unknownDanmark bedst i verden til brug af Internettet

Via BBC News - , redigeret af Net_Srak

IBM og en afdeling fra The Economist har kigget på hvordan det står til i verdenen med brugen af Internettet, og her kommer Danmark ind på en førsteplads, efterfulgt af England og Sverige.

Generelt er Skandinavien stærkt repræsenteret i top 5, ud over topplaceringen er tredje, fjerde og femtepladsen fordelt til Sverige, Norge og Finland.

En af årsagerne til Danmarks flotte placering, er at det er blevet nemmere at benytte de tilbud der findes på nettet, både fra private virksomheder, men også fra det offentlige. Samtidigt er danskerne også mere villige til at benytte sig af tilbudene.

Gå til bund
Gravatar

#1 Ramses II 19. apr. 2004 11:35

Hold da maule hvor er vi gode :D

Det er faktisk ret imponerende :)
www.PornStarter.Dk || NordFyns Største Side med Fest Billeder :D
Gravatar

#2 AndersAndersson 19. apr. 2004 11:38

ja, især når vi har de langsommeste forbindelser og til højeste pris! så ja det er da imponerende at vi overhovede gider.. ;)
Gravatar

#3 Donkanut 19. apr. 2004 11:43

tjo, men måske har det også noget at gøre med at så stor en del af befolkningen har adgang til adsl, og at det dermed falder mere naturligt at bruge internettet o forhold til hvis man sad på en opkaldsforbindelse. At mangtfoldiggørelsen af teknologien så er ret dyr er bare en ting man må tage med....
I don't know how the clouds get formed. But the clouds knows, and that's the important thing...
Gravatar

#4 Viperaberus 19. apr. 2004 11:44

#2
Nu er det E-Commerce det drejer sig om, så hastigheden på forbindelsen betyder vel ikke det store?
(Overskriften her på Newz er ret misvisende)
Brug af M$ og lignende giver en flamebait stemme!
Der tages forbehold for stemmefejl, da de ikke kan ændres...
Gravatar

#5 AndersAndersson 19. apr. 2004 11:47

#4 du har ret, men alligevel :)
men igen, det slår jo også bare fast at vi VIL handle på nettet :) om det så går langsomt og koster en del :)
Gravatar

#6 zaggi 19. apr. 2004 11:47

Endnu en test af hvem der bruger mest internet... hvad med at kurer pest eller sådan noget istedet for lave den samme test om og om igen. Bliver lidt kedeligt i længden. Men hurra for os og alle de penge vi smider ud for dyrt adsl. Godt hint til vores internet providers.. Reguler ikke priser eller andet.. Vi bider på krogen alligevel. Hurra for de dumme danskere!
Whos we ?
Gravatar

#7 Pernicious 19. apr. 2004 11:58

#4

Der er tale om E-readiness, hvilket jeg læser som en mere generel vurdering.

Desuden referere en lang række andre sites også til historien, ved at nævne Danmark som "most web-savviest", som kan oversættes til "mest vidende om webbet". Eksempel.
Gravatar

#8 dcgeek 19. apr. 2004 12:02

Vores success skyldes, at vi her i Danmark har uddannelser, der er målrettet på at lave brugervenlige produkter. Med brugervenlighed menes der her, at man ikke overfylder sine sider med reklamer, og beder om skostørreler, hårlængder og hvad man nu ellers finder på at bede om af irrelevante oplysninger hos amerikanske sider, hvor man opretter sig som bruger.

Danskerne har generelt en god webdesigner-opdragelse.

Det er EKSTREMT sjællent, at jeg opretter mig som bruger på amerikanske sider, mens jeg ingen problemer har det med at oprette mig som bruger på danske sider. Det skyldes ikke sproget, men de oplysninger jeg skal give, og den tid det tager.

Amerikanerne har det med at skulle have alle mulige irelevante oplysninger ud af folk. De danske sider siger: "Indtast nyt brugernavn, email, password, bekræft password - send" og så er den ikke længere.

Hvis nu de amerikanske webdesignere fik noget opdragelse i hvordan man er over for sine besøgende, så vil de også få success. Jeg kan godt sige jer, at hvis jeg går ind i en butik, og med det jeg træder inden for, bliver overdynget af reklamer og tilbud om alt muligt mærkeligt, med en ekspedient der står lige op ad mig og skal forklare en helt masse ting, og man ikke kan få ham til at holde kæft, så er jeg den der er skredet. De 5 mia. popups man får ved hvert besøg på en gennemsnitlig amerikansk hjemmeside svarer til nogenlunde det samme.
Gravatar

#9 Viperaberus 19. apr. 2004 12:03

#7
OK, E-readiness og E-Commerce er dog i nærheden af hinanden, men der er sgu stadig langt til "bedst til brug af internet"
Det dækker jo ALT på internettet (spil, download, whatever)
Brug af M$ og lignende giver en flamebait stemme!
Der tages forbehold for stemmefejl, da de ikke kan ændres...
Gravatar

#10 sKIDROw 19. apr. 2004 13:13

Nu har vi det:
Vi bruger internettet utroligt godt.
Giv os så noget fiber!.... ;)
Fri software: Software i brugernes interesse.
FSF Associate Member #2784
FSF Europe Fellow #882
Gravatar

#11 Ladefoged 19. apr. 2004 13:28

#10

Hørt ;-)
Gravatar

#12 Mr.Weasel 19. apr. 2004 14:32

Hvis vi er de bedste, så ser det dælme skidt ud på verdensplan.
Gravatar

#13 C# 19. apr. 2004 15:27

#8
passer fint med Confessions of a Car Salesman typisk amerikansk :)

:)
Gravatar

#14 warren 19. apr. 2004 17:21

#12

LOL
Gravatar

#15 Zanoan 19. apr. 2004 22:05

I skal også tage under betragtning, at Danmark som et land, ud fra den forudsætning at vi alle rangerer i en socialklasse der er meget ens, dvs., at det først og fremmest ikke er markant store forskelle fra rig til fattig, i det perspektiv, at vi sammenligner med lande som f.eks. USA, altså superliberale (kapitalistiske) stormagter.

Som I også kan se er Sverige, Norge og andre skandinaviske og "rige" men socialliberalistiske lande godt med. Dette er naturligvis af bl.a. samme grund. I Danmark formår vi, som nævnt, bl.a. altid at uddanne til en hvis grad -> en hvis, og i min mening (som allerede nævnt), meget politisk korrekt form for udnyttelse af internettet inden for især markedsføring og PR. I skulle bare vide hvordan nogle amerikanske sider fosser med pop-ups og andet, og hvem hader ikke GAIN?

Når et land som USA er så kæmpemæssigt vil der også ligge en meget høj kulturmæssig difference. Simpelt set, vil der være større chance for at dem så vi herhjemme betegner som "ikke-IT-kloge", altså folk som ikke ved specielt meget om computere eller anvendelsen i sig selv (hvilket er en meget lille del efterhånden, takket være store indsats inden for bl.a. PC-kørekort til ældre o. lign.), og derved er det ikke altid en fordel at være stor.

Jeg erfarede så sent som i dag, at Europa desuden er en stærkere økonomisk magt med 10% i vækst i forhold til USA. Og dette vil reflektere yderligere på de europæiske lande, og hvorend USA næppe vil lære at indse det, må de rette sig meget mere efter Europa, som efter d. 1. maj indtræder med nu 25 lande. Altså sådanne ting har også en relevans for Danmark og deres IT-forbrug.

Og en mindre detalje er naturligvis også ADSL. Dette skyldes også, at vores regering altid har været gode til at sige, at "alle danskere skal have internet til rådighed".
I USA kører de desuden rigtig meget med ISP (Internet Service Provider), hvor de en størstedel af amerikanerne gerne ejer 1-3 forskellige linier, i det nogle af dem ofte går ned eller resetter sig selv og de skal skifte over til deres reserve, eller kører en regulær cyklus af ISP'er.


Bla bla bla. Godnat.
_________________________________________________
-Indsæt et sejt citat her-
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login