mboost-dp1

SXC - Spy-Seth

Win 10 Anniversary Update får webcams til at crashe

-

Den seneste, store opdatering til Windows 10 – Anniversary update – fejrede styresystemets ét års fødselsdag. Og der er stadig børnesygdomme i systemet.

Opdateringen gør webcams ubrugelige i programmer som Skype og diverse CCTV-programmer (Close Circuit TV).

Problemet ligger i, at opdateringen ændrer på den måde, Windows håndterer webkameraer – både USB- og netværkstilsluttede. Tidligere har kun ét program ad gangen kunnet tilgå kameraet. For at ændre på dette oprettes der med Anniversay Update (eller update 1607) en Windows Camera Frame Server, som har forbindelse med kameraets datastrøm. Programmer tilgår ikke selve kameraet men i stedet denne Frame Server, som uderstøtter flere tilslutninger på en gang – men det er også her, problemet findes, melder Microsoft.

Anniversary Update-udgaven af Windows Camera Frame Server understøtter kun ukomprimeret data fra kameraet, men et webcam, der er tilsluttet via USB2, kan kun levere 1080p video ved at komprimere dataen. USB2 har ikke båndbredte nok til at levere dataen ukomprimeret.

Dette er et problem, når mere end ét program ønsker at bruge kameraet.

Det er endnu uvist, hvornår en rettelse kommer, men Microsoft melder, at selskabet arbejder på sagen.

Gå til bund
Gravatar #1 - sirius09
22. aug. 2016 15:58
Men det jo ikke Windows 10 som er problemet, det er tredjeparts programmerne, som er problemet, fordi de ikke har opdateret deres software.
Gravatar #2 - Athinira
22. aug. 2016 17:37
sirius09 (1) skrev:
Men det jo ikke Windows 10 som er problemet, det er tredjeparts programmerne, som er problemet, fordi de ikke har opdateret deres software.


Så vidt jeg kan læse så ER det netop Windows 10 updaten som er problemet. Hvis et kamera er tilsluttet via USB2, så bliver kameraet nødt til at komprimere data før den sender dem til computeren via USB-tilsutningen. Siden det er den nye kamera-server der ikke understøtter komprimerede data, så crasher det.
Gravatar #3 - dk_picard
23. aug. 2016 07:55
In a follow-up post, the Camera team announced that it is working on a fix for both the MJPEG and H264 encoding problems The MJPEG patch could be out sometime in September, while the H264 encoding update will follow sometime afterwards.

http://www.windowscentral.com/windows-10-anniversa...

og så ver der også lige
http://windowscentral.com/how-fix-webcam-freezing-...
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login