mboost-dp1

Google

YouTube får en times video i sekundet

- Via YouTube blog - , redigeret af Pernicious

YouTube har offentligjort lidt ny statistik, over hvor meget video de egentlig håndterer. Tilbage i 2007 uploadede brugerne seks timers video i minuttet, hvilket nu har rundet 60 timer i minuttet, eller en time i sekundet.

Hvor mange videoer der bliver set på YouTube er også steget kraftigt. I de sidste 8 måneder er der sket en stigning på 25 %, så man nu har rundet 4 milliarder visninger af videoer om dagen.

For at visualisere hvor meget tid der egentlig er tale om, har YouTube lavet en helt specielt hjemmeside kaldet onehourpersecond.com, der via en lille morsom “tegneserie” kommer med eksempler på den tid, der uploades hos YouTube.





Gå til bund
Gravatar #1 - Curon
24. jan. 2012 18:57
Det er glædeligt at se hvordan mennesket bruger den slags mere og mere :p Der er selvfølgelig også en del flere der har adgang til en maskine der kan gå online nu end i 2007. Væksten og brugen af smartphones har også sin del at sige i den her statistik :)

Der er ingen tvivl om at sådan noget statistik her, er med til at vise hvordan vi bliver mere informeret. Hurtigere, via flere og flere perspektiver og sidst men ikke mindst, online i stedet for alt det TV :)

YouTube kunne dog stadig bruge forbedringer. Men det er efter min mening et ganske godt fundament for en fremtid med en endnu større database af multimedie.
Gravatar #2 - stokbaek
24. jan. 2012 19:07
~nyan
Gravatar #3 - burgurne
24. jan. 2012 19:57
Hvordan mon YouTube's "PC" ser ud?
Og hvad hedder deres Internetforbindelse/leverandør? Det er nok ikke TDC eller Fullrate.
Gravatar #4 - PHP-Ekspert Thoroughbreed
24. jan. 2012 20:23
*klik*

Sort skærm

...

Hmm, kan godt lide deres mobilversion af siden (iPhone/Opera Mobile)
Gravatar #5 - Rockstar
24. jan. 2012 20:40
Thoroughbreed (4) skrev:
*klik*

Sort skærm

...

Hmm, kan godt lide deres mobilversion af siden (iPhone/Opera Mobile)


Siden virker fint for mig i chrome, men det fungere ikke helt optimalt i min browser på min SGS2
Gravatar #6 - tadeusz
24. jan. 2012 21:23
Naar man har set et 2 sekunders clip der er folaenget til 10 timers video paa youtube med Quagmire der siger, gigity-gigity-gigity som er loopet. Saa ved man godt at 1 times i sekundet er 1 times lort der er samplet fra andre videoer paa youtube, eller paa den ene eller anden maade er en kopi af allerede eksiterende videoer.
Gravatar #7 - joeyjoejoejoe
24. jan. 2012 21:41
youtube har alt for dårligt kvalitet af video og lyd
Gravatar #8 - kabber
24. jan. 2012 22:17
joeyjoe

det er jo ikke youtubes skyld, det er brugerne som står for audio/video kvaliteten...
Gravatar #9 - kasperd
24. jan. 2012 22:20
burgurne (3) skrev:
Hvordan mon YouTube's "PC" ser ud?
Dem jeg har set så ikke ud af noget særligt, men jeg har nu heller ikke set dem alle.

burgurne (3) skrev:
Og hvad hedder deres Internetforbindelse/leverandør? Det er nok ikke TDC eller Fullrate.
Youtubes internetleverandør hedder Google. Og hvilke internetleverandører Google bruger kan jeg ikke huske, men Sprint og Level 3 er et par realistiske bud.

Hvis vi rent hypotetisk forestiller os at en kunde hos Telia ønsker at se en video på youtube, og at Telia og Google begge er kunder hos Sprint, så kunne begge parter komme til at skulle betale penge til Sprint for at pakkerne kommer frem. Det ville være godt for Sprint, men skidt for TDC og Google.

Når der sendes nok trafik mellem to selskaber, så kan det ikke længere betale sig for selskaberne at de begge skal betale til deres internetleverandør for at få trafikken frem, så kan de i stedet vælge at lave en peering aftale. Det vil sige at de aftaler et sted hvor begge virksomheder har deres egne kabler til, og så kan trafikken sendes direkte mellem de to virksomheder.

Og en sådan peering aftale eksisterer der faktisk mellem Telia og Google. Hvis jeg ser en video på youtube kommer trafikken igennem sådan en peering. Google har deres eget verdensomspændende netværk og peeringaftaler med mange internetudbydere.

Og så vidt jeg ved tilbyder Google også at de interesserede internetudbydere kan få en cache af de mest populære videoer ud på deres eget netværk. De præcise detaljer om hvordan det fungerer har jeg dog ikke styr på.

tadeusz (6) skrev:
Saa ved man godt at 1 times i sekundet er 1 times lort
Nu synes jeg godt nok du overdriver. Jeg tror ikke der er mere end 59 minutter og 59 sekunder af det.

Youtube mangler godt nok en mulighed for at man kan fravælge alle de uploads der har fået 90% eller flere negative stemmer. Hvorfor dukker den slags op som forslag?

Og der er da også mange der uploader noget, som de ved er elendigt, de undgår så at få 90% negative stemmer ved at vælge at videoen ikke må rates. WTF? Hvad er pointen med et ratingsystem, hvis man kan omgå det ved at vælge at et upload ikke må rates?

Der uploades mange gode ting til youtube, jeg ville bare ønske man kunne finde dem uden at skulle gennem så meget elendigt.
Gravatar #10 - tadeusz
24. jan. 2012 23:04
@KasperD, Ja jeg overdriver :) og ja at kunne soege paa ting der har X procent negative stemmer er sgu et meget meget godt forslag.
Gravatar #11 - Zeales
25. jan. 2012 00:56
https://www.peeringdb.com/private/participant_view...

Ovenstående link skrev:
All peering has migrated behind Google (AS15169, AS43515, AS36040) as of EOY 2009. AS36561 is not adding any more peers.


Kasperd, den ting du kan få ind i dit eget netværk fra Google kalder de 'Google Global Cache'. Kravene er rimelig høje, og jeg mener ikke nogen af de danske udbydere kvalificere sig.

Derudover kan det fortælles at Google har en meget åben peering policy, de kræver kun 24/7 NOC, (mindre end) 100 mbit peak (I EU) og POP ved en af deres peering points.
Gravatar #12 - burgurne
25. jan. 2012 05:54
#9 Fint svar :) Tak for det.

Måske deres "pc" ikke ser ud af meget, men de må da have enormt med harddiske, eller hvordan er alle disse mange video'er gemt?
Nok ikke på SSD'ere, det ville godt nok blive dyrt!
Gravatar #13 - kasperd
25. jan. 2012 10:34
burgurne (12) skrev:
de må da have enormt med harddiske
Interessant spørgsmål, men jeg må desværre ikke fortælle hvor mange diske der var i hver.
Gravatar #14 - Hånter
25. jan. 2012 10:43
kasperd (13) skrev:
Interessant spørgsmål, men jeg må desværre ikke fortælle hvor mange diske der var i hver.


Hvorfor så kommentere på det?
Er det for at være lidt mere interessant, som piger oftest gør: "Jeg har en hemmelighed, men jeg må altså ikke snakke om det..." Baaah! Så lad sog være med at nævne det!

Google/YouTube har flere millioner harddiske; tænk på at de kører backup osv. på alle deres ting også.

Google kørte også en undersøgelse på 100.000 harddiske, for at se hvor effektivt SMART egentligt er. Så vidt jeg erindrer, så meldte SMART-systemet kun fejl ved ca. 46% af alle fejl.
Gravatar #15 - kasperd
25. jan. 2012 11:21
Hånter (14) skrev:
Hvorfor så kommentere på det?
For at burgurne ikke skulle være i tvivl om hvorvidt jeg havde læst spørgsmålet.

Hånter (14) skrev:
Google/YouTube har flere millioner harddiske; tænk på at de kører backup osv. på alle deres ting også.
Der køres backup i stor stil. Dengang jeg arbejdede ved Google var jeg ansvarlig for båndbackupsystemet (sammen med en håndfuld kollegaer). For knap et år siden var der en fejl i gmail som gjorde at de blev nødt til at restore et antal brugere fra bånd. Havde det ikke været for den hændelse havde det sikkert stadig været en hemmelighed, at Google har et båndbackupsystem.

Hånter (14) skrev:
Google kørte også en undersøgelse på 100.000 harddiske, for at se hvor effektivt SMART egentligt er. Så vidt jeg erindrer, så meldte SMART-systemet kun fejl ved ca. 46% af alle fejl.
Der stod over 100.000 i undersøgelsen. Det præcise antal kender jeg ikke. Der blev kigget på forskellige måder at forudsige fejl, SMART var blot en enkelt af dem. Dog var SMART så vidt jeg husker den mest væsentlige kilde til at forudsige fejl.

De fandt ganske rigtigt ud af, at for en ganske betydelig procentdel var der ikke et eneste symptom før disken fejlede fuldstændigt. Det vil sige at hvis man vil beskytte sig imod datatab, så er man nødt til at have kopier af data på mere end et enkelt medie. Det er ikke særligt sikkert at vente på at SMART rapporterer det første symptom og derefter begynde at kopiere data ud fra disken.

Man kan stadig reducere risikoen for tab ved at både kopiere data på flere medier og bruge SMART til at holde øje med hvert enkelt medie. En af de konklusioner jeg kan huske fra artiklen var, at når SMART rapporterede at der var en relocated sector, så var der betydeligt højere risiko for at den ville fejle end der var før. Det var ligegyldigt hvor mange relocated sectors der blev rapporteret, hvis tallet var større end nul var det en risiko.
Gravatar #16 - STLbert
25. jan. 2012 19:51
#11,

Der er bestemt danske SP'er, der har Google caches i deres net.

Gravatar #17 - Taxwars
25. jan. 2012 21:13
Og halvdelen af de 60 timers video er af katte på skateboards som kaster op på hunde.
Gravatar #18 - reefermadness  
26. jan. 2012 08:35
Gad vide hvor mange timer de serverer til deres brugere i sekundet.

I det hele taget må youtube have en imponerende kapacitet og infrastruktur, også selvom siden til tider virker sløv..
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login