Facebook

Domstol erklærer Facebooks brug af data ulovlig

Facebooks standard for privat-indstillinger er erklæret ulovlige af en tysk domstol. De er i strid med den tyske forbrugerlov. Facebook vil nu arbejde med at ændre indstillingerne.

Ifølge dommen samler og bruger Facebook data, uden at brugerne får præsenteret tilstrækkelig med information, når de melder sig til på det sociale medie.

Den tyske sammenslutning af forbrugerorganisationer, VZBV, rejste anklagen, som domstolen har erklæret sig enig i.

VZBV anklager Facebook for at gemme standardindstillinger, der ikke er privatlivs-venlige. Eksempelvis er det i standardindstillingerne tilladt for søgemaskiner at linke til en persons Facebook-tidslinje, så hvem som helst kan finde Facebook-brugeren på internettet.

VZBZ har klaget over fem specifikke standardindstillinger, der er slået til uden brugerens rette viden og samtykke, hvilket domstolen gav dem ret i.

Domstolen gør også otte klausuler i Facebooks servicevilkår ugyldige, inklusiv betingelser der tillader Facebook at sende data til USA og brug af personlig data til reklamer.

Facebooks politik om, at brugerne skal bruge deres rigtige navne, er også dømt ulovlig.

Dommen blev allerede givet i januar, men er først blevet offentliggjort nu. En uge efter dommen dengang lovede Facebook også at ændre deres privatlivsindstillinger drastisk som forberedelse til Europas nye databeskyttelseslov.

Gå til bund
Gravatar

#1 CBM 15. feb. 2018 09:03

EU bør stå sammen og sætte FB stolen for døren!
https://fricomputer.dk https://retrohardwareheaven.blogspot.com/ #ComeToTheDuckSide www.duckduckgo.com, AMD + ASUS = kvalitet! #BringBackTheKeyboard #JackOn SailfishOS rocks! 010000100110100101101110011000010111001001111001
Gravatar

#2 Kian 15. feb. 2018 11:13

Det lyder sgi da ikke så tosset. Lad os da få rullet den dommerkendelse ud i resten af EU.
Im gay, Im wacky!
its all about me and my boyfriend being gay...
cv: http://www.pixlr.dk
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login