mboost-dp1

SXC - guitargoa

2009 var et godt år for grafikchip-branchen

- Via Jon Peddie Research - , redigeret af Net_Srak

Hos Jon Peddie Research (JPR) kunne man allerede i oktober fortælle, at det gik godt for salget af grafikchips, der i 3. kvartal 2009 slog alle forventninger. Nu er tallene for hele 2009 kommet på bordet, og de er ikke blevet dårligere.

Ifølge JPR har 2009 set det største salg af grafikchips nogensinde, mere end hvad analytikerne forventede, med et tal på 425,4 millioner chips, eller en stigning på 14 % sammenlignet med året før.

Det er dog intet at sammenligne med forventningerne for dette år, hvor JPR regner med, at branchen vil sælge hele 544 millioner grafikchips, hvilket svarer til en stigning på 27,9 %.

Set på markedsandele for de tre store spillere på markedet, AMD, Intel og NVIDIA, så voksede AMD’s andel med 0,6 procentpoint i det sidste kvartal sammenlignet med samme kvartal året før. Intel oplevede en markant fremgang på hele 7,5 procentpoint i perioden til 55,2 %, og NVIDIA er taberen med en tilbagegang på 6,3 procentpoint til 24,3 %.

Intels fremgang skyldes primært et godt salg af netbooks, hvor Intel dominerede markedet med deres Atom-processor og tilhørende chipsæt med indbygget grafikchip, men også et øget salg af desktop-computere har hjulpet.





Gå til bund
Gravatar #1 - TormDK
28. jan. 2010 08:45
Jeg tror bestemt 2010 bliver lige så godt. Windows 7 er godt med, og med Windows 7 kan behovet, eller muligheden for Direct X 11 blive en realitet.

Det vil kræve nye kort og AMD er de eneste lige pt der har et kort der kan klare mosten. Vi ser frem til Q3 for at se nogle modne DX11 kort på markedet!

Gravatar #2 - jakobdam
28. jan. 2010 09:46
Hvordan hulen kan øget salg af desktopcomputere hjælpe Intels grafikchips... jeg mener - jeg troede ikke der var nogen bundkort med integreret intel grafikkort (som folk gad købe)....!

Ja, som #1 også skriver - så er DX11 et godt argument for at 2010 bliver interessant i salgstal.

Så skal vi bare have AMD og NVidia med på netbooksplatformene, med deres gpu'er - det ville gøre ydelsen en del mere interessant (efter min mening)... men måske også knække batterilevetiden. Svært at sige, når Intel sidder så enormt tungt på markedet lige nu.
Gravatar #3 - Scapegoat
28. jan. 2010 09:56
#2 Det er længe siden du har kigget i en Bilka avis kan jeg høre.
En desktopcomputer kommer jo som regel med det billigste af det billigste grafikkort som muligt. Og mange tilfælde bliver det bare til et Intel grafikkort med op til ~19TB RAM... Og det er jo genialt, fordi det er jo meget bedre end den bærbare hvor der kun sidder et ATI/NVIDIA grafikkort med 512MB RAM, det siger vel sig selv?

Folk i stormagasiner køber computeren med de største tal. Derfor sælger de bundkort med integrerede Intel grafikkort.
Mange gange er de også fine nok til vedkommendes behov, men der er de tilfælde hvor folk bliver skuffet når barnebarnet ikke gider bruge maskinen fordi den ikke kan køre Tetris i mere end 15 fps.

OT:
Jeg er faktisk overrasket over at de har solgt så godt, troede seriøst at markedet var midlertidigt mættet med alle de nye og kraftige grafikkort til fornuftige priser, men der kan man bare se.
Gravatar #4 - Decipher
28. jan. 2010 10:25
#2 Virksomheder køber også rimelig mange desktops med indbygget crapGPU ;) Det er der sådan set hverken noget galt i eller overraskende ved.
Gravatar #5 - terracide
28. jan. 2010 11:26
#4:
Intel har også øget deres ydelse i deres IGP's med sidste generation:
http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1385862&a...
Gravatar #6 - Testa
28. jan. 2010 11:48
Jeg kan godt forstå at Intel får så mange markeds andele, deres løsning er i mange mainstream laptops og notebooks. Og fordelene er der jo, de har en okay ydelse, og et lavt energi forbrug.

Personligt holder jeg mig fra dem, siden ydelsen ikke kommer op på det jeg mener er acceptabelt. Men det er sikkert fint til en "tjek email" computer hvis det er sådan en man står og mangler.

Det kan også være at Nvidia endelig ser at deres taktik med at gøre som Intel og sætte prisen på deres udstyr alt for højt i forhold til ydelse ikke virker da mainstream forbrugeren i sidste ende overvejer det billigste produkt mest.
Gravatar #7 - Ibankai
28. jan. 2010 12:21
Er det ikke misvissende at blande Gpu-salget sammen med de integreret chips?.. mener.. det jo feje hold (: Der er jo ikke noget ved at vinde i GPU konkurrancen med produkter de andre "stort set" ikke forhandler?
Gravatar #8 - terracide
28. jan. 2010 13:22
#7:
Pas på, hvis du siger at en GPU og en IGP er 2 forskellige ting så vil n00b's får deres nødder i klemme og whine vildt og voldsomt ;)
Gravatar #9 - DrNick
28. jan. 2010 21:44
Ja nu må vi se hvordan det går med Nvidia og deres nye grafik-serie :P
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login