elizabeth warren præsidentkandidat facebook reklame løgn problem regel trump / Newz.dk

Wikimedia

Amerikansk præsidentkandidat lyver på Facebook: Gør opmærksom på ny regel

- Via CNN -

Den demokratiske præsidentkandidat Elizabeth Warren lyver bevidst i en Facebook-reklame for at gøre opmærksom på problematisk Facebook-politik.

Elizabeth Warren, der længe har været kritisk over for Facebook og andre it-giganter, har valgt en alternativ taktik til at gøre opmærksom på nye retningslinjer fra Facebook.

Den demokratiske præsidentkandidat lyver nemlig bevidst i et sponsoreret Facebook-opslag, hvilket er muligt under selskabets nye, kontroversielle retningslinjer.

Hun skriver, at Mark Zuckerberg har valgt at støtte Donald Trump som den næste præsident, hvilket hun dog indrømmer er en løgn længere ned i opslaget.

Derefter gør hun opmærksom på problemet i, at mange TV-selskaber formentlig ikke ville acceptere løgnagtige reklamer, men at Facebook under de nye regler gerne tager mod penge fra Trump, så han kan lyve i politiske reklamer.

En repræsentant fra Facebook fortæller, at hvis Senator Warren vil sige sige ting, som hun ved ikke er sande, så mener de ikke, at Facebook bør censurere denne form for ytringer.

Læs også Facebook laver nye regler for politikeres opslag: Må godt bryde reglerne.

Gå til bund
Gravatar #1 - arne_v
14. okt. 2019 14:10
#0

Jeg er ikke overbevist af hendes argument.

Der er to aspekter.

For det første: er det principielt Facebooks opgave at sandhedschecke indhold. Man kan sige både for og imod. Jeg vil normalt foretrække at man bringer supplerende korrigerende oplysninger fremfor at fjerne forkerte pålysninger.

Men for det andet: det valgte eksempel er ret klart, men det er langtfra alle eksempler som er det. Min antagelse vil være at 95% af politikere tvivlsomme udtalelser ikke er tydeligt faktuelt forkerte, men derimod: undlader relevant information og dermed giver et forkert indtryk eller er meget usandsynlige men kan ikke udelukkes eller er rent subjektive. Og at begynde at skulle vurdere den slags er håbløst.

Måske skal man bare konstatere at i et demokrati, så har befolkningen de politikere som de fortjener.
Gravatar #2 - fastwrite_1
14. okt. 2019 14:30
Vi lever i et post-sandhedens tidsalder.

Der bliver løjet som aldrig før, for det har åbenbart ikke den store konsekvens. Man kan jo altid påberåbe sig fake news hvis en politiker bliver grebet i at være rimelig lemfældig med sandheden.

Gravatar #3 - Ronson ⅍
14. okt. 2019 20:41
Øh, der bliver simpelthen løjet mere i dag end "før i tiden"? Hvornår er "aldrig før"? Om noget er der da en konsekvens og lynchstemning nu til dags.
Gravatar #4 - arne_v
14. okt. 2019 22:52
#3

Er der konsekvens idag?
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login