youtube pædofili spies disney mcdonalds epic games fortnite kommentarer kanaler / Newz.dk

Wikimedia

Youtube nedsætter kvaliteten

- Via Computerworld -

I forbindelse med ekstra press på det europæriske internet, nedsættes kvaliteten nu på Youtube

Dermed er Youtube’s billedkvalitet er ændret til at levere standard-kvalitet de næste 30 dage.

Begrundelsen for at sænke kvaliteten er, at man vil gøre hvad der skal til for at sikre, det europæriske internet ikke bliver overbelastet.

Dermed følger man opfordringen fra EU, leveret direkte til Alphabets Sundar Pichai fra EU-kommissær Thierry Breton.

Ændringen på YouTube streaming-kvalitet sker indtil videre kun for lande i Europa – dermed også Storbritannien.

Gå til bund
Gravatar #1 - fe950
20. mar. 2020 17:01
Et virus der rammer både både biologiske væsner og nettet.
Gravatar #2 - Claus Jørgensen
20. mar. 2020 17:54
Der er fordi ulande som tyskland ikke har ordenligt internet
Gravatar #3 - Wiking
21. mar. 2020 14:38
#2
Ja det kan nærmest kun være derfor.

For de fleste (Hvis ikke alle) streaming tjenester, finder selv ud af om der er tilstrækkelig båndbrede til fuld opløsning, og justere selv herefter?

Ja, der er mere belastning på vores net, men i Danmark tvivler jeg på at vi mangler båndbrede.
Og hvorfor 24/7? Hvorfor ikke kun i "Arbejdstiden"?
Gravatar #4 - demolition
21. mar. 2020 15:41
Wiking (3) skrev:
Ja, der er mere belastning på vores net, men i Danmark tvivler jeg på at vi mangler båndbrede.
Og hvorfor 24/7? Hvorfor ikke kun i "Arbejdstiden"?

Jeg troede at YT m.fl. brugle lokale cacheservere placeret hos større ISPer og backbone knudepunkter og derved gjorde at belastningen på nettet som helhed var minimal.
Og når du siger arbejdstid, hvad er det så? Vil det så ikke bare ende med at folk laver en VPN langt væk, f.eks. til US for at kunne se HD i dansk arbejdstid? Det gør da vist bare problemet langt værre..
Gravatar #5 - Wiking
21. mar. 2020 15:51
#4
Jo, der er cacher hele verden over. Det samme med Netflix.

Arbejds tid må vel være når, der er flest der arbejder.
Og ja det vil sikkert ikke hjælpe meget.
Gravatar #6 - kblood
21. mar. 2020 23:02
Tror ikke de cache servere helt er nok, der er simpelthen for mange nye video der bliver streamet hele tiden, og det kan nok nemt betyde at man generelt belaster samlepunkter. Det kan godt være vi har nok båndbredde inde i landet, men jeg tænker problemet kommer andre steder.

Det er derfor heller ikke nok at Youtube lokalt på en brugers computer vælger at skrue ned for opløsningen hvis selve Internet forbindelsen er fin, men det er punkter andre steder som er belastede. Så sidder der en som fint kan se 4K eller 1080p videoer fordi den person er tættere på samlepunkter, men andre længere væk sidder så og mangler den hastighed fordi nu har denne bruger sat sig på det... der burde da nok være noget load balancing, men tænker at man måske ikke har haft brug for det tidligere på flere af disse punkter.

Og tror egentlig også at problemet rent faktisk kan være en del større uden for arbejdstiden ind i arbejdstiden, for før i tiden betød fritid nok at folk kunne tage ud af spise, i biografen og hvad der ellers kunne være, men nu sidder alle i stedet hjemme... og har ikke så meget andet at lave en Netflix, Youtube og sociale medier.
Gravatar #7 - SukkerFri
22. mar. 2020 08:38
Nu ved jeg ikke hvor meget den Netflix client kan se, men hvorfor ikke overveje følgende:

Max 720p på smartphones.

Max 1080p, nedsat bitrate, på tablets

Max 1080p full bitrate på alt andet.

Så ingen opløsning højere end 1080p i en rum tid.

Det burde da kunne sænke trafikken betydeligt. Men ikke sikkert det er nok jo...
Gravatar #8 - larsp
22. mar. 2020 09:15
Som andre er inde på, kan streaming klienterne da selv skrue ned for opløsningen når der løbes tør for juice. Og hvis en ISP oplever områder af kritisk høj båndbreddeudnyttelse, er der så ikke systemer til at begrænse båndbredden gradvist inden det hele stopper til og der tabes pakker.

Så hvis alt opfører sig pænt, bør systemerne vel kunne justere sig ind efter behov og tilgængelighed af sig selv.

Men, ja, den slags er komplekst og hvem ved om der kan gå selvsving i skidtet eller andet ondt. Måske kan bugs i firmware og fejlkonfigurationer nu vise sig for første gang. Om ikke andet kan man vel se på det som en real life test, hårdere end nogensinde før...
Gravatar #9 - demolition
22. mar. 2020 10:35
larsp (8) skrev:
Så hvis alt opfører sig pænt, bør systemerne vel kunne justere sig ind efter behov og tilgængelighed af sig selv.

Ja, streamingklienten justerer selv kvaliteten efter den tilgængelige båndbredde, men det er for at undgå at afspilningen hakker/stopper og ikke for at efterlade båndbredde til andre (og sandsynligvis vigtigere) ting. Ellers risikerer du jo bare at du ikke kan betale på dankortterminalen i Netto fordi nettet er totalt overbelastet af folk der alle skal se nyeste afsnit af Paradise Hotel. :-)

Jeg ved ikke om de bruger QoS (kræver vel support hele vejen gennem klient, router og ISP) eller om ISPer på andre måder throttler streamingtrafik. Sidstnævnte er vel ikke tilladt herhjemme.
Gravatar #10 - Claus Jørgensen
22. mar. 2020 12:13
Her i Sverige har vores minister været ude og sige at det er unødvendigt. Både Netflix og YouTube har lokale caches her, og internet infrastrukturen i Sverige er rigtig god.

Plus, både YouTube og Netflix har automatisk kvalitets-reduktering hvis internetter er for langsomt (hvilket ministeren også påpegede)
Gravatar #11 - Vanvittig
22. mar. 2020 17:08
#4
YouTube/Google har ingen problemer med trafikken. Det er på opfordring fra EU og tilsyneladende udbyderne, som der står i indlægget.

#7
Det vil absolut ingen forskel gøre, da indhold i 4K er særdeles begrænset og udgør få procent af den samlede trafik.

En anden løsning er at lave et Corona-VIP abonnement eller at hæve priserne, når efterspørgslen stiger. Det er normalt sådan et marked fungerer uden jantelov og EU-kommunisme.

Netflex-abonnementer i verdens lande, forén jer. Det skal være lige dårligt for alle. Leve Stalin!

Lars Kragh Andersen sagde det meget klogt på YouTube for nyligt: Når håndsprit koster 1000 kroner flasken, har et frit marked modvirket hamstring og så er det kun dem som virkelig har mest brug for det, der vil købe det, hvis vi ser bort fra champagnedrengen der vil fylde et badekar med det og posere på Instagram.
Gravatar #12 - chris
23. mar. 2020 01:25
Vanvittig (11) skrev:

Lars Kragh Andersen sagde det meget klogt på YouTube for nyligt: Når håndsprit koster 1000 kroner flasken, har et frit marked modvirket hamstring og så er det kun dem som virkelig har mest brug for det, der vil købe det,.


Jeg ville mene at det var dumt sagt.
Det er en markedsfejl når hamstring til ikke-videresalg fører til en kunstig mangel på udbud til at matche efterspørgsel.
Derudover kan den høje pris medføre videre investeringer fordi folk satser på at priserne vil stige yderligere - og så har vi en boble og hvorvidt du vil sammenligne det med en boligboble, tulipanboble eller beanybaby boble, det står dig helt frit for.

Derudover er det jo ikke alle der har brug for håndsprit der har råd til at smide 1000 kroner efter en flaske. Nogle af de mest udsatte er hjemløse og mennesker på forsorgshjem. Jeg tvivler på at de har 1000 kroner til håndsprit.
Gravatar #13 - arne_v
23. mar. 2020 02:31
Vanvittig (11) skrev:

Lars Kragh Andersen sagde det meget klogt på YouTube for nyligt: Når håndsprit koster 1000 kroner flasken, har et frit marked modvirket hamstring og så er det kun dem som virkelig har mest brug for det, der vil købe det, hvis vi ser bort fra champagnedrengen der vil fylde et badekar med det og posere på Instagram.


"mest brug for" er kun tilfældet hvis "brug for" defineres via betalingsvillighed.

Hvis man gør det så er det jo også mangemillionærer som har mest brug for Ferrari'er.

Jeg tror at det er et ret lille mindretal som vil bruge den definition.


Gravatar #14 - Ni
23. mar. 2020 07:50
#11 Det er ikke båndbredden hos Netflix der er problemet, men isp
ernes backbone. Feks har 3g en yderst begrænset kapacitet og det er stadig meget udbredt i europa. Det samme gælder adsl teknologierne, der er mange lande som ikke har opgraderet endnu.

Vi er ret heldige i Danmark, når det kommer til internet. Det er hurtigt, stabilt og sindsygt billigt. Vi bor jo tæt, vi er et lille land og vi har ikke en egoøkonomi.
Gravatar #15 - SukkerFri
23. mar. 2020 15:30
[quote=Vanvittig (11)]
#7
Det vil absolut ingen forskel gøre, da indhold i 4K er særdeles begrænset og udgør få procent af den samlede trafik.
**

Jeg er ikke heelt enig :)

Der er rigtig mange smart devices som streamer i full 1080p kvalitet, kan dette reduceres til 1080p med nedsat bitrate eller bare 720p, så er jeg sikker på, at man alene på den front kan spare en hel del Mbit/sec overordnet set. At 4K så ikke afspilles ret tit, så har lidt også ret, ved at sikre det ikke kan afspilles ;)

Her er nogle tests på netflix kval:
Resolution Streaming Bitrate Hourly Conversion
480p (720×480) 1750 kbps ~792 MB per hour
720p (1280×720) 3000 kbps ~1.3 GB per hour
1080p (1920×1080) 4300-5800 kbps ~1.9 GB to ~2.55 GB per hour
1440p (2560×1440) 6350 kbps ~2.8 GB per hour
4K (3840×2160) 8000-16000 kbps ~3.5 GB to ~7 GB per hour

At gå fra 1080p til 720p er ~1GByte/timen pr. smart device . Det må da give noget besparelse et sted.
Gravatar #16 - Vanvittig
24. mar. 2020 15:14
#13
"mest brug for" er kun tilfældet hvis "brug for" defineres via betalingsvillighed.

Velkommen til kapitalismen. Muren faldt i 1989 og nu er det ikke længere centralkomiteen og Stalins 5-års planer, der bestemmer hvilke varer borgerne skal have. Hvad har du lavet siden?

#15
En anden løsning er at nedgradere din opløsning til 320p, og jeg beholder 4K med mit nye Netflix Corona-VIP+ abonnement. Det giver den samme besparelse. Da vi havde bolignet i min gamle almennyttige forening, kunne man tilkøbe at blive prioriteret før sine naboer på netværket. Det er altså meget normale produkter i hele verden, undtagen i Nordkorea og Cuba, hvor kun eliten har en kbit-forbindelse.

Din løsning med at alle skal have det lige dårligt er meget ekstremistisk. Er du maoist?

Bliver min afgrøder også brændt af din proletariske folkehær, hvis din høst slår fejl, så vi kan nyde en solidarisk hungersdød?
Gravatar #17 - fe950
24. mar. 2020 16:02
Hvorfor i alverden skulle han brænde din høst. Høsten skal beslaglægges og fordeles mellem alle.
Gravatar #18 - arne_v
24. mar. 2020 17:14
Vanvittig (16) skrev:
#13
"mest brug for" er kun tilfældet hvis "brug for" defineres via betalingsvillighed.

Velkommen til kapitalismen.


????

Kapitalisme er et økonomisk system med tilhørende mekanismer.

Det har ikke noget at gøre med subjektive vurderinger af hvem der har mest brug for eller hvad der er mest retfærdigt.Gravatar #19 - dugfrisk
24. mar. 2020 20:49
Claus Jørgensen (2) skrev:
Der er fordi ulande som tyskland ikke har ordenligt internet

taler du om sverige?
Gravatar #20 - kgp43
26. mar. 2020 13:02
Vanvittig (16) skrev:
#13
"mest brug for" er kun tilfældet hvis "brug for" defineres via betalingsvillighed.

Velkommen til kapitalismen. Muren faldt i 1989 og nu er det ikke længere centralkomiteen og Stalins 5-års planer, der bestemmer hvilke varer borgerne skal have. Hvad har du lavet siden?

#15
En anden løsning er at nedgradere din opløsning til 320p, og jeg beholder 4K med mit nye Netflix Corona-VIP+ abonnement. Det giver den samme besparelse. Da vi havde bolignet i min gamle almennyttige forening, kunne man tilkøbe at blive prioriteret før sine naboer på netværket. Det er altså meget normale produkter i hele verden, undtagen i Nordkorea og Cuba, hvor kun eliten har en kbit-forbindelse.

Din løsning med at alle skal have det lige dårligt er meget ekstremistisk. Er du maoist?

Bliver min afgrøder også brændt af din proletariske folkehær, hvis din høst slår fejl, så vi kan nyde en solidarisk hungersdød?


Du er jo vanvittig
Gravatar #21 - dugfrisk
26. mar. 2020 13:25
kgp43 (20) skrev:
Vanvittig (16) skrev:
#13
"mest brug for" er kun tilfældet hvis "brug for" defineres via betalingsvillighed.

Velkommen til kapitalismen. Muren faldt i 1989 og nu er det ikke længere centralkomiteen og Stalins 5-års planer, der bestemmer hvilke varer borgerne skal have. Hvad har du lavet siden?

#15
En anden løsning er at nedgradere din opløsning til 320p, og jeg beholder 4K med mit nye Netflix Corona-VIP+ abonnement. Det giver den samme besparelse. Da vi havde bolignet i min gamle almennyttige forening, kunne man tilkøbe at blive prioriteret før sine naboer på netværket. Det er altså meget normale produkter i hele verden, undtagen i Nordkorea og Cuba, hvor kun eliten har en kbit-forbindelse.

Din løsning med at alle skal have det lige dårligt er meget ekstremistisk. Er du maoist?

Bliver min afgrøder også brændt af din proletariske folkehær, hvis din høst slår fejl, så vi kan nyde en solidarisk hungersdød?


Du er jo vanvittig


Hvilken mur faldt?
Gravatar #22 - Vanvittig
26. mar. 2020 20:15
#17
Har lige tjekket min konto. Hvor er din løn?

#18
Subjektiv a la kammerat Stalin?

#21
Enig. DDR lever i bedste velgående. Netflix lige dårlige kvalitet er formentlig en reinkarnation af Erich Honeckers sjæl.

Die Partei, die Partei, die hat immer Recht!
Und, Genossen, es bleibe dabei;
Denn wer kämpft für das Recht,
Der hat immer recht.
Gegen Lüge und Ausbeuterei.
Wer das Leben beleidigt,
Ist dumm oder schlecht.
Wer die Menschheit verteidigt,
Hat immer recht.
So, aus Leninschem Geist,
Wächst, von Stalin geschweißt,
Die Partei - die Partei - die Partei.
Gravatar #23 - Vanvittig
26. mar. 2020 20:16
Jeg mangler underbukser og en tandbørste, drenge. Host op.
Gravatar #24 - fe950
27. mar. 2020 04:21
Vanvittig (22) skrev:
#17
Har lige tjekket min konto. Hvor er din løn?
[/i]


Hvordan i alverden kunne du lave den kobling mellem at det er bedre at beslaglægge Høsten end at brænde den Og at jeg skulle indsætte penge på din konto?


Gravatar #25 - Sn3akr
27. mar. 2020 10:47
Netflix gjorde det, og nu ser de andre en mulighed for at maksimere profitten ved at gøre det samme.

Det er jo ikke fordi du skal betale mindre, eller bliver spammet med færre reklamer (eller dine oplysninger ikke længere sælges til højstbydende.)

De der vinder på det her er udbyderne, som blot stopper flere penge i lommen. Alt sammen selvfølgelig for vores skyld.. eller..
Gravatar #26 - CBM
27. mar. 2020 11:19
Vanvittig (23) skrev:
Jeg mangler underbukser og en tandbørste, drenge. Host op.

Jeg er sikker på at fe950 vil donere et par brugte underbukser til dig, hvis du spørger rigtig pænt. Men der er ingen garanti for deres tilstand
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login