Facebook

Belgisk domstol: Facebooks dataindsamling er ulovlig

Tyskland har allerede erklæret Facebooks databrug ulovlig. Nu kommer turen til Belgien, der erklærer det ulovligt, at Facebook indsamler data fra hjemmesider, som virksomheden ikke ejer.

Facebook skal stoppe med at indsamle data og skal slette de ulovlige data, som de allerede har indsamlet fra andre hjemmesider end Facebook. Ellers vil de få daglige bøder på 250.000 euro og helt op til 100 millioner euro.

Dataindsamlingen på de andre hjemmesider sker via cookies og såkaldte pixels, der eksempelvis kan komme i form af ‘del-på-Facebook’ knapper, som man ser på mange hjemmesider.

Ifølge dommen oplyser Facebook ikke tilstrækkeligt om, at de indsamler disse data, hvor længe de opbevarer data, og hvad de gør med data.

Facebook vil appellere dommen, da de mener, at det er tredjeparts-hjemmesidernes ansvar at advare om indsamlingen af data gennem cookies og pixels, hvad de også kræver af virksomhederne.

Sagen er rejst af det belgiske datatilsyn og har kørt siden 2015.

Først fik datatilsynet medhold, men i 2016 fik Facebook medhold i deres appel-sag på den baggrund, at Facebook har europæisk hovedkvarter i Irland, hvorfor det burde være det irske datatilsyn, der skal holde tilsyn med virksomheden.

Gå til bund
Gravatar

#1 Ufomekaniker 21. feb. 2018 06:30

Jeg har aldrig helt forstået det farlige i at de profilerer deres brugere så de kan sende dem målrettede reklamer. Det er jo sådan Facebook tjener på penge, ikke?
Gravatar

#2 chris 21. feb. 2018 11:45

Hærmoriden (1) skrev:
Jeg har aldrig helt forstået det farlige i at de profilerer deres brugere så de kan sende dem målrettede reklamer. Det er jo sådan Facebook tjener på penge, ikke?


Hvis folk er blevet bevidstgjort om hvordan deres data indsamles og hvorledes det bruges, så de kan tage en oplyst beslutning herom, så er der ikke noget problem.

Problemet er at Facebook obfuskerer deres deres dataindsamlingspraksis, samtidig med at de indsamler data uden for deres "walled garden", hvor brugerne ikke nødvendigvis har lyst til at Facebook skal kigge med over skulderen.

Samtidig er der hele spørgsmålet: "Hvad hvis andre får adgang til facebooks data".
Vi ved at NSA har haft deres prism-operation på store internetplatforme som gmail, yahoo, microsoft og så videre.
Hvad tror du de laver på facebook?
www.noobish.dk
min clog
Gravatar

#3 Ufomekaniker 22. feb. 2018 16:04

Jeg har ellers fået at vide at det er et oplysningssamfund vi lever i. Nu ved jeg hvilken vej oplysningerne render, kan jeg se.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login