mboost-dp1

SPI

Debian har vokseværk, Wheezy fylder nu 11 dvd’er

- Via Phoronix - , indsendt af zin

Da folkene bag Linux-distributionen Debian udgav Squeeze (Debian version 6.0.5) for to år siden, var det ud over selve operativsystemet, en stor samling af software, der tilsammen fyldte 53 cd’er eller 8 dvd’er. Den kommende udgave, Debian 7 (Wheezy) kommer til at fylde 73 cd’er eller 11 dvd’er.

Distributionen er nået op på en størrelse på 50 GB, og det er så meget, at den heller ikke kommer til at passe på en dobbeltlags Blu-ray-disc, men kræver en ekstra cd. Af samme årsag overvejer de hos Debian nu, at for de som ønsker et fysisk medie at anvende en USB-nøgle.

Væksten på cirka 15 GB siden Squeeze er sket, selvom flere pakker er begyndt at blive komprimeret med XZ i stedet for Gzip, der er 20 % mere effektiv til at komprimere filer.

Når Wheezy udkommer, hvilket forventes at ske i starten af 2013, så bliver det som sædvanlig med Debian, til flere forskellige arkitekturer, og her gælder det, at hver udgave kommer til at fylde 50 GB.

Gå til bund
Gravatar #1 - AmbY
11. jul. 2012 06:03
Jeg synes stadigt det virker vanvittigt. Og selv om det er på baggrund af at det "indeholder en masse ekstra programmer" så er de fleste af dem nogen man ville kunne undvære og på den måde kunne de lave det som "optional ekstras" som det er tilfældet med fx. windows. På den måde kunne de også bedre få lavet en standart "opdaterings side" så når man havde installeret debian så skulle man selv tage stilling til hvad man ville have, og den ville hente det fra nettet, og skulle der komme en opdatering vil det foregå på samme måde.

Det andet her er bare latterligt !
Gravatar #2 - SShadowS
11. jul. 2012 06:05
#1 Du aner intet om Debian kan jeg høre...
Gravatar #3 - Mnc
11. jul. 2012 06:19
Efter modtagelse af medierne kan man vel selv lave en mindre udgave, i stil med når man laver unattended install skiver til windows.
Der tager man jo også kun de dele man skal bruge, så man kan have plads til en masse andet godt.
Gravatar #4 - Safari
11. jul. 2012 06:22
Ja, men normalt henter man deres net install image som fylder 100mb som man smider på en usbstick, booter fra den, og så henter installeren kun de ting fra debian's servere som man vælger under installationen.

Det andet er hvis man nu insisterer på at have det hele liggende på skiver, hvis man slet ikke er online,
Gravatar #5 - zin
11. jul. 2012 07:41
#4 : Præcis. 50 GB udgaven indeholder det meste af Debian's repositories (for stable, når Wheezy udkommer), som inkluderer en *helvedes* masse ting - og glem ikke; På et verbalt ton af forskellige sprog!

Men ... Hvis du har Internet, så hent en netinstall og så er du kørende. LiveDVD'er o.l. fylder stadig også kun én DVD.. Men så må du leve med en standard opsætning - og kun på engelsk. ;)
Gravatar #6 - arcticgnome
11. jul. 2012 08:02
Kan godt se ideen i at have alle pakkerne i en stor install, til steder hvor internet priserne er høje (eks. Grønland og borplatforme).
Men tror forsat jeg bare tager netinstall som Safari siger, betaler jo ikke det store i DK for 5-700mb ekstra ud over strøm :)
Gravatar #7 - Kalisdar
11. jul. 2012 08:26
#2 du ved en hel del mere kan man se.

Men Ja det ville da være meget lettere for den "almindelige" person at bruge en net Install, det virker faktisk lige så simpelt som at installere Windows på nogle områder. Men så igen, Linux er ikke kendt som det mest brugervenlige for den almindelige.

Det er nu meget sjovt at høre hvor langt de er kommet med disse "pakker"
Gravatar #8 - cordion
11. jul. 2012 09:21
nu giver de pludselig mening med en 64GB USB stick...
de burde vel give muligheden at købe debian 7 på sådan en stick, så dem med 56k modem slipper for at downloade den

evt på de 11 dvd skiver til en lavere pris... men jeg ved hvad jeg ville vælge
Gravatar #9 - HenrikH
11. jul. 2012 10:58
Kalisdar (7) skrev:
Men så igen, Linux er ikke kendt som det mest brugervenlige for den almindelige.

Hvilket jo nærmest svarer til at sige at Windows er kendt for BSOD....

Ja, det var sandt en årgang, men ikke længere....
Gravatar #10 - terracide
11. jul. 2012 11:24
#9:
Det er stadig langt under Windows i brugervenlighed...og så er der lige mangel på funktioner i linux drivere...hvorfor tror du at linux markedsandel er så lille at den er irrelevant?
Gravatar #11 - engfeh
11. jul. 2012 11:39
#10

Din mor har en lille markedsandel, men hun er stadig relevant, nåh!

(Ha, der fik jeg rigtignok sat ham på plads!)

I øvrigt er jeg forholdsvis ligeglad med hvor mange der bruger Linux, og hvad folk generelt synes om det. Så længe jeg selv kan lide det, og så længe der er folk der gider udvikle på det er jeg glad... Jeg har ikke brug for at en milliard andre mennesker bekræfter mig i mit valg af OS.
Driverproblemet er jeg til gengæld enig med dig i, men det er ikke nok til at få mig til at skifte.
Gravatar #12 - Grofle
11. jul. 2012 11:44
Debian er et dejlig stabilt system som bare fungere.
Jeg glæder mig til at opdatere min server.
Gravatar #13 - Brugernavn
11. jul. 2012 12:03
Hvis internettet skal følge med, så fylder det jo.
Gravatar #14 - HenrikH
11. jul. 2012 13:17
terracide (10) skrev:
#9:
Det er stadig langt under Windows i brugervenlighed...og så er der lige mangel på funktioner i linux drivere...hvorfor tror du at linux markedsandel er så lille at den er irrelevant?

Fordi det er begrænset hvor mange spil der laves til at fungere native på Linux?

Jeg synes du bør prøve at smide en gang Ubuntu med Wine på din computer - og finde et spil der er understøttet i Wine - og fortælle mig hvor svært det er. Noget simpelt som Counter Strike Source (jeg spiller ikke så mange af den slags spil), eller find noget andet hvor de har fået det til at spille med Wine?

Og ja Terra, både Nvidia og ATI laver faktisk Linux drivere til deres grafikkort...
Gravatar #15 - markjensen
11. jul. 2012 13:22
Jeg tror ikke gaming i Linux er interessant, Wine eller ej, men der findes jo masser af mennesker der ikke spiller. At Terra så ikke er en af disse, det skal vi åbenbart altid høre om...
Gravatar #16 - Plimmer
11. jul. 2012 13:54
Så vidt jeg husker har Debian drivers til mange flere ting end Windows har, at de har deres fokus et andet sted end hvor Terra mener det skal være er vel en anden ting.
Gravatar #17 - Vandmand
11. jul. 2012 14:11
terracide (10) skrev:
#9:
Det er stadig langt under Windows i brugervenlighed...og så er der lige mangel på funktioner i linux drivere...hvorfor tror du at linux markedsandel er så lille at den er irrelevant?


Så du foretrækker at undvære drivere?

Jeg kan ikke huske sidste gang jeg oplevede et driver problem i Linux (jeg bruger Linux på arbejde og i privaten).

Til gengæld oplever jeg driver problemer med Windows ugentligt. Alt fra Windows 98 til Windows 7.

Og lad os da slet ikke komme ind på brugervenlighed hvor Windows er lysår bag de fleste Linux distributioner (i mine øjne).
Gravatar #18 - MichaelB
11. jul. 2012 14:32
Vandmand (17) skrev:
(i mine øjne).


Forkortes IMØ :)

.

Stakler de folk de sidder med kun cd-drev uden en internet forbindelse. Det grænser til ikke at være i orden at udgive sådanne ting på cd :)
Gravatar #19 - zin
11. jul. 2012 15:04
#17: Det er i det hele taget sjovt at høre Terra brokke sig over drivere i Linux når han, efter egen indrømmelse, benytter Linux drivere til hans netkort i Windows. Men lad det nu ligge.. Bad troll is bad. :p
Gravatar #20 - mikbund
11. jul. 2012 15:06
terracide (10) skrev:
#9:
Det er stadig langt under Windows i brugervenlighed...og så er der lige mangel på funktioner i linux drivere...hvorfor tror du at linux markedsandel er så lille at den er irrelevant?


Hvis du tænker dig om skal du ikke blive overrasket over hvor tit du i din hverdag møder en linux enhed. Tænk bare på android telefoner/tablets, fjernsyn, boxee, hjemme routere, servere, NAS, internet servere etc. Sandsynligheden taler for at du allerede har en eller flere enheder derhjemme med linux.
Heraf flere områder hvor Microsoft slet ikke har bevæget sig ind på markedet endnu eller kun har en mindre markedsandel.

Når det så er sagt, vil jeg gerne medgive at fx Debian ikke altid er det mest brugervenlige Desktop system. Her findes dog andre som fx ubuntu suse, etc. Dog er det i det mindste utrolig nemt at installere og opdatere, her har Windows altid været bagefter.

Drivermæssigt kan det på nyere hardware dog være en udfordring(tåbelige producenter). Omvendt oplevede jeg også driver problemer(ustabile) mens jeg brugte Windows. Ligesom jeg ofte oplevede små irriterende programmer som Java, flash, adobe, antivirus m.fl. som råber og skriger at de skal opdateres ( just annoying )..

At pakkesystemet fylder 50Gb gør det kun endnu nemmere, det er nemt tilgængeligt via internettet og aptitude / apt-get. Herudover indeholder det typisk de fleste af de programmer, source, etc. jeg anvender i min hverdag, hvilket modsat andre systemer betyder jeg ikke skal bekymre mig om opdateringer. Det er rart kun at skulle hente programmer et sted fra.

Men lad os da få noget mere konkurrence på markedet, det får vi som forbrugere kun bedre systemer af.
Gravatar #21 - Vandmand
11. jul. 2012 16:36
MichaelB (18) skrev:
Vandmand (17) skrev:
(i mine øjne).


Forkortes IMØ :)

.

...


Jeg kunne ikke lige huske hexadecimal unicode vaerdien for stort Oe, saa den eneste mulighed var at skrive det hele og saa bruge et lille oe (f8).

(Lige nu bruger jeg saa Windows hvor jeg ingen anelse har om hvordan jeg skal indsaette danske bogstaver, apropro brugervenlighed. :) )

Lidt off topic (endnu mere end det andet):
Installerede selv en Debian net install i gaar, for foerste gang i flere aar, og det er da godt nok blevet nemt. At man ogsaa let kan vaelge DE under installation er ogsaa en kaempe bonus. Er det noget nyt?
Gravatar #22 - Qw_freak
11. jul. 2012 16:51
HenrikH (14) skrev:
både Nvidia og ATI laver faktisk Linux drivere til deres grafikkort..


bahhh, ATI laver nogel lorte drivere som hvis du er rigtig uheldig, fucker din linux dist så megt op at den skal have en clean install! Been there, done that...
Gravatar #23 - Mdaugaard
11. jul. 2012 16:53
Vandmand (21) skrev:
(Lige nu bruger jeg saa Windows hvor jeg ingen anelse har om hvordan jeg skal indsaette danske bogstaver, apropro brugervenlighed. :) )


Hhv. Alt-gr z, l og w for æ, ø og å

Det er da vildt logisk med US intl. layout >;)
Gravatar #24 - terracide
11. jul. 2012 17:40
zin (19) skrev:
#17: Det er i det hele taget sjovt at høre Terra brokke sig over drivere i Linux når han, efter egen indrømmelse, benytter Linux drivere til hans netkort i Windows. Men lad det nu ligge.. Bad troll is bad. :p


Nej, du lyver du jo...mit netkort bruger windows driver...om igen.

Og linux kan rende mig...samt den ekstremt støjende brugerbase...de er så lidt de er irrelevante i det store billede...hviilket er hvorfor flere hardware pdoducenter ikke gider linux-drivere...waste af manhours.
Gravatar #25 - dub
11. jul. 2012 19:31
terracide (24) skrev:
Og linuxPC gamers kan rende mig...samt den ekstremt støjende brugerbase...de er så lidt de er irrelevante i det store billede...hviilket er hvorfor flere hardware pdoducenterspil producenter ikke gider linux-drivereandet end konsol ports...waste af manhours.


FYP
Gravatar #26 - PoulErik
11. jul. 2012 19:49
terracide (10) skrev:
#9:
Det er stadig langt under Windows i brugervenlighed...og så er der lige mangel på funktioner i linux drivere...hvorfor tror du at linux markedsandel er så lille at den er irrelevant?

terracide (24) skrev:
Nej, du lyver du jo...mit netkort bruger windows driver...om igen.

Og linux kan rende mig...samt den ekstremt støjende brugerbase...de er så lidt de er irrelevante i det store billede...hviilket er hvorfor flere hardware pdoducenter ikke gider linux-drivere...waste af manhours.


At du ikke kan komme op med bedere og mere relevant flame end det, er jo det samme som at give din anerkendelse af at Linux er det bedste OS til dato.
Gravatar #27 - Qw_freak
11. jul. 2012 20:48
#26
@ Terra
Vil egentlig give PE ret her, tror ikke du er klar over hvor meget linux er brugt i al intelligent elektronik idag, bare fordi du er helt vild med gamer-pc'er betyder det ikke at alt andet er ligegyldigt... hvad tror du fx din fullrate router har af OS?

Og til alle disse myriader af HW platforme skal der bruges et OS som gør det effektivt at udvikle til dem, og der kommer Debian, Fedora, Ubuntu og mange andre distroer ind i billedet...

Man kan godt udvikle linux miljøer på Windows platform, men det er alt for besværligt...

Jeg synes til du udviser en stor mangel på forståelse for hvordan verden er bygget op og til hvilke formål forskellige ting er skabt. Du opfører dig som de ignoranter der tror at fordi hans mavepine gik væk fordi han hoppede i en sø, kan alle kurrerer deres mavepine ved at hoppe i en sø.
Gravatar #28 - XorpiZ
11. jul. 2012 20:57
Terra er en idiot. Det er ufatteligt, at folk stadig prøver at ræsonnere med ham.
Gravatar #29 - Fafler
12. jul. 2012 05:10
Qw_freak (22) skrev:
bahhh, ATI laver nogel lorte drivere som hvis du er rigtig uheldig, fucker din linux dist så megt op at den skal have en clean install! Been there, done that...


Windows og Linux alike. Jeg har lige stået i samme situation med en Windows pc.

Men problemet med både AMD og Nvidias drivere er at hvis du henter dem fra firmaernes hjemmesider, så får du ikke en deb pakke, som apt kan håndtere og holde styr på. Derfor ved pakkemanageren ikke hvad driveren har lavet af ændringer i systemet og derfor fucker det let op. Løsningen er lige til. De burde lave et repository alá Google, så driverne og opdateringer er direlte tilgængelige via pakkemanageren.

Og så synes jeg Linux distributioner som Debian fortjener er stor ros for at have været med til at opfinde "app-store" idéen. Altså tanken om at al software hentes og installeres gennem et centralt interface. Bare inden Apple tror det er noget de opfandt. Det er fandeme smart og så kan i have alle jeres exe filer og jeres såkaldte brugervenlighed, hvor i skal opdatere jeres software manuelt, i fred.
Gravatar #30 - Hubert
12. jul. 2012 06:00
Fafler (29) skrev:

Og så synes jeg Linux distributioner som Debian fortjener er stor ros for at have været med til at opfinde "app-store" idéen. Altså tanken om at al software hentes og installeres gennem et centralt interface. Bare inden Apple tror det er noget de opfandt. Det er fandeme smart og så kan i have alle jeres exe filer og jeres såkaldte brugervenlighed, hvor i skal opdatere jeres software manuelt, i fred.


Er det overhovdet en linux "opfindelse"..?
Gravatar #31 - Mnc
12. jul. 2012 06:03
Fafler (29) skrev:
hvor i skal opdatere jeres software manuelt


Din avatar passer sgu egentlig meget godt. :)

Jeg kan ikke komme i tanke om noget software som jeg skal opdatere mere manuelt i windows, end i debian.
Gravatar #32 - markjensen
12. jul. 2012 06:19
Mnc (31) skrev:
Din avatar passer sgu egentlig meget godt. :)

Jeg kan ikke komme i tanke om noget software som jeg skal opdatere mere manuelt i windows, end i debian.


Jeg bliver ellers stadig forstyrret af alle mulige lortepopups i Windows 7, men i Ubuntu er det bare at trykke på en knap, så er alt opdateret. Det er muligt at de fleste programmer selv kan finde ud af at downloade opdateringer i Win7, men det er bare ikke alle. Samme problem i OSX (da der er mange programmer der ikke findes i deres Store).

Det lyder lidt som en historie jeg har hørt før... "App Store?? Nej, det har vi da ikke brug for *Incoming Windows 8* Uuh, nice and shiny app store."
Gravatar #33 - Mnc
12. jul. 2012 06:27
Okay, så har vi åbenbart forskellige definitioner for hvad der er 'manuelt'.
"sudo apt-get update" anser jeg som manuelt.
"Der er kommet en ny opdatering, når du har tid så siger du bare til. Så opdaterer jeg for dig" anser jeg ikke som manuelt.

Jovist, med apt tager den alt på en gang, så det er noget nemmere, men jeg ser det stadig som "mere manuelt". :P

Manuelt vs nemmere. :P
Gravatar #34 - Hubert
12. jul. 2012 06:30
Mnc (33) skrev:
Okay, så har vi åbenbart forskellige definitioner for hvad der er 'manuelt'.
"sudo apt-get update" anser jeg som manuelt.
"Der er kommet en ny opdatering, når du har tid så siger du bare til. Så opdaterer jeg for dig" anser jeg ikke som manuelt.

Jovist, med apt tager den alt på en gang, så det er noget nemmere, men jeg ser det stadig som "mere manuelt". :P

Manuelt vs nemmere. :P


Hvad er forskellen. Tryk på en knap vs tryk på en knap?
Gravatar #35 - markjensen
12. jul. 2012 06:32
Mnc: Om du kalder det manuelt eller ej er egentlig ikke så vigtigt for mig. Det der er vigtigt er at jeg får opdateret mit software, og det sker bare ikke altid på Windows fordi jeg bliver træt af at se på alle de popups :).
Gravatar #36 - Mnc
12. jul. 2012 06:40
Hubert (34) skrev:
Hvad er forskellen. Tryk på en knap vs tryk på en knap?


Forskellen på mine eksempler er "Søg efter opdateringer" vs programmet siger "Jeg kiggede lige, og der er kommet en ny version! :D"

Jeg bruger dog meget sjældent linux, så jeg skal ikke kunne sige om linux selv kigger efter updates. Jeg har bare ikke lagt mærke til den gøre det.

markjensen (35) skrev:
Det der er vigtigt er at jeg får opdateret mit software, og det sker bare ikke altid på Windows fordi jeg bliver træt af at se på alle de popups :).


Så, det vigtige er at du får opdateret dit software. Men når softwaren informerer dig om en ny version, så irriterer det dig?
I don't follow.
Gravatar #37 - Hubert
12. jul. 2012 06:42
Mnc (36) skrev:
Forskellen på mine eksempler er "Søg efter opdateringer" vs programmet siger "Jeg kiggede lige, og der er kommet en ny version! :D"

Jeg bruger dog meget sjældent linux, så jeg skal ikke kunne sige om linux selv kigger efter updates. Jeg har bare ikke lagt mærke til den gøre det.


Du skal bare se på #32. Der står det faktisk skrevet at man blot skal trykke på en knap så er alt opdateret. For nu at citere dig selv fra en anden tråd. Kom nu ind i kampen :p
Gravatar #38 - Mnc
12. jul. 2012 06:44
Hubert (37) skrev:
Du skal bare se på #32. Der står det faktisk skrevet at man blot skal trykke på en knap så er alt opdateret.

Ja, jeg fandt også lige en gammel Ubuntu 10.10 VM, og efter et par minutter kom den også sagde "Hey, nyt software! :D" men så blev jeg irriteret og lukkede vinduet.

Hubert (37) skrev:
For nu at citere dig selv fra en anden tråd. Kom nu ind i kampen :p

Feje tricks. :(
Gravatar #39 - Hubert
12. jul. 2012 06:53
Mnc (38) skrev:
Ja, jeg fandt også lige en gammel Ubuntu 10.10 VM, og efter et par minutter kom den også sagde "Hey, nyt software! :D" men så blev jeg irriteret og lukkede vinduet.


Uden at jeg kan påstå at være nogen større fan af Ubuntu vil jeg nu mene det er væsentlig en smartere måde at skulle trykke på en knap end en knap per applikation der har egen opdateringsevner. For slet ikke at tale om dem der ikke kan opdatere sig selv.


Feje tricks. :(


Hæh jeg har banket hovedet i bordet som straf for at være flabet.
Gravatar #40 - markjensen
12. jul. 2012 07:01
Mnc (36) skrev:
Så, det vigtige er at du får opdateret dit software. Men når softwaren informerer dig om en ny version, så irriterer det dig?
I don't follow.


Jeg vil gerne kunne trykke på én knap og opdatere alt. Ikke trykke på 30 knapper for at opdatere 30 stykker software. Det sidste gider jeg ikke, og får derfor ikke opdateret mit software. Bliver du ikke irriteret over beskeder fra Oracle (java) og Adobe (flash og reader)? Jeg hader det lort.
Gravatar #41 - Mnc
12. jul. 2012 07:08
markjensen (40) skrev:
Bliver du ikke irriteret over beskeder fra Oracle (java) og Adobe (flash og reader)?


Både og. Men det er vel prisen for at hvert stykke software opdateres så hurtigt som muligt.

Det er vel ikke meget anderledes end hvis linux tjekkede for updates hvert femte minut, bare for eksemplets skyld, så ville du også få en notifikation for hvert stykke software.

Så må man afveje hvor opdateret man ønsker at være. Om man kan nøjes med en gang i timen, eller måske en gang om dagen. :P
Gravatar #42 - DStruct
12. jul. 2012 07:18
#40
ninite.com

Sæt hak i det du skal bruge, så kan du opdatere selvsamme programmer med kun 1 knap, bare kør den samme install fil igen hver gang.
Gravatar #43 - Hubert
12. jul. 2012 07:21
DStruct (42) skrev:
#40
ninite.com

Sæt hak i det du skal bruge, så kan du opdatere selvsamme programmer med kun 1 knap, bare kør den samme install fil igen hver gang.


Ja det er jo ikke noget nyt at man kan finde 3. parts programmer der løser et af de største problemer på windows siden.
Gravatar #44 - terracide
12. jul. 2012 07:52
#43:
Hvis det er din størte anke imod windows så er du sgu' langt ude...
Gravatar #45 - markjensen
12. jul. 2012 07:54
Det, og så manglen på (terminal)værktøjer og flere skriveborde for mit vedkommende
Gravatar #46 - Hubert
12. jul. 2012 07:56
terracide (44) skrev:
#43:
Hvis det er din størte anke imod windows så er du sgu' langt ude...


Hvordan er du kommet frem til at det er min største anke?
Gravatar #47 - Mnc
12. jul. 2012 07:57
Jeg har sgu aldrig set pointen med flere skriveborde. Jeg forstår ikke hvorfor alt+tab ikke klarer opgaven godt nok. :|
Gravatar #48 - HenrikH
12. jul. 2012 08:41
Qw_freak (22) skrev:
bahhh, ATI laver nogel lorte drivere som hvis du er rigtig uheldig, fucker din linux dist så megt op at den skal have en clean install! Been there, done that...

Så er det jo godt at Terra er Nvidia-mand? :-P
Mnc (33) skrev:
Okay, så har vi åbenbart forskellige definitioner for hvad der er 'manuelt'.
"sudo apt-get update" anser jeg som manuelt.

Ud over hvad andre nævner med den update-manager der er i Gnome mv., har Linux også den lille finte med at smide apt-get update og apt-get upgrade i en crontab for root - så opdaterer den helt selv, uden at du overhovedet opdager det ;-)
Gravatar #49 - KaW
12. jul. 2012 08:45
Mnc (47) skrev:
Jeg har sgu aldrig set pointen med flere skriveborde. Jeg forstår ikke hvorfor alt+tab ikke klarer opgaven godt nok. :|

Jeg ville gerne kunne vote "gammeldags" eller "oldschool" for den bemærkning :)
Gravatar #50 - Qw_freak
12. jul. 2012 09:18
Mnc (47) skrev:
Jeg har sgu aldrig set pointen med flere skriveborde. Jeg forstår ikke hvorfor alt+tab ikke klarer opgaven godt nok. :|

kunne jeg heller ikke, men da jeg så fike en maskine med det på kan jeg nu ikke længere undvære det...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login