mboost-dp1

Flickr - BestofDanSilver

Vindmøller skal flyde på havet

- Via BBC News - , redigeret af johnny_newz , indsendt af bonna

Vindmølleparker på havet er ikke noget nyt, men ulempen ved disse er, at de skal monteres på havbunden, hvilket kræver, at havdybden ikke er for stor.

Det problem ønsker Statoil at løse med et nyt koncept, hvor vindmøllerne flyder på havet. Ligesom vindmøllen rager godt op over havets overflade, så vil den nye mølle have en del, der går op til 100 meter under overfladen.

Den del af vindmøllen, der befinder sig under vandet, skal sikre, at møllen forbliver opretstående og stabil, selv under vanskelige vejrforhold. For at vindmøllen ikke skal flytte sig, er den desuden fastgjort til havbunden via wirer.

Med denne metode kan vindmøllerne placeres, hvor havdybden er op til 700 meter, hvilket øger fleksibiliteten af, hvor man kan lave vindmølleparker. Et pilotprojekt er p.t. undervejs ud for Norges kyst, hvor den første vindmølle blev slæbt ud på havet i weekenden. Projektet skal køre i to år, hvor det skal vise sig, om idéen holder.





Gå til bund
Gravatar #1 - alive
8. jun. 2009 07:43
Hvad med at udnytte det til fuldest, og tilføje et par vand turbiner nu nå man er igang med at placere skidtet? (vandkraft + vindmøllen).
Gravatar #2 - jakobdam
8. jun. 2009 07:51
Det primære problem med vindmøller, er jo som sådan ikke konstruktionen eller versatiliteten i hvor de kan placeres.

Det er lagringen af det overskydende strøm de producerer - derfor står mange land-vindmøller låste/inaktive meget af tiden. Det øvrige BETALER vi lande såsom Sverige, for at aftage. O_o
Gravatar #3 - ghostface
8. jun. 2009 08:03
Vindmøller er hamrende ligegyldige for det danske el-net.

Alt vores strøm kommer mere eller mindre fra Kraft Varme værker. Værker der laver varmt vand til os med bi produktet strøm.

I Danmark bruger vi primært varme når det blæser. Blæsevejr er en langt størrer kilde til opvarmning end kold vejr alene fordi vores huse ikke er hermetisk lukkede.

Så når det blæser så bliver der lavet mest strøm fra Kraft Varme værkerne. Strøm vi ville være dumme til ikke at lave da det er et gratis biprodukt af vores varme produktion (strømmens pris går bare med ind og dækker de totale omkostninger for værket)

Når vi så smider en masse store vindmøller (og bølge generatorer for den sags skyld) op som sjovt nok også kører bedst når det blæser så ryger den strøm de producerer lige slugt til sverige og norge hvor de får den til 0 kroner eller måske endda bliver betalt for at tage imod den.

Vind møller er KUN smarte den dag vi kan bruge den strøm de laver til at lave varmt vand til vores varme forsyning. Indtil da er det bare en reklame for vores vindmølle fabrikker som tjener kassen på at sælge dem i udlandet.

Vi har vitterligt intet at bruge dem til herhjemme.
Gravatar #4 - Wassini
8. jun. 2009 08:14
Jeg er delvist enig med ghostface. Jeg mener at vi satser alt for ensidigt på vindenergi herhjemme, når der nu findes masser af andre projekter og ideer, der stort set ikke bliver forsket i i Danmark.
Det er underligt, at vi er verdens største svineproducent, men vi har ingen (så vidt jeg ved) biogas produktion af nævneværdig størrelse. Jeg vil skyde på, at vi med en forholdsvis lille investering kunne producerer et par millioner m3 gas om året - og dette kunne bruges både til opvarmning og el-produktion.
Gravatar #5 - fennec
8. jun. 2009 08:23
#3
Jeg er sådanset enig med dig. Så længe vi har kraft varme værkerne, får vi ikke det ud af vindkraft vi burde. Men det er jo ikke sådan at vi fra den ene dag til den anden, kan lukke alle KV værkerne og erstatte dem med vind. Det er derfor en løbende udvikling, hvor vi først skal have opsat nok vindmøller til at kunne erstatte et helt KV værk. Derefter skal vi så have løst vinter problemet (en kold vinter dag uden vind), hvor et vindmølle varmeværk ikke kan levere varme.

#4
Nemlig. Har også undre mig længe...

Det vi egentlig har brug for et kraftvarme værk der kan køre på flere teknologier. Men kunne måske forstille sig at biogas (som vi burde have i konstant mængde) kunne drive et KV værk på middel niveau. Den levere derfor en konstant varme og el mængde. De dage hvor det så blæser, og vi bruge mere varme kunne vindmøllerne surpplere med den resterende varme energi.
Gravatar #6 - Izaaq
8. jun. 2009 09:12
Jeg har gået og tænkt på en ide, hvor man sænker nogle "havmøller", altså flydende turbiner ned i Golfstrømmen og producerer el på den måde. De svæver x meter over havbunden bundet fast i nogle ankre i havbunden og genererer el vha Golfstrømmens konstante bevægelse. Det giver samme mængde strøm døgnet rundt.

Et problem er at få transporteret energien ind til land. Man kunne så vælge at lave brint af strømmen og sende det i rør/slanger ind til land, hvor det kan fyldes i brintbiler eller stoppes i brændselsceller til at forsyne el-nettet. Desuden kunne man lagre en del af brintet, så man kan lave en konstant og fleksibel energiforsyning.

Bare en tanke...

#topic
Til konstruktionen af vindmøller indgår der nogle seriøse beregninger af kræfter og dynamik. Gad vide, hvordan de vil håndtere samme beregninger, når møllen står på en flydende og bevægelig og vippende undergrund.
Gravatar #7 - cazotaro
8. jun. 2009 09:43
#6

Idéen med golfstrømmen kan jeg godt lide, jeg kommer bare til at tænke på om ikke der er nødt til at være en grænse for hvor mange turbiner der må sættes op?
For vil de ikke hver i sær bremse strømmen en anelse og ved en hvis mængde bremse den så meget at dens effekt helt stoppes.

For golfstrømmen er med til at varme norden op, herunder Skandinavien og samtidig med til at køle syden af i det den køles af i norden (Island) og trækker kulden med sydpå.. Dermed er den en vigtig spiller i jordens klima.
Gravatar #8 - Trogdor
8. jun. 2009 11:55
De er vel ikke ligegyldige når de nu dækker 20% af vores forbrug?
Gravatar #9 - Ksn
8. jun. 2009 11:56
#4 Landmændene vil rigtig gerne igang, se fx:
http://www.landbrugsavisen.dk/Landbrugsavisen/2008...

En anden artikel skriver, at det projekt håndtere 390.000 tons gylle om året!! Så lad os håbe det er en udvikling der fortsætter!

Problemet er bare rentabiliteten ikke er der uden støtte endnu.
Gravatar #10 - Wassini
8. jun. 2009 12:34
#9 Sådan var det også med vindmøller i starten. det er klart at staten skal være med til at støtte disse projekter i starten - men uanset så skal det kom komme - det er så bare ikke sikkert at vi herhjemme kan drage fordel af erfaring, hvis andre lande støtter deres egen forskning først.
Gravatar #11 - Orange
8. jun. 2009 17:32
Wassini (4) skrev:
Jeg er delvist enig med ghostface. Jeg mener at vi satser alt for ensidigt på vindenergi herhjemme, når der nu findes masser af andre projekter og ideer, der stort set ikke bliver forsket i i Danmark.
Det er underligt, at vi er verdens største svineproducent, men vi har ingen (så vidt jeg ved) biogas produktion af nævneværdig størrelse. Jeg vil skyde på, at vi med en forholdsvis lille investering kunne producerer et par millioner m3 gas om året - og dette kunne bruges både til opvarmning og el-produktion.


Danmark er i dag et af de lande, der bruger mest af vores biomasse. Vi er bagefter på brugen af det fra svin ja, men på Beyond Kyoto konferencen i Århus tidligere på året, blev der fremlagt resultater der viste, at Danmark højst kan forvente lidt mere end en fordobling af biomasse energi i forhold til det nuværende niveu, selv hvis hele den potientiale produktion fra svin indgår. Da det nuværende nuveau som sagt ikke er særlig højt, er der derfor ikke meget at vinde på den tilgang.
Gravatar #12 - thøger
9. jun. 2009 07:21
ghostface (3) skrev:

Vind møller er KUN smarte den dag vi kan bruge den strøm de laver til at lave varmt vand til vores varme forsyning.

Du mener man ikke kan lave varme ud af strøm? Det kan man godt, men det er ekstremt dumt. El har en større kvalitetsfaktor end varme (varmt vand til boligopvarmning), netop fordi der er 0% tab ved el->varme. Kom igen.
Gå til top

Opret dig som bruger i dag

Det er gratis, og du binder dig ikke til noget.

Når du er oprettet som bruger, får du adgang til en lang række af sidens andre muligheder, såsom at udforme siden efter eget ønske og deltage i diskussionerne.

Opret Bruger Login