstnere og andre skaberes værker på nettet. Derudover vil loven gavne brugere ved at lade dem uploade copyright-beskyttet indhold i form af memes og lignende.

Sider som YouTube, Facebook og Instagram vil være nødsaget til at anskaffe sig rettighederne til copyright-beskyttet indhold for at kunne hoste skaberes indhold.

Denne typer sider vil også være nødt til at gøre det, som loven beskriver som deres ‘bedste forsøg’ på at forhindre copyrightovertrædelser ved at indføre upload-filtre og lignende sikringer.

På EU’s hjemmeside kan man få svar på ofte stillede spørgsmål om den nye copyright-reform.





Gå til bund
Gravatar #1 - CBM
16. apr. 2019 10:28
vi må hellere sikre os at vi her i Danmark hurtigst muligt får tvunget total overvågning af samtlige borgere for at.. hov.. vent...

Gravatar #2 - Ufomekaniker
16. apr. 2019 10:33
Jeg syntes godt nok at det frie internet... hov vent...

Det kan da ikke andet være meget dyre for ejerne af hjemmesiderne at skulle moderere det skidt, og mere bøvlet og mindre interessant for brugerene. Cookies har allerede taget en del af fornøjelsen ved brugen af internettet. Og nu vil der være langt mindre materiale på nettet at nyde, fordi ejerne af hjemmesiderne skal passe på ikke at blive sagsøgt, fordi der ikke længere eksisterer en fair use grænse.
Gravatar #3 - CBM
16. apr. 2019 10:51
#2: præcis... det bliver interessant at se hvordan det vil udvikle sig...
Gravatar #4 - Wiking
16. apr. 2019 11:20
Det er så trist, hvis de bare havde sat sig ind i hvad det i virkeligheden betyder.
Kommentar sektionen her på newz.dk skal også udvides med et filter.

Så hvis nogen skriver nogle linjer, som andre har rettighederne til at de bliver blokeret.
Det er sådan set internet censur, halv kinesiske tilstande.
Gravatar #5 - arne_v
16. apr. 2019 14:06
#0

Jeg synes at det er en mærkelig beskrivelse af ændringerne.

Så vidt jeg ved:
* er der ingen ændringer i hvad der lovligt må uploades til web sites
* har man for visse web sites ændret på hvordan ulovligt upload skal håndteres - idag skal copyright ejer opdage det og henvende sig hvorefter web site sletter - i fremtiden skal web site filtere uploads og afvise allerede der, hvilket reelt betyder at en del omkostninger flyttes fra copright ejer til web site
* har man i nogle tilfælde gjordt det ulovligt bare at linke til indhold (hvilket er noget helt andet end at uploade en kopi af indhold) uden tilladelse
Gravatar #6 - Skak2000
16. apr. 2019 15:39
#5
Enig.
Jeg sætter stadig spørgsmål ved hvornår der skal betales og hvornår der ikke skal.

Jeg kan se der er 3 scenarier:
- Nyhedsiden/kilde uden for EU -> Dansk side bringer nyheden:
Skal Dansk medie betaler for indholdet???

- Nyhedside/kilde indefor for EU -> Dansk side bringer nyheden:
Dansk medie skal betaler for indholdet.

- Nyhedside/kilde indefor for EU -> Hjemmeside uden for EU:
Ingen betaling
Gravatar #7 - arne_v
16. apr. 2019 16:04
#6

Ja.

Og hvorvidt aviserne kommer til at fortryde det.

Stor avis til newz.dk: I skal betale for at henvise til vores artikel om politiker XYZ som har udtalt sig om AI.

Facebook til stor avis: I skal betale for at bringe artiklen om politiker XYZ som har udtalt sig om AI, fordi hans udtalelse blev oprindeligt postet på Facebook.


Gravatar #8 - CBM
16. apr. 2019 16:37
Det bliver et gedemarked
Gravatar #9 - Skak2000
17. apr. 2019 01:19
#7
Haha... Det var faktisk en rigtig god point, Facebook har copyright på folks Facebook kommentar. Spørgsmålet er om det går indunder fair-use eller Facebook sætter hårdt mod hårdt pga. de nye regler...

Kunne forestille mig, at hvis nyhed hjemmeside xyz prøver, at forlange penge af Facebook. Fordi folk deler deres artikel. Så vælger Facebook blot den nemme løsning. Ved at bloker alle links til xyz. Det kan praktisk tale dræbe en hjemmeside, hvis Facebook bloker alt trafik til den hjemmeside...

I mine øjne kan de nye regler blive katastrofe for medie branchen.
Spørgsmålet er om oversættelse af nyheder også går ind und copyright-reformen.

Ekstra Bladet kommer til at få det hårdt. De ofte ripper hjemmesider for videoer/billeder/historier. Hvorefter viser dem på deres egen hjemmeside med med 1-2 reklame videoer før selve videoen eller bare en masse reklamer.
Det har de haft stor succes med i mange år, men det må nu være et overstået kapitel?
Gravatar #10 - larsp
17. apr. 2019 07:30
Den oprindelige tekst var ret slem, med no-opt-out bestemmelser så man ikke engang kunne dele ting og sige: her det er mit materiale og alle kan gratis linke til det. Det kunne potentielt kunne ramme sågar kodedeling på Github: https://thenextweb.com/dd/2019/03/25/inside-github...

Det var virkelig på break-the-internet niveau. Men det de har vedtaget nu ser ud til at være blødet en del op med en masse undtagelser. Så det er muligt at mange ting bare fortsætter som de plejer, tilsyneladende.

MEN det betyder stadig endnu mere red tape og juridisk ballade til dem der følger reglerne, og alle nye platforme der vil konkurrere med de store vil få ENDNU flere udfordringer når de bliver store nok. Så politikerne stikker endnu engang en kæp i hjulet for nyudvikling på nettet og for dem der vil følge reglerne, samtidig med at piraterne bare kan sige tøhø.
Gravatar #11 - Skak2000
17. apr. 2019 09:08
#10
Problemet er ikke så stor igen. Der er kun sites der er på europæiske domæner og virksomheder der ligger i EU der bliver ramt af reglerne.

Så hvis du bare opretter en virksomhed uden for EU, så bliver din hjemmeside ikke ramt af reglerne ;)
Gravatar #12 - arne_v
17. apr. 2019 15:54
#11

Heller ikke hvis den driver forretning i EU?
Gravatar #13 - Skak2000
18. apr. 2019 09:36
#12
Jeg er ikke 100% sikker. Men loven er lidt i samme stil med datacentre problematikken. Hvor USA vil have Microsoft/Apple/Google til at udlever data fra datacenter der befinder sig i EU.
Da love i USA ikke gælder i EU kan de ikke få udleveret de data.

Så hvis en hjemmeside ligger uden for EU så gælder europæiske lov ikke.

Lidt i samme stil som med The Pirate Bay. Hvor de i starten forsøgte, at sagsøge dem med amerikansk lov. Men da serveren var i Sverige var det kun svensk lov der gælder. Som du nok ved sagsøgte de dem efterfølgende ved en svensk domstol.

Så jeg sætter stort spørgsmålstegn ved hvordan de vil udøve den nye lovgivning.
Gravatar #14 - arne_v
18. apr. 2019 15:09
#13

Men med GDPR, retur ret etc. mener jeg at EU hævder at firmaer som driver forretning i EU (dansk tekst på siden, priser i danske kroner, reklamer i danske medier anses som bevis på at drive virksomhed i Danmark) falder ind under reglerne uanset hvor serveren står.
Gravatar #15 - Skak2000
18. apr. 2019 21:18
#14
Rigtig god point.

Men dansk lov sigerogså, at man ikke må reklamer for øl og spiritus i tv reklamer. Derfor sender TV3 familien samt kanal 4, 5 og 6 fra england. Hvormed de omgår dansk lov. Hvormed de godt kan vise øl reklamer på tv.
De reklamer er på dansk og markedsført mod dansker.

Det bliver meget spændende, hvordan de nye regler kommer til, at blive fortolket når der de en gang kommer for en domstol...

Når internettet og jura bliver aldrig gode venner...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login