Flickr - Uwe HermannDansk forlag overvejer streaming-tjeneste til bøger

Via Politiken - , redigeret af Net_Srak , indsendt af thimon

Danmarks nærststørste forlag Lindhardt og Ringhof går med overvejelser om at tilbyde en digital udlejningstjeneste til bøger, som vil fungere på samme måde, som Spotify gør med musik. Det skriver Politiken.

Tiltaget skal bringe bøgerne ind i den digitale tidsalder, og forlagets digitale direktør Cliff Hansen fortæller, at de måske aktivt vil være involveret i at drive den platform, der skal bruges til at distribuere bøgerne.

Forfatteren Jo Hermann er overbevist om, at en sådan bogtjeneste snart vil komme til Danmark, da noget lignende allerede er på trapperne i Norge, men hun understreger det er vigtigt at finde en løsning, der ikke underminderer det eksisterende bogmarked.

Cliff Hansen, Lindhardt og Ringhof skrev:
Vi skal selvfølgelig tænke os virkelig godt om, for det kunne jo tænkes, at en løsning, som ser fantastisk ud her i 2012, vil være meget dårlig for forfattere og forlag om fem år.

I Norge ser den lignende tjeneste ud til at få en månedspris mellem 200 og 400 norske kroner.

Gå til bund
Gravatar

#1 zymes 5. apr. 2012 09:29

Jeg synes umiddelbart 2-400kr lyder dyrt, men hva koster en ny bog egentlig? Jeg læser ikk rigtig bøger selv..

Btw, er der ikk noget med at man kan låne digitalt gennem bibliotekerne, gratis? Eller?
Ja, jeg blev tabt på gulvet.
Gravatar

#2 -N- 5. apr. 2012 09:47

Genialt :-D

#1 Den koster det samme, hvis vi snakker titler som liger kommet på gaden... Så det har hurtigt tjent sig selv hjem, hvis man bruger det lidt.
Gravatar

#3 moulder666 5. apr. 2012 09:54

zymes (1) skrev:
Jeg synes umiddelbart 2-400kr lyder dyrt, men hva koster en ny bog egentlig? Jeg læser ikk rigtig bøger selv..

Btw, er der ikk noget med at man kan låne digitalt gennem bibliotekerne, gratis? Eller?


Ebøger er for tiden forholdsmæssigt virkeligt dyre - det kan ikke lønne sig for mig at købe e-bøger generelt. Jeg kigger så generelt kun efter de engelske bøger, men når nye bøger i snit koster omkring 50-80 kr. på Amazon.co.uk inkl. forsendelse til DK, så er der sgu langt op til 200-400 kr. månedligt.

Og ja, man kan låne digitalt gennem bibliotekerne gratis, og det fungerer også ganske glimrende, MEN...de har p.t. vist nok kun et udvalg på 1500 e-bøger online - which sucks!
You, Sir, constitute the "anal" in car analogy!
Gravatar

#4 Zephox 5. apr. 2012 09:57

1#

Har ikke været i Danmark i et stykke tid, men jeg betaler godt 40 NZD ( New Zealandske dollars ) for en helt ny bog, og godt 20-30 NZD for en lidt ældre bog... Så det er en 100-150 kr for en ny bog. Men Hvis man er glad for at læse, og man ikke gider til at købe bøgerne hele tiden, og er lidt lige som mig. ( Jeg gider ikke at leje bøger, vil hellere eje dem), så er det jo en fantastisk tjeneste, hvor du kan "eje" bøgerne digitalt så længe du har det abonnoment.

2-400 kr, lyder ikke specielt dyrt i mine øjne, da jeg sagtens kan hapse en 4-5 bøger som så kommer til at koste mig måske 1000 kr istedet.
Gravatar

#5 noxity 5. apr. 2012 09:58

200-400 kr er ca. 200-400 mere end hvad jeg bruger nu.

Måske de skulle definere hvad målgruppen er. Hvis de prøver at ramme sådan nogle som mig, som 1-2 gange i året låner bøger på biblioteket til en ferie, så skyder de jo voldsomt over målet med den pris.

Hvis de prøver at ramme dem som læser meget, så skyder de jo sig selv i foden ved at tilbyde en service til 200kr.

Uden at vide det, så vil jeg tro at målgruppen ind i mellem er meget lille. Og at få folk fra målgruppen imellem vil kræve en anden livsstil, hvor man bruger mere tid på at læse. Det er bare ikke muligt.

Så den kloge vil lave et alternativ til dem som låner på biblioteket, så de kan lokke folk til at betale et lille beløb for en digital kopi i stedet for at låne den.
Gravatar

#6 moulder666 5. apr. 2012 10:22

Og lige lidt prissammenligning med de første tre bøger jeg spottede på hylden:

I Kindle på Amazon.com

The Girl With The Dragon Tattoo: USD 11,68 - DKK 66
Towers of Midnight: USD 13,21 - DKK 74,75
The Crippled God: USD 13,79 - DKK 78

Som rigtig bog på Amazon.co.uk. inklusiv forsendelse til DK

The Girl With The Dragon Tattoo: GBP 7,23 - DKK 65
Towers of Midnight: ca 6 GBP - DKK 54
The Crippled God: GBP 8,21 - 73,89

Så i snit betaler man MERE for at modtage mindre. Jeg har ikke I-books appen, men den sidste prissammenligning jeg så, var der ikke den store forskel mellem Kindle og I-Books.
You, Sir, constitute the "anal" in car analogy!
Gravatar

#7 Niversen 5. apr. 2012 10:42

#6
jeg får personligt mere ud af ebøger end fysiske bøger.
e-ink er lækkert at læse på og man kan finde en god position at læse i og beholde den gennem alle bøger. selvfølgelig så jeg gerne at det var billigere, men der er mange gratis alternativer på nuværende tidspunkt
jeg bruger ereolen.dk som giver mig mulighed for at låne nye danske titler gratis.
Gravatar

#8 -N- 5. apr. 2012 11:40

#3+6 Det giver ikke så meget mening at sammenligne med engelske priser, man må gå ud fra, at i en dansk tjeneste vil der være danske bøger.

#5 Det er generelt overklassen som låner skønlitteratur på biblioteket, det er faktisk næsten kun kvinder fra denne klasse som låner den typer bøger, og efter som penge ikke er det store issue, så kunne man forstille sig et marked.

Mange gider ikke køber bøgerne, fordi de simpelthen ikke har et sted at gøre af dem bagefter.

Jeg har selv været i mange hjem med op til 10 høje bogreoler med skønlitteratur. De blive over også ældre og skal med tiden finde et mindre hus, så bøgerne skal, ja?- Hvor hen i en tre eller fire værelses lejlighed?

De gider ikke sætte mere plads af til bøger, så de bruger bibliotekerne som ned nødløsning og synes det er træls at skulle vente på bøgerne.

Derudover er det et interessant tilbud netop fordi det går direkte i konkurrence med bibliotekerne og det er spændende at se, om det er et marked for et privatiseret bibliotek som ikke er finansieret over skatten.
Gravatar

#9 Satai 5. apr. 2012 13:41

Man kan godt låne ebøger fra de danske biblioteker:

eReolen.dk

(Og med lidt ninja tricks kan DRM fjernes, ellers kan man bruge dem i en måned.)
Gravatar

#10 Bjarni 5. apr. 2012 19:46

#8 Fin teori. Hvis altså skraldespanden ikke var opfundet.
www.ordbogen.com - Danmarks største online-ordbog
Gravatar

#11 Goon 5. apr. 2012 20:33

Nej nej nej. En bog skal læses i fysisk form, med alt hvad der hører sig til af vægt, lyden når man bladrer, æselører og varierende skrifttyper. Der er jo heller ingen, der vil se originaler maleri på store fladskærme.
Gravatar

#12 Zephox 5. apr. 2012 20:59

Bjarni (10) skrev:
#8 Fin teori. Hvis altså skraldespanden ikke var opfundet.


Nu skal det lige siges, at selvom man har læst bogen, så tror jeg 90% af alle menneske vil have det svært ved at smide en bog ud.. Jeg har ALDRIG smidt en bog ud, medmindre den var beyond repair and hope.. Så tror sgu du skal kigge langt efter nogle mennesker smider deres bøger ud...
Gravatar

#13 Mnc 5. apr. 2012 21:21

Goon (11) skrev:
varierende skrifttyper


http://i1.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/0...
Gravatar

#14 Chewy 8. apr. 2012 19:39

@ #13

Det er normalt at der når man trykker bogen kommer små uregelmæssigheder, det kan være en linie der er tættere på den næste linie end på resten af siden, bogstaver der ikke har samme højde, tekst der er mindre tydelig fordi at trykken har været ved at løbe tør for blæk etc...
"Don't play games with me. Don't ever ever think you are capable of that.
I'm the Doctor.."
Gravatar

#15 Brugernavn 8. apr. 2012 22:09

Niversen (7) skrev:
#6
jeg får personligt mere ud af ebøger end fysiske bøger.
e-ink er lækkert at læse på og man kan finde en god position at læse i og beholde den gennem alle bøger.

En anden vigtig ting for mig, ved den elektroniske bog, er at jeg gider at slæbe den med, mere eller mindre over alt. Jeg kan altid lige læse en side, hvis jeg venter på noget.
Bless this Thy hand grenade that with it Thou mayest blow Thine enemies to tiny bits, in Thy mercy.
Gravatar

#16 Mnc 9. apr. 2012 15:06

#14

Goon (11) skrev:
En bog skal læses i fysisk form, med [...] og varierende skrifttyper.


I modsætning til ebooks, som jo ikke har den mulighed? :P


http://4.bp.blogspot.com/-lsMwMt9q4mk/Ty_XWMyp4mI/...

En ting er trykfejl, som nogle måske ville argumentere var charmerende. Fair nok hvis man er til den slags, men så må man sgu sige dét, og ikke kalde det for 'varierende skrifttyper'. :)
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login