mboost-dp1

unknown

Danske fysikere bag kvantehukommelse

- Via Berlingske - , redigeret af Pernicious

Fysikere på Niels Bohr Instituttet har skabt kvantehukommelse i en sky af gasatomer. De har påvist, at man vha. en meget svag lysstråle kan overføre informationer til en mængde af atomer.

Denne opdagelse er et opsigtsvækkende forskningsresultat. Det gør det muligt at overføre og lagre informationer i computere på en helt ny måde og det kan få afgørende betydning for udviklingen af kvantecomputeren og for et fremtidig kvanteinternet, hvor information kan overføres med meget stor hastighed.

Når man overfører information i optiske kabler, sker det vha. lys. For at få plads til mere information, bruger man stadigt svagere lysimpulser, men det gør det svært at måle lyspulsen og det giver mere støj på linien.

Kvantehukommelsen løser dette problem. Man overfører lysets kvantetilstand af lys til en mængde atomer, som er ophængt i et magnetisk beskyttet kammer og dermed fjerner man næsten al støj.





Gå til bund
Gravatar #1 - booost1
25. nov. 2004 20:09
Så kan min fiber forbindelse jo snart komme op på de 100Gbit, det bliver gode tider.
Gravatar #2 - noia51
25. nov. 2004 20:23
Os andre vil være tilfredse med 100 mbit ;-)

Hurtigere lager... Fedt!
Gravatar #3 - leonardo da vinci
25. nov. 2004 20:25
Bah, jeg tror den nyhed er gas!
Gravatar #4 - L.H.
25. nov. 2004 20:27
Så helt dumme er vi altså ikke :)

Jeg syntes mange gange at have hørt Danmark var bagefter, på trods af regeringens mål med at vi skal være et videnssamfund.

Men det varer selvfølgelig en rum tid før de har forsket færdigt, og teknikken kan anvendes.
Gravatar #5 - Andos
25. nov. 2004 20:45
Kan være danmark er mere påpasselig med at smide information ud om det vi laver før vi faktisk ved om det overhovedet er en smart opfindelse. Synes mange lande smider om sig med pressemeddelelser at de har opfundet det ene og det andet men man ser næsten aldrig mere til det. Håber da det her er noget som vil få betydning...
Gravatar #6 - mrmorris
25. nov. 2004 20:51
Ny har de snart i mange år på Risø forsket i bla. brændselsceller og krystal holografisk lagring men det er ikke mange praktiske projekter eller produkter man har set. Tror desværre dette er endnu et fantasifoster.
Gravatar #7 - hjortlund
25. nov. 2004 20:51
#4: Ja stemningen er tit at Danmark er et uland hvad angår forskning... Jeg har altid syntes det samme, jeg tror ikke der er hold i påstandene. Det er jo klart at mange andre lande levere flere resultater, men de er tit det meget større.

#5: Danmark har janteloven... Tror der er mange der ikke har lyst til at råbe op, når de alligevel ingen gevinst får ud af det...
Gravatar #8 - bjarkehingrumme
25. nov. 2004 22:03
#6 Nu er brændselscelleforskningen på Risø ikke ligefrem et fantasifoster (jeg sidder selv i gruppen....). Det er helt ekstreme forhold (T>700C luft på den ene side (ekstremt oxiderende) og brint på den anden (ekstremt reducerende)) brændselsceller bliver udsat for, og problemet er ikke selve konceptet - det er demonstreret i overflod i snart et århundrede - men snarere at finde materialer der dels er billige og dels er stabile længe nok til at det er økonomisk sundt. Teknologien er først nu ved at være moden.

Forskningen beskrevet her i nyheden er på et langt tidligere stadie, men kan sagtens være nemmere at få til at virke i praksis i hvert fald set fra et materialesysnspunkt.
Gravatar #9 - Satyr
25. nov. 2004 22:06
Så vidt jeg kan se, så er vi altså ikke lige så gode som andre lande til at smide penge efter forskning. Sammenligner vi os med Finland, http://pics.jp.metropol.dk/80/80442/80442_large.jp...
som vel ligner os på mange områder (de er 5.2 millioner indbyggere), så gør de det i langt højere grad. Det her fik mig også til at tænke på den her artikel http://newz.dk/forum/item/30611/.

Ny forskning inden for lysdioder foretaget af Fred Schubert fra Rensselaer Polutechnic Intitute vil inden for 5 år kunne erstatte almindelige pærer med lysdioder.

Udviklingen, der blev støttet af DARPA med 250.000 dollars, har fået et nyt tilskud på 210.000 dollars fra The National Science Foundation. Pengene skal gå til at udvikle en kommerciel brugbar lysdiode inden for 3 år.

Denne nye lysdiode, der producerer mere lys end varme, regnes med at give store energibesparelser. I USA bliver ca. 25% af al elektricitet brugt til belysning.


25% af alt el bliver brugt på belysning. Det er jo enorme penge i besparelser vi snakker om her alene i USA, og når så pæren bliver markedsført i resten af verden, så kommer de til at tjene styrtende. Hvis nu bare danmark havde smidt penge efter sådan et projekt her :x
Gravatar #10 - mrmorris
26. nov. 2004 00:07
#8 Tja så ligger uenigheden i definitionen på fantasi. Hos mig gælder det, at hvis produktet ikke er udviklet endnu så det findes i hverdagen og er til at betale, ja så er det altså fantasi; et udtryk for noget vi meget gerne ville have men simpelthen ikke kan lave i dag!

Men når blærbare en dag leveres med små brændselsceller så er jeg enig! I dag bruges de dog kun til MEGET specielle formål som f.eks. Nasa's space shuttle og det har jo ikke meget med et kommercielt tilgængeligt produkt at gøre. Vil du f.eks. mene at rum-turisme eksisterer også så? Bare fordi at hvis du har penge nok kan du tage op fra Star City i Rusland.
Gravatar #11 - vaerge
26. nov. 2004 00:59
Jeg synes det lyder rigtig spændende - men diskussionen her har præcis samme struktur som 90% af de andre i dette forum: Der er først et par stykker der siger de synes det lyder fedt, og så kommer regnen af superkritiske, sikke-noget-møj-de-er-sikkert-ude-på-at-snyde-eller-det-er-noget-lort indlæggene.

Anyways, selvfølgelig er kritisk stillingtagen helt berettiget, men en smule positivitet og begejstring ville ikke skade :-)

...beklager at gå lidt uden for emnet for denne tråd!
Gravatar #12 - mrmorris
26. nov. 2004 01:37
#11 Ja det er jo så det man kalder at debattere. Det ville da være kedeligt hvis alle sagde "Fedt, det vil jeg ha...", så kom jeg i alt fald aldrig mere på newz! Selve nyhederne kan man jo få *MANGE* andre steder, det er debatterne der gør at newz skiller sig ud. Om det så er AMD vs. Intel, Microsoft vs. Linux, MSIE vs. Mozarella... osv. osv.
Forestil dig TV avisen hvor to politikere stiller op til en debat, men er rørende enige. Hvor interesant er dette lige?
Gravatar #13 - noia51
26. nov. 2004 06:03
Selvfølgelig er det ikke fantasi. Teknologien skal bare lige modnes så vi ser det vel om 50 år.

Hvornår kom de første computere, hvornår kom den første mikrodatamat og hvornår fik PC'en sin udbredelse. Det drejer sig trods alt om en 60 år - godt og vel.
Gravatar #14 - L.H.
26. nov. 2004 07:04
Det kan jeg simpelthen ikke vente på.
Enten så tager udødelighedsforskerne sig sammen, eller også får alle de andre fingeren ud, og realisere fremtidsdrømmene nu!
Gravatar #15 - Splax
26. nov. 2004 08:02
#14

AMEN!! Vi vil se resultater inden vi dør, vi er jo ikke nørder for sjovs skyld. Hehe...

Ting tager tid, den der venter længe, venter på noget godt. Jeg venter 10 år.... :P
Gravatar #16 - BurningShadow
26. nov. 2004 08:42
#15

ok, og efter de 10 år dør du, eller hvad mener du?
Gravatar #17 - Futterama
26. nov. 2004 08:47
Offtopic: I stedet for at vente og vente og vente, kunne man jo evt. smide penge i projektet (ja øv hva, frem med tegnedrengen) eller selv udvikle noget hvis man har evnerne til det ;-)

Ontopic: Jeg synes det ser ud som om vi kommer nærmere den der meget omtalte kvantecomputer, jeg er godt nok også ved at være træt af langsomme computere, så jeg synes det er fedt de finder frem til noget de kan bruge til videreudviklingen af computeren :-)
Gravatar #18 - bjarkehingrumme
27. nov. 2004 11:02
#10 De brændselsceller der udvikles på Risø kommer nok ikke til at sidde i en bærbar da de kun virker på den varme side af 600C (men man skal aldrig sige aldrig!).

Mht. om noget er et fantasifoster er min mening så, at hvis det er demonstreret at skidtet virker så er det ikke længere et fantasifoster men "hard science". Rumturisme er lidt anderledes da det er et fænomen - ikke en teknologi. Så i min terminologi er de teknologiske forudsætninger for rumturisme ikke et fantasifoster - de eksisterer. Selve begrebet rumturisme indebærer - helt subjektivt for mig - at en større mængde mennesker skal tage på tur før man kan snakke om egentlig turisme.
Gravatar #19 - Törleif Val Viking
28. nov. 2004 03:27
Gad godt vide hvor den hastighed kvante"RAM" kommer til at køre med.....*Fråde*
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login