mboost-dp1

AVG Technologies
- Forside
- ⟨
- Forum
- ⟨
- Nyheder
Heldigt nok for mig så valgte jeg i midt i opdateringen at skifte fra AVG til Avira.
Efter at have hentet opdateringen, så ville den også lige hente lidt over 100mb efterfølgende. Det var dråben for mit vedkommende. Jeg gider ikke hente flere hundrede megabytes hver gang jeg tænder en pc, som jeg kun bruger en gang ugenligt.
AVG er blevet for stor en opdateringsbyrde, når man bruger flere maskiner.
(Nu får jeg se om Avira eller Avast er bedre..)
Efter at have hentet opdateringen, så ville den også lige hente lidt over 100mb efterfølgende. Det var dråben for mit vedkommende. Jeg gider ikke hente flere hundrede megabytes hver gang jeg tænder en pc, som jeg kun bruger en gang ugenligt.
AVG er blevet for stor en opdateringsbyrde, når man bruger flere maskiner.
(Nu får jeg se om Avira eller Avast er bedre..)
Personligt synes jeg Avast er bedre end AVG, men er nu gået helt over til MSE, da det faktisk er et af de programmer der er mindst irriterende hvad angår opdateringer, reklamer for premium version (der er ingen), osv. Og samtidig kan det sagtens måle sig med lignende freeware løsninger. Probs til MS.
M.R. (2) skrev:Gadvide om AVG kommer op med noget til de ramte, bullgaurd gav jo 1 års abonnoment ;) ?
Jeg tror ikke at det er bullguard du tænker på, men snare AVG: 17 nov 2008: http://newz.dk/avg-undskylder-med-1-aars-gratis-li...
#4
Er hel i samme båd her som dig Ackri..
- Her har microsoft altså virkelig ramt plet, det ligger i baggrunden er og gør det det skal og ikke mere.. Man ser det faktisk næsten aldrig, hvilket må siges af være en god egenskab for et anti virus program..
#On Topic
AVG var et ok program lige da det udkom, nu er det gået i samme båd som Norton og mener at AVG skal styre computeren, AVG skal bestemme det hele, AVG...
Alt for tungt til min smag.. - Og det er jo ikke fordi det er mere effektivt i forhold til konkurrenterne..
Er hel i samme båd her som dig Ackri..
- Her har microsoft altså virkelig ramt plet, det ligger i baggrunden er og gør det det skal og ikke mere.. Man ser det faktisk næsten aldrig, hvilket må siges af være en god egenskab for et anti virus program..
#On Topic
AVG var et ok program lige da det udkom, nu er det gået i samme båd som Norton og mener at AVG skal styre computeren, AVG skal bestemme det hele, AVG...
Alt for tungt til min smag.. - Og det er jo ikke fordi det er mere effektivt i forhold til konkurrenterne..
Hedder det ikke MSSE i stedet for MSE? (MicroSoft Sequrity Essentials) Men det er godt at jeg skiftede AVG ud med MSSE for et par dage siden. Så var jeg da heldig med at undgå den fejl :)
Ackri (4) skrev:Personligt synes jeg Avast er bedre end AVG, men er nu gået helt over til MSE, da det faktisk er et af de programmer der er mindst irriterende hvad angår opdateringer, reklamer for premium version (der er ingen), osv. Og samtidig kan det sagtens måle sig med lignende freeware løsninger. Probs til MS.
Avast kan med 3-4 klik indstilles til aldrig at komme med beskeder til dig, medmindre din computer kræver en genstart eller der bliver fundet vira.
#On-topic:
Er det ikke tredje gang på to år at AVG har lavet den bummert der?
#14: Tror du ikke rettere de har fået forkortet navnet til MS fordi at M lyder en smule dumt? (og utroligt nemt at misforstå for noget helt andet). Samme med FireFox. F lyder altså bare ikke smart.
@15
Gætter på at du mener FirefoX
http://en.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Firefox
Samme med FireFox
Gætter på at du mener FirefoX
http://en.wikipedia.org/wiki/Mozilla_Firefox
Mozilla prefers that Firefox be abbreviated as Fx or fx,
ufomekaniker (14) skrev:Jo da. Det er da logisk. MicroSoft forkorter jo deres navn til MS, og Sequrity Essentials bliver til SE. Altså MSSE ;)
Det jeg mente var at ikke var logisk at det skulle hedde MSE, men det gør det! Dit link er det samme som mit til MSE. Tror du ikke det skyldes hjælpeordet "download"? Det tror jeg :)
BlackFalcon (17) skrev:Det jeg mente var at ikke var logisk at det skulle hedde MSE, men det gør det! Dit link er det samme som mit til MSE. Tror du ikke det skyldes hjælpeordet "download"? Det tror jeg :)
Jo, du har sikkert ret :)
Geek.Lund (11) skrev:Jeg vil bruger også Avast, jeg oplever på mindre pc'ere som fx Netbooks, eller skole computere, at MSE har en tendens til at sluge lidt meget CPU!
Til AVG, der kan jeg kun gentage jer andre og sige, nu igen!
Hey, hold lige op med at råbe :-)
OT: Jeg er enig med dem der roser MSE/MSSE/whatever. Siden det kom har jeg aldrig brugt andet.
Betragter ellers mig selv som lidt af en ekspert på området, men... har ingen personlig erfaring med MSE overhovedet, og ud fra tidligere artikler (spec. her på newz) har jeg ikke haft den store trang til at prøve. Har dog flere (n00b) venner der kun har ros til overs for systemet. Fint initiativ fra MS' side IMHO, omend den ikke er noget jeg selv ville sætte min fulde lid til.
AVG: Ikke den store erfaring her heller, men bortset fra et par medie-hyped blunders ift. opdateringer (2 på ~ et år nu) har den gennemsnitligt vist sig som et ok stykke software der hvor jeg har set den i aktion. Effektiv nok til gennemsnitsbrugeren, reklamefri og gratis. Dårlig stil at den har forårsaget problemer for nogle brugere gentagne gange, man må jo håbe & formode at de lærer af det.
Avira: Har igennem hele min XP-tid været et trofast bolværk mod uheld og dumheder - og store dele af familie og venner kører fortsat stabilt og uden problemer på den gratis version, men jeg begyndte også at bruge den helt tilbage hvor den var nærmest fuldstændigt ukendt. Flere af de gennemsnitligt tilfredse brugere har endda opgraderet til fuld (betalt) version i tidens løb. Ja, der er en reklame-skærm når man opdaterer definitioner - hvad jeg altid har anset for 'fair reklame' ift. hvad man får.
Avast: Min nuværende foretrukne (da Avira ikke var med på noderne da jeg for ½ år siden skiftede fra XP Pro til 7 x64 på mine egne systemer). Sikker, nem at bruge, stabil og fleksibel.
"De andre":
McAfee blev droppet for mange år siden, tung og ineffektiv - og forårsager generelt konstante konflikter med anden AV-soft på folks maskiner da den (mere eller mindre skjult) konstant bliver installeret som al anden spamware ifm. opdatering af diverse software (hint: alt adobe-soft, stort set). På dette punkt er den lige så træls som Google Toolbar. o.l. tilsvarende gonna-spam-you-want-it-or-not-ware.
Norton var oprindeligt extremt tung og generelt en så stor ulempe at det var mindre besværligt at have virus end antivirus. Det er de kommet efter i stor stil, men jeg holder mig fortsat langt fra dem, igen primært pga. deres "du skal have os"-politik - denne gang ikke ifm. installation eller opdatering af 'must-have' programmer, men pga. (især laptop) preinstall-bundle-installs - et godt eks. er HPs laptops. Køb en HP-bærbar, start den op så den installerer Windows med et par hundrede overflødige programmer (installationstid ~20-40 minutter) og forsøg derefter at afinstallere Norton (afinstallationstid efter et 3. grads-forhør om hvorfor du vil fjerne den ~25-45 minutter). Just NOT cool. Og så er den dyr! Ud til højre.
Bullguard var på et tidspunkt et godt alternativ, i hvert fald på papiret - men jeg har kun oplevet problemer, fejlinstallationer og umådeligt dårlig support selv for betalende brugere igennem tiden, så jeg har ikke kunnet finde grund til at anbefale denne på noget tidspunkt. Jeg går ellers stærkt ind for dansk software, men når man kun oplever fejl og problemer med et stykke software er der ingen grund til at bruge tid og kunders penge på det.
Kaspersky er lidt dyr, lidt tung, men særdeles effektiv - generelt på forkant ift. alle de andre, men IMHO heavy overkill for den almindelige bruger eller SMB, og også her er vi stadig uden ordentlig beskyttelse til 64-bit systemer.
NOD har tilsvarende problemer, og et 'smart' sikkerhedssystem - påkrævet kodeord for at kunne afinstallere den igen - som jeg foreløbigt kun har oplevet som mere problematisk end fordelagtigt. Hvis du alligevel er typen der glemmer dit kodeord, er det en hel del nemmere bare at få virus - det er der i det mindste en chance for at fjerne igen...
ClamWin er det helt gratis open-source alternativ. Dette lyder umiddelbart rigtigt lovende, men min oplevelse er desværre at den er ret ineffektiv - alt andet end hurtig, og definitionerne halter langt bagud ift. de kommercielle produkter. Eneste rigtigt positive feature er at den findes i en portable version, men det er desværre bare ikke helt godt nok når den ikke når de kommercielle produkters gratis-versioner til sokkeholderne.
Alt i alt er antivirus lidt af en jungle, og absolut ikke en køn én af slagsen - voldsomt præget af reklame-hype, FUD og skræmmekampagne-metoder. Og man er unægteligt temmeligt naiv hvis man bare tror man kan klare sig uden antivirus, det ER nødvendigt spild af CPU-tid hvis man bruger nettet - men det kan stadigt betale sig at se sig for, og benytte sig af de bedre kommercielle produkters gratis versioner (eller MS' version).
Hvad man så foretrækker skal man selv vurdere sig frem til, the fact of the fact er under alle omstændigheder at der ikke findes 100% sikker antivirus, men hellere 80% sikker end 100% usikker. Det er ingen skade til at prøve et par stykker og få en ide om hvordan éns system kører med de forskellige alternativer, men hvis man vælger et betalingsprodukt kan det absolut også betale sig at kigge på prisen samtidig - jeg ville f.eks. til enhver tid hellere give 300 kr. for en Kaspersky end 500 kr. for en Norton pr. år, men Norton-licensen dækker på den anden side set op til 3 PC'er, hvor Kaspersky kun er til én. Og en Avira Premium - som dækker cirka lige så effektivt for den gennemsnitlige bruger - koster tilsvarende kun ca. 150 kr pr. år pr. PC.
Ovenstående vurderinger er 100% subjektive og helt igennem mine egne meninger om produkterne, men hermed altså min personlige mening om antivirus-produkterne på markedet lige nu - uden den fjerneste farve pga. annonceindtægtsmuligheder eller spekulation i provision. Fra mig til dig, brug det eller ignorer det som det passer dig. :-)
AVG: Ikke den store erfaring her heller, men bortset fra et par medie-hyped blunders ift. opdateringer (2 på ~ et år nu) har den gennemsnitligt vist sig som et ok stykke software der hvor jeg har set den i aktion. Effektiv nok til gennemsnitsbrugeren, reklamefri og gratis. Dårlig stil at den har forårsaget problemer for nogle brugere gentagne gange, man må jo håbe & formode at de lærer af det.
Avira: Har igennem hele min XP-tid været et trofast bolværk mod uheld og dumheder - og store dele af familie og venner kører fortsat stabilt og uden problemer på den gratis version, men jeg begyndte også at bruge den helt tilbage hvor den var nærmest fuldstændigt ukendt. Flere af de gennemsnitligt tilfredse brugere har endda opgraderet til fuld (betalt) version i tidens løb. Ja, der er en reklame-skærm når man opdaterer definitioner - hvad jeg altid har anset for 'fair reklame' ift. hvad man får.
Avast: Min nuværende foretrukne (da Avira ikke var med på noderne da jeg for ½ år siden skiftede fra XP Pro til 7 x64 på mine egne systemer). Sikker, nem at bruge, stabil og fleksibel.
"De andre":
McAfee blev droppet for mange år siden, tung og ineffektiv - og forårsager generelt konstante konflikter med anden AV-soft på folks maskiner da den (mere eller mindre skjult) konstant bliver installeret som al anden spamware ifm. opdatering af diverse software (hint: alt adobe-soft, stort set). På dette punkt er den lige så træls som Google Toolbar. o.l. tilsvarende gonna-spam-you-want-it-or-not-ware.
Norton var oprindeligt extremt tung og generelt en så stor ulempe at det var mindre besværligt at have virus end antivirus. Det er de kommet efter i stor stil, men jeg holder mig fortsat langt fra dem, igen primært pga. deres "du skal have os"-politik - denne gang ikke ifm. installation eller opdatering af 'must-have' programmer, men pga. (især laptop) preinstall-bundle-installs - et godt eks. er HPs laptops. Køb en HP-bærbar, start den op så den installerer Windows med et par hundrede overflødige programmer (installationstid ~20-40 minutter) og forsøg derefter at afinstallere Norton (afinstallationstid efter et 3. grads-forhør om hvorfor du vil fjerne den ~25-45 minutter). Just NOT cool. Og så er den dyr! Ud til højre.
Bullguard var på et tidspunkt et godt alternativ, i hvert fald på papiret - men jeg har kun oplevet problemer, fejlinstallationer og umådeligt dårlig support selv for betalende brugere igennem tiden, så jeg har ikke kunnet finde grund til at anbefale denne på noget tidspunkt. Jeg går ellers stærkt ind for dansk software, men når man kun oplever fejl og problemer med et stykke software er der ingen grund til at bruge tid og kunders penge på det.
Kaspersky er lidt dyr, lidt tung, men særdeles effektiv - generelt på forkant ift. alle de andre, men IMHO heavy overkill for den almindelige bruger eller SMB, og også her er vi stadig uden ordentlig beskyttelse til 64-bit systemer.
NOD har tilsvarende problemer, og et 'smart' sikkerhedssystem - påkrævet kodeord for at kunne afinstallere den igen - som jeg foreløbigt kun har oplevet som mere problematisk end fordelagtigt. Hvis du alligevel er typen der glemmer dit kodeord, er det en hel del nemmere bare at få virus - det er der i det mindste en chance for at fjerne igen...
ClamWin er det helt gratis open-source alternativ. Dette lyder umiddelbart rigtigt lovende, men min oplevelse er desværre at den er ret ineffektiv - alt andet end hurtig, og definitionerne halter langt bagud ift. de kommercielle produkter. Eneste rigtigt positive feature er at den findes i en portable version, men det er desværre bare ikke helt godt nok når den ikke når de kommercielle produkters gratis-versioner til sokkeholderne.
Alt i alt er antivirus lidt af en jungle, og absolut ikke en køn én af slagsen - voldsomt præget af reklame-hype, FUD og skræmmekampagne-metoder. Og man er unægteligt temmeligt naiv hvis man bare tror man kan klare sig uden antivirus, det ER nødvendigt spild af CPU-tid hvis man bruger nettet - men det kan stadigt betale sig at se sig for, og benytte sig af de bedre kommercielle produkters gratis versioner (eller MS' version).
Hvad man så foretrækker skal man selv vurdere sig frem til, the fact of the fact er under alle omstændigheder at der ikke findes 100% sikker antivirus, men hellere 80% sikker end 100% usikker. Det er ingen skade til at prøve et par stykker og få en ide om hvordan éns system kører med de forskellige alternativer, men hvis man vælger et betalingsprodukt kan det absolut også betale sig at kigge på prisen samtidig - jeg ville f.eks. til enhver tid hellere give 300 kr. for en Kaspersky end 500 kr. for en Norton pr. år, men Norton-licensen dækker på den anden side set op til 3 PC'er, hvor Kaspersky kun er til én. Og en Avira Premium - som dækker cirka lige så effektivt for den gennemsnitlige bruger - koster tilsvarende kun ca. 150 kr pr. år pr. PC.
Ovenstående vurderinger er 100% subjektive og helt igennem mine egne meninger om produkterne, men hermed altså min personlige mening om antivirus-produkterne på markedet lige nu - uden den fjerneste farve pga. annonceindtægtsmuligheder eller spekulation i provision. Fra mig til dig, brug det eller ignorer det som det passer dig. :-)
Udover at jeg har opdaget min skrivning i sidste indlæg var dårlig, så har jeg også oplevet at AVG har det med når først den tror noget er virus, så holder den fast i det. Og ikke for end man afinstallere det, så kan man få sine filer igen.
Har oplevet den gør det med helt uskyldige filer. Det er ret træls.
Har oplevet den gør det med helt uskyldige filer. Det er ret træls.
Jeg stoppede med at bruge AVG efter version 8.
Den havde en tendens til at scanne mit netværk konstant og åd dermed omkring halvdelen af min CPU kraft. Da jeg ikke kunne hitte ud af at slå det fra, af-installerede jeg skidtet og lod MSE komme på prøve.
Det har vist sig at være den bedste ting jeg har gjort for min computer, jeg mærker overhovedet ikke noget til MSE og det hele kører bare.
Den havde en tendens til at scanne mit netværk konstant og åd dermed omkring halvdelen af min CPU kraft. Da jeg ikke kunne hitte ud af at slå det fra, af-installerede jeg skidtet og lod MSE komme på prøve.
Det har vist sig at være den bedste ting jeg har gjort for min computer, jeg mærker overhovedet ikke noget til MSE og det hele kører bare.
Jeg har valgt at lægge min tillid til MSE. Har førhen kørt Bullguard og Norton. Synes MSE umådelig usynlig, og var oplagt at installere efter købet af W7U. Jeg vælger at stole på integrationen af MSE i W7 og forhåbentlig kan den leve op til den samme sikkerhed som så mange andre alternativer.
#25 Det er nok ikke meget bedre for dem med Bullguard, jeg har selv haft købt en. Men efter 100 dage ca. der røg det ude, selvom der var over 200 dage tilbage på licensen. Men en simpel virus der skulle fylde min HD og afspille lyde, den blokerede den ikke. Det var Windows Firewall der gjorde det.
Virusen forklædte sig som Windows Media Center, som jeg sjovt nok vidste jeg havde afinstalleret!
Virusen forklædte sig som Windows Media Center, som jeg sjovt nok vidste jeg havde afinstalleret!
De kunne nok ikke have valgt, et dårligere tidspunkt at udsende en fejl opdatering. Der kom en gut 10 min. efter jeg havde opdateret, som skulle købe min bærbar med Windows 7 64-BIT. Så han måtte pænt stå og kigge på en bærbar starte op 10 gange uden noget resultat. Rigtig, rigtig flot AVG. Bruger aldrig det stykke lorte-software igen. Synes efterhånden de har lavet lidt for meget crap til at jeg kan være en del af det længere.
Opret dig som bruger i dag
Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.
Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.