mboost-dp1

unknown

Digital Media Winners and Losers of 2004

- Via Slashdot - , redigeret af Zero

Richard Menta fra MP3 Newswire er kommet med sine årlige ”The Digital Media Winners of 2004″ og ”The Digital Media Losers of 2004″.

På listen over vindere er Apple for andet år i træk nummer et. På pladserne herefter følger blandt andre eDonkey, Tivo og BitTorrent.

På listen over tabere finder man iPod Killers på førstepladsen. Pladserne herefter indtages blandt andet af Sony, Winamp og Closed Torrent Sites.

Richard Menta har desuden lavet en ”Digital Media Wishlist for 2005″. Her finder man Auto Factory Installed Apple iPod In-dash Unit, Television Download Service og An End to all P2P User Lawsuits på nogle af pladserne.





Gå til bund
Gravatar #1 - bjerh
11. jan. 2005 08:49
Det der giver jo ingen mening.. ihvert fald ikke for mig ^^
Gravatar #2 - MNM
11. jan. 2005 08:51
Jeg forstår ikke helt formålet med disse lister?

udtalelser som "An End to all P2P User Lawsuits på nogle af pladserne." syntes jeg ikke er så smarte. Det kan da godt være han syntes musik/film osv. skal være gratis, men det er vel op til rettighedshaverne at bestemme.
Gravatar #3 - Andos
11. jan. 2005 08:56
Har der ikke snart været nok kåringer og lister på newz her efter nytår?
Folk flamer dem alligevel på en eller anden måde fordi de ikke er enige.
Gravatar #4 - MNM
11. jan. 2005 09:03
Jamen de her lister er da også helt i sovsen, mange af punkterne bliver ikke rigtigt beskrevet. Så hvad er ideen med listen?, jeg kan da også godt lave en, men folk vil ikke kunne bruge den til noget.
Gravatar #5 - mrmorris
11. jan. 2005 09:15
Endnu en tåbelig liste. Undrer mig over MSIE ikke er på listen, de sidder jo på ~95% af markedet. Gab...
Gravatar #6 - lazebra
11. jan. 2005 09:23
Tjah, jeg synes det er helt fint med disse lister, kan man ikke lide dem, så spring dem over. I er frie individer og der er ingen der tvinger jer til at læse dem. Så vidt jeg er orienteret kan man endda sortere nyheder fra der ikke har ens interesse.

"An End to all P2P User Lawsuits" synes jeg iøvrigt er helt på sin plads. IKKE dermed sagt at det er iorden at dele copyright materiale. Jeg er blot af den mening, at disse sagsøgninger er nytteløse og bidrager ikke med nogen holdbar løsning til problamtikken.

Tror man ikke på det, så kan man jo bare se på tallene. Sagsøgninger af fildelere er vokset kraftigt de seneste år, men ligeså er fildeling, som er vokset med 15% blot i år og ing.dk spår en endnu større stigning for 2005.
Gravatar #7 - XtcKilla
11. jan. 2005 10:12
det mest interessante ved den liste er "jens of sweden". Godt at give dem lidt opmærksomhed, de gør sq noget godt for verden
Gravatar #8 - MNM
11. jan. 2005 10:47
#6
Nej og hvis han havde skrevet noget lign. det du lige har gjort, så ville det måske være nogle brugbare lister, men det er det bare ikke nu
Gravatar #9 - lazebra
11. jan. 2005 11:11
#8 Det gør han faktisk også. Jeg citerer:

Just look at the average number of simultaneous users trading files as measured by Big Champagne and it is obvious that file trading increased dramatically in 2004 as the record industry filed suit after suit.
Gravatar #10 - Frede
11. jan. 2005 13:18
#5: "Endnu en tåbelig liste. Undrer mig over MSIE ikke er på listen"

Jep, den skulle ha været på taberlisten. En klar mangel.
Gravatar #11 - Onde Pik
11. jan. 2005 17:38
#6 lazebra

Det kan da godt være at de omtalte søgsmål ikke bidrager specielt meget. Men for det første er der jo ikke rigtig nogen alternativer værd at nævne. For det andet er det egentlig talt fuldstændig ligegyldigt. Der er også folk der mener at loven omkring hash er til grin. Og ud fra dit argument kunne man påstår at anholdelser af hashpusher ikke bidrager til nettop den problemstilling.

Og de tal du nævner har jo absolut ingen værdi som argument. Der er andre faktorer der spiller ind. Det du siger, svare jo til at sige. At der på trods af de indførte hastighedsgrænser i 1950erne, var der alligevel langt flere der kørte for stærkt. Og at hastighedsgrænser derfor ikke virker. Men det er jo en fejlagtig logik, da der ikke tages højde fra at udviklingen i samfundet betød et stort boost i antallet af bilejere.


Ikke sandt?
Gravatar #12 - lazebra
11. jan. 2005 20:09
# 11

For det første, selvfølgelig er det ikke ligegyldigt. Industrien selv bruger argumentet, at den eneste måde de kan stoppe fildeling, er ved at sagsøge dem langt ind i helvede. Fair nok, men nu har det stået på i en årrække, og vi kan alle se tallene. Trods deres søgsmål, så stiger fildelingen forsat. Og dette er ikke et, måske stiger den, dette er et faktum. Det bliver i øvrigt ikke bedre for branchens argumenter, når det samtidig kommer frem i lyset, at disse erstatningssager er MEGET tvivlsomme.

Derfor er det i min verden fuldstændig malplaceret og i strid med hvad jeg kalder god og etisk moral, at man foresat bliver ved med at gældsætte tilfældige udvalgte borgere, ofte unge talentfulde mennesker, resten af deres liv eller i hvert fald mange år fremover.

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen. Pædofile, voldtægtsforbrydere, folk i store bedragerisager slipper oftere billigere end disse unge mennesker, og jeg spørg: Til hvad nytte? Er fildelingen stoppet? Er verden blevet et bedre sted? Er denne foresatte gældsætning af unge mennesker virkelig brugbar?

Svarene på disse spørgsmål er jo tydelige for enhver, der har fuldt bare lidt med.

Derfor mener jeg det er helt på sin plads, at denne klapjagt får en ende, og man i stedet lægger hovederne i blød og bringer de kreative evner frem, og finder nogle løsninger der er holdbare og som er til bidrag for os alle. Og de skal igennem helt oppe på politisk plan. Men det er måske for svær for branchen?

Hvad angår tallene, så er de selvfølgelig relevante, når branchen selv påstår, at disse sagsøgninger er deres eneste holdbare våben mod fildelingen. Tallene alene er jo et tydeligt bevis for, at deres våben er ineffektiv.

Hvad angår de andre faktor, så er jeg enig med dig et stykke hen af vejen. Selvfølgelig er der andre faktorer der spiller ind, men med en 15% stigning på et år, så skal hvis være ret store faktorer der spiller ind. Særlig, når man tænker på at branchens effektive (læs: ironi) våben skyder løs, som aldrig før. Det er jo ikke fordi fildeling er noget nyt og hip, det har eksisteret i nogle år efterhånden.

Og lige til sidste, for at få det på det rene. Jeg er ikke proaktiv tilhænger af fildeling! Jeg er blot imod at unge mennesker ’imødekommes’ med dummebøder i 100.000 – klassen, udfra argumenter der er stærk tvivlsomme og uden effekt.
Gravatar #13 - Onde Pik
11. jan. 2005 20:54
#12

Jaa... man kan rante og rave over den uretfærdige verden. Men nu er det nu engang sådan at det ikke er lovligt at dele beskyttet musik. Hvis man alligevel gør det.... jaa, så er det jo et valg man foretager. Man kan da ikke bag efter komme over være sur fordi netop MAN blev taget. Det siger jo sig selv... at tæt på ingen ville bruge p2p hvis de var sikker på at det medførte en bøde på 100k. Det betyder altså at en pæn del... tar chancen. Og når de tar den chance, ja... så er de selv ude om det.

Desuden har jeg ikke fornemmelsen af at fildelere gennemsnitligt bliver dømt tilnærmelsesvis så hård dømt som voldtægtsforbrydere og møntfalsknere.

Nej nu er det jo faktisk sådan at meget få rent faktisk bliver dømt. De indgår tit forlig, og ja... det betyder altså at de acceptere skyld og betaler deres bøde frivilligt. Så er den potte altså ude.
Gravatar #14 - lazebra
11. jan. 2005 21:46
#13

Så henter jeg lige potten ind igen.

Vi har en meget forskellig opfattelse af hvad der er moralsk rigtigt i denne verden. Bøder i 100.000 klassen til unge mennesker, baseret på argumentet at de har en præventiv effekt, hvilket de tydeligvis ikke har - altså i min verden, der beder jeg en stille bøn om sund fornuft, logik og retfærdighed.

Når man så yderlig tænker på, at disse håndplukket uheldige individers fremtid er ødelagt ud fra så tvivlsomt et argument, som tabt fortjeneste. Jah, så rokker det så meget indvendig i hele min retsbevidsthed, at jeg får lyst til at skrige.

Du kan overskride hastigheden på vejene med blot få km/t og dokumenteret undersøgelser viser det er de få km/t der dræber, men de få km/t udløser en bøde på 5-10k. Du kan udsætte et barn for et seksuelt overgreb og slippe med et par år eller få måneder i spjældet. Du kan udsætte et andet menneske for voldtægt, og du kan slippe på sammen måde som den pædofile. MEN for guds skyld, hvis du downloader og deler ophavsbeskyttet materiale, så risikere du bøder der vil påvirke hele din eksistens og folkene omkring dig mange år fremover, og endnu værre alle de følelsesmæssige konsekvenser en sådan bøde du og dine kære skal lide under. Intet i min verden, jeg understreger absolut intet, kan på nogen måde opfatte dette som værende ret er sket fyldest.

Så kan folk debattere løs over den uretfærdige verden samtidig mens de triller tommelfingere, og kommentere synderne med dommedagsorderne: ”hvad sagde jeg lille Per” og det kan de for min skyld gør til evig tid. Jeg derimod kan og vil ikke stå på sidelinien og se mine medmennesker blive behandlet så uretfærdigt.
Gravatar #15 - amokk
12. jan. 2005 00:08
"På listen over tabere finder man iPod Killers på førstepladsen. Pladserne herefter indtages blandt andet af Sony, Winamp og Closed Torrent Sites."

Okay hvad sker der for dem? Winamp holder da 500% MAX til MP3 afspilining... at et par enkelte versioner har haft problemer med at spille AVI er hvad det er, 5,08 virker fint.

og med lukkede torrent-sider går jeg ud fra at der menes sider som kræver at man opretter sig som bruger.

Det er da klart de fedeste sider, da de ofte kører med ratio, hvilket vil sige at chancen for at folk rent faktisk gør deres pligt og seeder det de henter, er langt større, som igen betyder at der er mange seeds at hente fra!
Gravatar #16 - lazebra
12. jan. 2005 07:32
#13 + tilføjelse til #14

Jeg glemte at tilføje, at jeg kan naturligvis godt respektere, at andre har en anden opfattelse af retfærdighed end mig.
Gravatar #17 - Onde Pik
12. jan. 2005 11:20
Det kommer jo an på difinitionen af retfærdighed. Du har en opfattelse af hvordan det burde være, og der er sikkert ingen tvivl om at voldtægtsforbrydere er nogle større svin end fildelere. Men nu er det engang sådan at hævn ikke er det eneste formål med straf. Som du selv siger er der også det prævensive formål.

Og igen. Du har absolut intet bevis der viser at disse sager ikke har en prævensiv effekt. Som min analogi med bilerne i halvtredserne, sker der en eksplosion inden for folk der har mulighed for fildeling. Stigningen sker på trods af APGs og andres arbejde, men ikke i kræft af det. Jeg kender mange folk som ikke tør hente musik og film længere. Nogle af dem pga. APGs skræmmekampagner. Andre pga. de mails som filmselskaberne sender til folk der bruger BT ISPer. ISPen forwarder gerne disse mails til kunden, og siger at de kan være nødsaget til at skride ind hvis de fortsætter med at få sådanne mails.

Jo du... skræmmekampangnerne virker skam ganske fint. Men det betyder ikke at fildeling falder.

Du kan sammenligne det med at du sidder ude i din jolle, og der kommer et stort hul i din båd. Du har kun en lille øse som slet ikke er stor nok til at øse lige så meget vand ud som der kommer ind. Det betyder at båden fyldes med vand. Men den fyldes ikke nær så hurtigt med vand hvis du øser.... og måske kan du forlænge tiden før du drunkner længe nok til at du bliver redet.


Din båd bliver fyldt med vand, på trods af din øse. Men det ville have gået endnu stærkere havde du ikke gidet at øse.
Gravatar #18 - lazebra
12. jan. 2005 12:53
Præventiv formål eller ej. Intet i min verden kan argumentere for, at unge mennesker, mødes med bøder i 100k klassen. Noget der ødelægger deres liv i mange år fremover.

Men det lagt til side for en stund. Nu er du så meget efter mine tal der viser fildelingen stadig stiger pga. diverse usikkerhedsfaktorer, men du har selv absolut ingen argumentation for at industriens metoder virker. Bevares, du har eksempler med bilerne fra 50’erne og gummibåde, og så folk i din omgangskreds er skræmte. Nu virker du som en meget intellektuel og veloplyst person, så det kan vel ikke komme som nogen overraskelse for dig, at enhver markedsanalytiker på stedet vil sige, at dette kan han/hun absolut ikke bruge til noget. Det er kun gisninger. Det vi kan bruge til noget, er hardcore facts, og så vidt jeg er orienteret er de eneste vi har, stadig kun dem der viser at fildeling stiger og vil blive ved med det.

Men lad os da, for en god ordens skyld tage et tænkt eksempel, og sige at skræmmekampagnerne virker. Ja, så skulle stigningen i fildeling ikke bare dække den nuværende 15 % stigning, nej den skulle også dække det hul, som er efterladt af alle de skræmte p2p bruger, som ikke tør downloade. Hvor mange procent er vi så oppe på? 16, 17 …… 40, 50 %?

Er der tale om de 16 – 17 %, så er vi vist igen tilbage ved argumentet, til hvad nytte? Er det de 40 – 50 %, ja så har du letter ved at bilde mig ind, at Jesus faktisk gik på havet.

Men hvis vi skal forsætte debatten om skræmmekampagners præventive effekt, så kan jeg da referer dig til en masse gode bøger om dokumenteret menneskelig adfærd, der beviser at skræmmemetoder og kampagner kun har en yderst kortvarig effekt, og ofte slet ingen. Og tager man de år, som industriens skræmmekampagne efterhånden har kørt i betragtning, ja så er luften hvis sivet ud af den ballon. Dette bliver i øvrigt tydeliggjort af, at industrien på trods af opfordringer, endnu ikke har kunne påvise at deres metoder har nogen effekt. Og tro mig, jeg har ledt efter sådanne undersøgelser med lys og lygte. Yderlig skulle man jo mene, med den kritik der hagler ned over industrien i øjeblikket, at de vil dele ud af sådanne undersøgelser med kyshånd.

Afslutningsvis synes jeg det er så forfærdeligt, at folk kan have det helt okay med, at tilfældige udvalgte personer må bøde, for at andre kan lære at det må de altså ikke. Det kendetegner ikke et civiliseret samfund i min verden. At loven i dag er indrettet sådan, at det er lovligt, at bruge denne fremgangsmetode, betyder ikke at loven ikke er ude af trit med virkeligheden. Loven bliver også for gamle eller utilstrækkelig. Det der står klart for mig er, at der må nogle reformer til, og disse skræmmekampagne må stoppe, både set ud fra et logisk perspektiv, og set ud fra et moralsk perspektiv.
Gravatar #19 - Onde Pik
12. jan. 2005 13:28
Du har ret. Jeg har ikke konkret viden om hvor vidt APGs kampagner hjælper eller ej. Og som du siger har du heller ingen.Det henleder opmæksomheden på på ikke-beviselige indikatorer. Jeg kan nævne et par stykker der taler for at det har en virkning.

1. Kampen mod pirateri er en kæmpe underskudsforetning. Det er da underligt at musikbranchen gider kaste millioner efter det hvis ikke det har en effekt.

2. Sund fornuft. Straf/konsekvenser benyttes prævensivt med success i mange sammenhæng. Både retsligt, inden for erhvervslivet og flere andre steder. Mon ikke det også virker her. Desuden siger sund fornuft mig også at det ikke gør pirateri værre. Og så er der kun de to muligheder at det ikke har en virkning, eller at det har en prævensiv virkning.

3. Min personlige erfarring.... den er på ingen måde repræsentativ, men den virker stadig som indikator. Især i forhold til punk 2, fordi at det rent faktisk betyder at det har hatft nogen prævensiv effekt.

-
Og måske kan du læse bøger der siger at det ikke hjælper at skabe frygt. Men lad os se på USA som eksempel, det er nok tidens eksempel på verdens største og mest successfulde skræmme kampagne. Du kan også læse bøger der viser at det virker... og igen er det da underligt at fænomenet bliver så hyppigt brugt hvis det ingen virkning har.


Ja, men du er altså uenig i loven. Jamen så er det da fint at du udtrykker dig sådan her, og forhåbentlig også med din stemme. Istedet for at gå i 'vigilante-mode' og downloade alt hvad du kan. At tage loven i sin egen hånd er yderst nedbrydende for systemet.

Du bliver ved med at sige 100K. Og nej jeg har ikke noget særligt godt indblik i størelse af de beløb som folk skal betale. Men det skulle undre mig hvis gennemsnitet var i nærheden af det beløb. 100K hører nok til de højeste straffe, og mon ikke også at der er skærepende omstændigheder ved dem.

Hvis Thomas 18 år bliver busted for at have en gigabyte eller 2 med ulovligt musik, og han får 100k i bøde. Ja, det kan man vel godt synes er lidt i overkanten. Men hvis Thomas aktivt har brændt og solgt CD'er med dette musik på, så er det absolut ikke for højt.

Jeg kendte en gut der i tidernes morgen (inden for det her emne), boede på et kollegie i lyngby hvor de havde 100Mbit forbindelse til stort set all release dumps. Han tjente tusindvis af kroner hver måned på at sælge spil, film og musik. Hvis han fik 100K i bøde, vill han stadig have tjent på det. Er det rimeligt?
Gravatar #20 - XorpiZ
12. jan. 2005 13:31
#19

Jeg kendte en gut der i tidernes morgen (inden for det her emne), boede på et kollegie i lyngby hvor de havde 100Mbit forbindelse til stort set all release dumps. Han tjente tusindvis af kroner hver måned på at sælge spil, film og musik. Hvis han fik 100K i bøde, vill han stadig have tjent på det. Er det rimeligt?


Bestemt. Jeg tror langt de fleste er enige med APG i, at man ikke skal tjene penge på andres arbejde. Til gengæld er det ude af proportioner at man skal ha' en bøde på 100.000 kr, blot fordi man har downloadet musik til eget brug.
Gravatar #21 - lazebra
12. jan. 2005 14:33
Du har ret. Jeg har ikke konkret viden om hvor vidt APGs kampagner hjælper eller ej. Og som du siger har du heller ingen.Det henleder opmæksomheden på på ikke-beviselige indikatorer. Jeg kan nævne et par stykker der taler for at det har en virkning.

1. Kampen mod pirateri er en kæmpe underskudsforetning. Det er da underligt at musikbranchen gider kaste millioner efter det hvis ikke det har en effekt.


Det siger industrien. Og det vil de under alle omstændigheder sige. Jeg vil være meget overrasket, hvis de sagde noget andet. Igen, på trods af opfordringer, har industrien endnu ikke kunne påvise at dummebøderne har nogen effekt. Det er min helt klare opfattelse, at industrien kun foretager denne kampagne for senere lettere kunne påstå, at der er brug for stramninger, så de kan få større kontrol med markedet og forbrugeren.

2. Sund fornuft. Straf/konsekvenser benyttes prævensivt med success i mange sammenhæng. Både retsligt, inden for erhvervslivet og flere andre steder. Mon ikke det også virker her. Desuden siger sund fornuft mig også at det ikke gør pirateri værre. Og så er der kun de to muligheder at det ikke har en virkning, eller at det har en prævensiv virkning.


Jeg er uenig. Industriens klapjagt gør ondt værre. Der er millioner i verden der tænker som jeg, hvordan tror du vores opfattelse af industrien er efterhånden?

Jeg kan oplyse dig, at jeg ikke køber deres produkter mere. Film ser jeg i TV’et, musik hører jeg via gratis internetradio og jeg spiller kun Civilization, som jeg købte brugt. Jeg kan endvidere oplyse, at jeg engang har været storforbruger af deres produkt. Jeg tror ikke jeg er den eneste der tænker sådan.

3. Min personlige erfarring.... den er på ingen måde repræsentativ, men den virker stadig som indikator. Især i forhold til punk 2, fordi at det rent faktisk betyder at det har hatft nogen prævensiv effekt.


Det er jeg så uenig i, og som sagt, jeg kan kun forholde mig til de facts der er og de viser fildelingen stadig stiger og der er ikke udsigt til det vil ændre sig. Jeg tager stadig med kyshånd imod undersøgelser der viser at skræmmekampagnerne virker.

-
Og måske kan du læse bøger der siger at det ikke hjælper at skabe frygt. Men lad os se på USA som eksempel, det er nok tidens eksempel på verdens største og mest successfulde skræmme kampagne. Du kan også læse bøger der viser at det virker... og igen er det da underligt at fænomenet bliver så hyppigt brugt hvis det ingen virkning har.


Nu nævner du selv USA. USA er nok det bedste eksempel på at skræmmekampagner ikke virker. I dette guds eget land, hvor de har nogle af verdens højeste straffe for alt, ja der er tyveri-, volds- og mordsstatistikker nogle af de højeste verden har set. Så nej, de virker ikke. Hvis du undersøger USAs historie, så vil du også blive klar over, at landet er utrolig konservativt og nægter f.eks hårdnakket at afskaffe f.eks. dødsstraf od det set i lyset af nok største delen af den civiliseret verden mener det er en af de største brud på menneskerettigheder. Jeg referer igen til at deres volds- og mordsstatistikker er nogle af de højeste i verden. Dette endda på trods af fattigdom er bevidst værende den største faktor for tyveri, vold og mord. USA er verdens rigeste land.

Men vi kan da godt tage et ’sjovt’ eksempel på skræmmekampagner faktisk virker. For ikke længere siden var abort tilladt i mange stater i USA, og det støttede et kraftigt flertal af befolkningen. Men en religiøs organisation mente ikke det skulle være sådan, så de gav sig til at smadre og true alle abortkliniker. Det endte faktisk med enkelte mord, så til sidst var der ingen der turde udføre aborter. Så vupti, så var abort forbudt i flere stater. Dette er et groft eksempel på hvorledes USA fungere, men hvis du studere landet lidt nærmere, så vi du blive overrasket, tro mig.

Nej du, hvis du vil overbevise mig, at skræmmekampagner faktisk virker, så må du finde på noget andet end USA.

Ja, men du er altså uenig i loven. Jamen så er det da fint at du udtrykker dig sådan her, og forhåbentlig også med din stemme. Istedet for at gå i 'vigilante-mode' og downloade alt hvad du kan. At tage loven i sin egen hånd er yderst nedbrydende for systemet.


Helt sikkert, og sådan skal det også helst foregå. Men det retfærdiggør IMO stadig ikke 100k bøder til dem der bryder ophavsloven. Jeg kunne forstå, hvis det var folk der profiterede på ophavsbruddet, ved at sælge piratkopier, men nej, dette er almindelige unge mennesker.

Du bliver ved med at sige 100K. Og nej jeg har ikke noget særligt godt indblik i størelse af de beløb som folk skal betale. Men det skulle undre mig hvis gennemsnitet var i nærheden af det beløb. 100K hører nok til de højeste straffe, og mon ikke også at der er skærepende omstændigheder ved dem.


Gennemsnittet af APG’s bøder er beregnet til lidt over 88k altså tæt ved 100k, så nej det er ikke blot de grove tilfælde jeg har nævnt.

Hvis Thomas 18 år bliver busted for at have en gigabyte eller 2 med ulovligt musik, og han får 100k i bøde. Ja, det kan man vel godt synes er lidt i overkanten. Men hvis Thomas aktivt har brændt og solgt CD'er med dette musik på, så er det absolut ikke for højt.


Helt sikkert! Men INGEN af dem der indgår i de bøder på gennemsnitlig 88k, har aktivt brændt og solgt piratkopier.

Jeg kendte en gut der i tidernes morgen (inden for det her emne), boede på et kollegie i lyngby hvor de havde 100Mbit forbindelse til stort set all release dumps. Han tjente tusindvis af kroner hver måned på at sælge spil, film og musik. Hvis han fik 100K i bøde, vill han stadig have tjent på det. Er det rimeligt?


Nej, og sagen med disse bøder vil også være en helt anden, hvis dem industrien slog så hårdt ned på, var som ham du nævner her. Men jeg bliver igen nødt til igen at pointere at INGEN af dem, med bøder på de gennemsnitlige 88k, har gjort sig skyldig i samme forseelse. Er det rimeligt? Tror du de havde købt for 88k af underholdningsprodukter?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login