mboost-dp1

Shutterstock

Elon Musk vil ophæve Donald Trumps forbud fra Twitter

- Via DR -

Under en konferencetale har Musk udtalt, at hvis hans aftale om at købe Twitter går igennem, vil han fjerne Donald Trumps forbud fra Twitter.

Det oplyser DR.

“Jeg mener, at det ikke var korrekt at forbyde Donald Trump. Jeg tror, det var en fejltagelse, fordi det fremmedgjorde en stor del af landet og i sidste ende ikke resulterede i, at Donald Trump ikke mistede sit talerør,” sagde Elon Musk på en Financial Times-konference.

Musk kaldte beslutningen om at forbyde Trump for “moralsk forkert og direkte dum”.

Han sagde ifølge The New York Times, at “permanente forbud bare grundlæggende underminerer tilliden til Twitter.”

Selv har Donald Trump udtalt, at han ikke er interesseret i at komme tilbage på Twitter.

Læs også: Dommer afviser Trumps retssag mod Twitter.

Gå til bund
Gravatar #1 - udenrigsministeren
12. maj 2022 10:02
Jeg synes også, det var problematisk at man på den måde udelukker folk, der på demokratisk vis har udtrykt deres synspunkter - selv Trump.

Imidlertid synes jeg at man måske kan overveje krav om kildehenvisninger for at stække de værste løgnhalse. Når der enten ikke er angivet nogle kilder eller at der henvises til Infowars, Breitbart eller Tullebølle Lokaltidende, må folk jo drage deres egne konklusioner.
Gravatar #2 - dugfrisk
12. maj 2022 10:10
Det kommer vel til at fungere som paypal.
De små bliver smidt ud, og så kan mcdonalds få sin velfortjente spalteplads.
Gravatar #3 - T_A
17. maj 2022 12:35
Ja det er problematisk bare at blokere personer uden de har sagt/gjort noget ulovligt nok at de kan blive dømt for det.
Opfordring/trusler omkring terror/vold/drab skal selvfølgelig kunne få dig blokeret, men det skal selvfølgelig være meget tydeligt, hvis det skal foregå inden der er afsagt en dom.
Gravatar #4 - arne_v
17. maj 2022 13:31
#1

Man kan også gøre hvad de har gjordt før nemlig henvise til andre kilder.
Gravatar #5 - arne_v
17. maj 2022 13:47
#3

Umiddelbart lyder ideen med at lade domstolene træffe beslutninger og firmaer som Twitter følge domstolene som en rigtig god løsning i overensstemmelse med almindelige retsbevisthed.

Det er bare helt urealistisk. Twitter sletter ca. en million konti om dagen. Domstole og politi har ikke resourcer til at håndtere det antal sager. Og Twitter har ikke resourcer til at kontakte myndighederne i det antal sager.

Så kan man naturligvis sige at VIP'ere kun kan slettes efter en domstolsafgørelse men at almindelige ukendte bare kan slettes. Men så kan argumentet ihvertfald ikke være retsbevistheden.

Og jeg tror heller ikke at Musk helt har gjort sig klart hvad der slettes siden han ikke mener at sletning er en god ide. For et par år siden sagsøgte reviewerne et af de store sociale medier fordi de fik psykiske men af det de skulle gennemse - og de bad om at få det i sort/hvid fremfor farver og uden lyd. Jeg er ret sikker på at hvis Musk fik forevist sådan noget så ville han sige "slet kontoen".
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login