mboost-dp1

Advanced Micro Devices, Inc.

AMD klar med FireStream processor

- Via CNET News - , redigeret af Derfor

For forskere der ikke har adgang til store supercomputere, da kan AMD’s nye processor gå hen og blive en redning. På den kommende supercomputer-konference SC07, da vil AMD fremvise deres FireStream 9170 processor, der i bund og grund er en GPU.

GPU’er er særligt velegnede til mange parallelle beregninger, og det er det som AMD udnytter med deres FireStream CPU. Hvor en GPU dog kan være svær at udvikle programmer til, så er det meningen at det skal blive nemmere med FireStream.

Selve FireStream CPU’en er en kraftig GPU, der har fået et par udvidelser, bl.a. kommer den med 2GB hukommelse og en dobbelt præcis floatingpoint-enhed. Der er med FireStream ikke tale om AMD’s kommende Fusion projekt, men det er skridt i samme retning, om sammensmeltning af GPU og CPU.





Gå til bund
Gravatar #1 - Lobais
8. nov. 2007 13:54
Mon ikke de har haft noget sådant i tankerne, da de erhvervet sig ATI.
Gravatar #2 - joensson
8. nov. 2007 13:58
#0: Double precision floating point er et veldefineret term i IT verdenen, og bruges også i Danmark. "Dobbelt præcis floatingpoint-enhed" som der står i artiklen lyder ret skidt i mine ører :-)
Gravatar #3 - The_Real
8. nov. 2007 14:25
#2
Helt enig. Hvis man endelig vil oversætte det til dansk, så vælg dog at oversæt det hele (floatingpoint-unit = kommatalsenhed), og benyt dog 64-bit i stedet for "dobbelt præcis" (som burde have været dobbelt præcision), da double precision jo bare er en reference til 64 bit (single precision = 32 bit, quad precision = 128 bit).
Så enten double precision floatingpoint-unit, eller 64-bit kommatalsenhed, og ikke det mix der er nu.

Men on topic:
Lyder som en rigtig smart løsning, at lave et indstikskort med sådan en cpu på, til forskerer og lignende personer med de behov som den opfylder. Mon AMD så ikke kort tid efter kommer med en neddroslet udgave som Physics kort, til alle spil entiuasterne.
Gravatar #4 - terracide
8. nov. 2007 15:49
Lyder som det samme som NVIDA lavede med deres TESLA:
http://www.nvidia.com/object/tesla_computing_solut...
Gravatar #5 - Sattie
8. nov. 2007 17:06
#1
Jeg tror det er lidt af en kombination.

De skulle bruge ATI til at lave deres fusion cpu (cpu og gpu i en enhed), og ATI til at lave specialiserede Highend Paralistiske processorenheder - Noget som R600 med dens 320 stream processorer må siges at være meget god til.

Alt uden lige gav det opkøb menning, fordi AMD manglede de kompetancer som ATI havde.

Det kan godt være at brugerne ikke kan se resultatet med det samme, men vent nu og se. Overtagelse af et firma, og få det inkooperet ordentligt i moderfirmaet er ikke bare noget man gør over natten.

Uanset hvad, så er entry grafikkort markedet det der er størst kamp om - og med fusion teknologien hos amd, ser det meget ud som om hele det her markedet vil blive elimineret (Intel har vist også et lign projekt, senere hen - kan ikke huske navn).

Meget få (procentdel andel) af salget ligger hos highend graffikkort som R600, G*8800 serien - men det er også her at de tjener mest pr solgte grafikkort. (Mener at have læst at det er omkring 0.8% af salget hos både ati og nvidia der var highend typen.

Dvs. de resterende procenter ( ca 19% ) ligger i midrange modellerne, som Nvidia i fremtiden stortset skal lave hele sin omætning på.

At intel ikke købte nvidia har jeg fuldt forståelse for - de laver trods alt deres egen entry level graffikkort.

Jeg ville dog hvis jeg var aktionær se at få mine nvidia aktier solgt, inden fusion og intels projekt bliver lanceret. Med mindre da at man går ud fra at der er en udvikling i markedet, at alle nye pcer pludselig skal have G*8800 serie grafikkort som standard - hvilket jeg personligt ikke tror på.
Gravatar #6 - terracide
8. nov. 2007 20:50
#5:
AMD havde brug for ATi pga Intel er #1 inden for intigreret grafik.
De var nødt til at gøre det, da de ikke havde en komplet løsning ellers...modsat Intel.
Gravatar #7 - arne_v
8. nov. 2007 20:59
#3

64 bit FP er bedre end double precision FP.

Fordi ganske vist er double precision 64 bit på de meste gængse CPU'er, men andre størrelser på double precision er set (bl.a. 120 og 128 bit - hvor single precision så har været 60 og 64).
Gravatar #8 - The_Real
9. nov. 2007 08:32
#7
IEEE-754 standarden definerer double precision som 64-bit.
Hvad de fleste gængse CPUer benytter, skal jeg ikke kunne sige, men jeg ved at Intel's 80x87 FPUer internt benytter sig af 80-bit (også kaldet extended double precision), eller gjorde, har ikke lige data tilgængeligt på deres seneste udgaver, men mon ikke det stadig er 80 bit, med mindre de har forøget det.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login