mboost-dp1

Wolfram Alpha LLC

Bing laver aftale med Wolfram Alpha

- Via TechCrunch - , redigeret af Pernicious

Microsofts søgemaskine Bing er nået frem til en aftale med Wolfram Alpha, som gør Bing i stand til at vise nogle af de videnskabelige og matematiske resultater, som Wolfram Alpha laver.

Dette er endnu et slag i krigen mellem Bing og Google, da Google og Wolfram Alpha tidligere har haft lidt konkurrence omkring brugen af struktureret data til at forbedre søgeresultater.

Wolfram Alpha er en såkaldt ”computational knowledge engine”, som danner resultater ud fra sin egen interne database. Problemet med Wolfram Alpha er dog, at næsten halvdelen af tiden ved Wolfram Alpha ikke, hvad der bliver spurgt om.

Hverken Microsoft eller Wolfram Alpha ønsker at kommentere på aftalen.





Gå til bund
Gravatar #1 - Mort
24. aug. 2009 06:38
Jeg synes ikke at det største problem med Wolfram Alpha er at den ikke aner hvad man spørger om, men at den kan finde på at give fuldkommen forkerte svar.
Gravatar #2 - Casperin
24. aug. 2009 06:39
Med Wolfram Alphas forskruede forhold til copyright og Microsofts forskruede forhold til virkeligheden generelt set, så er det jo helt sikkert en opskrift på succes.

Det virker mere som noget de gør for at please deres investorer end noget med en egentlig strategi...
Gravatar #3 - Tumleren
24. aug. 2009 06:44
Der står ikke at den ikke ved hvad der bliver spurgt om halvdelen af tiden - Der står at halvdelen af gangene den ikke giver svar, er fordi den ikke ved hvad der bliver spurgt om
#4 - 24. aug. 2009 07:05
Hvis Bing kunne gå sammen med Wolfram Alpha ville jeg helt klart benytte Bing mere.

Ofte når jeg benytter Google istedet for Bing er det for at finde små hurtige spørgsmål som fx hvor mange km er 70.3 mile eller hvor langt er der til solen, men på det område syndes jeg Wolfram Alpha er google overlegen.
Gravatar #5 - Magten
24. aug. 2009 07:15
Tumleren (3) skrev:
Der står ikke at den ikke ved hvad der bliver spurgt om halvdelen af tiden - Der står at halvdelen af gangene den ikke giver svar, er fordi den ikke ved hvad der bliver spurgt om
Er det bare mig, eller er det ikke det samme?
Gravatar #6 - XorpiZ
24. aug. 2009 07:19
#5

Det er bare dig :)

I første scenarie er det 50% af alle søgninger, den ikke forstår.

I andet scenarie, er 50% af alle søgninger, hvor den ikke kommer med svar, baseret på enten en forkert indtastning eller noget, den endnu ikke ved.

Andet scenarie er noget bedre :)
Gravatar #7 - Magten
24. aug. 2009 07:26
#6
Ah okay, på den måde... Det er alt for tidligt mandag morgen :)
Gravatar #8 - XorpiZ
24. aug. 2009 07:28
#7

Helt enig. Jeg kæmpede også en kamp for at få formuleret det jeg sad og tænkte :D

Det lykkedes vist nogenlunde hehe.
#9 - 24. aug. 2009 07:37
Så mangler de bare at lave et ordentlig "Did you mean X" til stavefejl, udvidelse af deres translator, og så til sidst gå sammen med Nuance (Dragon NaturallySpeaking, speech recognition) for at få opbygget en søgemaskine som børn og personer med læse/skrive-problemer kan benytte.

Så er den søgemaskine i hus :P
Gravatar #10 - Emil
24. aug. 2009 08:15
#2 > Jeg forstår ikke lige det med c/p i fht. copyright. Jeg kan sagtens copy/paste teksten, og i bunden af søgeresultatet kan man vælge at få hele siden genereret som en pdf-fil?
Gravatar #11 - Leonhard
24. aug. 2009 08:22
Jeg syntes at det er fedt at folk kan se det som en negativ ting at alpha kun ved hvad den bliver spurgt om havldelen af tiden, når google, der bredt betragtes som den bedste søgemaskine, aldrig ved hvad man spørger om. Jeg ville mene at det var en enorm bedrift, korrekt at kunne bestemme meningen bag en søgning 50% af tiden.

#10:
Ja, du kan c/p'e resultatet, men hvis du eksempelvis går ind og skriver D[Sin[x],x] (Differencier sinus), og så c/p'er resultatet ind i en bog du er ved at skrive, har du brudt copyright på nøjagtig samme måde som hvis du havde fotokopieret det fra en anden bog.

Grunden til at folk ser så skarpt på dette er at mange syntes det ser for meget ud som om at Wolfra tager copyright på matematiske faktum, hvor virkeligheden egenligt er at de har copyright på deres repræsentation af dem. Igen ligesom en forfatter har copyright på en bog han har skrevet, selv hvis den beskriver simple matematiske formler.
Og med hensynt til linket er forfatteren virklig dum at høre på når han anbefaler google som et alternativ uden copyright, da det kun ville være tilfældet hvis samtlige hjemmesider på nettet var uden copyright, og igen kun ville være brugbart hvis google rent faktisk kunne lave udregninger, da det er det alpha er tilment).
Gravatar #12 - Kyoobix
24. aug. 2009 09:16
Hmm synes ikke det ændre så meget ved mit forhold til Bing. Det eneste der gør bing bedre en Google, er dens "evighedsscroll" i stedet for Google, som lister resultaterne på flere sider...
Gravatar #13 - Anders Fedеr
24. aug. 2009 09:22
Emil (10) skrev:
#2 > Jeg forstår ikke lige det med c/p i fht. copyright. Jeg kan sagtens copy/paste teksten, og i bunden af søgeresultatet kan man vælge at få hele siden genereret som en pdf-fil?

Tror det de mener er at Wolfram Alpha afleverer sine resultater som billeder så man ikke kan markere det som tekst, og f.eks. kopiere teksten ind i et indlæg her på newz. Til gengæld kan man linke til billedet :P
Gravatar #14 - mbw2001
24. aug. 2009 09:28
#13
klik på billedet :)
Gravatar #15 - Anders Fedеr
24. aug. 2009 09:28
#14 Ah, smart. Formentlig har forfatteren ikke opdaget det. Men gad vide hvorfor de (Wolfram) så gør det..
Gravatar #16 - Casperin
24. aug. 2009 09:31
@10, #11 fik vist svaret for mig. Men jeg bruger aldrig Wolfram selv, (og jeg er matematiker); jeg snakkede bare om deres generelle holdning til, og forståelse af, copyright lov.
Gravatar #17 - mbw2001
24. aug. 2009 10:31
#15
Kunne forestille mig det var relevant når det kom til matematiske formler og lignende som kan være ret svært at stille op korrekt i ren HTML.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login