mboost-dp1

BitTorrent

BitTorrent-trafik kan ikke stoppes af RIAA og MPAA

- Via TorrentFreak - , redigeret af Net_Srak , indsendt af Rasmus064

I USA har et hold forskere fra New York University undersøgt effekten af de seneste års angreb fra musik- og filmindustrien på diverse fildelingsnetværk, og resultatet er klart, det hjælper ikke ret meget.

RIAA (Recording Industry Association of America) og MPAA (Motion Picture Association of America) har i flere år brugt adskillige millioner af dollars på at beskytte deres indhold på nettet. Det sker blandt andet ved at angribe populære BitTorrent-netværk.

Angrebene forsøger at gøre det svært at hente indhold via BitTorrent ved at forurene trafikken, men undersøgelsen viser, at angrebene har en meget ringe effekt.

Ved at undersøge trafikken for en række populære sange, kunne forskerne konkludere, at angrebene højst fik et download til at tage en smule mere tid, men langt fra nok til at afskrække de, der hentede materialet ulovligt.





Gå til bund
Gravatar #1 - XorpiZ
15. okt. 2009 06:58
Så vidt jeg husker, så var denne taktik ganske effektiv på Kazaa og lign. netværk, hvor man i lange perioder (ikke at jeg gjorde den slags *host*) kun fik defekte sange ned.

Jeg tror dog ikke, at det vil virke ved BT af flere årsager:

1. Er en torrent (eller indholdet af denne snarere) fyldt med ubrugeligt skrammel, så bliver det hurtigt kommenteret, og så er der ingen, der henter dette

2. Folk foretrækker en godkendt uploader, så at sige

3. Der er mange, der sidder på private trackers, hvor det aldrig ville ske
Gravatar #2 - luuuuu
15. okt. 2009 07:03
#1

De lukkede napster. Så kom kazaa.

De lukkede kazaa. Men gnutella (og alle programmerne der kører på gnutella netværket) lever stadig i bedste velgående (at give op?).


De lukker bittorrent indekseringssites til højre og venstre, men nye sider dukker op hurtigere end de kan trække dem igennem retssystemern, og i sidste ende får de ikke en bønne ud af det, ud over at de ødelægger nogle få individers liv fuldstændig med overdrevne bøder på adskillige millioner $.


Der er et par 1000 MPAA og RIAA folk højst. Der er adskillige millioner pirater på verdensplan. Hvem tror du vinder i sidste ende?
Gravatar #3 - XorpiZ
15. okt. 2009 07:14
luuuuu (2) skrev:
Hvem tror du vinder i sidste ende?


Jeg ved ikke, om det var et retorisk spørgsmål eller hvordan - men jeg er slet ikke i tvivl om, at de to stridende parter mødes på midten på et tidspunkt.

Når nyt materiale (musik, film, spil osv) bliver nemt og hurtigt tilgængeligt til billige penge, så vil mange stoppe med piratkopiering. Så hvem der vinder? Tjah.. Jeg vil personligt hellere se to vindere i denne sag end én.
Gravatar #4 - Magten
15. okt. 2009 07:25
Folk der kører for stærkt kan ikke stoppes af Politiet. Alligevel jagter Politiet dem dag efter dag.

Hvis man intet gjorde ved lovovertrædelser, så ville det stå endnu værre til.
Gravatar #5 - Zeales
15. okt. 2009 07:36
Jeg er overrasket over at MPAA og RIAA overhovedet ikke kan taget noget til sig, af de undersøgelser og lignende der er blevet lavet, og at de simpelthen insisterer på at kører i den gamle model.

Derudover, så tjekker BitTorrent for fejl pakker, mens der bliver downloadet, og flere klienter idag banner også ip'er hvis de sender mere end X antal fejlpakker, så ikke overrasket over det.
Gravatar #6 - Adagio
15. okt. 2009 07:40
Magten (4) skrev:
Hvis man intet gjorde ved lovovertrædelser, så ville det stå endnu værre til.


Men eftersom de nu har brugt hundredevis af millioner på jagten uden noget resultat, så skulle de måske prøve en anden taktik: Find ud af hvad det er folk efterspørger og give dem det

Dengang VHS blev opfundet blev filmindustrien sure og da båndoptageren blev opfundet blev musikindustrien sure og de råbte at enden er nær. Det tog langt tid før de valgte at udnytte den nye teknologi til deres egen fordel (og se hvilken guldgrube det blev)
Jeg er sikker på at hvis de havde mulighed dengang at finde frem til hvem der kopierede sange fra radioen eller kopierede film fra tv'et, så havde de valgt at sagsøge folk i massevis dengang også (og også til ingen effekt) og så ville situationen havde været nøjagtig den samme som nu
Gravatar #7 - -N-
15. okt. 2009 07:42
#2 Gnutella er, har har altid været, noget forpulet skrammel :-D

Der er ingen grund til at forsøge at ødelægge noget som i forvejen ikke fungere.

#4 Jep, de er tvunget til at markere at de ikke bare laver en stille accept.

Men mon ikke at de også finder nogle metoder at få lukket torrentsider på.

#6 Sandheden er jo alt det folk vil have er gratis penge, piratkopiering vil finde sted så længe det koster noget at anskaffe sig et album, spil whatever.
Gravatar #8 - Remmerboy
15. okt. 2009 07:46
ifpi og dens venner har indset, at de kan tjene penge på en anden måde
http://www.comon.dk/nyheder/Pladeselskaber-kan-tje...
Gravatar #9 - Borg[One]
15. okt. 2009 07:54
#7 TPB har ihvertilfald kørt elendigt i lang tid efterhånden.
Sandheden er jo alt det folk vil have er gratis penge, piratkopiering vil finde sted så længe det koster noget at anskaffe sig et album, spil whatever.

You hit the spot.
Alle siger de gerne vil betale, hvis der ikke var så mange restriktioner og musikken ikke var så dyr...men:
100kr brugt på musik, er 100kr mindre til bajere/makeup/tøj - og når man nu kan hente det gratis, så kan principper være principper.

...det er lidt ligesom at alle taler om at de gerne vil købe økologisk og ikke har noget problem med at betale ekstra for varen, men af uforklarlige årsager er markedet for nonØko-varer stadig størrer end økomarkedet.

Hvem vil ikke gerne hjælpe et sulten barn i Afrika, så længe det ikke koster dem noget?
Gravatar #10 - Borg[One]
15. okt. 2009 07:56
#8 sikke en smuk forretningsstrategi, :-S
Gravatar #11 - Magten
15. okt. 2009 08:04
Adagio (6) skrev:
Men eftersom de nu har brugt hundredevis af millioner på jagten uden noget resultat, så skulle de måske prøve en anden taktik: Find ud af hvad det er folk efterspørger og give dem det
Ligemeget hvad de gør, så vil der altid være piratkopiering. Selv hvis spil, musik, film, programmer bliver gratis, så vil de blive piratkopieret.

Jeg er selv fortaler for bedre løsninger, det er slet ikke det. Men du kan ikke sige at ikke har hjulpet, for du ved reelt ikke om der havde været færre eller flere pirater hvis der ikke var gjort noget ved det :)

Jeg er overbevist om at det havde stået langt værre til, hvis folk vidste at der ikke ville ske dem noget..
Gravatar #12 - XorpiZ
15. okt. 2009 08:12
Magten (11) skrev:
Jeg er overbevist om at det havde stået langt værre til, hvis folk vidste at der ikke ville ske dem noge


Både og. Jeg tror ikke, der er ret mange private, der er bange for APG.

Til gengæld ville det koste Microsoft, Adobe mv. meget dyrt, hvis alle firmaer begyndte at benyttet piratkopier.

Jeg tror dog, der findes mange, der er villige til at betale for tingene, hvis de er i orden. Det ser ihvf. ikke ud til at konsolmarkederne er i decideret krise, selvom man i de fleste tilfælde skal betale for spil og sådan. Det kan så hænge sammen med, at det er bøvlet at piratkopiere på en konsol, men jeg vælger at tro, at det er fordi, der ikke er alle mulige ting, man skal igennem, inden man spiller. Dvs. indtastning af cd-key, bøvl med kopibeskyttelse osv. osv.
Gravatar #13 - Adagio
15. okt. 2009 08:12
-N- (7) skrev:
#6 Sandheden er jo alt det folk vil have er gratis penge, piratkopiering vil finde sted så længe det koster noget at anskaffe sig et album, spil whatever.


Piratkopiering vil altid finde sted (er også stadig folk der optager film på tv'et for at gense de næste 100 gange)

Men man kunne jo prøve at se det fra den her side:
Vi har 1.000.000 der vil se AmazingMovie 2 hjemme ved sig selv i aften. På nuværende tidspunkt vælger alle så at hente filmen ned ulovligt
Hvis de så sørgede for at lave den service som folk ønsker, så vil en procentdel af dem der ellers ville hente filmen ned ulovligt vælge at hente (og betale) for en lovlig kopi istedet
Uanset om det kun er 1% der gør det, så vil det stadig give flere penge i kassen end hvis de ikke gjorde det (plus at de nu også har den fordel at folk ikke har det at klage over mere)

Men det kræver selvfølgelig også at de gør det rigtigt fra starten. Hvis de gør sådan at danskere ikke må købe og hente en episode fra deres ynglings serie før den har været på tv i DK, så ryger fidusen selvfølgelig og folk vil ikke bruge det

Magten (11) skrev:
Jeg er overbevist om at det havde stået langt værre til, hvis folk vidste at der ikke ville ske dem noget..


Ud fra egen erfaring vil jeg mene at deres kamp mod pirater faktisk har det modsatte effekt. Før i tiden (da jeg havde færre penge end jeg har nu) gik jeg da ofte ned for at købe en cd, selvom det ikke ligefrem var midt ynglings musik. Men pga deres "hul i hovedet" kamp har jeg valgt at kun købe de ting jeg virkeligt syntes er alle pengene værd
Jeg er blandt dem der har boycuttet musik industrien og når jeg ser rundt omkring er der mange andre der har valgt at gøre det at nøjagtigt samme grund
Skal dog så siges jeg heller ikke henter musik ulovligt ned, da jeg næsten udelukkende lytter til netradio. Jeg vil godt støtte de musikere der laver godt musik, men jeg gidder ikke se at de penge jeg giver for en cd bliver brugt i en meningsløs jagt
Gravatar #14 - -N-
15. okt. 2009 08:43
#13 Så du mener at piratkopieringen blandt folk med pay per view løsninger, hvor man kan betale for en enkelt film ikke kopiere i samme omfang som dem med kabel tv?

Jeg har også mange undskyldninger for at piratkopiere, kopisikringer er til besvær, der er langt til blockbuster, de sender reklamer på tv3 osv osv.

Men jeg køber ikke flere spil fordi jeg har steam, jeg lejede ikke flere film da jeg havde canaldigital og jeg køber stadig ikke min musik fordi jeg har itunes uden DRM.

Folk hylede og skrev over DRM i itunes og at de ville købe masser af musik, hvis musikken blev DRM fri. Jeg har ikke set nogle nyheder om at musiksalget i itunes er eksploderet og piratkopieringen er faldt siden de fjernede DRM'en.

Så ja, jeg giver dig fuldstændig ret, piratkopiering er kommet for at blive, men det er altså ikke et fænomen der eksistere fordi branchen ikke følger med tiden. Det er efterhånden en lam undskyldning, for de tilbud folk har efterlyst i ti år er en realitet i dag og det så ved jeg ved ikke ændret det fjernest på piratkopieringen... Og tilsyneladende heller ikke på de dårlige undskyldninger for at gøre det.

Du kan se at #12 henviser til konsolmarkedet, hvor de har formået at begrænset piratkopiering. Det virker altså at lave sikre antipirat løsninger. De fleste vil ikke miste garantien på deres konsol for at spille et spil.
Gravatar #15 - Adagio
15. okt. 2009 08:51
-N- (14) skrev:
Det er efterhånden en lam undskyldning, for de tilbud folk har efterlyst i ti år er en realitet i dag


Øh, nej, de ting folk efterlyser er IKKE en realitet i dag
Eller jo, det er det, men ikke på legal vis
Gravatar #16 - nKKE
15. okt. 2009 08:53
#4 Lige som det land i europa hvor antallet er børn og unge der har prøvet at ryge hash, er lavest, er det land hvor det rent faktisk er lovligt, Holland, så mener du at forbydning og bekæmpning altid virker, trods de aldrig rigtigt fanger nogen? :P
Gravatar #17 - Magten
15. okt. 2009 08:56
#16
Det er ikke det jeg skriver. Hvis man intet gjorde imod lovovertrædelser, så ville folk jo være ligeglade, og netop gøre det.

Du sku måske lægge jointen fra dig, for det gav overhovedet ingen mening der eksempel der :D
Gravatar #18 - fidomuh
15. okt. 2009 09:08
#17

Det giver fint mening:

Holland har det laveste, statistiske, antal af boern og unge der har proevet hash, i Europa.

Hash er lovligt i Holland ( med visse begraensninger ), det er ulovligt i Danmark.
I Holland er der faerre der benytter det end i Danmark.

Saa kort sagt kan man sige at den aktive praevention Danmark udfoerer paa dette omraade, ikke underbygger dit eksempel.

Vi kan ogsaa kigge paa autobahn ulykker i Tyskland, hvis det er sjovere. :)

Ligemeget hvad de gør, så vil der altid være piratkopiering. Selv hvis spil, musik, film, programmer bliver gratis, så vil de blive piratkopieret.


Joda, det er ikke pointen.
Der vil ogsaa altid vaere folk der bliver voldtaget, boern myrdet, folk skilt og alt muligt andet - spoergsmaalet er hvor markedet er mest hensigtsmaessigt.

Altsaa, hvis du har 100 der betaler idag, saa siger simpel markedsoekonomi at du kan faa 100+ til at betale, hvis du saenker prisen.

Og det er kun 1 faktor du kan skrue paa.

Jeg er selv fortaler for bedre løsninger, det er slet ikke det. Men du kan ikke sige at ikke har hjulpet, for du ved reelt ikke om der havde været færre eller flere pirater hvis der ikke var gjort noget ved det :)


Omvendt kan du ikke sige at det har hjulpet.
Jeg kan tilgengaeld sige at piratkopiering er blevet voldsomt meget mere udbredt henover tiden, paatrods af modsaetningerne fra RIAA/APG, etc.

Jeg er overbevist om at det havde stået langt værre til, hvis folk vidste at der ikke ville ske dem noget..


Det er jo stort set hvad folk ved idag.
Der er helt generel koncensus om at APG ikke kan goere noget, samt at APG naeppe fanger lige netop "dig", saa hvori bestaar forbedringen?
Gravatar #19 - JusteDK
15. okt. 2009 09:10
Mons tro at MPAA og RIAA ikke efterhånden har brugt flere penge på at ødelægge et par piraters liv, end de har "indtjent," igen ved at stoppe dem med at piratdownloade?

De må sku have en ret god kapitalbase for at køre den butik rundt
Gravatar #20 - nKKE
15. okt. 2009 09:13
#17, min pointe var som #18 skriver. Bekæmpelse og forbydning opfordre ofte til at prøver grænser af :P

-Desuden ryger jeg ikke på arbejde ;)
Gravatar #21 - Magten
15. okt. 2009 09:26
fidomuh (18) skrev:
#17

Det giver fint mening:

Holland har det laveste, statistiske, antal af boern og unge der har proevet hash, i Europa.

Hash er lovligt i Holland ( med visse begraensninger ), det er ulovligt i Danmark.
I Holland er der faerre der benytter det end i Danmark.

Saa kort sagt kan man sige at den aktive praevention Danmark udfoerer paa dette omraade, ikke underbygger dit eksempel.

Vi kan ogsaa kigge paa autobahn ulykker i Tyskland, hvis det er sjovere. :)
Ja, fint på den måde. Det lykkedes mig bare på ingen måde at få det ud #16 på trods af at jeg læste det 6-7 gange.




fidomuh (18) skrev:
Joda, det er ikke pointen.
Der vil ogsaa altid vaere folk der bliver voldtaget, boern myrdet, folk skilt og alt muligt andet - spoergsmaalet er hvor markedet er mest hensigtsmaessigt.

Altsaa, hvis du har 100 der betaler idag, saa siger simpel markedsoekonomi at du kan faa 100+ til at betale, hvis du saenker prisen.

Og det er kun 1 faktor du kan skrue paa.
Hvor langt skal de sænke prisen? Musik koster det halve af hvad det gjorde for 5-10 år siden. Oveni det så er det blevet meget lettere tilgængeligt og man har mere valgfrihed (man er ikke tvunget til at købe et helt album). Dengang kostede det snildt 159,- for et album. Idag kan man købe numre online (uden DRM!) for 8 kr stykket.
Men har det hjulpet? Køber folk mere musik? Jeg har ikke set statistikker på at det har hjulpet, hverken fra antipiraterne, eller piraterne.

Priserne på DVD film er også faldet med 30 kr indenfor de sidste 1-2 år, efter Bluray film kom på markedet.



fidomuh (18) skrev:
Omvendt kan du ikke sige at det har hjulpet.
Det siger jeg heller ikke. Jeg siger bare hvordan jeg tror det havde set ud ;)


fidomuh (18) skrev:
Jeg kan tilgengaeld sige at piratkopiering er blevet voldsomt meget mere udbredt henover tiden, paatrods af modsaetningerne fra RIAA/APG, etc.
I samme periode er internettet blevet mere og mere udbredt og er ikke længere noget der er specielt at have, samtidig med at forbindelserne bliver hurtigere og hurtigere og mulighederne for fildeling bliver stadigt flere.. Sammenhæng? :)



fidomuh (18) skrev:
Det er jo stort set hvad folk ved idag.
Der er helt generel koncensus om at APG ikke kan goere noget, samt at APG naeppe fanger lige netop "dig", saa hvori bestaar forbedringen?
Risikoen er der alligevel. Ganske vist lille, men den der der.


#20
Fair nok, jeg forstod bare ikke sammenhængen ;)
Gravatar #22 - -N-
15. okt. 2009 09:43
#15 Så du mener ikke at man kan købe drm fri musik itunes og folk siden tidernes morgen har sagt at netop dèt ville få dem til at købe musik?

Men hvad er det du savner?

#18 Udbud og efterspørgselsfunktionen er sat ud af funktion så længe der er piratkopiering. I dag er det ikke et spørgsmål om pris men moral. Det er ihvertfald det jeg argumentere for, hvilket også er grunden til at jeg nævner de dårlige undskyldninger, som kun er til for at legitimere piratkopiering overfor en selv.

Men som #21 skriver, så har jeg ikke kørt at der skulle være sket nogen bemærkelsesværdig stigning i salget og fald i piratkopiering pga. de faldende priser.
Gravatar #23 - fidomuh
15. okt. 2009 09:56
#21

Hvor langt skal de sænke prisen?


Langt nok.
De kan starte med at fjerne DRM og gaa tilbage til at lave CDDA.
Eller tage skridtet opad og udgive FLAC eller andet ukomprimeret.

Musik koster det halve af hvad det gjorde for 5-10 år siden.


Bullshit.
Jeg koebte en CD til 149,- for 10 aar siden, og jeg koebte en CD til 149,- for ikke saa laenge siden - i gave, i Fona.

Jojo, jeg kan da bestille mit musik i Uganda og vente 3 aar paa fragten hertil, men i sidste ende er det IKKE det forbrugeren kigger paa.

Oveni det så er det blevet meget lettere tilgængeligt og man har mere valgfrihed (man er ikke tvunget til at købe et helt album).


Tjoh, saa betaler man bare overpis for enkelt numre, men jada.
Eller faar et produkt der kun virker i Windows, eller man skal benytte iTunes, etc etc.

Der er masser af daarlige undskyldninger, men spoergsmaalet her boer vaere:
"Hvorfor udbyder de ikek bare produktet paa en simpel webshop?".

Det er nemt, bekvemt og AllOfMP3 viste hele verden hvor let og billigt det kan goeres.
( Ikke koebspriser, men butiksopsaetningen, etc. )

Dengang kostede det snildt 159,- for et album.


Ja, og det koster de stadig utroligt mange steder.

Idag kan man købe numre online (uden DRM!) for 8 kr stykket.


El Math-hat: 8 * 15 = 120kr?
*kigger paa LInkin Park CD'en* 8 * 21 = 168kr.

El fail!

Men har det hjulpet?


Har *HVAD* hjulpet?
Bilka satte prisen ned til 29kr for et album over en weekend, og salget steg med langt mere end 100%.
( Halv pris )

Køber folk mere musik?


Jeg tvivler, men det skyldes for mit vedkommende bare at jeg ikke har lyst til at blive pisset i ansigtet naar jeg forsoeger at stoette en god kunstner.

Jeg har ikke set statistikker på at det har hjulpet, hverken fra antipiraterne, eller piraterne.


Statistikker paa hvad? Der er ikke sket noget.

Priserne på DVD film er også faldet med 30 kr indenfor de sidste 1-2 år, efter Bluray film kom på markedet.


Noej.
Saa det du siger er "fordi der ikke saelges flere kasettebaand nu hvor CD'en kom, saa hjaelper det ikke at saenke prisen" ?

Det siger jeg heller ikke. Jeg siger bare hvordan jeg tror det havde set ud ;)


Jow, og langt hen ad vejen er jeg ogsaa enig med dig.
Vi er noed til at se lidt mere spredt paa det.

Jeg kender utroligt mange der koeber cd'er konstant, stort set allesammen vil gerne koebe mere, men naegter at bruge de ekstra resourcer paa det.
Det resulterer i at folk venter til CD'erne kommer i opsamlinger som er billigere pr. CD.

I samme periode er internettet blevet mere og mere udbredt og er ikke længere noget der er specielt at have, samtidig med at forbindelserne bliver hurtigere og hurtigere og mulighederne for fildeling bliver stadigt flere.. Sammenhæng? :)


Naadada, saa *her* kan du godt kigge lidt udenfor kassen? ;)

Risikoen er der alligevel. Ganske vist lille, men den der der.


Og hvis man saenker priserne fremfor at spilde milliarder paa noget der ikke virker, saa er risikoen der stadig.
DRM har ingen virkning, udover at genere folk.
REtssagerne har ingen virkning ( i Danmark ) og deres reklamer udbreder bare idioti og direkte forkert opfattelse af loven.

De burde egentligt sagsoeges for en form for bagvaskelse -.-

#22

Udbud og efterspørgselsfunktionen er sat ud af funktion så længe der er piratkopiering.


Og loesningen er stadig ikke at man stikker hovedet op i roeven indtil piratkopisterne er slagtet som faar.

I dag er det ikke et spørgsmål om pris men moral.


Det vil det altid vaere.

Det er ihvertfald det jeg argumentere for, hvilket også er grunden til at jeg nævner de dårlige undskyldninger, som kun er til for at legitimere piratkopiering overfor en selv.


Jojo, daarlig undskyldning, altsaa, produktet virker ikke, jeg er kriminel hvis jeg bruger det.. Daarlig undskyldning, wee :D

Men som #21 skriver, så har jeg ikke kørt at der skulle være sket nogen bemærkelsesværdig stigning i salget og fald i piratkopiering pga. de faldende priser.


Saa du laeser ikke nyheder, gg.
Gravatar #24 - Adagio
15. okt. 2009 10:26
-N- (22) skrev:
#15 Så du mener ikke at man kan købe drm fri musik itunes og folk siden tidernes morgen har sagt at netop dèt ville få dem til at købe musik?

Men hvad er det du savner?


Mange ting
Ang. musik er jeg så ikke den bedste til at kommentere, da jeg aldrig vil købe noget fra Apple (og jeg har ikke hentet ulovlige sange ned i meget langt tid)
Men når man ser på film og tv, så er der mange ting som jeg godt vil have gjort noget ved:
Hvis jeg skal se min ynglings serie lovligt skal jeg vente op til et år før en afsnit bliver vist i tv'er (hvis den overhovedet bliver vist), afsnittet er på tysk (jeg bor i Tyskland), havde jeg boet i DK havder der været undertekster (hvilket jeg IKKE bryder mig om overhovedet), afsnittene bliver højst sansynligvis sendt på en kanal med rekvalmer hvert 5 min og afsnittene bliver vist på et tidspunkt på dagen jeg ikke har lyst til at se tv (hvor de af og til vælger at skubbe det uden at nævne det, fordi der lige skal vises kedelig fodbold)

Jeg vil se tv-serien når jeg har lyst, med mulighed for at se den fra samme dag (eller dagen efter) den er blevet vist i USA. Jeg vil se den uden undertekster, på original sproget og uden rekvalmer
Den eneste lovlige måde jeg kan se det uden undertekster, på originalsprog, se det når jeg vil og uden rekvalmer, det er hvis jeg venter flere år så jeg kan købe serien på DVD (HVIS den kommer på DVD, det er jo ikke alle serier der gør det)

Og det samme kan så siges til film
Alle de ønsker jeg har (og som det lyder til mange andre har) kan man ikke få udfyldt lovligt
Gravatar #25 - Magten
15. okt. 2009 10:50
fidomuh (23) skrev:
#21

Langt nok.
De kan starte med at fjerne DRM og gaa tilbage til at lave CDDA.
Eller tage skridtet opad og udgive FLAC eller andet ukomprimeret.
DRM er jo så fjernet på fx iTunes. Det har primært været det folk har sagt de ville have fjernet før de gad købe musik online. Nu råber de så på Flac og andet.. Hvad bliver det næste? At det skal være gratis?


fidomuh (23) skrev:
Bullshit.
Jeg koebte en CD til 149,- for 10 aar siden, og jeg koebte en CD til 149,- for ikke saa laenge siden - i gave, i Fona.

Jojo, jeg kan da bestille mit musik i Uganda og vente 3 aar paa fragten hertil, men i sidste ende er det IKKE det forbrugeren kigger paa.
Eller du kunne købe det online, som er det piraterne har råbt på i mange år. Jeg hentydede iøvrigt til køb af musik online, som er det folk har råbt på i mange år, men nu ikke vil bruge fordi de ikke kan få det ukomprimeret...

Tjoh, saa betaler man bare overpis for enkelt numre, men jada.
Du har jo ikke noget at sammenligne prisen med, for du har ikke kunne købe enkeltnumre før >_<


Eller faar et produkt der kun virker i Windows, eller man skal benytte iTunes, etc etc.
Det er stadig blevet langt mere tilgængeligt, og alligevel brokker folk sig. Jeg er selv en af dem der brokker mig over iTunes, men fakta er at forbrugerne har fået MEGET bedre muligheder de sidste par år.

"Hvorfor udbyder de ikek bare produktet paa en simpel webshop?".

Det er nemt, bekvemt og AllOfMP3 viste hele verden hvor let og billigt det kan goeres.
( Ikke koebspriser, men butiksopsaetningen, etc.
Enig, det kan blive meget bedre endnu, men man kan ikke brokke sig over at de står stille, for der er sgu sket meget de sidste par år.

Ja, og det koster de stadig utroligt mange steder.
Ja, det fysiske produkt gør. Køber du det online så er det billigere. Meget billigere..


El Math-hat: 8 * 15 = 120kr?
*kigger paa LInkin Park CD'en* 8 * 21 = 168kr.

El fail!
/me starter iTunes
/me tjekker Tiesto - Kaleidoscope.

Hele albummet = 18 numre = 80 kr.

Albums koster kun 80 kr, ergo halvdelen af et fysisk produkt, +- 5kr.
Og så er det endda helt uden beskyttelse.. Woooooouuuuuw!

Har *HVAD* hjulpet?
Om køer stadig bliver væltet. Hvad tror du selv? Det vi snakker om sgu da.

Bilka satte prisen ned til 29kr for et album over en weekend, og salget steg med langt mere end 100%.
( Halv pris )
Mmmh, men tjente Bilka noget på det? Eller tabte de på det? Jeg tvivler på at det har kunne dække alle omkostninger+give overskud til kunstneren, Bilka, og pladeselskabet.

Jeg tvivler, men det skyldes for mit vedkommende bare at jeg ikke har lyst til at blive pisset i ansigtet naar jeg forsoeger at stoette en god kunstner.
Enig. Men mange af de ting folk har gået og kritiseret pladeselskaberne for, de er blevet lavet nu..
- Billigere musik
- Større udvalg
- Nemmere anskaffelse
- DRM er fjernet (ihvertfald i iTunes)

Men så finder folk jo bare på nye undskyldninger for at retfærdiggøre deres fildeling.

Statistikker paa hvad? Der er ikke sket noget.
Præcis! Og det er på trods af at der er gjort mange ting for at opfylde folks krav..

Noej.
Saa det du siger er "fordi der ikke saelges flere kasettebaand nu hvor CD'en kom, saa hjaelper det ikke at saenke prisen" ?
Øh nej? Jeg siger at DVD'er er faldet i pris da der er kommet et bedre produkt. Indtil salget af Bluray film er steget, så falder prisen desværre nok ikke. Flere danske film kommer ikke på Bluray, simpelthen fordi der er så få der køber dem, så det kan ikke betale sig at producere dem.



fidomuh (23) skrev:

Jow, og langt hen ad vejen er jeg ogsaa enig med dig.
Vi er noed til at se lidt mere spredt paa det.

Jeg kender utroligt mange der koeber cd'er konstant, stort set allesammen vil gerne koebe mere, men naegter at bruge de ekstra resourcer paa det.
Det resulterer i at folk venter til CD'erne kommer i opsamlinger som er billigere pr. CD.
Jeg kender så næsten ikke nogen der køber CD'er mere, medmindre det er til en gave. Dem jeg kender som køber musik, de køber det online.
Men ellers er jeg enig ;)

Naadada, saa *her* kan du godt kigge lidt udenfor kassen? ;)
Det er ikke raketforskning det her jo. Jo lettere det bliver at dele sin musik, jo flere gør det.

Og hvis man saenker priserne fremfor at spilde milliarder paa noget der ikke virker, saa er risikoen der stadig.
DRM har ingen virkning, udover at genere folk.
REtssagerne har ingen virkning ( i Danmark ) og deres reklamer udbreder bare idioti og direkte forkert opfattelse af loven.

De burde egentligt sagsoeges for en form for bagvaskelse -.-
Her er vi så skræmmende enige :) Jeg mener også pengene kunne bruges bedre.
Dog mener jeg ikke at man helt skal droppe jagten på pirater og heller ikke oplysningskampagner (hvis de så bare kunne lave dem bedre)..

*Puuuuuuh, det tog lang tid :D*
Gravatar #26 - Adagio
15. okt. 2009 11:07
Magten (25) skrev:
Dog mener jeg ikke at man helt skal droppe jagten på pirater og heller ikke oplysningskampagner (hvis de så bare kunne lave dem bedre)..


Oplysningskampagner har p.t. ikke nogen som helst positiv effekt, men jeg vil så mene at hvis de fik gjort dem gode, så vil de få en positiv effekt
Jeg er MEGA træt af at når jeg smider min nyindkøbte DVD i afspilleren og trykker play, så får jeg en direkte løgn smidt i hovedet (den der video hvor de siger at en piratkopi = stjæle). Hver gang jeg ser den tænker jeg "Hvorfor købte jeg denne film? Skulle bare have hentet den ned istedet for, så skulle jeg ikke tvinges til at se den løgne-video")

Man kunne evt. prøve at gå samme vej, som hvad jeg lige læste en artikel om:
Mange "glemmer" at vaske hænder efter et toilet-besøg, de prøvede så at lave en del "skræmme-plakater" (som der er der bliver brugt mod pirater nu), men havde ingen effekt. Så valgte de at lave den om til en simpel "Hvad vil PersonX tænke, hvis du ikke vaskede hænder?" og så var der lige pludselig flere der vaskede hænder
Ja, der er stor forskel på at vaske hænder og hente pirat-kopier, men pointen er at de skulle prøve at gå en anden vej (De har nu prøvet den første vej og her har de nu fået alle folk til at se anti-piratfolkene som bøhmanden)
Gravatar #27 - fidomuh
15. okt. 2009 11:17
#25

DRM er jo så fjernet på fx iTunes.


Ja, det er saa under et aar siden, saa det er "lidt" svaert at tjekke statistikker paa.

Men mener du da at iTunes har daarlige salgstal?
Daarlige, som i, verdens 2. stoerste og godt paa vej til at overhale Amazon?

Det har primært været det folk har sagt de ville have fjernet før de gad købe musik online. Nu råber de så på Flac og andet.. Hvad bliver det næste?


FLAC og generelt "bedre kvalitet" har hele tiden vaeret sagt.

At det skal være gratis?


At 5% af loesningen ikke er godt nok?
Eller at man ikke loeser et problem ved at indfoere et andet.

Eller du kunne købe det online, som er det piraterne har råbt på i mange år.


Det koster mig saa bare enten en Windows licens eller en Mac, saa igen, det er ikke en "loesning".

Jeg hentydede iøvrigt til køb af musik online, som er det folk har råbt på i mange år, men nu ikke vil bruge fordi de ikke kan få det ukomprimeret...


Du paastaar nu at iTunes ikke er i brug? o.O

Proev at kigge dig om mester.

Du har jo ikke noget at sammenligne prisen med, for du har ikke kunne købe enkeltnumre før >_<


Overpris = daarligere pris ifht. andre priser.

Andre priser = samlet CD.
Overpris = pris der er hoejere per nummer ( meget ) end ved koeb af samlet CD.

Det er stadig blevet langt mere tilgængeligt, og alligevel brokker folk sig.


Det er ikke blevet mere tilgaengeligt for mig, saa hvad vil du have jeg skal sige?

Jeg er selv en af dem der brokker mig over iTunes, men fakta er at forbrugerne har fået MEGET bedre muligheder de sidste par år.


Ja, og det benaegter jeg skam heller ikke.
Hvor mange koeber musik i ITMS?
Hvor mange koeber musik i Fona?

Enig, det kan blive meget bedre endnu, men man kan ikke brokke sig over at de står stille, for der er sgu sket meget de sidste par år.


"De sidste par aar" == "I aar".
Men ja, der er vel sket en lille smule, desvaerre er det ikke noget jeg kan bruge til noget.

Ja, det fysiske produkt gør. Køber du det online så er det billigere. Meget billigere..


Jojo, men hvis jeg nu skal bruge selve CD'en?
Elelr bare oensker at jeg ikke mister nummeret hvis jeg trasher min HDD?

Apple har ikke re-download, foroevrigt.

/me starter iTunes
/me tjekker Tiesto - Kaleidoscope.

Hele albummet = 18 numre = 80 kr.

Albums koster kun 80 kr, ergo halvdelen af et fysisk produkt, +- 5kr.
Og så er det endda helt uden beskyttelse.. Woooooouuuuuw!


Joda.
/me klikker paa iTunes.app
*nothing happens*

Naa.

Mmmh, men tjente Bilka noget på det? Eller tabte de på det? Jeg tvivler på at det har kunne dække alle omkostninger+give overskud til kunstneren, Bilka, og pladeselskabet.


Ifoelge Bilka selv var slutresultatet taet paa det samme, men nu antager du jo selvfoelgelig at markedet er "sundt" idag, samt at 'status quo' skal vedligeholdes eller forbedres, hvilket er direkte ulogisk.

Omvendt kan man spoerge hvorfor Bilka ikke vil have mere salg, hvis profit og omkostninger alligevel giver det samme?

Enig. Men mange af de ting folk har gået og kritiseret pladeselskaberne for, de er blevet lavet nu..


Jojo, de foreskriver bare andre udgifter eller laase.

- Billigere musik


Marginalt, og med begraesninger, samt et haab om at man ikke mister sin data en dag.

- Større udvalg


Stadig daarligere udvalg end ulovligt, samt daarligere udvalg end fx AllOfMp3.

- Nemmere anskaffelse


Tjoh, "koeb en windows licens" eller "koeb en mac" er ikke saa "nemt" i mine oejne.

- DRM er fjernet (ihvertfald i iTunes)


Ja, saa ingen DRM, men igen andre laase og begraensninger.

Men så finder folk jo bare på nye undskyldninger for at retfærdiggøre deres fildeling.


Eller ogsaa er de tidligere krav bare ikek blevet indfriet?
Det er fint at vaere snaevertsynet, det er bare ikke brugbart naar du paastaar noget er blevet loest, uden at tage hoejde for at dem der brokker sig ofte netop benytter noget andet end det der er mainstream.

Præcis! Og det er på trods af at der er gjort mange ting for at opfylde folks krav..


Nej, der er gjort meget for at finde et kompromis, i aar, og det er skam ogsaa lykkedes.
Apple har saa sat priserne lidt op og de er glade for salget ( som stiger ! ).

Øh nej? Jeg siger at DVD'er er faldet i pris da der er kommet et bedre produkt.


... I kommentar til hvad?

Indtil salget af Bluray film er steget


Salget af Bluray film stiger eksponentielt mere end DVD gjorde i sin tid, ioevrigt.

Flere danske film kommer ikke på Bluray, simpelthen fordi der er så få der køber dem, så det kan ikke betale sig at producere dem.


Og det skyldes saa igen kunstigt hoeje priser.

Det er ikke raketforskning det her jo. Jo lettere det bliver at dele sin musik, jo flere gør det.


Korrekt, og jo bedre hvilkaar / lavere priser, der kommer paa lovligt musik, jo flere vil koebe det.
Det er markedsoekonomi101 det her.

Her er vi så skræmmende enige :) Jeg mener også pengene kunne bruges bedre.


Og pengene kunne jo fx direkte overfoeres til at hjaelpe med lovlige koeb :)

Dog mener jeg ikke at man helt skal droppe jagten på pirater og heller ikke oplysningskampagner (hvis de så bare kunne lave dem bedre)..


Det goer jeg heller ikke, ioevrigt, jeg siger bare at markedet, for mig, ser praecis ens ud idag som for 5-7 aar siden.
De ting der er blevet bedt om, er ikke blevet fikset.

Kigger man paa de tiltag de har lavet, saa har de bare pisset folk endnu mere i ansigtet de sidste aar, saa nu er skridtet for at jeg skal koebe musik lovligt, bare blevet endnu tungere.

IFPI m.fl. goer jo netop at jeg ikke har lyst til at stoette dem, jeg har ikke lyst til at bekraefte dem i at det de goer er godt.

De sparker mig i ansigtet og forventer at jeg takker og betaler bagefter? Fandme nej.

Og det er saa problemet vi skal overkomme, foruden de tekniske ting .. :)
Gravatar #28 - Dustie
15. okt. 2009 11:18
Magten (25) skrev:


/me starter iTunes
/me tjekker Tiesto - Kaleidoscope.

Hele albummet = 18 numre = 80 kr.

Albums koster kun 80 kr, ergo halvdelen af et fysisk produkt, +- 5kr.
Og så er det endda helt uden beskyttelse.. Woooooouuuuuw!


Jeg bruger ikke iTunes så jeg ved ikke ret meget om det, men for at finde en rimelig pris må pladeselskaberne sælge musikken til "indtægt pr fysisk album - udgift til martriale og distrubition - fortjenste til butikker" (lidt mere advanceret men du forstår nok pointen). Desuden skal det også være i samme lyd kvalitet og i et frit format. Alt andet er et forsøg på at tage røven på deres kunder.

Gravatar #29 - Borg[One]
15. okt. 2009 11:43
#28 nu er det vel pladeselskabet der ejer varen, og må i sagens forstand selv bestemme hvad prisen for deres varer skal være.

Så kan du, som forbruger, vælge om du synes musikken er pengene værd eller ej - hvis du synes det er for dyrt - lad være med at køb og lyt til musikken.

...har altid undret mig over, at folk har så travlt med at diktere hvad pladebranchen må tage for deres produkter, som oftest uden at tage hensyn til andre udgifter, end kunstnernes hyrer. Teknikkere, markedsføring og alt det andet halløj er tilsyneladene gratis i newz-læsernes øjne...

Og...
Det er jo bare musik, det er ikke en menneskeret af-en-eller-anden-art - det er altså til at leve, uden man konstant har adgang til Jackson's den nyeste...
Gravatar #30 - Magten
15. okt. 2009 11:47
#27
Jeg tror vi er enige på mange punkter, og jeg orker ærlig talt ikke at sidde og kommentere det hele igen.

Der hvor jeg grundlæggende kan se at vi er uenige, er at *dine* ønsker til køb af musik ikke er blevet bedre, idet du vil have..
- Flac o.lign.
- Mulighed for at re-downloade nummeret
- Have priserne på CD'er ned
- IFPI skal dø :P

For mit vedkommende er de ændringer der er foretaget de sidste par år et stort fremskridt. Jeg vil dog ikke benægte at det kan blive meget bedre endnu.. Men et skridt af gangen..

Men kan vi blive enige om at markedet generelt set..
- har fået større udvalg
- er blevet bedre når det kommer til beskyttelse (DRM fri musik flere steder)
- har sænket priserne, på online musik i hvertfald
- er blevet mere brugervenligt (man kan vælge enkeltnumre istedet for en hel CD)

De 4 punkter er noget folk har råbt og skreget om, også herinde. Men det eneste folk de gør, det er at bede om mere og mere fra selskaberne.

Gravatar #31 - fidomuh
15. okt. 2009 12:05
#30

Paa baggrund af tidligere debatter ved jeg da at vi er taet paa enige ;)

Der hvor jeg grundlæggende kan se at vi er uenige, er at *dine* ønsker til køb af musik ikke er blevet bedre, idet du vil have..
- Flac o.lign.
- Mulighed for at re-downloade nummeret
- Have priserne på CD'er ned


Og alt dette er hvad jeg har sagt fra starten af, saa det er direkte ulogisk og dumt at sige folk har "faaet hvad de skreg paa, men er ligeglade", naar det ikke er sagen :P

- IFPI skal dø :P


Det skyldes primaert at deres eksistensgrundlag snarligt boer forsvinde, eller skrumpe utroligt meget ind :D

Men kan vi blive enige om at markedet generelt set..
- har fået større udvalg


Naeh, jeg har faktisk faaet daarligere udvalg, daarligere priser og flere beskyldninger om ting jeg ikke er, og ikke vil vaere.

- er blevet bedre når det kommer til beskyttelse (DRM fri musik flere steder)


Ja.

- har sænket priserne, på online musik i hvertfald


Nej, priserne er vaerre nu end da jeg koebte fra AllOfMP3, fx.

- er blevet mere brugervenligt (man kan vælge enkeltnumre istedet for en hel CD)


Haenger bare ikke sammen med din kommentar om prisen, saa delvist.

De 4 punkter er noget folk har råbt og skreget om, også herinde.


Ja, inklusive andre ting.

Men det eneste folk de gør, det er at bede om mere og mere fra selskaberne.


Jaeh, hvis nu jeg siger at du kan koebe min bil uden motor og hjul, saa bliver den ikke magisk mere attraktiv fordi der nu er hjul paa.
Gravatar #32 - Odyssey
15. okt. 2009 15:23
#21: Der er flere der køber enkeltnumre, som de ikke rigtig havde den store mulighed for tidligere.

Dertil tror jeg at færre køber album - Min teori er at det er fordi albums de seneste 15 år har været af så dårlig kvalitet at folk ikke gider bruge penge på dem. En anden teori kunne være at det er blevet for nemt at lave musik så der måske er flere forskellige kunstnere og derfor ikke så meget fokus på etablerede artister med "must-have"-albums.

Og så er jeg iøvrigt ikke helt enig med dig i at musikkens pris er halveret - Hvis du køber den på nettet, jovist, men der får du jo også kun et lav-kvalitets produkt (komprimeret musik).

En ting der i den gad pisser mig af er at man ikke kan købe lossless musik på nettet, og hvis man køber CD'en, ja så må man undvære bonus-tracks som ofte findes på albums i iTunes.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login